sklepach jeszcze wciąż pełno arbuzów a i pogoda nie najgorsza, dlatego polecam Wam pyszne ciasto na zimno z dodatkiem arbuza. Przepis wynalazłam w gazetce "Przepisy czytelników". Ciasto nie jest mocno skomplikowane ani drogie, a doskonale orzeźwia! Ja niestety do ciasta dałam za mało galaretki, przez co masa nie stężała tak, jakbym chciała. Dlatego w przepisie podaję Wam jedną galaretkę więcej
Z miłości do słodkościsię z lekko chrupiącym kokosem. Tym razem przygotowałam wersję urozmaiconą, która wśród moich znajomych okazała się wielkim hitem. Przypomina mi pyszny i niezwykły sernik na zimno. (Tortownica o średnicy 22 cm) Ciasto na mleku: 2 szklanki mleka 3 jajka 2/3 szklanki cukru 1/2 szklanki maki 2 łyżki masła 1/2 szklanki wiórek kokosowych Masa z serka: 400g serka waniliowego homogenizowanego
Di gotujekaszy manny, w połączeniu z sezonowymi owcami i galaretką , na pierwszy rzut oka wygląda niczym sernik na zimno. A czy smakuje podobnie ? Oko oszuka, smaku nie oszuka. Grysikowe ciasto na zimno choć z wyglądu przypomina sernik, smakuje zupełnie inaczej. Sama masa z kaszy manny mogła by być zbyt mdła i nijaka, ale dodatek owoców i galaretki sprawia, że ciasto nabiera
kolorowotorcikowoCiasto Balladyna Dziś zapraszam na przepyszne warstwowe ciasto o wdzięcznej nazwie ,,Balladyna" . Ciasto dzięki wielu warstwom jest wysokie i spokojnie może być wykorzystane jako tort. Poszczególne
Lekcje w kuchniCiasto serowo - mannowe bez pieczenia to ciasto, które wymyśliłam sama, z produktów, które akurat miałam dostępne w swojej kuchni. Jest to trochę połączenie dwóch bardzo popularnych
Waniliowe Improwizacjeuważam to za doskonały pomysł. Nadzienie to jest niezwykle smaczne i kremowe. To uniwersalny produkt, który świetnie się sprawdza w temperaturze powyżej 200 stopni, w ciastach po upieczeniu lub takich na zimno. Nadzienie dostępne jest w opakowaniu przypominającym rękaw cukierniczy, do którego dostępne są 4 rodzaje tylek, dzięki którym można nadziać wszelkie wypieki - albo pięknie udekorować swoje słodkości. Taka dekoracja
Di gotujeCiasto Raffaello dla wielbicieli szybkich w przygotowaniu, kremowych ciast. Połączenie słonych krakersów ze słodkim, delikatnym, kokosowym kremem. Prawdziwa uczta dla podniebienia. Ciasto będzie dobre po przeleżeniu
Słodka StrefaCiasto panna cotta z truskawkami i chia. Środek to tradycyjna panna cotta, którą wzbogaciłam nasionami chia. Słodycz masy śmietankowej przełamałam kwaskowatymi truskawkami. Składniki masy śmietankowej
Smak mojego domuCiasto o tej nazwie, stało się ostatnim hitem internetu. Wszędzie jest. Co chwilę czytam "ochy" i "achy"... I wiecie, kiedy tak się ogląda coś bardzo często
Poezja Smaków - blog kulinarnyCiasto szybkie i z witaminami. Wiem że sezon porzeczkowy już się skończył ale mrożone będą ok. Można dodać również inne owoce, warto eksperymentować. Do kawy czy
Moje Małe CzarowanieCiasto, które ukończyłam z trudem, bo w trakcie przygotowań robot kuchenny stanął w płomieniach. No może nie w płomieniach, ale był huk, dużo dymu i wywalone
Poezja Smaków - blog kulinarnyCiasto które zrobisz w 10 minut (nie licząc czasu potrzebnego na tężenie galaretki). Ja robię je bardzo często i nie tylko w wersji truskawkowej, każdy
Poezja Smaków - blog kulinarnyCiasto to robiłam już wiele razy. Pewnie część z Was też zna ten przepis. Ale z pewnością są też takie osoby, które jeszcze nie poznały
Poezja Smaków - blog kulinarnyCiasto (deser??) wcale nie takie pracochłonne na jakie wygląda. Podstawa to miska z odpowiednio wyprofilowanym dnem, której mi zabrakło :)) Dlatego góra wyszła lekko płaska. Czytaj więcej
bistro mamaCiasto idealne na lato, bo bardzo orzeźwiające w smaku, a połączenia smaku kremowego serka, delikatnego kremu cytrynowego i mocno kakaowego spodu, nie sposób opisać słowami. W
bistro mama