Tarta z jednym z najlepszych i najszybszych do zrobienia kremów, zasmakuje szczególnie fanom białej czekolady. * jeżeli lubisz bardzo... bardzo słodkie ciasta pomiń jogurt w przepisie :) Będziesz
Wylizany RondelPamiętacie to zjawisko z czasów sesji, kiedy trza było się uczyć, ale odwlekaliście ten moment jak najdłużej się dało. Bo oczywiście sprzątać wtedy trzeba było 🙂 Ja
gotować!Przepis autorski (mój). Babka jest przepyszna i już podczas przygotowywania po prostu... obłędnie pachnie! Masło migdałowe - oprócz walorów smakowych, nadaje ciastu piękny kolor i lekko
Di gotujeMoi Drodzy, po baardzo długiej przerwie związanej z zawirowaniami w moim prywatnym życiu, ogłaszam że wróciłam ;) Z tej okazji przygotowałam przepyszny zawijany makowiec, który sprawdzi się
My Culinary ArtSkładniki część czekoladowa: 200 g gorzkiej czekolady 200 g masła 200 g cukru 3 jaja 100 g mąki pszennej 50 g posiekanych orzechów włoskich część
OliveandThymeBardzo cynamonowa szarlotka podbiła moje serce. Cynamon jest wszędzie – w spodzie ciasta, w nadzieniu oraz górnej warstwie. Smakuje obłędnie, a dodatek suszonych jabłek to przysłowiowa wisienka
Gotowanie i blogowanieBabka cytrynowa Zdrowych , pogodnych Świąt Wielkanocnych , spędzonych w ciepłej atmosferze dla wszystkich blogerów :-) A teraz czas na świąteczny akcent :-) Babka cytrynowa - smaczna, aromatyczna
Aromatyczne PodróżeMoja pierwsza babka! Dopiero, gdy ją upiekłam i ukroiłam pierwszy kawałek dotarło do mnie, że po raz pierwszy upiekłam babkę. I to jaką! Nie jestem pewna
Anioszek w kuchniNajszybsza, najprostsza i bez glutenu oraz laktozy. Bo co najprostsze, to najlepsze. Jeden kawałek ma ok. 66 kcal. W tamtym roku robiłam bardzo podobną *link
CzarnawisienkaCiasteczka na Wielkanoc? Oczywiście! Ten przepis warto zapisać jeżeli jeszcze nie macie swojego ulubionego przepisu na ciasto z którego łatwo i przyjemnie wycina się ciastka. Łatwo się wałkuje i nic się nie rwie. To mój zdecydowany numer jeden jeżeli chodzi o robienie ciasteczek z dziećmi. Już raczej nie będę zamieszczała żadnego wpisu przed Świętami. Życzę
Polska ZupaPyszna, delikatna i subtelna w smaku Pascha Wielkanocna z kandyzowanymi owocami i prawdziwą wanilią <3 Smakuje trochę jak sernik, trochę jak panna cotta. Przepis znalazłam
My Culinary ArtMazurek w wersji ekstra easy. Bardzo smaczny i daje pole do popisu w kwestii dekoracji. Składniki: 175g mąki tortowej 25g cukru pudru 100g masła 1 żółtko
DiteczŚwięta już tuż, tuż, dlatego proponuję przepis dla osób, które nie przepadają za pieczeniem a chcą ugościć gości wypiekiem własnej roboty. Przedstawiam więc mazurek na kruchym
karmelowyOstatnio bardzo często duża popularnością cieszą się u nas wszelkie ciasteczka;) Dziś trochę nietypowa i bardzo efektowna wersja ciastek w kształcie jajek. Nietypowe, ale bardzo smaczne
Z miłości do słodkościW końcu dzielę się z Wami przepisem na ciasto, które od chyba kilkunastu już lat gości na stole w każde święta. To moje ulubione, ale sama
Kuchnia w czekoladzie