rozpieszcza, ciągle ciemno, mokro i wietrznie, ja na przekór temu postanowiłam rozświetlić choć trochę nastrój sobie i bliskim przygotowując taki oto brzoskwiniowiec :) Bo kto powiedział, że ciasta na zimno są zarezerwowane tylko na lato i upały? Zapewniam, że w zimie smakują równie wybornie :) Polecam :) Składniki * na tortownice 24-26 cm* - 0.5 litra jogurtu naturalnego - 500 gram serka homogenizowanego waniliowego
Kuchnia z widokiem na ogródDruga odsłona pysznego ciasta na zimno. W połączeniu z budyniowym biszkoptem oraz startą czekoladą smakuje rewelacyjnie. Mocno owocowe galaretki przełamują słodycz. Dobierając inne smaki możemy stworzyć dowolną kompozycję barw i … Czytaj dalej Kryształek na budyniowym biszkopcie
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatyciasto na zimno znają chyba wszyscy. Najbardziej lubią je dzieci bo jest bardzo kolorowe. Masę można zrobić ze śmietany, sera sernikowego lub jogurtu. Według mnie najlepsza wersja ze śmietaną. Stąd też nazwa-śmietanowiec, choć spotkałam się z nazwami galaretkowiec czy też kryształek. składniki: 4 galaretki, każda w innym kolorze 1000 g śmietany 18% (2,5 dużego kubka) 4 łyżki cukru
Monia miesza i gotujeklik , ale za nią jest kolorowa tarta warzywna połączenie cukinii, marchwi, czerwonej papryki z nutą tymianku, czosnku, gałki muszkatołowej oraz parmezanu. Pyszna na ciepło jak i na zimno. SKŁADNIKI : ciasto kruche (24 cm blaszka) 300 g mąki pszennej (450 używam) 150 g masła 90 ml zimnej wody szczyptę soli farsz 2 cukinie średnie
Basia w kuchniskładniki masa owocowa * 1 szklanka zmiksowanych z cukrem owoców (truskawki, jagody, maliny, morele) * 250 ml śmietany 30% * 1 galaretka truskawkowa * 3 łyżeczki żelatyny galaretka z owocami
Mix smakuZnacie Shreka ? Jeśli znacie, to także wiecie, że to wielki zielony ogr. Ale dziś Shrek zmienia kolor, na różowy. Nie pytajcie dlaczego, domysły i
kolorowotorcikowołyżeczki ekstraktu z wanilii Truskawki umyć, odszypułkować. Zmiksowć blenderem na gładką masę, wymieszać z sokiem i ekstraktem. Podawać schłodzone. Smacznego! W ogóle zewsząd kuszą mnie lody, letnie ciasta na zimno i orzeźwiające napoje, a ja mam ochotę na gorącą herbatę, rozgrzewające zupy i sycące curry. Za oknami raczej jesień niż wiosna, o lecie nawet nie wspominając... A wakacje tuż
Pożeraczka, czyli raz adobrzeciepłe miejsce. Powinno wyrastać co najmniej 8 godzin. Rano wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 195 stopni z temoobiegiem. Po 10 minutach otworzyłam piekarnik i spryskałam powierzchnię ciasta bardzo zimna wodą (przy pomocy spryskiwacza – trzeba przy tym uważać i nie pryskać na szybę piekarnika). Powtarzałam tą czynność co 10 minut przez cały czas pieczenia, czyli około 45 minut. Dzięki temu chleb
Kuchenne zapiski Edytystres z nią związany wysysa ze mnie dobry humor. Przepis na ten sernik wymyśliłam w zeszłą środę, kiedy wracałam z dworca do domu. W końcu prosiliście o jakieś ciasto na zimno i jest ;) Składniki (tortownica o średnicy 19cm): Spód: pół szklanki płatków owsianych firmy Kupiec łyżeczka żelatyny 3/4 szklanki soku ananasowego bez dodatku cukru (np. firmy Fortuna, ja wykorzystałam
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćPrzepis dostałam od znajomej, pochodzi z internetu. Pyszne ciasto na zimno z masą krówkową, idealne na każde przyjęcie. Herbatnikowiec z budyniem Składniki: Masa budyniowa: mąka ziemniaczana - 5 łyżek mąka pszenna - 5 łyżek spirytus - 1 łyżka masło - 200 g mleko - 1 l żółtka jaj - 3 szt cukier - 0,5 szkl Dodatkowo: herbatniki jasne - 25 szt herbatniki czekoladowe - 50 szt galaretki wiśniowe
Kuchnia DanusiCiasto chyba wszystkim znane, piekłam go wiele razy, tym razem uprościłam sobie wykonanie, na spód dałam biszkopciki. Wyszło pyszne ciasto na zimno, dzieci bardzo go lubią. Masa budyniowa na soku Kubuś, jest pyszna i zasmakuje każdemu. Moje łasuchy, duże i mały, pałaszowały aż miło:) 1 l soku Kubuś lub „kubusiopodobny
Takie tam pichcenieskładnikami, które mnajbardziej lubimy. W wersji z wyrazistymi szparagami, słodkawym groszkiem i mięsnymi kabanosami stanowi pyszną propozycje obiadową lub kolacyjną. Smakuje zarówna na ciepło jak i na zimno. SKŁADNIKI: Ciasto: 100g masła 200g mąki pszennej żółtko 2 łyżki słodkiej śmietanki sól Nadzienie: pół pęczka białych lub zielonych szparagów ¾ szklanki groszku świeżego lub mrożonego cienkie kabanosy 150ml słodkiej
Pyry na Gazpyszne, do tego bardzo proste w przygotowaniu. Taki oto prosty deserek z galaretek i mleka skondensowanego. Można go przygotować w pucharkach lub tak jak ja w formie ciasta na zimno na biszkoptach. składniki: 300 ml schłodzonego mleka skondensowanego niesłodzonego 1 galaretka cytrynowa 1 galaretka pomarańczowa biszkopty do wyłożenia formy pianki w czekoladzie ok 13-15 szt Każdą
Monia miesza i gotujeKarmelowy sernik na zimno, na cieście biszkoptowym. Bardzo wysoki i puszysty. Użyłam blaszki 23x32. Bez obaw można użyć trochę większej, gdyż masy serowej wychodzi naprawdę dużo. Ciasto: biszkopt kakaowy z 4-5 jajek wg dowolnego przepisu Masa Serowa: 1 kg serka naturalnego 1 - 1,5 szklanki cukru 200 g masła 250 g margaryny mlecznej 1 opakowanie (50g) żelatyny 1 opakowanie
Praktyczna plchwili macie ochotę, lub to co w danej chwili znajdziecie w lodówce (łącznie z resztkami). Danie dobre na obiad, kolację lub przekąskę, zarówno na ciepło jak i na zimno :) Składniki: Ciasto: jajko 1/3 kostki zimnego masła 1,5 szklanki mąki szczypta soli Farsz: mięso, np. kiełbasa lub boczek 300 g dyni pół cukinii cebula 2 jajka 300 ml śmietany przyprawy
Taste Of My Day