To kolejne danie z kurczakiem i pomarańczami. W przepisie połączyliśmy pięć podstawowych smaków - słodycz miodu, ostrość papryczek chili, słony smak soli, gorzki kurkumy oraz kwaśny imbiru
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataWolnowar zagościł w naszym domu niemal cztery lata temu, o czym wspominała już na blogu. To wystarczający okres czasu, aby móc sprawdzić jego możliwości i uznać
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataNadchodzi czas na nasze ulubione ciasta czyli babki drożdżowe. Naszym zdaniem, to (obok makowców) najsmaczniejsze z polskich ciast. Babki drożdżowe zawsze kojarzą mi się ze
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataCóż może być smaczniejszego od kawałka soczystego, odpowiednio usmażonego mięsa doprawionego solą, pieprzem i ewentualnie ulubionymi ziołami ? Podpowiem - niewiele :) Steki wołowe to kwintesencja smaku. Jednak ich
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataRozpoczynamy dzisiaj cykl poświęcony najbardziej niezbędnym kuchennym sprzętom. Nie bez kozery jako pierwsze z nich chciałabym omówić noże, bez których w kuchni funkcjonować nie sposób.
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataW książce " Po prostu, po włosku " ten sos nosi nazwę "sos pomidorowy naszej mamy na lato" ( sugo della mamma ). Podaje się go na zimno z ciepłym
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataObiecałam Wam na Facebooku , że zamieszczę jeszcze jeden przepis na doskonały dodatek do herbaty i drinków. Pomarańcze i cytryny zalane słodkim karmelowym syropem z aromatem goździków
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataŚwięta zbliżają się wielkimi krokami, czas więc pomyśleć, co zaserwować naszym najbliższym w ten piękny czas. Mamy dziś dla Was kolejną propozycję - to niewielkie ciastka piernikowe
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataPewnie wielu z Was korzysta z naczyń żeliwnych i ceramicznych francuskiej firmy Staub (obecnie grupa Zwilling J.A. Henckels) , ale w nasze ręce trafiły stosunkowo niedawno. Zaczęliśmy
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataPotraficie wyobrazić sobie święta bez piernika ? My nie. Dlatego wśród ostatnio dodanych przepisów znalazły się m.in. ten na piernik staropolski dojrzewający - najlepszy z polskich pierników
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataKto z Was nigdy nie jadł zupy ogórkowej, niech się zgłosi 😀 Zupa z kiszonych ogórków, to chyba jedna z bardziej znanych, tradycyjnych polskich zup. Zazwyczaj gotujemy
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataPo raz kolejny sięgamy do jednaj z naszych najbardziej wyeksploatowanych książek kucharskich. I bynajmniej nie dlatego, że aktualnie na rynku księgarskim nie można znaleźć nic ciekawego
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataSezon na grillowanie mamy już za sobą, ale smak wakacji można odtworzyć korzystając z.... piekarnika . Dziś proponuję Wam prosty przepis na grillowanego pstrąga Smacznego 😋 Składniki 2
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataSłowo keema lub kheema oznacza w języku urdu " mielone mięso " i nie ma w tym przypadku znaczenia czy mówimy o drobiu, jagnięcinie czy wołowinie. Ta
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataMocno czekoladowe, z dobrze wyczuwalnym waniliowym aromatem, miękkie i pyszne ciasteczka, którym nikt się nie oprze. Na deszczową, jesienną niepogodę nie znajdziecie nic lepszego. Do tego
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataDzisiejszy przepis mimo, że dość długi, nie należy ani do trudnych, ani do zbyt pracochłonnych. Składniki Ciasto 350 g mąki pszennej 180 g zimnego masła 90
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataTo za czym najbardziej tęsknią ekspaci to smak potraw znanych z domu, z kraju z którego pochodzimy. I dotyczy to wszystkich bez wyjątku. Nie ważne czy
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataCzasy są takie, że należy szukać jakiegoś ciekawego i inspirującego zajęcia, które zapewni Wam sławę i pieniądze. Podczas sesji „ półliterackiej ” wymyśliłem własnogłownie jak zaistnieć w świecie
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataNie samym chlebem człowiek żyje. Do wszelakiego typu dipów i sosów doskonale sprawdzają się domowe krakersy. W książce Anny Czelej " W piekarni Pięciu Przemian " ( tutaj możecie
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataLubicie kuchnie francuską, pełną aromatycznych ziół i doskonałej jakości serów ? Koniecznie spróbujcie verrine z purée ogórkowego z twarożkiem. Verrine to przystawka lub deser ze składników
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataO tym, że wiśnie i czekolada to połączanie doskonałe nie trzeba chyba nikogo przekonywać, a że sezon na wiśnie mamy w pełni, warto więc przygotować
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataDoskonałe w każdym calu ciasteczka Maltesers - super miękkie, wilgotne w środku i lekko chrupiące na zewnątrz. Idealne na spotkanie z przyjaciółmi i jako dodatek do porannej
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataOd czasu do czasu lubimy zjeść bezy, a największa ich zaletą jest dla mnie to, że.... zawsze się udają, choć czasami zdarza mi się nieco poeksperymentować
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataSAŁATKA Z MANDARYNEK, ZIELONEGO JABŁKA I BAZYLII Prosta zimowa sałatka owocowa, którą możesz podać na przykład na podwieczorek. Dla 4 osób 4 mandarynki 1 jabłko
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaTo chyba najprostszy sposób na przygotowanie domowym sposobem soczystej szynki, przy której " sklepowe " wędliny mogą się schować. Do tej szynki oprócz peklosoli nie dodałem żadnych przypraw
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataOdkąd mamy szynkowar ani razu nie kupiliśmy w sklepie wędliny. Nic nie smakuje tak wspaniale, jak samodzielnie przygotowane prasowanki, szynki, polędwice i boczki. Boczek z szynkowaru
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataDziś kolejny przepis od Denish'a - jeśli tak dalej pójdzie to w Arabii Saudyjskiej szybciej nauczę się gotować hinduskie potrawy, niż arabskie :) Relacje z hinduskich
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataRyb nie jadam (z wyjątkiem ryby wołowej), ale Ola i owszem, zwłaszcza smażone ryby uwielbia. W związku z tym, że znalazłem na blogu Ani i Krzyśka
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataSkładniki: 1 puszka ciecierzycy (zwanej tez cieciorką) 1 mała cebula pokrojona w kostkę 2 ząbki czosnku drobno posiekane 3 łyżki oliwy z oliwek 2
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataPonieważ kuchnia marokańska bardzo nam przypadła do gustu i zebrało się nam na wspomnienia, więć na naszym blogu o Arabii Saudyjskiej , możecie też obejrzeć fotorelację z
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataNauczyliśmy się pić ten napój na Sri Lance - Sabeetha przygotowywała go. zawsze na nasze wieczorne spotkania. Relacje ze Sri Lanki możecie przeczytać tutaj Składniki
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataHarira - to aromatyczna i bardzo pożywna marokańska zupa najczęściej podawana na kolacje w czasie Ramadanu. Nazwa pochodzi od arabskiego słowa harr حار - gorący. Zupa ma wiele
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataSkładniki 1 kg mielonej wołowiny 1 duża bardzo drobno posiekana cebula (można zmielić w blenderze) 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 2 łyżki bardzo
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataNiebawem mój Wielce Szacowny Małżonek odwiedzi Kraj Ojczysty, a mnie zaczyna ostatnio brakować inspiracji kulinarnych. Ponadto pobyt w Arabii Saudyjskiej nie sprzyja zachowaniu smukłej sylwetki
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataPaweł vel Wielbłądek lubi dobre jedzenie i .... eksperymenty kulinarne. Kardamonu mamy dostatek, ale brakowało nam pomysłów na dania obiadowe z tą przyprawą.
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataKwas chlebowy jest uznawany w Rosji, na Litwie, Ukrainie i Białorusi za napój narodowy. Od kilku lat staje się coraz bardziej popularny także w innych krajach
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataLemesos11 z bloga Lemesos in Cyprus narobiła nam smaka na smoothie z mango, więc nie czekając postan owi liśmy wypróbować ten smakołyk .
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataW Arabii Saudyjskiej (gdzie w ostatnich dniach stosuję dietę termiczną ) mam do wyboru cała gamę ketchupów najprzeróżniejszych firm, ale żaden z nich
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataTo moja ulubiona marynata do mięsa i ryb. Można oczywiście kupić gotową w sklepie, tylko.... po co skoro ta zrobiona w domu będzie smaczniejsza :) Poniżej
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataShoarma to chyba jedno z najprostszych i najszybszych do przygotowania dań arabskich. Można ją przyrządzić niemal każdego gatunku mięsa: z piersi kurczaka lub indyka, wołowiny, cielęciny
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataMój egipski kolega - Hossam podał mi jakiś czas temu przepis na doskonały arabski deser. Nie jest on może dietetyczny, ale za to .... bardzo smaczny :) W
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataTo mój ulubiony przepis na żeberka. Niestety w większości krajów arabskich wieprzowina jest bardzo trudno dostępna (czasami można ją kupić w specjalnych sklepach dla ekspatów), a
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataSkładniki 5 - 6 dużych ziemniaków 5 dużych pomidorów lub 2 puszki krojonych pomidorów 1 duża pokrojona w cienkie paski czerwona papryka 1 litr przecieru
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataW Al-Khobar są knajpki hinduskie, libańskie, włoskie, jest też mój ulubiony Steak House Restaurant , ale typowo chińskiej knajpki tutaj nie widziałem, a
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataJest to deser bardzo często podawany w Arabii Saudyjskiej na iftar (arab. إفطار ) czyli pierwszy posiłek, spożywany po zachodzie słońca
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataStaramy się spopularyzować na tym blogu kuchnię krajów Zatoki Perskiej, a w szczególności bardzo mało znane i niedoceniane w Polsce przepisy z Arabii Saudyjskiej
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataJako przyprawa imbir jest używany od kilku tysięcy lat. Słynie też ze swoich właściwości leczniczych, zwłaszcza jako środek łagodzący dolegliwości trawienne i obniżający poziom cholesterolu.
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataSalata hara (znany też pod jemeńską nazwą zhug ) - to rodzaj pikantnego dipa do mięsa, ryb lub warzyw stosowanego na całym Bliskim Wschodzie . W zależności od
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataOdebrałam dziś prezent, który Paweł otrzymał od Ani z bloga Mulinowe Misie Paweł zapoznał się już przez Skype ze swoimi nowymi Przyjaciółmi i zgodnie z życzeniem
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataPrzepis pochodzi najprawdopodobniej z pogranicza Jemenu i Arabii Saudyjskiej . W tym surowym, nieprzychylnym człowiekowi środowisku nic nie mogło się
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataSkładniki - proporcje na 10 -12 naleśników - przepis na naleśniki znajdziesz tutaj 60 dag pieczarek 1 duża lub 2 małe cebule 2 łyżki śmietany 3 łyżki
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataDostaliśmy dziś od Ingalill - tutaj znajdziecie Jej blog - przepis na ogórki kiszone małosolne z estragonem Ingalill mieszka w tureckiej części Cypru i podobnie jak
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataClebek naan Naan to rodzaj płaskiego chleba popularnego zarówno w Afganistanie, Arabii Saudyjskiej i innych krajach Zatoki Perskiej jak i w Indiach i Chinach. Często podawany
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataNie mam najmniejszego pojęcia, od kogo nauczyliśmy się robić tą zupę, ale jest smaczna i pożywna, więc mam nadzieję, że i Wam przypadnie do gustu
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataDziś kolejna porcja przepisów z serii Kuchnia ekspaty czyli jak przygotować potrawy kuchni polskiej nie mając dostępu do polskich produktów . Mieszkająca w tureckiej części Cypru Ingalil
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataOsobiście ryb nie jadam bo nie lubię, wyjątek stanowi ryba wołowa, którą ze smakiem zajadałem na Sri Lance - tutaj fotorelacja . Natomiast Małżonka ma Aleksandra ryby lubi
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataZdjęcie ze strony Leila Restaurant w Dubaju Kousa mahshi (arab. كوسا محشي ) w dosłownym tłumaczeniu nadziewane cukinie to danie bardzo popularne na Bliskim Wschodzie i miły
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataW przeciwieństwie do Pawła, ja gotować nie lubię. Uwielbiam za to wszelkie kuchenne wynalazki. Mam oczywiście swoje ulubione sprzęty, ale palmę pierwszeństwa od dawne dzierży wolnowar
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataW kuchni emigranta bywa różnie. Najczęściej po jakimś czasie zaczyna się tęsknota za normalnym (czytaj: polskim lub choćby europejskim) jedzeniem. Zjadłoby się pierogi z jagodami
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataO tym, że nasz ulubiony argentyński Futrzak ( klik na Jej bloga ) jest pomysłowy przekonaliśmy się już dawno, ale na to żeby twarogu dodać actimela , nigdy byśmy
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataZachciało nam się bigosu. Problem w tym, że kiszonej kapusty w Arabii Saudyjskiej nie ma (podobnie jak wieprzowiny czy alkoholu). Nie było więc innego wyjścia, jak
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataJeszcze na długo przed moim wyjazdem do Arabii Saudyjskiej ( klik na bloga ) często eksperymentowaliśmy w kuchni z różnymi bliskowschodnimi przyprawami, ale dopiero w Al-Khobar poznaję
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataDziś podajemy przepis autorstwa MadameWu z zaprzyjaźnionego bloga Dziękuję za wypowiedź Blog świetnie prowadzony, z dużą dawką humoru z pewnością zainteresuje wszystkich miłośników Kraju Kwitnącej Wiśni
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataBigos "chodził" za mną już od dawna. A ponieważ w Al - Khobar zaczęła się prawdziwa jesień, temperatura spadła do marnych + 30 stopni, pojawiły się silne wiatry
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataNajbardziej brakuje mi w Arabii Saudyjskiej polskiego chleba, smalcu ze skwarkami oraz ogórków kiszonych i konserwowych. Wypróbowałem już przepis na doskonałe ogórki małosolne od Ingalill
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataKasza jaglana zagościła na stole Małżonki Mej Aleksandry całkiem niedawno, ale z powodów problemów z przewodem pokarmowym stała się stałym elementem Jej menu. W przeciwieństwie
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataDostałem od Alego kilka książek kucharskich dla Oli. Opisałem to na naszym drugim blogu w poście " Rewanż po saudyjsku " ( tutaj link ) Na szczęście oprócz wersji arabskiej
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataJeden z moich lokalnych przysmaków to chlebek daktylowy z orzechami włoskimi. Mam nadzieję, że ten przepis także i Wam przypadnie do gustu :) Składniki - proporcje na
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataSambousa (zwane też samosa) to jedna z bardziej popularnych i lubianych przystawek w Arabii Saudyjskiej, innych krajach Zatoki Perskiej, ale także w Azji i Afryce
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataJak już opisałem tutaj , Małżonka Ma Aleksandra miewa czasem szalone pomysły, ale tym razem przeszła samą siebie. Poprosiła, a raczej kazała mi stworzyć przepis na
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataUpieczenie tutaj chleba to nie lada wyzwanie, nie tylko ze względu na brak mąki żytniej, której do tej pory w Arabii Saudyjskiej nie znalazłem.
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataDostałem od Małżonki Mej Aleksandry przepis na ciasto drożdżowe dla leniwych. Nie jest to jednak Jej autorski przepis. Ola dostała go od Marysi , która dostała
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataSkładniki - proporcje na dwie małe keksówki 3 szklanki mąki pszennej 2 szklanki cukru 1 szklanka oleju roślinnego 1 szklanka maślanki 1 szklanka
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataPonieważ kupienie dobrego chleba graniczy w Arabii Saudyjskiej z cudem, to chcąc nie chcąc musieliśmy jakoś ten problem rozwiązać. Cudownym pomysłem okazał się zakup wypiekacza mało
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataDziś kolejny przepis na chleb, tym razem najzwyklejszy pszenny, bez żadnych wynalazków, ale za to bardzo smaczny. Składniki 3/4 szklanki wody 2 łyżki stołowe mleka w
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataPo poście Jak się pozbyć.... chrapania pojawiły się pytania czy znamy jakieś inne ajurwedyjskie specyfiki i sposoby radzenia sobie z różnymi dolegliwościami. Za wiele ich nie
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataJak powszechnie wiadomo Ola uwielbia wszelkiego typu elektroniczne gadżety, ale nie spodziewałem się, że kiedyś zapała aż tak wielką miłością do sprzętów kuchennych. Tym razem Jej
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataPostanowiłam konkurować ze Starym Wielbłądem i przyrządzić coś wreszcie w moim nowym szynkowarze. Na pierwszy ogień poszedł boczek, za którym tak tęskniliśmy w Arabii Saudyjskiej. Była
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataKolejna odsłona bigosu, tym razem w wersji bardziej zbliżonej do tradycyjnej polskiej kuchni. Składniki 2,5 kg kapusty kiszonej 0,5 kg wołowiny na gulasz
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataPochodzenia tego sera sięga czasów wędrujących po całym Bliskim Wschodzie plemion beduińskich, jednak za jego ojczyznę najczęściej uznaje się Syrię i Armenię. Jibneh shelal (znana jest
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataNajprostsza na świecie!, rekordowo szybka, cieszy oczy, podniebienie, cóż więcej oczekiwać? Składniki: 1 główka sałaty lodowej 1 opakowanie sałaty roszponki 10 pomidorów koktajlowych Sos 2
kgwjanczewoSKŁADNIKI:1 woreczek ryżu1 puszka tuńczyka w sosie własnym2 jajkaOliwki zielone1/2 kulki mozzarelliKukurydza słodkaSzczypiorekKoperekJogurt naturalny lub typu greckiegoSól, pieprz, curryPRZYGOTOWANIE:Do wcześniej ugotowanego i ostudzonego ryżu
kulinarnyJalitewskiej, tureckiej, meksykańskiej, francuskiej i żydowskiej (za którą ja odpowiadam) :) kuchnię świata będziemy przeplatać z lokalnymi smakami Opolszczyzny.Ja przygotuję dla Was z kuchni żydowskiej:- Lekach - miodowe ciasto z orzechami (przepis poniżej)- Sałatkę Izraelską ( z warzywami dojrzewającymi w opolskim Słońcu)- Kawior żydowski czyli siekaną wątróbkę z jajkami oraz jabłkami podawaną na macy- Cebularze z serem lub pieczarkamiWażne! Za porcję tych
Bon Appetit Małgorzatymożna wyczarować z niego smakowite desery, jak i dania wytrawne. Oto niebanalny przepis na łososia z wykorzystaniem ciasta francuskiego...warkocz z ciasta francuskiego z pieczonym łososiem i szpinakiem. Danie proste, ale zachwyca wyglądem i smakiem. Do tego sałatka ze świeżych warzyw i mamy lekki obiad lub kolację w niecałą godzinkę 😉 Składniki: 300 - 350 g fileta ze świeżego łososia(...)strony aż utworzą warkocz. Wierzch ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy ziołami prowansalskimi. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20-25 min, aż ciasto się zrumieni. Podajemy na ciepło, np. z sałatką ze świeżych warzyw
Kuchnia MagdaLenypomidorów Klik po przepis . Przepis również w formie filmiku: 2. Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem Klik po przepis . Przepis również w formie filmiku : 3. Rogaliki z ciasta francuskiego na słono Klik po przepis . Przepis również w formie filmiku : 4. Roladki z tortilli Klik po przepis . Przepis również w formie filmiku: 5. Biedronki na krakersach(...)Ślimaczki ze szpinakiem w cieście francuskim Klik po przepis 9. Czosnkowa sałatka z serem żółtym Klik po przepis Przepis również w formie filmiku: 10. Sałatka z brokułem Klik po przepis Przepis również w formie filmiku: 11. Pomidory na przystawkę Klik po przepis
W kuchni u MonikiWiosna zbliża się wielkimi krokami. Wszyscy jesteśmy spragnieni słońca i świeżych warzyw. Pora wzbogacić nasze codzienne menu o lekkie i zdrowe sałatki. Aby zachować jej lekkość
kulinarnyJawczesna noc jak kto woli, a nasze gotowe ciasto wołało z lodówki: zjedz mnie! I tak się też stało. Objadaliśmy się na noc pysznym, wspaniałym ciastem marchewkowym… Ale przecież marchewkowe to niczym sałatka. Wyszło cudowne, wilgotne, soczyste. Wspaniały, puszysty, delikatny krem idealnie wpasował się między blaty ciasta. Jest pożywne, pięknie się kroi, a i bez wyrzutów możemy prosić
Made By Mom And Sonwyrazistym smaku. Koniecznie spróbujcie. Składniki: 500 gram świeżych filetów z dorsza ( można spróbować innej ryby. Mrożonej więcej, bo po rozmrożeniu i odcieknięciu będzie jej mniej ) olej Ciasto 1 jajko ½ szklanki mleka Vegeta Mąka Sałatka 2 średnie cebule 4 ogórki konserwowe 4 kawałki papryki konserwowej Zalewa 1 ½ szklanki wody 4-5 łyżek octu Koncentrat pomidorowy ok. 200 gram ( mały słoik ) ½ szklanki(...)mąki z dodatkiem vegety robimy ciasto jak na naleśniki tylko bardziej gęste. Pokrojoną w kawałki rybę obtaczamy w cieście i smażymy na oleju na złoty kolor. Cebule, ogórki konserwowe , paprykę kroimy w kostkę i razem mieszamy. W naczyniu układamy rybę, sałatkę, rybę i ponownie sałatkę. Wodę z octem, koncentratem, olejem, cukrem, solą zagotowujemy. Przygotowaną, gorącą zalewą zalewamy rybę i odstawiamy
Smaki EwyJesień za oknem. Dziś mokro i ponuro. W takie dni warto przygotować jakieś kolorowe i apetyczne danie. Zdecydowałem się zaprezentować Wam moją kipiącą kolorami sałatkę z
kulinarnyJa