ciasto naleśnikowe - 2318 przepisów (strona:124/155)

Keto ciasto limonkowe (Paleo, LowCarb) 169

Znikające ciasto limonkowe Odrobina lata podczas jesiennej szarugi Keto ciasto limonkowe z kokosem to taki lekki, niepozorny i niezbyt wymagający wypiek, który jednak znika tak szybko, że się nie spostrzeżecie a na talerzu zostają same okruszki… Spód to biszkopt kokosowy, a krem to zblendowane awokado z mlekiem kokosowym , sokiem z limonki oraz jogurtem kokosowym. Wszystko zagęszczone żelatyną (można zastąpić agarem(...)grama barwnika spożywczego. Fajną nutę dodają tutaj podprażone wiórki kokosowe , bo chociaż kokosa w tym cieście nie brakuje ( mąka kokosowa , olej kokosowy , mleko kokosowe i jogurt kokosowy), to – paradoksalnie – smak kokosowy nie jest mocno wyczuwalny ani w cieście ani w kremie. Keto ciasto limonkowe z kokosem Kokosowo mi Dieta ketogeniczna niejako wymusza duży udział kokosa w menu, zwłaszcza

Modern Cave Girl
Zapiekanka naleśnikowa z ricottą i szpinakiem 100

Pyszna , kremowa, rozpływająca się w ustach zapiekanka naleśnikowa pod beszamelem. Zamiast sosu beszamelowego zapiekankę można polać sosem pomidorowym z dowolnymi przyprawami. Smakuje również doskonale. Ciasto na naleśniki /9 szt/ 3/4 szklanki  mleka/ u mnie kefir/ 3/4 szklanki wody 2 jajka 3/4 szklanki mąki / u mnie orkiszowa jasna/ szczypta soli  tłuszcz do smażenia /olej lub masło klarowne/ Nadzienie

Zakamarki mojej kuchni
Lasagne z naleśników, dla leniwych 315

miksera zakładamy trzepaczkę. Dodajemy wszystkie składniki. Ustawiamy obroty:10 czas: 45 sek. Sposób przygotowania tradycyjnego: Wszystkie składniki dobrze mieszamy. Gotową masę naleśnikową umieszczamy w lodówce na min.30 minut. Patelnię (o średnicy 26 cm) dobrze rozgrzewamy. Wylewamy odmierzoną porcję ciasta i smażymy cienkie naleśniki, bez dodatkowego tłuszczu. Beszamel przygotowujemy wg tego przepisu . Przygotowanie zapiekanki: Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy 2 łyżki

CookYourself
Tort batatowo-bananowy 131

Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez 50-55 minut. Po wyciągnięciu z piekarnika odstawiamy ciasto na kilka godzin do całkowitego ostudzenia. Ozdabiamy bitą śmietaną – przepis na nią podałam przy okazji tortu naleśnikowego lub owocami albo orzechami – czym kto lubi Praktyczne rady: Zalecam gotowanie batatów na parze, bo te gotowane w wodzie

Lamarida.pl
Ciasto Marcinek 37598

cienkie placki jest dość trudne. Jeśli jednak nie boicie się wyzwań w kuchni, warto poświęcić ten czas i energię, zwłaszcza, jeśli ciasto przygotowujemy na specjalną okazję. Gotowy Marcinek wygląda zjawiskowo w przekroju, mnogość warstw kojarzy się z tortem naleśnikowym, jednak placki, mimo że miękną od śmietany, smakują inaczej niż naleśnik. Są delikatne w smaku, a w połączeniu z masą, tworzą

Smakołyki Bereniki
Naleśnikowe roladki z łososiem, sosem tatarskim i sałatą 177

przekąski, tzw. finger food, na jeden kęs, no może na dwa kęsy. Polecam! Naleśniki są przygotowane na bazie jogurtu greckiego, w cieście jest zaś siekany koperek. Podobne już robiłam, ale były to naleśniki koperkowe z jajkiem i warzywami . Naleśnikowe roladki okazały się bardzo smaczne, do tego są efektowne, będą ozdobą stołu. Składniki na 2 naleśniki wg tego przepisu, czyli(...)roladek: 1/2 szklanki jogurtu greckiego 2 łyżki mleka 1 jajko szczypta soli 4 łyżki mąki 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżka siekanego koperku Kotanyi 1 łyżeczka oleju rzepakowego do ciasta + 1 łyżeczka do smażenia Przygotowanie: Jogurt mieszamy z mlekiem, dodajemy jajko, szczyptę soli, roztrzepujemy za pomocą trzepaczki. Dodajemy oba rodzaje mąki, dokładnie mieszamy masę za pomocą trzepaczki. Wsypujemy suszony koperek

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
CRÊPES SUZETTE NALEŚNIKI Z POMARAŃCZAMI PO FRANCUSKU 73

błonek. Z reszty wyciśnij sok. 3. Wszystkie składniki na ciasto, zmiksuj dokładnie. Smaż cienkie naleśniki najlepiej na patelni teflonowej. 4. Gotowe naleśniki złóż na trójkąty. 5. Na rozgrzaną suchą patelnię dodaj cukier, kiedy się rozpuści kolejno dodaj sok wyciśnięty z pomarańczy oraz masło. 6. Do tak przygotowanego sosu włóż trójkąty naleśnikowe i smaż około 2-3 minut. 7. Pora(...)białych błonek. Z reszty wyciśnij sok. Wszystkie składniki na ciasto, zmiksuj dokładnie. Smaż cienkie naleśniki najlepiej na patelni teflonowej. Gotowe naleśniki złóż na trójkąty. Na rozgrzaną suchą patelnię dodaj cukier, kiedy się rozpuści kolejno dodaj sok wyciśnięty z pomarańczy oraz masło. Do tak przygotowanego sosu włóż trójkąty naleśnikowe i smaż około 2-3 minut. Dodaj likier pomarańczowy i podpal alkohol

globuskulinarny
Ryba po grecku 171

pieprz, przyprawa do ryby olej Jajka, mąkę, mleko, wodę oraz przyprawy wrzucamy do miski i miksujemy na gładką masę naleśnikową. Na patelni rozgrzewamy olej tak by ryba po wrzuceniu do połowy zanurzona. Rybę kroimy na kawałki i zanurzamy w cieście, a następnie ostrożnie kładziemy na patelni. Po kilku minutach obracamy i smażymy po drugiej stronie na złoty kolor.  Taką

Emskie Smaki
Naleśniki czekoladowe z bananami wg Pawła Małeckiego 159

dodatek z bananem - to musi być pyszny deser, jednym słowem: naleśnikowa uczta! Składniki: 2 jajka 500 ml mleka 3,2 % szczypta soli 180-200 gram mąki 1 łyżka kakao 3-4 łyżki oleju Ponadto: 4-5 bananów krem orzechowy 2-3 łyżki masła cukier puder Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto dokładnie miksujemy. Odstawiamy na 20-30 minut, następnie smażymy cienkie

kgwjanczewo
Naleśniki gryczane bezglutenowe 121

dodać mleko, pół szklanki wody, jajka, olej i sól. Zmiksować na gładką masę. Ciasto odstawić na min 30 min. Gdyby ciasto, po tym czasie było za gęste, dodać pozostałą wodę gazowaną. Naleśniki smażyć na dobrze rozgrzanej patelni np naleśnikowej. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego

CookYourself
Biszkoptowe naleśniki 176

całego mleka. Krok 3 .  Po trochu dodawać mąkę i miksować . Jeśli mąka będzie bardzo gęsta dodać trochę wody gazowanej.Ciasto naleśnikowe musi być gęste i jednolite. Krok 4 . Ubić na pianę białka i delikatnie wmieszać łyżką drewnianą w ciasto . Jeśli ciasto jest za gęste można dodać odrobinę gazowanej wody. Krok 5 .  Smażyć naleśniki do uzyskania lekko brązowego koloru. Krok

Eli Gotowanie
Pancakes z mascarpone+ film 79

dodajemy serek mascarpone, jajka, rozpuszczone i wystudzone masło oraz miód, całość miksujemy do połączenia się składników. Następnie do masy naleśnikowej wsypujemy suche składniki: mąkę, cukier waniliowy, szczyptę soli, proszek do pieczenia oraz sodę oczyszczoną, wszystko dokładnie miksujemy. Tak przygotowane ciasto odstawiamy na pół godziny. Na rozgrzaną patelnię bez dodatku tłuszczu wlewamy niewielkie porcje ciasta i smażymy pankejki na lekko brązowy

Smakowite Dania
Róże naleśnikowe na walentynki 147

mieszamy. Ja podzieliłam ciasto na dwie części i do jednej dodałam barwnik. Z obu ciast smażymy na patelni naleśniki. Z gotowych naleśników dużą szklanką lub foremką wycinamy kółka.  Śmietanę ubijamy, dodajemy do niej ser mascarpone i cukier puder i łączymy składniki. Naleśnikowe koła układamy jeden obok drugiego aby zachodziły na siebie, po 3 lub 4 szt w zależności

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
PRZEPISY Z TRUSKAWKAMI! ŚNIADANIE/ OBIAD / KOLACJA! 406

TRUSKAWKĄ! WANILIOWO - KARDAMONOWA ZUPA Z TRUSKAWEK I CZEREŚNI! NATURALNIE - ZDROWY GRYCZANY TORT NALEŚNIKOWY Z OBŁĘDNYM KREMEM KOKOSOWO - TRUSKAWKOWYM! MAKARON SOBA ZE SZPARAGAMI I TRUSKAWKAMI W SOSIE NA BAZIE CYDRU PIEROGI Z TRUSKAWKAMI! NAJLEPSZE NA DZIEŃ DZIECKA! DROŻDŻÓWKI Z TRUSKAWKAMI I KRUSZONKĄ! NAJLEPSZE! PIEROGI Z TRUSKAWKAMI! TRUSKAWKOWE CIASTO Z KOKOSEM! SERNIK NA ZIMNO! CZEKOLADOWA OWSIANKA

SMYKWKUCHNI
Wyniki konkursu z firmą Brześć 126

Zapiekana z parmezanem rolada naleśnikowa z polskimi grzybami, beszamelem i zieloną pietruszką. Naleśniki: - 2 jajka - 1,5 szklanki mleka - 1 szklanka wody mineralnej gazowanej - 2 szklanki mąki - szczypta soli - olej rzepakowy do smażenia Do przesianej mąki dodać jajka, mleko i sól. Zmiksować i odstawić na około 30 minut. Po tym czasie dodać do ciasta wodę gazowaną, trochę oleju i smażyć(...)obok, nachodzący na pierwszy - drugi rząd naleśników. Powierzchnia naleśnikowa powinna mieć kształt prostokąta. Następnie na naleśniki wylać lekko ciepły, ale nie zimny sos beszamelowy i równomiernie go rozprowadzić. Podsmażone grzyby ułożyć na całej powierzchni i obficie posypać posiekaną natką pietruszki. Teraz zwinąć roladę: od dłuższej strony chwycić folię, na której leży ciasto z nadzieniem i delikatnie podnosząc do góry zawinąć

Z Kuchni Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania