ciasto naleśnikowe - 2318 przepisów (strona:116/155)

Naleśnikowy cordon bleu 207

Naleśnikowy cordon bleu          SKŁADNIKI: CIASTOmleko -2 szkl       jajko-2 szt woda mineralna niegazowana -2 szkl mąka -2 szkl sól olej -1/2 łyżki tłuszcz do smażenia FARSZ ser żółty -7 plastrów szynka -7 plastrów polędwica sopocka -7 plastrów papryka czerwona -0,5 szt papryka żółta -0,5 szt keczup(...)pieprz Panierka: jajka -2 szt bułka tarta PRZYGOTOWANIE: Do miski wsypać mąkę,dodać jajka,sól,olej,wodę i mleko. Dokładnie mikserem trzepać,aż wszystkie składniki połączą się. Ciasto odstawić na kilka minut. Następnie smażyć naleśniki na tłuszczu. Z tego ciasta wychodzi 7 porcji. Każdy naleśnik posmarować łyżeczką majonezu, położyć po plastrze szynki, polędwicy sopockiej

Kuchnia Danusi
Aromatyczna tarta z burakami 166

potem jeszcze formować palcami, by uzyskać rant wysoki na ok. 1,5 cm. Piekarnik włączyć na 170 stopni. Ser pleśniowy pokroić w kostkę najdrobniej jak się da. Na ciasto wyłożyć ponad połowę buraków, rozłożyć na nich pokrojony ser pleśniowy, a następnie wyłożyć resztę buraków. Na wierzchu rozłożyć oliwki pokrojone na połówki. Włożyć tartę do piekarnika i piec(...)było konieczne. Podawać na gorąco, np. z kleksami jogurtu. Szeroki wybór superfood (spośród nich wykorzystałam olej kokosowy i czarnuszkę) można znaleźć w sklepie internetowym: www.sklepagnex.pl ----- Podobne: Zapiekanka naleśnikowa z porami Bliniarz - ciasto ziemniaczane Krokiety bezglutenowe

Weekendy w domu i ogrodzie
Muffinki z cieciorką i gruszkami 94

szczyptą soli. Masło i margarynę rozpuszczamy (w jednym garnuszku). Po ostudzeniu mieszamy je drugiej misce ze 100 ml mleka i jajkiem. Dalej miksując dodajemy stopniowo mąkę. Ciasto powinno wyjść gęstsze od naleśnikowego ale nie zbite. Jeśli będzie za gęste dodajemy stopniowo resztę mleka. Gruszki drobno siekamy i dodajemy do ciasta - mieszamy. Blachę do muffinek smarujemy olejem i nakładamy porcje ciasta

peggiwkuchni
Dyniowo-cytrynowy torcik naleśnikowy 140

Naleśniki jada się u mnie w domu kilka razy w miesiącu. Smakują i na słodko i na wytrawnie. Tym razem na podwieczorek przygotowałam mini torciki naleśnikowe. Same naleśniki wzbogaciłam dodając do ciasta dyniowe puree, dzięki czemu zyskały one niepowtarzalny kolor. Z podanych proporcji wyszły mi 3 mini torciki. Placki naleśnikowe smarowałam naprzemiennie lemon curdem i lemon curdem zmieszanym z mascarpone(...)Wielkopolski i ponownie krótko miksujemy. Tak przygotowane ciasto odkładamy na około 20-30 minut. Po tym czasie smażymy (na minimalnej ilości oleju rzepakowego Wielkopolski) cienkie naleśniki. Lemon curd dzielimy na połowę. Jedną część miksujemy dokładnie z serkiem mascarpone. Naleśniki przekładamy na deskę. Wykrawamy kółeczka (z jednego naleśnika otrzymujemy 4 małe kółka). Placuszki naleśnikowe smarujemy naprzemiennie cienką warstwą lemon curd

Smaki Na Talerzu
Gotuję, nie marnuję – recenzja 174

gramatur, bo przecież nie wiemy, ile resztek nam zostanie. Jest za to dużo inspiracji i pomysłów. Dobrze wygląda nalewka z pestek pigwy, napar z łupin cebuli, ciasto z serwatki, tort naleśnikowy z wątróbką i ser gliwony. Na pewno zacznę robić fetę w zalewie z oliwy i ziół, bo często zostaje mi pół opakowania tego sera. Ponieważ każda rzecz, którą drobno

Ugotowane pozamiatane
Serowe placuszki z sosem wiśniowym 146

miski przekładamy cały śmietankowy serek kanapkowy, wbijamy 1 jajko, dodajemy mleko, mąkę i proszek do pieczenia oraz 2 łyżeczki cukru. Całość dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji (ciasto ciut gęstsze od naleśnikowego). Na patelnię z rozpuszczoną niewielką ilością oleju kokosowego wykładamy placuszki 1 łyżka stołowa = 1 placek. Smażymy z obu stron na małym ogniu. Propozycja podania: Placuszki podajemy ze słodkim

Słodkie okruszki
Placuszki ze skórką cytrynową (na maślance) 148

proszkiem do pieczenia, cukier i skórkę cytrynową. Całość dokładnie mieszamy łyżką. Następnie wbijamy jajko, dodajemy łyżeczkę oleju kokosowego i znów wszystko mieszamy. Powinno nam powstać gładkie ciasto ciut gęstsze od naleśnikowego. Placuszki smażymy na średnim ogniu na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju kokosowego. 1 łyżka = 1 placuszek. Smażymy z obu stron na złoto. Podajemy oprószone cukrem pudrem lub z owocami

Słodkie okruszki
Kwiaty akacji w cieście 100

Jeśli lubicie charakterystyczny smak miodu akacjowego to z pewnością przypadną wam do gustu kwiaty akacji w cieście. Ciasto jest podobne do naleśnikowego ale kwiaty akacji nadają mu charakterystyczny owocowo-kwiatowy posmak. Pamiętajcie tylko, żeby zbierać kwiaty akcji z daleka od ulic i nie myć ich pod silnym strumieniem wody - wtedy tracimy większość pyłków z kwiatów a z tym i smak

Milion Smaków
Pierogi ruskie "Ruskie kapelusze" 145

robiąc to ugniatakiem również można uzyskać super efekt.  Sklejenie pierogów w tradycyjny sposób to dla mnie totalnie czarna magia. Dlatego powstały "kapelusiki" :).  Informacje o produkcie: CIASTO PIEROGOWO-MAKARONOWO-NALEŚNIKOWE 500g BEZGLUTEN Mieszanka skrobi kukurydzianej oraz mąki kukurydzianej przeznaczona do przygotowywania pierogów, makaronów, naleśników, zacierek, racuchów, panierowania mięsa i innych potraw niezawierających glutenu, pszenicy, konserwantów. Produkt nie zawiera glutenu

ClauditteMissCooking
Przekąski na imprezę. Papryka w cieście piwnym, naleśnikowym. 320

post Przekąski na imprezę. Papryka w cieście piwnym, naleśnikowym. appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Pancakesy z karmelem i czerwonymi porzeczkami / Pancakes with caramel and redcurrants 164

porzeczki.Mąkę przesiać, dodać proszek do pieczenia i cukier, w osobnej misce wymieszać jajka z mlekiem i rozpuszczonym masłem. Przelać do sypkich składników i dokładnie wymieszać mikserem. Ciasto jest gęstsze od naleśnikowego. Smażyć na rumiano na suchej patelni na średniej mocy palnika. Przewracać placuszki, gdy pojawią się pęcherzyki.Uwaga:Placuszki smażyć najlepiej na teflonowej patelni, a jeśli placuszki będą przywierać

Delicious Titbits
Brak tytułu 154

Puszyste naleśniczki z Alpro   Moje dzieciaki uwielbiają naleśniki. Zawsze robię tradycyjne - nasze :) Tym raze m postanowiłam zrobić je po amerykańsku , czyli małe , puszyste placuszki naleśnikowe.   Do ciasta użył a m napój ry ż ow y od Alpro . Informacje o produkcie tutaj       Naleśniki amerykańskie - przepis Składniki: 1 szkl. napoju ryżowego Alpro ( lub jeśli nie macie - mleka

kolorowotorcikowo
Nalesniki z serkiem mascarpone 159

szczypte soli i troszke cukru pudru. Jesli ciasto za geste mozna dodac wody a jesli za rzadkie dosypac troche maki Mamy gotowe ciasto na rozgrzana patelnie rozlewamy ciasto i smazymy placki nalesnikowe ( mnie wychodzi ok 15 sztuk ) Na gotowe nalesniki nakladamy serek skladamy w tak zwana chusteczke i na koniec polewamy toffi Mozna podawac Smacznego

Klaudynkowa kuchnia
Bliny 132

Przygotowanie: Składniki zaczynu łączymy, mieszamy i odstawiamy na 15 min, co by ożył :) Resztę składników łączymy (mleko lekko podgrzewany przed dodaniem) i dodajemy buzujący zaczyn. Uzyskujemy ciasto, o konsystencji trochę gęstszej od naleśnikowego. Przykrywamy ścierką i odstawiamy na około 3-4 godzimy w ciepłe miejsce. Oto ciasto (drożdże jak widać pracują) .... Potem smażymy (ja robię to na mieszance: olej rzepakowy

Kwarek - mocno minimalistyczne przepisy
Smak lata 110

pieczenia i cukrami i szczyptą soli. Margarynę rozpuszczamy w garnuszku. Po ostudzeniu miksujemy je drugiej misce z 200 ml mleka i jajkiem. Dalej miksując dodajemy stopniowo mąkę. Ciasto powinno wyjść gęstsze od naleśnikowego ale nie zbite. Jeśli będzie za gęste dodajemy stopniowo resztę mleka. Porzeczki oczyszczamy z ogonków, myjemy. Rabarbar myjemy o kroimy na kawałki. Osuszone owoce dodajemy do ciasta

peggiwkuchni

Proponowane wyszukiwania