Babka wielkanocna z jagodami. Bez glutenu, jajek, mleka i laktozy.

Babka wielkanocna z jagodami. Bez glutenu, jajek, mleka i laktozy.

Babka wielkanocna z jagodami. Bez glutenu, jajek, mleka i laktozy.

Babka na Wielkanoc musi być. Może skusicie się na moją bezglutenową babkę bez mleka, laktozy i jajek. Ciasto jest niesamowicie smaczne i puszyste. potrzebujemy: - 250 ml mleka roślinnego - 50 g oleju roślinnego - 100g mąki gryczanej - 200g mąki z migdałów - proszek do pieczenia - 1 banan  - sok z cytryny - 50 g cukru - 1 łyżeczka cynamonu - 2 łyżki mąki z ciecierzycy Opcjonalnie: jagody lub inne owoce Mleko z olejem i cukrem zagotować. Ostudzić. Mąki przesiać, dodać proszek i cynamon. Dodać płynne składnik... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szybko Tanio Smacznie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.