ciasto na żelatynie - 831 przepisów (strona:31/56)

Sernik truskawkowo-czekoladowy bez pieczenia 5341

specjalną okazję, dobrym rozwiązaniem jest dekorowanie tylko podawanego kawałka ciasta. Sernik truskawkowo-czekoladowy bez pieczenia Składniki: spód 90g herbatników pełnoziarnistych lub innych (około 10 sztuk) 20g czekolady deserowej 30-40g masła masy truskawkowa i czekoladowa 700g twarogu sernikowego 250g truskawek 100g czekolady mlecznej 3 łyżki cukru 3 łyżki żelatyny 6 łyżek wody 0,5 opakowania bitej śmietany w proszku

Smakołyki Bereniki
Shrek 512

jeszcze  nie raz i nie dwa ;) Ciasto pięknie się prezentuje na stole . Goście będą zachwyceni efektem wizualnym i smakowym :) Przepis zapożyczony z grupy facebookowej "Proste i pyszne ciasta na co dzień i od święta " . Wymiary blaszki : 37 x 25 cm Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia : 30 - 35 minut Składniki: Biszkopt: 5 jaj 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki(...)szkl. gorącej wody ). Dodatkowo zamiast żelatyny dodałam jeszcze 2 śmietan- fixy. Shrek: opakowanie delicji 2 galaretki agrestowe Wykonanie: Delicję układamy na budyń zielony i wykładamy na nie masę śmietanową. Na wierzch wylewamy 2 tężejące galaretki ( rozpuszczone w 3,5 szkl. gorącej wody ). Wstawiamy do lodówki aby całe ciasto stężało na całą noc. Smacznego

Słodkości i nie tylko
SERNIK Z MALINAMI 219

Niebo w gębie!   Składniki:  1 opakowanie biszkoptów okrągłych 1 kg sera z dodatkiem wanilii ( w wiaderku) 2 jajka 3 łyżki żelatyny+ 100 ml gorącej

Z Majeczką w kuchni
Tort tiramisu na moje urodziny :) 378

Namoczoną żelatynę rozpuścić, podgrzewając ją na małym ogniu. Wymieszać z kremem. Do tężejącego kremu dodać posiekaną czekoladę.  Tort: Wystudzony biszkopt przekroić na 2 placki. Skropić je naparem z połowy kawy wymieszanym z połową likieru.  Na spodnim placku rozsmarować 2/3 krem. Przykryć drugim plackiem i namoczyć pozostałą kawą i likierem następnie nałożyć pozostały krem. Ciasto schłodzić

Bon Appetit Małgorzaty
Tarta bez pieczenia z bitą śmietaną, mascarpone, świeżymi figami i karmelowym sosem z wina czerwonego. 195

sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i wanilię mieloną lub cukier waniliowy. Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy ser mascarpone partiami, rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody i wystudzoną żelatynę. Wykładamy to na spod naszej tarty. Wstawiamy do lodówki. W niewielkim garnku lub nawet na patelni podgrzewamy wino z miodem cukrem i przyprawami, które dodajemy do smaku. Pozwalamy temu odparować dość(...)Trzeba uważać, aby nie przypalić naszego sosu. Figi kroimy w plastry, w kawałki... tak jak nam odpowiada. Układamy je na tarcie i polewamy jeszcze ciepłym karmelem z wina. Boskie ciasto, wyjątkowe.... Kolejną moją propozycją jest zrobienie lukru z winem. Upieczone rożki francuskie z serem zostały pokryte lukrem z cukru pudru i różowego wina Celebro . Smak delikatny, fajnie pachnie. Można polecić

Malinowe Pocałunki
Ciasto warstwowe, przepyszne 9178

sposób na krem budyniowy. Wymieszać go z orzechami. Wyłożyć na wystudzone ciasto. 4) BISZKOPT 4 jajka 4 łyżki cukru 2 łyżki mąki 2 łyżki kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Wystudzony biszkopt  położyć na krem. 5) POWIDŁO 6) KREM ŚMIETANOWY 1/2 litra śmietany 30% 1 łyżeczka żelatyny 2 łyżki cukru pudru Ubić śmietanę, dodać cukier oraz żelatynę namoczoną

Praktyczna pl
Jogurtowiec z malinami 696

lata. Dlatego na początek jesieni przygotowałam ciasto na zimno z malinami. Trzeba korzystać z nich póki są, bo niedługo zostaną nam one tylko w wersji z zamrażalki, a zamiast ciast na zimno wybierzemy te pieczone i kremowe. Ja dodatkowo chwycę mój ulubiony koc i herbatę z sokiem albo czekoladę. Nie pogardzę też dobrą książką. Czyż nie jest to idealny zimowy(...)uzyskania gładkiej konsystencji. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie lub mleku, przestudzić. Wlać ją do masy jogurtowej ciągle mieszając. Białą masę przelewamy do tortownicy. W masę włożyć kilkanaście malin, masę odstawiamy do stężenia. Galaretkę malinową rozpuścić w 400ml wody. Gdy masa jogurtowa stężeje układać na niej gęsto pozostałe maliny. Całość zalewamy tężejącą galaretką. Ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego

Fabryka pomysłów
Sernik na zimno z truskawkami 468

razem dodałam je w całości… Zmiksuję je następnym razem Sernik wyszedł bardzo lekki i nie za słodki. Można oczywiście zwiększyć ilość cukru, jeśli ktoś lubi bardzo słodkie ciasta. Następnym razem jednak zrobię ten sernik w tortownicy o średnicy 26 cm to będę mogła wykorzystać całą masę (a tak część masy trzeba było zjeść, bo się nie zmieściła(...)Składniki: 1 opakowanie biszkoptów 600 g truskawek 500 g jogurtu greckiego 400 g serka kremowego 300 ml śmietany 36% 1 szklanka cukru pudru sok z połowy cytryny 25 g żelatyny 1 galaretka truskawkowa 1. Jogurt i serek kremowy powinny mieć pokojową temperaturę. Cukier puder należy przesiać. Truskawki opłukać i osuszyć. 2. Spód tortownicy 23cm (lepiej jednak użyć tortownicy o średnicy

UgotujmyTo.pl
Ciasto brzoskwiniowe warstwowe 383

Bardzo smaczne i lekkie ciasto. Nie jest trudne w wykonaniu, ale czasochłonne, bo galaretka, serek i mus brzoskwiniowy muszą stężeć. SKŁADNIKI NA BISZKOPT 4 jajka 120 g cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 120 g mąki tortowej 2 łyżki wody  NA GALARETKĘ Z BRZOSKWINIAMI około 1/2 słoika dżemu brzoskwiniowego 2 galaretki brzoskwiniowe 1 duża puszka brzoskwiń NA KOLOROWE WARSTWY(...)opakowanie galaretki brzoskwiniowej 500 g serka homogenizowanego o smaku waniliowym 1 duża puszka brzoskwiń 1 opakowanie żelatyny-fix deserowej Dr Oetkera     NA DEKORACJĘ około 10 rurek dekoracyjnych do deserów kilka migdałów WYKONANIE Uwaga: Niektóre składniki muszą zdążyć stężeć, więc nie sugerujcie się kolejnością wykonania. Najlepiej przygotować sobie galaretkę w czasie jak biszkopt się piecze, bo później straci się

Passions hobbies life
TORT PIERNIKOWO-POMARAŃCZOWY Z POTRÓJNYM MUSEM 553

łyżeczki żelatyny 3 łyżeczki gorącej wody 1-2 łyżki cukru pudru (do smaku) SKŁADNIKI NA MUS WANILIOWY: 100 ml śmietany kremówki 36% (bardzo zimnej) 150 g mascarpone 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżeczki gorącej wody ziarenka z 1 laski wanilii lub 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii SKŁADNIKI NA GANACHE CZEKOLADOWE: 50 g mlecznej czekolady 4 łyżki śmietany kremówki 36 % DO DEKORACJI(...)porządnie wszystko wymieszaj. Ciasto piecz przez około 25 minut. Po tym czasie wyjmij je z piekarnika i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. MUS CZEKOLADOWY: Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i pozostaw do ostudzenia. Śmietanę kremówkę ubij na sztywno. Ostudzoną czekoladę wlej cienką strużką do ubitej śmietany, dosyp kakao i zmiksuj dokładnie na niższych obrotach miksera. Żelatynę rozpuść w gorącej wodzie

Słodko-Słony Świat Ilony
Ciasto z musem malinowym i ajerkoniakiem 214

proszku do pieczenia,  1/2 szklanki cukru,  125g masła lub margaryny.  Mąkę tortową przesiać wraz z proszkiem do pieczenia. Dodać 3 żółtka oraz posiekane masło. Zagnieść gładkie ciasto. Owinąć w folię spożywczą i włożyć na 30minut do lodówki. Następnie rozwałkować i wyłożyć na dno blaszki o wym. 25x36cm. Nakłuć widelcem. Piec około 15minut w temp. 180st. Białka ubić(...)dodać mąkę ziemniaczaną, delikatnie wymieszać. Pianę wyłożyć na podpieczony spód. Piec kolejne 15minut w temp. 180st. Ostudzić. Mus malinowy:  1 kg malin,  galaretka malinowa,  2 łyżeczki żelatyny,  1/3 szklanki cukru.  Maliny (mogą być mrożone, trzeba je tylko rozmrozić i odsączyć) zmiksować przy pomocy blendera. Wsypać galaretkę i żelatynę oraz cukier. Zagotować, po czym odstawić

Z miłości do słodkości
Torcik tiramisu z wiśniami 154

godzinę do lodówki. Mascarpone zmiksować z twarogiem i resztą cukru . Namoczoną żelatynę rozpuścić w podgrzanej wiśniówce i połączyć z dwiema łyżkami kremu serowego ,a następnie z reszta masy. Krótko schłodzić , a gdy zacznie tężeć, dodać 250 mil kremówki, wymieszać. połowę kremu rozsmarować na wiśniach., przykryć drugim plackiem. Gotowe ciasto posmarować resztą kremu.. Boki obłożyć biszkoptem, wierzch oprószyć kakao

W kuchennym oknie Ewy
Tartaletki z borówką amerykańską 255

spożywczą i włożyć na 30 minut do lodówki. Następnie ciastem wylepić dno oraz boki foremek na tarteletki. Nakłuć widelcem. Piec około 20 minut w temp. 180st. Ostudzić. Nadzienie: 200g twarożka sernikowo - kanapkowego Wieluń, skórka z 1/2 cytryny,  250ml śmietanki 30%,  100g cukru pudru,  1 czubata łyżeczka żelatyny,  400g borówki amerykańskiej. Żelatynę rozpuścić w trosze wrzątku, ostudzić

Z miłości do słodkości
CIASTO Z RÓŻĄ 182

miksować do czasu połączenia się składników. Na końcu dodać sztywną piane z białek i delikatnie wymieszać ale już nie mikserem a łyżką.              Ciasto przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenie piec w nagrzanym piekarniku ok. 15 min. KREM 25 dag masła roślinnego 3 jajka 5 łyżek cukru Konfitura różana W kąpieli wodnej ubijamy jajka(...)żelatynę dokładnie wymieszać i masę odstawić do lodówki aby zaczęła tężec DO DEKORACJI Kandyzowane płatki róż . PONCZ Szklanka przegotowanej wody Kieliszek cytrynówki Oba składniki dokładnie wymieszać SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Biszkopt przekroić na dwie części, spód nasączyć ponczem, posmarować połową  kremu przykryć drugą częścią biszkoptu. Ponownie nasączyć biszkopt ponczem posmarować kremem dokładnie wyrównać, zalać tężejącą masą jogurtową. Tak przygotowane ciasto udekorować

RAROSSA
Ptysie z bitą śmietaną 182

dodawać po jednym jajku, ucierać do połączenia się składników, gotowe ciasto wyciskać lub kłaść łyżką w odstępach na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Czas pieczenia pierwsze 15 minut w 220 stopniach , kolejne 15 - 20 min w 160 stopniach. Masa śmietanowa: 400 ml śmietany 36 % 1 śnieżka 3 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w bardzo małej ilości gorącej wody 3 łyżki cukru pudru

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia

Proponowane wyszukiwania