ciasto na pizze - 9882 przepisów (strona:369/659)

Ulubieńcy kwietnia 185

kulki gradu. Piękny początek wiosny! <3 kwiecień w jednym słowie: wiosna najczęściej odwiedzane posty w kwietniu: naleśniki śniadaniowe do łóżka makaron z warzywami i sosem pomidorowym chia chia kawowa pizza z wegan stripsami tort czekoladowy Paczka z frisco.pl W sklepie frisco.pl znajdziecie

wegetalerze
Zapiekanka makaronowa Rafała, Chillita 164

Wyrównaj. Zapiekaj ok. 20 minut w temperaturze 180°C. Chilita   - smacznie, nie należy do najtańszych rzeszowskich restauracji, jednak jakość proporcjonalna do ceny. Dosyć dużo dań bezmięsnych do wyboru (pizza i makarony). Na zdjęciu: gnocchi w serowym sosie, tagliatelle z niebieskim serem pleśniowym). Poprzednia relacja   tutaj . Rafał’s pasta casserole MInimum effort, maximum taste. Tastes best the following

Qlinarnie i Qlinarnie
Sos czosnkowy 430

zwolennicy i przeciwnicy sosu czosnkowy. Niektórym osobom przeszkadza dosyć specyficzny i ostry smak. Ale są też osoby takie jak ja, które go uwielbiają. Lubię go jako dodatek do pizzy, zapiekanek, frytek, wędlin, kiełbasek z grilla a także do kurczaczków. Mój jest mocno czosnkowy, bo taki lubimy. Składniki: 3-4 łyżki majonezu 1 łyżka gęstej śmietany 18% 4-5 ząbków czosnku

Ala piecze i gotuje
Pieczarki w chrupiącej panierce z czosnkową nutą 273

Uwielbiam pieczarki. W sosach, na zapiekankach, pizzy, a także w wersji smażonej. Dziś chciałabym podzielić się z Wami przepisem na pieczarki w chrupiącej panierce z czosnkową nutą. To danie przypomina mi dawne czasy. Tak przygotowane grzyby możecie podać jako samodzielne danie lub dodatek do innej potrawy. Spróbujcie. Pieczarki w chrupiącej panierce z czosnkową nutą – przepis własny Pieczarki w chrupiącej

Słodkie okruszki
Jak obrać i ugotować szparagi 130

Wolę szparagi przygotowane na maśle, tłuszcz zatrzymuje smak. Możecie przeprowadzić eksperyment – pół pęczka ugotujcie, pół przesmażcie na maśle. Zobaczycie różnice. Szparagi są bardzo dobre same, z sosami, w sałatkach, pizzy, risotto, tartach… Można długo wymieniać. Są bardzo delikatne w smaku, więc można się pobawić i eksperymentować Spróbujcie, jak jest sezon to warto. Postaram się wam pokazać trochę inne rozwiązania

ladykitchen
Pomidory z oliwkami do słoików na zimę 88

Pomidory i oliwki są zdecydowanie trafnym połączeniem (np. w zupie, sosie, jako baza pod pizze) W tym roku kolejny debiut w moich przetworach- w roli głównej pomidor i oliwka :) Składniki: 2 kg pomidorów 1 szklanka czarnych oliwek 6 łyżek czerwonego octu 6 ząbków czosnku 1 szklanka oliwy 1 łyżeczka chili sól i pieprz do smaku natka pietruszki Wykonanie: Pomidory sparzyć

Tradycyjna Kuchnia
Rogaliki z makiem 159

mąki i dokładnie wymieszać. Odstawić na kwadrans do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto wyjąć z miski na stolnicę podsypując mąką. Z gotowego ciasta wałkować koło, podzielić nożem do pizzy na 12 części - 12 trójkątów. Na każdy trójkąt nakładać nadzienie. Następnie delikatnie zwinąć i nagiąć rogi. Rogaliki ułożyć na blasze w pewnej odległości od siebie, bo będą jeszcze rosły podczas pieczenia

Moje domowe kucharzenie
Makaronowy lunchbox do pracy 153

pracy to nie fizyka kwantowa. Dasz radę!   Przerwa obiadowa w pracy. Głód już lekko doskwiera. Najwyższy czas coś zjeść. I tu napotykasz dylemat.... Przejadła Ci się pizza z pobliskiej pizzerii, zamawiana z kumplami  zza biurka tydzień po tygodniu? Chińszczyzna po raz -enty? Ile razy można jeść schabowego z cateringu? Na widok sushi masz mdłości? Sałatka ze sklepowej

Grunt to przepis!
Pyszne.pl - jedzenie z dostawą do domu - recenzja 142

zamawiałam dla każdego po jednej porcji, ale wszystkiego nie zdołaliśmy zjeść. Zostało "na potem" i naprawdę można było się najeść. Porcje - solidne.  Penne z kurczakiem było smaczne, choć pizza choco do mnie nie przemówiła. Chyba za długo siedziała w piecu... Drugie zamówienie złożyłam w Kajar . Tu zamówienie również zostało zrealizowane w podanym czasie. Co prawda jednego dania nie było

Di gotuje
Recenzja książki - "Smakowita Ella" 184

sprzętów kuchennych, bardzo ważnych dla autorki. Ella zdradza nam również swoje sposoby na prawidłowe ugotowanie ryżu czy kaszy.  Przepisy kulinarne zostały podzielone na 6 grup: Produkty zbożowe (np. Pizza z komosy ryżowej, Buraczane risotto z kaszy gryczanej) Orzechy i nasiona (np. Batoniki z granoli, Superchleb) Rośliny strączkowe (np. Sałatka z soczewicą, cukinią i miętą, Dal z soczewicy i dyni

Z miłości do słodkości
Łosoś ze szpinakiem zapiekany w cieście francuskim 207

końcu spróbowałam zapiec łososia. Nagromadziły mi się w lodówce ciasta francuskie więc coś trzeba było z nimi zrobić a ile to razy można robić szybką pizze :) Dla każdego łasucha który lubi łososia, szpinak, ser feta i ciasto francuskie jest to idealny przepis na smaczny i zdrowy obiadek. Składniki 350-400 g łososia bez skóry (lub dwa kawałki

Piekielna Kuchnia Pati
Smażony ryż z jajkiem i pieczarkami. Szybki i tani obiad z ryżem. 192

kiedyś dość często. Teraz robię go rzadziej, w sumie nie wiem czemu ;) Ostatnio przypomniałam sobie znów o tym smacznym daniu, gdy w lodówce znalazłam kilka pieczarek (po weekendowej pizzy). I bardzo się z tego powodu cieszę, bo taki ryż jest naprawdę smaczny. Myślę, że znów będę go często przygotowywać. Spróbujcie, zachęcam. Składniki: (na 2 porcje) 100 g ryżu - u mnie

Słodkie okruszki
Czekoladowe ciasto majonezowe z malinami 136

kulinarna dużo czasu spędzam w kuchni i dobry piekarnik to dla mnie podstawa. Piekłam już w nim chleby, różne rodzaje ciasta, mięsa i zapiekanki, oraz oczywiście pizzę. Piekarnik spisuje się doskonale i  z czystym sumieniem mogę go Wam polecić. Oto cechy, które go charakteryzują: kształt  HomeMade , co oznacza, że piekarnik posiada zaokrąglony kształt

Kulinarne przygody Gatity
Przegląd przypraw w polskiej kuchni 165

bigos, kwaśnica czy żeberka. Majeranek – suszone i rozdrobnione liście majeranku stosuje się głównie do potraw ciężkostrawnych, dodaje się go do zupy fasolowej, pomidorowej, żurku, fasolki po bretońsku, pasztetu, bigosu, pizzy oraz do domowych kiełbas (stąd potoczna nazwa „kiełbasianego zioła”). Szałwia – coraz bardziej doceniana, rosnąca w Polsce roślina, której liście (świeże lub suszone) nadają świeżości i cytrynowej nuty potrawie oraz poprawiają

WojnaNaSmaki.pl
Kotleciki z kurczaka i pieczarek 138

kurczaka 250 g pieczarek 150 g sera żółtego 1-2 ząbki czosnku 3 jajka 3 łyżki mąki pół pęczka natki pietruszki sól,słodka papryka, zioła włoskie (np. mieszanka do pizzy), pieprz Pieczarki oczyścić, pokroić w kostkę. Ser zetrzeć na grubej tarce. Filety umyć, pokroić w kosteczkę. Mięso wymieszać z pieczarkami, serem, posiekanym czosnkiem, i przyprawami. Dodać posiekaną natkę, rozkłócone jajka

Czerwień i błękit

Proponowane wyszukiwania