ciasto na zimno - 6646 przepisów (strona:26/444)

Sernik na zimno z ricotta 194

Sernik na zimno to idealne ciasto na lato. Bardzo lubię letnie serniczki bez pieczenia udekorowane sezonowymi owocami. Taki sernik na zimno mogę jeść codziennie! Dzisiejszy sernik na zimno jest bardzo łatwy do przyrządzenia ale wymaga schłodzenia w lodówce. Zrobiłam go na spodzie z ciastek digestive. Sernik na zimno najlepiej smakuje ze świeżymi owocami i owocowym sosem. Sernik na zimno Składniki

codojedzenia
Przepisy z truskawkami 187

szaleństwa postaram się to nadrobić :) Sernik straciatella z truskawkami na zimno Deser angielski z truskawkami Śmietankowe ciasto z truskawkami, rabarbarem i migdałową kruszonką Jogurtowe placki z truskawkami Nalewka truskawkowa Muffinki z truskawkami Ciasto z truskawkami bez pieczenia Crumble z truskawkami Trójkolorowy sernik na zimno z truskawkami(...)Deser z truskawkami i białą czekoladą Pierogi z truskawkami Lody truskawkowe  Ciasto jogurtowe z truskawkami  Kostka truskawkowa Kruche ciasto z truskawkami i budyniową pianką Koktajl truskawkowy Gorąca czekolada truskawkowa Koktajl truskawkowo-jagodowy  Lody truskawkowo - jagodowe Ciasto z truskawkami, budyniem i bezą Sernik na zimno z truskawkami Serowe knedle z truskawkami Drożdżówki z truskawkami, budyniem i kruszonką Ciasto

My simple kitchen
Tarta z rabarbarem i migdałami 83

Sezon rabarbarowy w pełni więc może skusi Was tarta z rabarbarem i migdałami ?. Najsmaczniejsza na gorąco, ale całkiem niezła również na zimno. Kruche ciasto, migdałowe nadzienie z serem mascarpone i kwaskowy rabarbar to połączenie całkiem ciekawe. Tarta jest dość syta, wystarczył mi kawałek, żeby zaspokoić głód. Jeżeli lubicie tak jak ja eksperymenty w kuchni i ciasta z rabarbarem zachęcam

Pieguskowa Kuchnia
Tarta z rabarbarem i migdałami 136

Sezon rabarbarowy w pełni więc może skusi Was tarta z rabarbarem i migdałami ?. Najsmaczniejsza na gorąco, ale całkiem niezła również na zimno. Kruche ciasto, migdałowe nadzienie z serem mascarpone i kwaskowy rabarbar to połączenie całkiem ciekawe. Tarta jest dość syta, wystarczył mi kawałek, żeby zaspokoić głód. Jeżeli lubicie tak jak ja eksperymenty w kuchni i ciasta z rabarbarem zachęcam

Pieguskowa Kuchnia
Fałszywy "Sernik na Zimno", czyli deser grysikowy! 227

Nie macie pojęcia ile osób nabrało się na ten Fałszywy "Sernik"! Każdy kto próbował myślał, że zjada sernik na zimno z truskawkami, nawet mój podejrzliwy syn

Blondynka Gotuje
1435. Migdałowe kruche ciasto 128

Takie kruche ciasto idealne jest jako spód do tarty albo jako spód do np.do sernika lub innego ciasta na zimno..a ja wykorzystałam do ... zobaczycie w następnym poście...napiszę tylko tyle..było pysznie... 1 szkl. mąki  1/2 kostki margaryny 2 łyżki mielonych migdałów 1 żółtko 1 łyżka kwaśnej śmietany Z wszystkich składników zagnieść ciasto ,zawinąć w folię spożywczą

Moje domowe kucharzenie
QUICHE Z KABANOSAMI I BROKUŁEM 131

pysznymi kabanosami '' Maestro Henryk Kania ''. Quiche podajemy na ciepło lub zimno.                                                                   Składniki ciasta : 200 g margaryny 300 g mąki pszennej 1 jako sól do smaku(...)Zimne ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim formę na tartę. Na ciasto rozkładamy kawałki brokuła, pokrojone kabanosy, cebule w talarkach oraz kawałki papryki.  Całość zalewamy masą jajeczną i zapiekamy w nagrzanym piekarniku do 180 * C, przez około 40 minut.  Tartę podajemy pokrojoną na kawałki, na ciepło lub zimno

Kulinarne Fantazje Marioli
Deser jogurtowy z galaretkami i owocami 190

ciasto na zimno znają wszyscy, na blogu już jest jogurtowiec z galaretkami , ale bez owoców i czekolady. U nas w domu lubią je wszyscy, gdyż jest smaczne, a do tego bardzo kolorowe, efektownie wygląda na talerzu. Masę do tego ciasta można zrobić z jogurtu, serka homogenizowanego lub śmietany. Ale według mnie najlepsza jest wersja z jogurtu, gdyż jest mniej kaloryczna

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Tęczowy sernik urodzinowy (zdobiony przez dzieci) 161

urodzinowy. Tak, tak dziś moje małe święto. Dziś moje… kolejne urodziny Dlaczego nie przygotowałam tradycyjnego tortu? Bo to w końcu moje urodziny A ja uwielbiam serniki i ciasta na zimno. A zdobienia? To przygotowały specjalnie dla mnie moje kochane maluchy (z małą pomocą). Z taką radością wyciskały nadzienia… W założeniu miało być ich ciut mniej, ale dzieci koniecznie(...)całość nie była przesłodzona ** można użyć dowolnych, ulubionych kremów lub podać sernik z galaretką i owocami Przygotowanie: Galaretki rozpuszczamy w 500 ml wody, odstawiamy do przestudzenia i przygotowujemy resztę ciasta. Markizy rozdrabniamy w blenderze z nożami, dolewamy do nich rozpuszczone masło i mieszamy. Ma nam powstać a la mokry piach. Wykładamy nim spód formy (u mnie tortownica 26 cm, tortownicę

Słodkie okruszki
Truskawkowy sernik na zimno 337

Sezon truskawkowy niestety powoli zbliża się ku końcowi... Pora więc wykorzystać jeszcze ostatnie świeże truskawki, oczywiście na słodko. Dziś będzie to

Kulinarne przygody Gatity
Stefanka cappuccino 176

Dawno nie robiłam ciasta na zimno, bez pieczenia...skorzystałam z  tego  przepisu ..kiedyś już robiłam podobne,ale bez kawy cappuccino. 250 g herbatników 750 ml mleka 150 g masła 130 g kaszy manny 6 łyżek cukru 100 g kawy cappuccino w proszku polewa do ciasta Formę wyłożyć papierem do pieczenia, na spodzie ułożyć warstwę herbatników.  Mleko zagotować

Moje domowe kucharzenie
Wiosenna szarlotka z budyniem na łaciatym biszkopcie 137

każdą okazję - sernik i szarlotka. Pomysł na kolejną wersję szarlotki zrodził się niedawno przy okazji Wielkanocy i postanowiłam go w końcu zrealizować. Mamy serniki pieczone i te na zimno, a ciasta z jabłkami głównie występują w tej pierwszej wersji. Ta propozycja jest trochę inna, lekka i świeża, w sam raz na wiosnę :) Wiosenna szarlotka z budyniem na łaciatym biszkopcie Łaciaty

FitKot
Kakaowy spód biszkoptowy do ciast 159

Ostatnio lubię przygotowywać ciasta na zimno, które są czystą improwizacją i tak naprawdę każda warstwa powstaje pod wpływem chwili. Co prawda na spód można użyć zwykłych biszkoptów, ale mam ochotę na więcej kreatywności. Dlatego postanowiłam Wam przedstawić świetny kakaowy biszkopt, który idealnie nadaje się jako podstawa ciasta. U mnie sprawdził się już przy wielu pysznościach! Na końcu możecie zerknąć

Di gotuje
Różowe placuszki (buraczane) 140

spalić. Najlepiej przewrócić na drugą stronę, gdy zaczną pojawiać się "dziurki" (widać to na zdjęciu poniżej).  Upieczone placuszki posypać cukrem pudrem. Smakują na ciepło, jak i na zimno.  Przygotowywanie ciasta na placuszki Po lewej: wylane surowe ciasto Środek: w placuszkach pojawiły się "dziurki", czyli idealny moment na odwrócenie placuszków Po prawej: smażenie placuszków z drugiej strony  Pomysł

Ugotować
Śmietanowiec z galaretką i malinami 198

Kolejne ciasto na zimno, bez pieczenia, co istotne w te upały ;) Ja jestem zadowolona z takiej pogody. Roboty budowlane bardzo powoli, ale poruszają się do przodu, więc mogę powoli zajmować się aranżacją wnętrz, ostatnio na http://www.indecotrojmiasto.pl/ znalazłam cudną szafę wnękową do sypialni ;) Uwielbiam ten etap remontu :D Wracając do ciasta, jest pyszne! Biszkopt ( w wersji bez pieczenia podłużne biszkopciki

Domowa cukiernia Ewy