Pierś kurczaka w cieście naleśnikowym z koperkiem

Pierś kurczaka w cieście naleśnikowym z koperkiem

Pierś kurczaka w cieście naleśnikowym z koperkiem

Składniki: 1 podwójna pierś kurczaka przyprawa do kurczaka 1/2 szklanki mleka 1 jajko sól pieprz 1 łyżka świeżego koperku 3-4 łyżki mąki Sposób przygotowania: 1. Kurczaka pokroić na kilka porcji. Posypać przyprawą z obu stron. 2. Jajko zmiksować z solą i pieprzem. Dodać mleko i stopniowo mąkę (do momentu aż ciasto nabierze naleśnikowej konsystencji). Dodać drobno pokrojony koperek. 3. Kurczaka zamoczyć z cieście i smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu A Ty Smakuj Mnie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.