ciasto na pizze - 9852 przepisów (strona:370/657)

Wegańskie fit ciasto bez pieczenia 660

kiepski weekend, że dziś od rana piekę ciasta, pizze i pichcę. Praktycznie nigdy nie robię ciast bez pieczenia, ale musiałam coś pokombinować, aby mi „nerw” przeszedł. Tak oto macie przepis na super fit ciasto, na które składają się trzy, zupełnie różne konsysytencje, począwszy na chrupiąco-ciągnącym się spodzie, przez kokosowy krem, zwieńczony brzoskwiniowym musem. Składniki na małą tortownicę

greenscarf
Pasta z bakłażana – baba ghanoush 93

łatwy sposób wygrzebiemy cały środek za pomocą łyżki. A Wy w jakiej formie jadacie najczęściej te fioletowe bomby? Lubicie? Mi najbardziej kojarzy się (poza tą pastą) jako dodatek do pizzy, pokrojony w cienkie plasterki. Składniki: Bakłażan – 3 sztuki Czosnek – 2 ząbki Sok z cytryny – 1 cytryna Tahini – 2 łyżki Oliwa z oliwek – 3 łyżki Pieprz

Blendman
Zioła w kuchni 196

inaczej zwana oregano, jest naturalnym antybiotykiem, więc warto sięgać po ten dodatek w czasie choroby. Ma lekko gorzkawy smak, który sprawdza się doskonale we włoskich przysmakach. Obowiązkowo w każdej pizzy. Rozmaryn – mięsa, ryby, desery, napoje Rozmaryn ma charakterystyczny silny smak, lekko sosnowy, trochę słodszy od mięty, z lekką nutą imbiru. To tylko kilka z dostępnych ziół. A jakie jest

MarcinChef
Rogaliki serowe z amoniakiem 151

luźną konsystencję). Dzielimy je na cztery części i z każdej formujemy kulkę, a następnie każdą rozwałkowujemy na stolnicy obficie posypanej mąką. Każdy placek dzielimy na sześć części (tak jak pizzę), u podstawy trójkątów kładziemy nadzienie i zwijamy rogaliki. Układamy na blasze, smarujemy białkiem i posypujemy cukrem. Pieczemy 12 - 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (termoobieg

Czary - gary w kuchni
Rogaliki trzyskładnikowe 158

kulek i każdą rozwałkowujemy na cienkie kółko (pamiętajcie by stolnicę podsypać mąką, wtedy ciasto się nie przyklei). Następnie każde dzielimy na 6 części (tak jak się dzieli pizzę), u podstawy każdego powstałego trójkącika kładziemy nadzienie, zwijamy rulonik i nadajemy mu kształt rogalika. Układamy ciastka na blasze posypanej mąką albo wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy białkiem, posypujemy cukrem i wstawiamy

Czary - gary w kuchni
Chlebek pita 120

Placki ułożyć na oprószonym mąką papierze do pieczenia lub blacie kuchennym, przykryć folią lub ściereczką. Zostawić do wyrośnięcia na około 30 - 40 minut. W piekarniku rozgrzać kamień do pizzy (ja piekłem na blasze z piekarnika) - temperatura 220ºC. Kamień nagrzewać minimum 30 minut, blachę wystarczy ok. 5-10 minut. Wyrośnięte chlebki pita przenieść na rozgrzany kamień lub blachę i piec

Przepisy na domowy ser i chleb
Wegański sos "śmietankowy" alfredo z nerkowców 195

nabiału. Z tego właśnie powodu to idealna propozycja dla bezglutenowców i osób, które z różnych względów nie jadają nabiału. Sos można podawać z makaronem, ale również jako baza do pizzy. Pasują do niego brokuły, pietruszka czy pieczarki. Spróbujcie koniecznie! Czego potrzebujemy? - 1 średnia cebula - 2 szklanki wywaru warzywnego - 4 duże ząbki czosnku - pół szklanki orzechów nerkowca ( namoczone przez kilka godzin

two broke sisters
Mini calzone z mięsem mielonym i pieczarkami 155

drożdży, 2 szklanki ciepłej wody, 1 kg mąki, 2/3 szklanki oleju, szczypta soli, szczypta cukru, 1 jajko. Przepis na ciasto jest dokładnie taki sam jak przepis na ciasto na pizzę Nadzienie: 0,5 kg mięsa mielonego, 0,5 kg pieczarek, 2 cebule, 3 ząbki czosnku, 150 gram startego sera żółtego, 100 gram koncentratu pomidorowego, sól, pieprz, bazylia i oregano. Krok

Coś bym zjadła
OXY2 165

dobre, że wszystko zostało pochłonięte :D Nie mogło się marnować!  Och tak mi się zamarzło zjeść zapiekankę i w sumie oxy wyszło mi naprzeciw z przepisem na "mini pizzę" Czyż ten plan żywieniowy nie jest genialny? Obiadki u teściowej zawsze spoko! ZDJĘCIA OLCI A teraz dzisiejsze zdjęcia. Z założenia dieta od początku miała być stabilizacyjna. Ani w jedną

fitolarun.blogspot.com
Soczyste kotlety z indyka w jogurcie i płatkach kukurydzianych 103

Składniki: 1 kg filetu z indyka 2 małe jogurty naturalne, kefiry lub maślanki albo 1 duży, ok. 400 ml ulubione przyprawy - u mnie suszony czosnek, sól, pieprz, zioła do pizzy, słodka i ostra papryka, curry sól i pieprz 2 szklanki pokruszonych płatków kukurydzianych Umyte mięso podzielić na kotlety (można lekko rozbić), włożyć do miski, wlać jogurt (kefir lub maślankę) Wymieszać

Czerwień i błękit
Zupa krem z pieczarek 119

się co zrobić z resztą pieczarek. Bo oczywiście, jak to ja, musiałem nabrać dużą siatę zamiast wyliczonej ilości. Chodzą mi teraz po głowie krokiety z farszem pieczarkowym jak i pizza. Niestety nie mam piekarnika, ale może zrobię na patelni… muszę poszukać przepisu, bo jeszcze z patelni ani nie robiłem, ani nie jadłem. Nie spodziewaj się wyrazistej i charakternej zupy

Blendman
Warsztaty fotografii kulinarnej w Boskiej Pradze. 129

każdy znajdzie tu idealne miejsce dla siebie. Na poziomie zerowym (czyli tym widocznym na zdjęciu) znajduje się część restauracyjno-barowa. To tam jest największy klimat, a przenikające się zapachy pizzy i pieczywa, sprawiają, że już od wejścia człowiek robi się głodny. Nasze warsztaty organizowane były na piętrze pierwszym – nieco bardziej odizolowanym od reszty, dzięki czemu mogliśmy krzyczeć, biegać i bałaganić

Fill The Bowl
Zapiekanka serowa z ravioli 419

Zapiekanka serowa z ravioli Ravioli , same w sobie są dobre , a wymieszane z serem i zapieczone ze szpinakiem to po prostu bajka . Każda zapiekanka ułatwi nam

Ogrodnik w podróży
Indyjski chlebek naan paleo, bez glutenu i ziaren. 257

środku miękki. Jego największą zaletą jest ogrom możliwości i przepisów jakie przed nami otwiera. Zastosujemy go jako dodatek do mięs, sałatek, zup, sosów, dipów lub wykorzystamy jako pizze lub naleśnika. Przyprawiając go np. czosnkiem lub curry, nadamy mu dodatkowego charakteru. Mam na niego tysiące pomysłów, a i tak najczęściej znika zaraz po ściągnięciu z patelni ciepły i świeży. Pasuje

PaleoLife
Tosty francuskie z serem i szynką 100

było warto. Nie jest on twardy, jak np. Violife, co mi osobiście bardzo odpowiada. Sam w sobie smakuje teraz bardzo fajnie, natomiast najlepiej jeść go po podgrzaniu, np. na pizzy, zapiekankach lub tak jak ja teraz, na tostach. A jeśli chodzi o wędliny to większego doświadczenia z nimi nie mam, a jak jestem w sklepie to sięgam po którąkolwiek

Blendman