Przepis na to cudo znalazłam u Diany i zauroczyło mnie ale był mały problem, przynajmniej u mnie: nigdzie nie mogłam zakupić tych cudnych czekoladowego koloru herbatników
Moje Małe Czarowaniebatonika Toblerone 120 g białej czekolady Na zewnątrz zrobiło się troszkę cieplej... więc od razu naszła mnie ochota na sernik na zimno. Wyszperałam sobie smakołyk na blogu mojewypieki , troszkę je przerobiłam i efekt okazał się wyśmienity. Ciasto nie jest zupełnie pracochłonne - a za to przepyszne - polecam :) Ciastka bardzo drobno pokruszyć. Można to zrobić w malakserze lub wałkiem do ciasta. Następnie
Świat CiastaSernik na zimno na bazie sera twarogowego. Bardzo jagodowy, orzeźwiający , na upalne dni , które mam nadzieję , że jeszcze będą tego lata :) Jagody jeszcze są , chociaż niebawem pewnie będą się kończyły , więc jak chcecie spróbować jak pyszne to ciasto , to się pospieszcie :) Przepis posiadam dzięki Ewie z bloga http://zcukrempudrem.blogspot.com/ :) Składniki: Spód: 120 g ciasteczek ( ja wzięłam ciasteczka pełnoziarniste
Słodkości i nie tylkoCiasto Arkadia bez pieczenia Ciasto Arkadia to pyszne, warstwowe ciasto bez pieczenia na szybko z mascarpone, herbatnikami i brzoskwiniami z puszki . Jest idealne na święta, urodziny
Lekcje w kuchniByły Przemka imieniny i chciałam Mu zrobić coś lekkiego a zarazem pysznego do kawy. Szybki przegląd lodówki i już wiedziałam. Pianka wyszła bardzo lekka, puszysta, konsystencją
Moje Małe CzarowaniePrzepis na pyszne ciasto bez pieczenia, które znane jest również pod nazwa 3 bit. Bardzo proste do zrobienia i wyjątkowo smaczne. SKŁADNIKI: OKOŁO 250 G HERBATNIKÓW
Pani M - kuchnia smakowitaProste ciasto bez pieczenia z kremem i galaretką to deser, z którego przygotowaniem poradzi sobie każdy, a dodatkowo jest naprawdę smaczny. Przyznam szczerze, że nie
Di gotujeRobi się szybko, smakuje obłędnie, dlatego warto zrobić i zajadać się do kawy, herbaty zielonej czy czystka. Będzie idealnym uzupełnieniem śniadania jak i wspaniałym deserem. Zapraszam
Moje Małe CzarowanieCiasto idealne dla wielbicieli masy kajmakowej i masła orzechowego. Proste i w miarę szybkie do przygotowania. Ciasto Snikers składa się z herbatników przełożonych kremem budyniowym wraz
UgotowaćCiasto wygląda naprawdę realistycznie i zapewniam, że świetnie zaprezentuje się na wielkanocnym stole. Zresztą możecie je zrobić bez okazji, ponieważ przyjemnie orzeźwia oraz pysznie smakuje. Jest
Di gotujeCiasto jest niezwykle proste oraz ekspresowe w przygotowaniu, a dodatkowo bardzo smaczne. Delikatna pianka, która przypomina puszyste ptasie mleczko doskonale komponuje się z galaretką z marakui
Di gotujeBlok według poniższej receptury robiłam mnóstwo razy i naprawdę wychodzi naaajlepszy. Przepis pochodzi z moich starych zapisków - posiadam go od koleżanki ze szkolnych lat i został
Di gotujeTo moje kolejne autorskie ciasto, które stało się hitem wśród mojej rodziny i znajomych! Jest naprawdę obłędne w smaku i skromnie przyznam, że jestem dumna z
Di gotujeDomowa beza Pavlova to klasyczna beza, krem z bitej śmietany z dużą ilością owoców. Pięknie wygląda i smak to niczym rozkosz dla podniebienia. Nie jest to
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Klasyczne ciasto Milky Way bez pieczenia już znacie - klik . Przyznam, że jest obłędne w smaku i nie potrzebuje ulepszania, ale chciałam je połączyć z moim ukochanym
Di gotujeCiasto jest naprawdę smaczne i przy tym bardzo szybkie oraz proste w przygotowaniu. Herbatniki przełożone grubą warstwą kremu maślano-orzechowego i czekolada tworzą świetne połączenie. Wadą
Di gotujeCiasto Milky Way bez pieczenia to ekspresowy deser, który sprawdzi się niezależnie od okazji oraz pory roku. Zawsze będzie na czasie i zapewniam, że posmakuje nie
Di gotujeBardzo lubię ciasta, gdzie jest duuużo kremu, a mój mąż przepada za takimi z galaretką. Postanowiłam wymyślić coś, co przypadnie do gustu nam obojgu i
Di gotujeNie sądziłam, że mój krem budyniowo-chałwowy - klik będzie cieszył się takim wielkim zainteresowaniem. Zaczęliście wysyłać mi wiadomości, abym jak najszybciej podała przepis na wykorzystanie go
Di gotujeWszyscy dziś zajadają rogale a ja jem bajaderkę. Przepis dostałam od mojej koleżanki w pracy Ali, a skąd ona go wzięła nie mam pojęcia. Niewiele ma
Moje Małe CzarowanieTak, to ciasto powstało w 10 minut, no może w 12! Zniknęło również ekspresowo, ponieważ nie sposób mu się oprzeć. Krem na bazie serka mascarpone, lekko
Di gotujeOstatnio kupiłam tyle fig, że przerabiałam je na mnóstwo sposobów - no i oczywiście nie mogło zabraknąć ciasta. Pomyślałam o czymś lekkim, z serkiem mascarpone, które
Di gotujeNatchnieniem do powstania tego ciasta był sok, który otrzymała moja córka. Jednak uważam, że słodkie owoce nie powinny być dodatkowo dosładzane, więc nie pijamy takich skarbnicy
Di gotujeDziś przedstawiam ciasto szybkie, lekkie i wyśmienite. Pianka jest leciutka, pachnąca kokosem, dla wielbicieli kokosu to idealny deser. Znakomicie smakuje do kawy czy herbaty na lekki
Moje Małe CzarowanieCytrynowy krem na bazie serka mascarpone, beziki i borówki to połączenie, które jest nieziemsko pyszne! Postanowiłam przygotować z niego łatwe ciasto, które okazało się hitem i
Di gotujeOprócz tego, że ciasto wygląda efektownie to jest naprawdę przepyszne oraz bardzo proste w przygotowaniu. Delikatna i puszysta pianka z kawałkami markiz wprost rozpływa się
Di gotujePianka jogurtowa to idealne ciasto na lipcowy ciepły dzień. Mało z nią pracy tylko trochę trzeba poczekać aż stężeje, aby potem cieszyć się oryginalnym smakiem i
Moje Małe CzarowanieMalinowa pianka to pyszna i szybka propozycja, której nie oprze się żaden dorosły, ani niejedno dziecko. Jest lekka, puszysta i wprost rozpływa się w ustach. Mocno
Di gotujeTorcik ten przygotowałam już jakiś czas temu na swoje urodziny. Nie miałam za dużo czasu, a poza tym zaplanowałam też inne ciasta, więc w tym przypadku
Di gotujeMój maślany krem budyniowy z serkiem mascarpone - klik zyskał sporą popularność, więc tym razem prezentuję Wam szybkie, ale i bardzo smaczne ciasto z jego udziałem, o
Di gotujeUwielbiam to ciasto, ponieważ oprócz wyjątkowego i pysznego smaku - przyznajcie, że bardzo ładnie się prezentuje. Jest przepyszne i lekkie! W sam raz sprawdzi się podczas upałów
Di gotujeBardzo lubię desery z perełek tapioki , więc ostatnio postanowiłam na ich bazie stworzyć pyszne i zarazem szybkie ciasto, które okazało się wielkim hitem - nawet wśród osób
Di gotujeJest to pyszny deser, który wywodzi się z Włoch, a jego receptura troszkę różni się w zależności od regionu. Salame al cioccolato ma nawet swój
Di gotujeCiasto jest obłędne w smaku, a jednocześnie proste i szybkie w przygotowaniu. Składa się z herbatników, lekkiego kremu budyniowego, masy krówkowej oraz orzechów i banana, który
Di gotujeCiasto jest inspirowane batonikiem o tej samej nazwie i jest przepyszne. Jeśli lubicie słodkie, śmietankowo-czekoladowe desery to z pewnością musicie je przygotować! Zapewniam, że jest
Di gotujeCiasto jest inspirowane batonikiem o tej samej nazwie i jest przepyszne. Jeśli lubicie słodkie, śmietankowo-czekoladowe desery to z pewnością musicie je przygotować! Zapewniam, że jest
Di gotujeCo prawda nie jestem na diecie wegańskiej, ani nie unikam też glutenu i wstyd się przyznać, ale uwielbiam niezdrowe słodycze - to zdrowymi, w wersji fit również
Di gotujeTakie ciasto/deser to doskonała propozycja na wizytę niespodziewanych gości, na niedobór czasu lub po prostu, gdy chcemy zjeść coś słodkiego, a przy tym... smacznego. Co
Di gotujePrzepis autorski (mój). Lubicie lekkie i rozpływające się w ustach ciasta? Jeśli tak, to świetnie trafiliście! Moja kefirowa pianka ostatnio robi furorę wśród rodziny i
Di gotujeCiasto jest przepyszne i u mnie zawsze znika ekspresowo. Przeważnie robię je na bazie serka mascarpone, dzięki czemu przypomina delikatny i kremowy deser. Pyyychaaa! Możecie też
Di gotujeŚnieżny puch to ciasto, które jakiś czas temu było hitem internetu. I wcale się temu nie dziwię, ponieważ jest naprawdę rewelacyjne i delikatne w smaku
Di gotujemyśli prędkość światła staramy się go nie ogrzewać ciepłem dłoni, dlatego z brudną robotą najlepiej zdać się na robot kuchenny . 8) Ważne jest chłodzenie. Kruche ciasto kocha zimno, dlatego, po uformowaniu ciasta w kulkę, zawinąć je w folię spożywczą i schładzać co najmniej 30 min., a najlepiej dłużej. Po tym czasie rozwałkować między dwoma warstwami folii spożywczej, wyłożyć nim dokładnie
Fitsweet.memyśli prędkość światła staramy się go nie ogrzewać ciepłem dłoni, dlatego z brudną robotą najlepiej zdać się na robot kuchenny . 8) Ważne jest chłodzenie. Kruche ciasto kocha zimno, dlatego, po uformowaniu ciasta w kulkę, zawinąć je w folię spożywczą i schładzać co najmniej 30 min., a najlepiej dłużej. Po tym czasie rozwałkować między dwoma warstwami folii spożywczej, wyłożyć nim dokładnie
Fitsweet.meDopiero zauważyłam, że moja nieobecność osiągnęła calutki miesiąc. Akurat w czasie, kiedy wszyscy chwalą się swoimi świątecznymi wypiekami. Chciałam podzielić się cudnymi bajglami, które przygotowałam na
Zielona KuchniaCiasto to jest znane pod różnymi nazwami (śmietanowiec, galaretkowiec) i różnie jest robione. Niektórzy preferują śmietanę 18%, inni kremówkę lub mleko. Mimo wszystko każda wersja
Di gotujeW internecie (i nie tylko) krąży wiele przepisów dotyczących bananowca bez pieczenia. Ja stworzyłam swoją własną wersję, która jak dla mnie jest najlepsza! Ciasto smakuje rewelacyjnie
Di gotujeSkładniki 2 - galaretki jagodowe 1 galaretka cytrynowa 500ml - śmietany 36% herbatniki ,lub biszkopty na dno tortownicy jagody ,wiśnie brzoskwinie... Wykonanie Galaretki jagodowe rozpuścić w 2 szklankach
w mojej kuchniKolorowe ciasto o intrygująco brzmiącym tytule. Lekkie, puszyste, idealne na ciepłe popołudnia a także na domowe przyjęcia. Ciasto może wygląda na skomplikowane ale jest naprawdę proste
Krakowskie smaki AniUwielbiam ciasta z kremem budyniowym, dlatego z braku czasu staram się wymyślać jakieś pyszneee i na szybko. Mam sprawdzony krem z ciasta karpatkowego - klik , więc dodałam
Di gotujePolewę wystudzić i polać po wierzchu sernika. Ozdobić bezami i kawałkami wafelków Lusette :) Sernik idealnie kroi się po paru godzinach. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Ciasta czekoladowe , Serniki na zimno Tagged: czekolada , kremówka , polewa , twaróg , żelatyna
https:KKuchniaMniamSernik przygotowałam na szybko, nie miałam zbyt dużo czasu żeby upiec więc postanowiłam zrobić taki na szybko bez pieczenia. Wyszedł bardzo smaczny, wręcz się rozpływa w
Bajeczna KuchniaJest to popisowe ciasto mojej synowej, wszyscy się zachwycają. Ciasto białe – śmietanę ubić na sztywną masę, pod koniec dodać śmietan fix. Chwilkę mieszać. Czekoladę rozpuścić
Kuchnia PokoleńPewnie większość z Was kojarzy te przepyszne, małe batoniki i nie jeden/ jedna z Was nie może przejść obok nich obojętnie. A co byście powiedzieli na
Krakowskie smaki AniPogoda dziś nas nie rozpieszcza, ale dzięki temu mam czas, by zdradzić Wam kolejny, smaczny przepis :) Taki właśnie na poprawę humoru i na chandrę. Ni to
Z miłości do słodkościInspiracja z blogu: Zjem to! (Jednak troszkę u siebie pozmieniałam.) Na swoje imieniny planowałam zrobić szybkie ciasto typu Rafaello. Już o dawna noszę się
Di gotujePrzepis pochodzi z moich starych zapisków. Kiedyś każde popularne ciasto musiało zagościć na moim stole. Tu przedstawiam moją zmodyfikowaną wersję, która jest niezwykle
Di gotujePyszny i delikatny w smaku sernik jagodowy z pianką z nasion Chia oraz chałowym spodzie. W upalne dni nie zawsze chcemy włączać piekarnik i dodatkowo nagrzewać
Bajeczna KuchniaPrzepis autorski (mój). Serniczek jest przepyszny i niezwykle prosty w przygotowaniu. Kusi swym delikatnym smakiem i lekką nutą chałwy. Uwierzcie, że te pozornie błahe połączenie
Di gotujeMoi domownicy bardzo lubią zebrę więc postanowiłam ją nieco odmienić, przełożyłam ją masą śmietanową z galaretkami. Ciasto jest smaczne i ładnie się prezentuje, idealne do popołudniowej
Bajeczna Kuchniahttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis pochodzi z moich starych zapisków i ciasto to robiłam już niejednokrotnie. Jest przepyszne i nie wymaga wielkich
Di gotujehttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Sernik jest bardzo prosty w przygotowaniu, ale to ma w sobie pewien cel. Chciałam Wam zaprezentować
Di gotujehttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Ciasto jest lekkie, puszyste i po prostu smakuje rewelacyjnie. Dodatek mleka w proszku sprawia, że masa
Di gotujehttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Jak w kilku słowach opisać ten sernik? W sumie mogę w dwóch... Megaaa pyszny! Jest delikatny, kremowy i
Di gotujehttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Ciasto ma kremową konsystencję i jest po prostu przepyszne. Mocno czekoladowy smak idealnie komponuje się
Di gotujehttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis pochodzi z moich starych zapisków i korzystałam z niego już niejednokrotnie. Ciasto jest bardzo łatwe w przygotowaniu i z
Di gotujeMalinowo-borówkowa rozkosz to biszkopt z galaretką i owocami oblany białą czekoladą. Wypiek, który podarowałabym swojemu mężusiowi, ponieważ uwielbia lekkie i owocowe biszkopty. Poniższe ciasto to
Ugotowaćhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu, a smakuje rewelacyjnie. Robi się je podobnie do znanego
Di gotujehttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Tiramisu - czyli włoski deser, o którym chyba słyszał każdy. Podobno we Włoszech, w zależności od
Di gotujeBardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu ciasto, które znajdzie amatorów w nie jednym domu. Dzięki orzeszkom ciasto nabiera "chrupkości" a po spróbowaniu wręcz rozpływa się
Świat Smakuhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Ciasto jest niezwykle lekkie, puszyste i o orzeźwiającym smaku. Doskonale sprawdzi się na letni deser oraz zimą
Di gotujeSernik, który nie wymaga pieczenia ani zbyt skomplikowanych składników. Wystarczy serki homogenizowane wymieszać z galaretkami i całość nalewać warstwami. Poniższy sernik na zimno to ciasto obowiązkowe na moim świątecznym stole :) Składniki*: 3 serki homogenizowane o smaku waniliowym (każdy po 200 g) 1 duży jogurt naturalny (370 g) 3 łyżeczki żelatyny 2 łyżeczki cukru z wanilią 1 galaretka brzoskwiniowa
Ugotowaćhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Ciasto jest puszyste, delikatne i smakuje rewelacyjnie. Każdy kęs rozpuszcza się w ustach - a kokos
Di gotujehttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Przepyszny sernik, którego smaku nie da się opisać. Cudowny - to słabe określenie
Di gotujehttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Zainspirowałam się przepisem ze strony: MniamMniam.pl (Kasi). Trochę go zmodyfikowałam a spód z precelków zamieniłam na ciasteczkowy. Sernik
Di gotujehttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Sernik ten jest niezwykle kremowy, delikatny i wręcz rozpływa się w ustach. Niebo! Taka była moja pierwsza
Di gotujeKorzystając z moich przepisów (nawet przy inspiracji) i publikując je publicznie - wspomnijcie o źródle. https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Już kiedyś szukałam przepisu na ciasto z
Di gotujeChwilkę mnie tutaj nie było ale to nie dlatego, że zapomniałam ale dlatego, że im bliżej "Dnia 0" tym ja mam mniej czasu. No ale nic
Krakowskie smaki AniPrzygotowanie trwa 10 - 15 minut. Oczekiwanie to około 3-4 godzin, aż stężeje, a potem 100% satysfakcji na talerzu. Na blachę ok. 30 cm na 25
Pasje JolkiCiasto o trzech smakach i konsystencjach - twarda, chrupiąca masa czekoladowo-wafelkowa, aksamitny krem śmietankowy i galaretka z truskawkami. Ciasto bardzo sycące i łatwe w przygotowaniu. Pomysł
UgotowaćPozostajemy nadal w truskawkowym, gorącym klimacie. Temperatura wysoka bo prawie 30 stopni - w cieniu. Pomimo tego, że za oknem leje się żar z
Krakowskie smaki Ani