ciasto na żelatynie - 831 przepisów (strona:32/56)

Jagodowa kostka (jogurtowiec jagodowy) 662

Post Jagodowa kostka (jogurtowiec jagodowy) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Prosty sernik na zimno z truskawkami. Ciasto bez pieczenia. 323

Truskawki na rynku się pojawiały... więc musiałam zrobić pierwsze ciasto z truskawkami w tym roku... wybór padł na sernik na zimno, prostszego przepisu nie znajdziecie... a jak dla mnie nie dość, że najprostszy to jeszcze najlepszy sernik na zimno!!! SKŁADNIKI: 1 kg sera zmielone, 1/2 laski wanilii, 2 żelatyny fix deserowe, 2 galaretki truskawkowe, ok. 20 truskawek, 1/2 paczki okrągłych

Aga w kuchni
Urodzinowy torcik Niebo 180

się skusicie na kawałek. Zapraszam! Składniki : * opakowanie okrągłych biszkoptów * szklanka mleka * 3 małe serki homogenizowane waniliowe  * mała śmietana kremówka * 2 banany lub inne owoce * 2 galaretki bądź żelatyna i barwniki spożywcze  Przygotowanie : Okrągłą foremkę wyłożyć folią aluminiową. Biszkopty zanurzać w mleku i układać ściśle koło siebie aż do zapełnienia całego dna tortownicy. Kremówkę ubić, dodając serki i rozpuszczoną(...)biszkopty. Gdy lekko stężeje ułożyć pokrojone w plasterki banany. Drugą galaretkę przygotować w szklance wody i gdy zacznie tężeć to wylać ja na banany. Odstawić na godzinę do lodówki. Ciasto w smaku przypomina sernik na zimno, ale ubita kremówka dodaję lekkości i smakuje jak pianka

Magiczne Życie Marty
Mocno czekoladowa tarta serowo-krówkowa i zapowiedź CANDY W MAGICZNEJ KUCHNI / Heavily chocolate tart with cheese and fudge, and 151

rozpocznie się w najbliższą środę. Szczegóły już wkrótce:) SKŁADNIKI ciasto 250 gram czekoladowy herbatników maślanych 100 gram masła 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady masa krówkowa (karmel) - można zastąpić gotową masą kajmakową 100 gram krówek 200 ml śmietany kremówki masa serowa 800 gram sera trzykrotnie mielonego 50 ml mleka 3 łyżeczki żelatyny cukier waniliowy 1 łyżka cukru pudru 2 laski wanilii PRZYGOTOWANIE

Magiczna kuchnia Darii
Tarta z panna cottą, truskawkami i malinami 147

tartę, uprzednio posmarowanej masłem i obsypanej mąką. Ponakłuwać widelcem. Ciasto piec pod obciążeniem (np. groch, fasola) przez 15 minut w 180 º C, a następnie bez obciążenia przez kolejne 15 minut. Schłodzić. Panna cotta: 400 ml śmietany kremówki 30-36% 1 laska wanilii 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny Kremówkę przelać do rondelka. Laskę wanilii przeciąć na pół

Food Square
Babeczki z Rabarbarem 163

obrać Obieraczką , pokroić w kostkę nożem i dodać do ciasta. Całość delikatnie wymieszać, wlać do Silikonowych Babeczek, wypełniając każdy otwór do ok. 1/2 objętości. Piec w nagrzanym do 195 st.C piekarniku przez 15 minut. Gotowe babeczki ostudzić i oprószyć cukrem pudrem. SOS DO BABECZEK:) Składniki; 120ml śmietany 36% 2g żelatyny Wykonanie; 100ml śmietany ubić a kolejne 20ml podgrzać i rozpuścić

Anioły w kuchni
Mleczny torcik na migdałowym spodzie 158

Spód: 130 g masła 150 g migdałów w słupkach 150 g herbatników kakaowych Masa: 250 ml mleka 400 ml kremówki 4 łyżki cukru 3 płaskie łyżki

kolorowotorcikowo
Tort migdałowo-cytrusowy 204

masa migdałowa * 100 g cukru kryształu * 2 łyżki mleka * 2 łyżki płynnego miodu * 100 g masła * 200 g płatków migdałowych masa z serka mascarpone * 1 mała cytryna * 3 łyżeczki żelatyny * 250 g serka Mascarpone * 50 g cukru pudru * 300 ml śmietany kremówki * 1 puszka mandarynek w syropie Sposób wykonania biszkopt niski Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywno, wsypać(...)pieczenia i ocet, wymieszać. Powinny się spienić jak gdyby były utarte. Dodać żółtka do białek i wymieszać. Na koniec dodać przesianą mąkę wymieszaną z mąką ziemniaczaną i delikatnie połączyć. Ciasto wlać do tortownicy (24 cm) z dnem wyłożonym papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni, ok 20 min. biszkopt do przekrojenia Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywno

Mix smaku
Sernik z żurawiną na zimno 638

zagotowało. Mieszać aż do rozpuszczenia żelatyny, przestudzić. 3. Przestudzone puree z żurawiny zmiksować z serkiem kremowym. Można zostawić około 100 ml żurawinowego puree do dekoracji wierzchu. Śmietanę ubić i delikatnie połączyć z masą serowo-żurawinową. Wylać na ciasteczkowy spód. Na wierzchu wylać żurawinowe puree tworząc różnej wielkości okręgi. Patyczkiem robić kreski na wierzchu ciasta od środkowego okręgu do zewnętrznego

UgotujmyTo.pl
Ciasto z kaszy manny z musem truskawkowym i truskawkami. 251

ciasto jest fajną alternatywą dla serników na zimno, które w pewnym momencie się przejadają. Nie za słodkie, bardzo truskawkowe, mega sycące, idealne nawet na śniadanie, nie mówię już, że jako dodatek do  kawy na tarasie w upalny dzień .... Składniki: 2 opakowania herbatników np. petitków 1 litr mleka 200 g masła   3/4 szklanki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego(...)szklanka kaszy manny  1 kg truskawek 2 łyżki żelatyny 2 opakowania galaretki truskawkowej  500 g truskawek myjemy pozbawiamy szypułek i zagotowujemy. Słodzimy do smaku. Dodajemy żelatynę i mieszamy, aż się dokładnie rozpuści. Za pomocą blendera robimy z tego mus. Galaretki rozpuszczamy w 750 ml wody ( 3 szklanki) i odstawiamy do wystudzenia.   Blaszkę o wymiarach

Malinowe Pocałunki
Frużelina malinowa 170

osób które lubią słodkości. To pyszny dodatek do deserów, ciast, lodów i gofrów. Sama produkcja trwa chwilę a zapach, aromat i smak frużeliny wyjątkowy i nie zapomniany. Składniki: 1 kg malin 0,5 kg cukru 2 łyżki soku z limonki 4 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1/4 szkl zimnej wody 4 łyżeczki żelatyny 1/4 szkl wody Przygotowanie: Maliny przebrać, opłukać w zimnej

Ala piecze i gotuje
Tort kwiat 191

serka mascarpone * 120- 130 g mleka skondensowanego słodzonego (może być w tubie dowolny smak) krem z gotowanej śmietany * 400 ml śmietany kremówki * 4 łyżki cukru * 2 i 1/2 łyżeczki żelatyny * 80 ml zimnej przegotowanej wody do nasączenia * olejek migdałowy * zimna przegotowana woda * alkohol * barwniki spożywcze: niebieski, zielony, żółty Sposób wykonania biszkopt ( można zrobić normalny biszkopt, przepis  Tutaj , ja miałam(...)pianę, stopniowo dosypując cukier. Ubijać aż piana będzie lśniąca. Do piany dodać żółtka i delikatnie wymieszać. Następnie dodać zmielone migdały, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do dużej miski wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą. Piec w temperaturze 180 stopni, na dolnej szynie piekarnika, ok.1 godzinę, po tym czasie sprawdzić patyczkiem, czy biszkopt jest upieczony

Mix smaku
TORT CAPPUCCINO Z FRUŻELINĄ JEŻYNOWĄ 247

ogrodu miseczkę jeżyn, bo reszta jeszcze nie dojrzała, znajomy zaś przywiózł ze swojego ogrodu ponad 1,3 kg jeżyn, więc wymyśliłam sobie, że zrobię z nich tort i ciasto. Dziś prezentuję Wam tort, ciacho będzie w następnym wpisie:) Torcik wyszedł świetny, połączenie kremu cappuccino i frużeliny jeżynowej było wspaniałym pomysłem! Czekoladowy biszkopt natomiast rozpływał się w ustach. Jedyne(...)ziemniaczanej 1/3 szklanki ciemnego kakao 3/4 szklanki cukru SKŁADNIKI NA KREM CAPPUCCINO: 500 g mascarpone 2 żółtka 6 łyżek cukru pudru 4 łyżki cappuccino śmietankowego w proszku 3 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki wody SKŁADNIKI NA FRUŻELINĘ JEŻYNOWĄ: 400 g jeżyn 2/3 szklanki cukru 3 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki wody 1 łyżeczka soku z cytryny 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej 4 łyżki

Słodko-Słony Świat Ilony
sernik jogurtowy z brzoskwiniami 195

żelatynę w niewielkiej ilości wody i delikatnie dodawać do serowej masy gdy przestygnie. Wszystko wymieszać jeszcze raz na niskich obrotach mikserem. Gotową masę wylewamy do tortownicy. Wkładamy do lodówki aby lekko stężała. W tym czasie przygotowujemy galaretkę zgodnie z instrukcją na opakowaniu i kroimy owoce. Gdy galaretka będzie zima to układamy na masie serowej owoce i zalewamy je galaretką. Ciasto

ciastkarnia na kruchym spodzie
Kostka arbuzowo-jogurtowa 139

piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Następnie usunąć papier, a ciasto z powrotem włożyć do formy. Syrop do nasączenia: sok z 1 cytryny 3 łyżki cukru kilka łyżek wody Wszystkie składniki zagotować,  a następnie nasączyć nimi biszkopt. Masa jogurtowa: 800 g jogurtu greckiego 250 ml kremówki 2 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny Jogurt wymieszać z cukrem. Kremówkę ubić na sztywno

Food Square

Proponowane wyszukiwania