Jest na pokładzie ktoś kto nie lubi serników? Ja osobiście mogę się nazwać sernikoholiczką. Gdybym miała wybrać jakie ciasto jest moim ulubionym bez wahania powiedziałabym, że sernik. Przepis na ten sernik jest w mojej rodzinie od kiedy pamiętam, niegdyś piekła go moja babcia, później mama i ja od kiedy "zakochałam się" w kuchni. Przepis może wygląda(...)skomplikowany ale jest naprawdę bardzo prosty do wykonania. Sernik nie tylko pięknie się prezentuje ale też przepysznie smakuje. Polecam go na szczególne okazje Składniki: spód: 200 g mąki pszennej 100 g cukru pudru 100 g miękkiego masła 2 łyżki śmietany 18% 1 łyżeczka proszku do pieczenia parę kropli aromatu migdałowego
Krakowskie smaki Anispodzie i bardzo słodką bezą,której słodycz przełamana jest kwaskowatymi porzeczkami. Dla mnie pycha:) Polecam również inne moje pyszności z czerwonymi porzeczkami: sernik na zimno drożdżówka bułeczki ciasto: 250 g mąki tortowej 50 g cukru pudru 1 łyżka cukru z wanilią 4 żółtka 200 g masła 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Kolorowa kuchnia Elkizrobić następny. Zresztą zróbcie go sami w domu to przekonacie się jak bardzo są smaczne. Bardzo lubię ciasta drożdżowe, drożdżówki własnego wyrobu itp. nie ma pyszniejszego ciasta według mnie, no może sernik mógłby powalczyć o pierwsze miejsce. Uwielbiam zapas drożdżowego gdy roznosi się po domu, nic tylko kubek mleka w garść i zajadać się pysznym świeżym ciastem. Pamiętam
ciastkarnia na kruchym spodzieWitam, nie jestem specjalistka od ciast zdecydowanie wolę gotować, ale ten sernik wypróbowałam i polecam SERNIK BLACK FOREST. Wilgotny, z wiśniami i czekoladą. Spód: * 200 g herbatników w czekoladzie * 100 g masła Masa serowa: 700 g tłustego twarogu (mielonego trzykrotnie lub z wiaderka 3 jajka 3 żółtka 200 g cukru 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej
Kuchnia BeatyNie macie pojęcia ile osób nabrało się na ten Fałszywy "Sernik"! Każdy kto próbował myślał, że zjada sernik na zimno z truskawkami, nawet mój
Blondynka GotujeTo ciasto łączy w sobie wszystkie elementy które bardzo lubię. Miodowe ciasto upieczone z orzechami włoskimi a w środku masa serowa :) Jak dla mnie bomba. Ciasto
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaPychotka orzechowa z masą śmietanowo kawową.Zbliża się niedziela i wiadomo trzeba coś upiec , ostatnio był sernik to dzisiaj postanowiłam zrobić ciasto orzechowe z kremem kawowym , powiem wam że wyszło pyszne :) ani za słodkie ani za mdłe .Jeśli macie ochotę na takie ciacho to serdecznie zapraszam :) Składniki na ciasto orzechowe :4 jajka5 łyżek zmielonych orzechów laskowych i migdałów
Sama słodycz i szczypta chilikawy, herbaty, czystka. To ciasto rozpływa się w ustach, jest znakomite i bardzo zdrowe. Polecam bo piecze się szybko i można potem delektować się znakomitym deserem. Ciasto jaglano - serowe z malinami - Jaglany sernik z malinami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieZ okazji nadchodzących Świąt Wielkanocnych. Chciałbym Wam życzyć zdrowych, spokojnych świąt,pełnych nadziei oraz miłości,pogodnego nastroju,oraz najwspanialszych rodzinnych spotkań,wśród rodziny i przyjaciółi
kulinarnyJaCiasto, które zauroczyło mnie swoim wyglądem. Moje co prawda nie wyszło aż tak piękne* jak to (klik), które mnie zainspirowało do tego by szybko
Smaczne ZdroweSernik bez sera? Nie wierzyłam, że to możliwe. A jednak;-) Na pierwszy rzut oka wygląda jak tradycyjny sernik. Mało kto się domyśli, że sernik jest bez sera a na jogurcie. Lekki i delikatny jak chmurka, rozpływający się w ustach. Zresztą spróbujcie sami. Składniki na spód: 3 szkl. mąki, 0,5 szkl. cukru, 7 żółtek, 1 kostka(...)łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżki śmietany Składniki na masę jogurtową: 3 duże jogurty greckie ( po 400g każdy), 2 budynie śmietankowe, 7 białek, ¾ szkl. cukru Cukier puder do posypania ciasta. Wykonanie: Spód: Wszystkie składniki przekładamy do miski i zagniatamy ciasto. 2/3 ciasta wykładamy na blaszkę o średnicy 36x24 wysmarowanej margaryną. Pieczemy 10 minut w 180C. Resztę ciasta wkładamy
Passion of CookingSernik według przepisu mojej mamy. Ciasto, którego zawsze gości na naszym stole w czasie świąt, imienin i innych przyjęć okolicznościowych. Zawsze wszyscy się nim zachwycają, więc przepisu nie może zabraknąć na blogu. Sernik jest bardzo słodki, miękki i delikatny, oczywiście mnie najbardziej smakuje jeszcze ciepły, rozpadający się podczas krojenia:) Czas wykonania
KuchniaWeDwoje.plwystarczająco zwięzły, żeby idealnie trzymał formę, a jednocześnie delikatny i niegumowaty. Całość smakuje po prostu rewelacyjnie - słodko-kwaśne, idealnie wyważone połączenie, mocno owocowe, a jednocześnie kremowe ciasto. Mówię Wam - to jest sernik idealny.Oczywiście można przygotować go z innymi owocami - malinami, truskawkami, jagodami, morelami... Trzeba tylko wtedy dobrze dopasować ilość cukru - jeżyny są dość kwaśne, więc ze słodszymi owocami
Pożeraczka, czyli raz adobrzeKlasyczny domowy słodki sernik z duża ilością czekolady z pewnością zaspokoi kubki smakowe wszystkich łasuchów. Idealny dla fanów ciasta na bazie sera oraz dla wielbicieli czekolady w każdej postaci. Składniki: Spód: 130g masła 180g mąki pszennej 3 łyżki kakao 50g cukru 1 żółtko 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowo-czekoladowa: 1,20kg białego sera ( trzykrotnie mielonego) 100g masła(...)połamać na mniejsze części, przełożyć do rondelka, dodać masło, śmietankę i rozpuścić w kąpieli wodnej aż do uzyskania jednolitej konsystencji polewy . 4. Następnie dokładnie polać polewą cały wierzch sernika i udekorować czekoladowymi płatkami
Szalona Kuchnia Ewelinykroić lub się rozpada. Lecz ten sernik, mowa tu o serniku królewskim jest naprawdę może nie tyle co prosty, ale nie trudny w wykonaniu. Dodatkowo powiem, że nie jest pracochłonny, a efekt jest piorunujący i na pewno nie pomylę się, jeśli powiem, że jest zniewalający. Składniki: *Ciasto:2 1/4 szklanki mąki3/4 szklanki cukru4/5 kostki margaryny "Kasia"3 żółtka3(...)pieczenia. Wyjmujemy 1 połowę zamrożonego ciasta i ścieramy na tarce wylewamy masę serową i na górę ścieramy 2 połowę zamrożonego ciasta. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni około 1 godziny, choć zależy to od piekarnika. Gotowy sernik można posypać cukrem pudrem, lub podawać bez niczego
Piekę, bo lubię