ciasto sernik - 3500 przepisów (strona:122/234)

SERNIK DYNIOWY 167

I kolejny sernik do mojej kolekcji... tym razem nieco inny - pieczony sernik dyniowy z serka mascarpone i jogurtu greckiego, na cienkim spodzie biszkoptowym. Jest

Kuchnia MagdaLeny
Podwójny sernik piernikowo-śliwkowy 184

Połączenie sernika pieczonego i gotowanego, do tego mus śliwkowo-czekoladowy z wyczuwalnym smakiem trufli. Całości dopełniają lukrowane pierniczki, które skrywają się w pieczonym serniku oraz w

Nastoletnie Wypiekanie
Sernik gotowany na herbatnikach 1519

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Sernik gotowany to świetna alternatywa dla tradycyjnego pieczonego sernika. Przygotowany na herbatnikach, bez pieczenia zajmie Wam niewiele czasu. Smakuje

Marta Gotuje
Sernik mojito na zimno – najłatwiejszy! 349

Lato to taki okres, kiedy z dużo większą przyjemnością sięgamy po serniki na zimno czy desery bez pieczenia.Najchętniej lekkie , orzeźwiające , często o lekko kwaskowatym

Ostra na Słodko
Bożonarodzeniowe przepisy – słodkie 175

choince z kubkiem ciepłego mleka. Jest miękuchny, pachnący zimowymi aromatami. Receptury szukajcie TUTAJ . Sernik z ricottą z nutką mięty – jest niezwykle kremowy, lekko mazisty. Delikatny w smaku, a za sprawą mięty orzeźwiający. Będzie doskonałym kontrastem do mocno bakaliowego, słodkiego makowca. Przepis TUTAJ . Niezaprzeczalnie ten sernik jest jednym z tych, które bardzo, ale to bardzo smakują łasuchom(...)się to z pewnością za sprawą tych wdzięcznych poduszeczek z ciasta francuskiego z orzechowo-serowym nadzieniem. Są w formie przekąski „na raz” i szybko znikają z patery. Robi się je błyskawicznie, jeżeli skorzystamy z wygodnej opcji, czyli gotowego ciasta francuskiego. Przepis TUTAJ I ostatnia moja propozycja – sernik daktylowy, z whisky i nutą tropikalną – przepis nagrodzony

Raj dla Podniebienia
Blog Roku 2015 i Błyskawiczny sernik tiramisu wg Aleex 172

liczę i dziękuję za każdy wysłany sms. A ponieważ zbliża się sobota, warto pomyśleć o jakimś pysznym deserze dla swoich bliskich. Ja ostatnio odkryłam sernik, który znalazłam na stronie kwestia smaku. To doskonałe ciasto na różne okazje: jest podzielne, efektownie wygląda i przede wszystkim przygotowuje się je w kilka minut. No i jeszcze jedno – wspaniale smakuje. Koniecznie je wypróbujcie(...)sitko, przykryć masą (wykładać ją łyżką). • Na warstwę masy znów wyłożyć biszkopty (w innych miejscach niż pierwsza warstwa), na końcu ponownie wyłożyć masę. Wyrównać. • Piec przez ok. 45 minut. Sernik może trochę popękać, ale nie będzie to miało wpływu na jego wygląd i smak. • Ostudzić i schłodzić przez 1 godzinę przed podaniem. Posypać kakao i pokroić na porcje, udekorować

W mojej kuchni
Sernik z rodzynkami 240

Sernik z rodzynkami (coś dla miłośników rodzynek)Składniki:- 1 kg twarogu - 2 budynie śmietankowe - 1 szklanka cukru - opakowanie cukru waniliowego - 6 jajek -2 małe śmietany 36%- pół szklanki śmietany 18% - 300 g rodzynek  - herbatniki na wyłożenie blachySposób przygotowania:1.Oddzielamy żółtka od białek. Do żółtek dodajemy twaróg i wszystkie pozostałe składniki(...)Rodzynki wrzucamy do miski i dodajemy łyżkę mąki. Mieszamy rodzynki łyżką i dodajemy do masy.3.Blachę wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wykładamy dno herbatnikami. Wylewamy całe ciasto na blachę i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez ok.1 godzinę.Smacznego ;)Piosenka na dziś ;) Raissa, Raissa, Raissa .... Pozdrowionka Michał

Gotuj Z Muzyką
ŚWIĄTECZNY CYNAMONEK Z POMARAŃCZAMI 130

ciasto. Gotowe ciasto zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 30 min. Po tym czasie, ciasto rozwałkujemy i wykładamy nim dno formy, wcześniej natłuszczonej i obsypanej mąką. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni na 15 min.,aby trochę podpiekło się. Następnie studzimy. Masa serowa: Jajko i żółtka ubijamy z cukrem pudrem na puszystą masę. Następnie(...)oraz proszek budyniowy, cynamon i proszek do pieczenia. Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Gotową masę serową wylewamy na podpieczony spód. Masa serowa jest dość rzadka, ale taka ma być. Sernik pieczemy przez 60 min. w temp. 170-180 stopni. Wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Galaretka z pomarańczy: Jedną pomarańcze sparzymy i ścieramy z niej skórkę. Pomarańcze obieramy, usuwamy skórki

Kuchnia MagdaLeny
Miętowo - czekoladowy sernik na zimno 171

mlecznej * 50 g masła lub margaryny * 2 łyżki śmietany kremówki masa miętowa * 500 g sera na serniki (mielonego) * 1 pęczek miety * 75 ml syropu miętowego * 1/4 szklanki cukru pudru * 5 łyżeczek żelatyny * 100 ml śmietany kremówki masa czekoladowa * 500 g sera na serniki (mielonego) * 1/3 szklanki cukru pudru * 4 łyżeczki żelatyny * 1 saszetka czekolady do picia ( w proszku(...)niskich obrotach. Wyjąć ciasto z lodówki, usunąć obręcz i wyłożyć masę wypełniając boki i resztę rozsmarowując po wierzchu.  Wstawić do lodówki do schłodzenia.    galaretka Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości wody, rozpuścić, dodać do syropu miętowego, dolać 1/2 szklanki zimnej przegotowanej wody, wymieszać i odstawić, aż będzie delikatnie tężeć, taką galaretkę wylać na wierzch sernika i dowolnie udekorować

Mix smaku
Kruche ciasto ze śliwkami i migdałami 104

Postanowiłam wykorzystać je jak najsmaczniej. Najpierw wstawiłam do wielkiego garnka kilka kilogramów śliwek do smażenia na dżem śliwkowo-czekoladowy, gdyż zakiełkował mi pomysł z wykorzystaniem go do sernika. Potem zagniotłam szybko kruche ciasto, aby na weekend było coś słodkiego. Wybrałam zwykłe kruche ciasto maślane ze śliwkami i płatkami migdałowymi. Do samego ciasta dodałam także cynamon i gałkę muszkatołową. Polecam

Raj dla Podniebienia
Styropian 116

Ciasto które można okrzyknąć 100 procentowym pewniakiem - wychodzi zawsze, ale to zawsze. Wyglądem przypomina sernik, choć wcale nim nie jest. Składniki ciasta 3 szkl. maki  1 kostka masła 0,5 szkl. cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 żółtek Składniki masy 2 jogurty brzoskwiniowe po 500g  0,5 szkl. cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 białek

Kuchenne aromaty
"SERNIK - PIERNIK" BEZGLUTENOWY /Sernik piernikowy z musem czekoladowo-orzechowym i z chałwowo-czekoladową polewą. 160

Smak... cudowny! Coś jak piernikowa pianka z nutą czekoladowego musu, oblana nietypową - chałwowo-czekoladową polewą. A to wszystko... bezglutenowe. Przedświąteczna premiera ciasta nagrodzona została brawami. Gwiazda wystąpi u nas kolejny raz w te magiczne dni. Możemy świętować.SKŁADNIKI:SERNIK I MUS CZEKOLADOWY:- pół kostki masła- 350 g serka 3xmielonego- 200 g serka mascarpone- 4 jajka- pół szklanki cukru (najlepiej

Wypisz Wymaluj
Sernik na zimno z porzeczkami – najprostszy ! 1520

prosto. Każde dziecko go zrobi ;) Sernik na zimno z porzeczkami 2 opakowania herbatników ( 200 gram )  60 gram masła  1 jogurt grecki 500 ml  1 opakowanie serka mascarpone 250 gram 45 dkg sera Mój Ulubiony  1 galaretka truskawkowa + 250 ml wody  szklanka porzeczek czerwonych    Okrągłą formę na ciasto wyłożyłam papierem do pieczenia(...)naszych porzeczek.  Masę przelewamy do formy na nasz przygotowany wcześniej spód i z góry delikatnie rozsypujemy po masie porzeczki.    Wstawiamy do lodówki do stężenia. U mnie sernik stał w lodówce około 2 godzin.        Sernik na zimno z porzeczkami – najprostszy

Kuchnia na wzgórzu
Sernik turecki – na jogurcie, z morelami 206

cytryny sprawiają, że to ciasto jest niesamowicie wilgotne, kremowe i aromatyczne. Süzme yoğurt tatlısı – tureckie ciasto jogurtowe. Ja uwielbiam je z morelami, ale możecie do niego użyć śliwek, truskawek, fig, albo zostawić je czyste, bez owoców. Wszystkie składniki ciasta powinny być w tej samej temperaturze. Wyjmijcie je z lodówki na godzinę przed robieniem ciasta. Cytrynę parzymy wrzątkiem. Ścieramy jej skórkę(...)minut aż wierzch przyjemnie się zrumieni, a włożony w ciasto patyczek po wyjęciu będzie suchy. Ciasto studzimy w piekarniku, a następnie schładzamy w lodówce. Minimum 3 godziny, a najlepiej – przez całą noc. Ciasto podczas pieczenia powinno mocno wyrosnąć, po ostudzeniu opadnie, nie przejmujcie się tym. W Turcji podaje się to ciasto z bardzo słodkim syropem, zrobionym z wody, cukru

Karo in the Kitchen
Sernik dyniowy 154

dziś dla Was propozycję ciasta na weekend. Jako, że mamy jesień - sernik dyniowy. Zapraszam Składniki: 750 dag twarogu 1 szkl puree z dyni 1/2 szkl cukru 3 jajka kilka kropli aromatu waniliowego 1 budyń waniliowy polewa: 2 tabliczki mlecznej czekolady blaszka 24x24cm Przygotowanie: Do miski wkładamy twaróg, dodajemy puree z dyni i blendujemy na gładki krem. Następnie dodajmy cukier(...)jajka i olejek i miksujemy razem. Na koniec wsypujemy budyń i mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto, wyrównujemy je i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez ok. 1 godzinę w temperaturze 180 stopni. Upieczony sernik wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Czekolady roztapiamy w kąpieli wodnej i polewamy nimi zimny sernik. Smacznego Z podanych składników wyszło

słodkie i nie tylko historie kulinarne