makowców na naszym stole musi się znaleźć babka wielkanocna . Przed świętami przeglądamy setki przepisów poszukując tych najciekawszych, ale i tak zazwyczaj korzystamy z tradycyjnych przepisów na sernik na zimno, makowiec, ciasto drożdżowe czy keks. Czasem na naszych stołach znajdą się ciasta z orzechami, bakaliami, z unoszącym się aromatem miodu. W tym wpisie chciałem Wam pokazać w jaki sposób możemy przygotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Torcik owocowy na zimno , bez pieczenia. Ciasto a raczej deser łatwy i szybki w przygotowaniu, z dowolnymi owocami jagodowymi. I warstwa : 100 g podłużnych biszkoptów, 1 opakowanie galaretki (u mnie z owoców leśnych), 250 g jagód, II warstwa: 1 opakowanie budyniu śmietankowego, 500 ml mleka, 2 – 3 łyżki cukru, III warstwa: 1 opakowanie galaretki (u mnie z owoców leśnych
królestwo garówWitajcie, Dzisiaj publikuję przepis na prośbę czytelniczki Agnieszki, która tak do mnie napisała: „Witam. Poszukuję przepisu na ptasie mleczko, ale takie jak klika lat temu robiły
Przepisy Babciwytrawnie, jabłka pasują do wszystkiego! Korzystajmy z sezonu na te pyszne i pełne witamin owoce i przygotowujmy sezonowe dania i desery z ich udziałem. Ja proponuję Wam przepis na ciasto jabłkowo-migdałowe w ramach akcji „Owoce jesieni” ogłoszonej na Durszlak.pl Przygotowanie: 25 min. Pieczenie: 45 min. Porcja dla 6 osób Składniki: ● 4 duże jabłka (odmiana według uznania) ● 150 g mąki(...)wyłóż na wierzch resztę masy z jogurtem. Rozpuść resztę masła z 10 g cukru. Wyłóż resztę jabłek na ciasto, posmaruj je rozpuszczonym masłem z cukrem. Wstaw do nagrzanego piekarnika na około 40 minut. Po upieczeniu przestudź i podawaj ciasto na zimno
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaNektar podgrzewamy, rozpuszczamy w nim żelatyny (na 250 ml) płynu i pozostawiamy do schłodzenia. Nektar stopniowo ubijamy, a powstałą pianę przekładamy łyżką na wierzch przeźroczystej galaretki. Tak przygotowane ciasto na zimno zostawiamy na noc w lodowce. Przed krojeniem zdejmujemy obręcz i delikatnie odlkejamy folię spożywczą. Smacznego
Moniki SmakołykiIrenek, ponieważ firma ma ciastka słodzone różnymi sposobami. Amarantki też są warte polecenia szczególnie dla osób lubiących bardzo słodkie słodycze, niekoniecznie kruche. My wykorzystałyśmy je do zrobienia piankowego ciasta na zimno i JEJ jakie to było pyszne <3 Kluseczki twarogowe ze śliwkami i posypką ciasteczkową (przepis- Instagram) Gruszkowa pianka z Amarantkami Ocena: 5,5 pandy
Candy PandasNiezwykle lekkie, puszyste i orzeźwiające ciasto. Robi się bardzo szybko. SKŁADNIKI Spód: opakowanie ciasteczek kruchych cytrynowych Masa serowa: 500 g sera twarogowego z
słodki bratekjuż trzeci rok! :) Nawet nie zauważyłam jak szybko to minęło. Niestety tortu nie było, ale za to świętowałam urodziny bloga przy czekoladowym cappuccino, skubnęłam trochę sernika na zimno i ciasta marchewkowego. Blog przeszedł trzy zmiany i szykują się kolejne. Będą remonty, przebudowy, modernizacje i optymalizacje. Miejmy tylko nadzieję, że zmiany […] Artykuł Pink Envelope – trzeci rok! pochodzi z serwisu
Pink EnvelopeW zasadzie, to ciasto jest kolejną wersją śnieżnego puchu i śnieżnej rolady . Deser idealny na upały… i nie tylko. Ciasto, którego przygotowanie nie sprawi kłopotu nawet
mojewypiekiinietylkoDzień dobry :-) Ostatnio ciast trochę mniej, ale na takie gorąco naprawdę nawet mi się piekarnika nie chce włączać. Lubię za to robić ciasta na zimno, takie bez pieczenia, na spodzie z biszkoptów. Tym razem serniczek z serka homogenizowanego i jogurtu greckiego. Dwu kolorowy, jedna warstwa to galaretka winogronowa z borówkami i jogurtem właśnie, a druga to serek homogenizowany, truskawki
kruche babeczkiSzybki, lekki i pyszny sernik bez pieczenia na spodzie z biszkoptów, środek to mascarpone, serek homogenizowany i śmietanka 30% do tego galaretki i wierzch borówka amerykańska
kruche babeczkiskladniki 1 paczka krakersów 2 galaretki pomarańczowe 2 opakowania serka włoskiego capreggio po 250 g 1 opakowanie śmietany 30 % 330g 2 opakowania śnieżki 2 kopiate łyżki
Moje WyrobyKto nie zna tego sernika? Chyba każdy choćby słyszał o tym serniku,osobiście jestem jego wielką wielbicielką a jadłam go po raz pierwszy jakieś 10 lat
Anielskie wypieki