było warto. Nie jest on twardy, jak np. Violife, co mi osobiście bardzo odpowiada. Sam w sobie smakuje teraz bardzo fajnie, natomiast najlepiej jeść go po podgrzaniu, np. na pizzy, zapiekankach lub tak jak ja teraz, na tostach. A jeśli chodzi o wędliny to większego doświadczenia z nimi nie mam, a jak jestem w sklepie to sięgam po którąkolwiek
Blendmangroszku pół selera pół brokuła garść mrożonej fasolki szparagowej 1 łyżka mąki 2/3 szklanki słodkiej śmietanki skórka z połowy cytryny 2 łyżki soku z cytryny sól, pieprz, zioła do pizzy olej do smażenia Brokuła podzielić na różyczki, selera pokroić w słupki. Filety z kurczaka umyć, pokroić w kostkę, przyprawić solą, pieprzem i ziołami, obtoczyć w mące i obsmażyć na niewielkiej
Czerwień i błękitPrzez lata nie gotowałem zup, bo zawsze szkoda było mi na nie czasu. Po co robić wodę z warzywami, jeśli można zjeść kotlecika, pizze, zapiekankę… Jednym słowem pożywniejsze dania. Zupy jadałem tylko wtedy, gdy tata lub mama ugotowali i postawili przed nosem. Po wyprowadzce z domu i przemyśleniu wielu spraw doszedłem wreszcie do tego, że w życiu nie chodzi
BlendmanNiech mi każdy powie szczerze, skąd się wzięły dziury w serze?" - zastanawiał się w jednym ze swoich wierszy Jan Brzechwa. Czymże byłaby pizza bez sera? Albo tosty? Albo... wymieniać można by długo. A czy znajdzie się choć jeden śmiałek, który w czasie pobytu w Zakopanem nie zje oscypka? Wątpię ;) Zapewne przywiezie jeszcze jego zapas do domu. Nastolatką będąc, miałam znajomego
zadanie-gotowanietortilli i przykrywamy drugą. Tak przygotowane quesadillas umieszczamy w zgrzewarce, pieczemy na patelni lub w piekarniku przez ok. 5 minut, aż ser się roztopi. Kroimy przy pomocy noża do pizzy. Możemy polać chili con carne i posypać parmezanem. Smacznego
Be Fit Be Strongkorniszony kilka pomidorków koktajlowych kilkanaście zielonych oliwek Sos: mały kubek jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu sok i skórka starta z połowy cytryny 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka ziół do pizzy sól i biały pieprz szczypta cukru Składniki sosu wymieszać i schłodzić. Sałatę poszatkować lub porwać w palcach na małe kawałki. Pomidorki i korniszony pokroić w plastry. Kukurydzę, fasolę
Czerwień i błękitjest mój trzeci rok na diecie bezglutenowej. Wiadomość, że muszę bezdyskusyjnie porzucić ukochane pieczywo, pyszne drożdżówki czy pizzę, była Post Nie pytaj mnie jak wykastrować sernik pojawił się poraz pierwszy w Krzywa Prosta
Krzywa Prostaczerwona papryka szklanka mrożonego groszku 2 łodygi selera naciowego 1/2 cukinii 2-3 ząbki czosnku posiekana natka pietruszki 2/3 szklanki kaszy jaglanej tymianek, oregano, bazylia lub łyżeczka ziół do pizzy, sól i pieprz 2/3 szklanki słodkiej śmietanki Umyte podudzia zalać 5 szklankami zimnej wody i gotować pod przykryciem na bardzo małym ogniu. Po 30 minutach od zagotowania dodać do wywaru
Czerwień i błękitEkspresowy sos czosnkowy na bazie jogurtu naturalnego. Doskonały do pizzy, calzone i innych dań. Składniki: 200 ml jogurtu naturalnego gęstego 1 łyżka majonezu 2 ząbki czosnku sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Jogurt dokładnie wymieszać z majonezem, aby nie było żadnych grudek. Dodać obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić solą i pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki
Na Ciasteczkowych Papierachsoli koszernej i pieprzu Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i gotować przez prawie godzinę. Ten sos doskonale pasuje nie tylko do dań z grilla. Jest rewelacyjnym dodatkiem np. do pizzy z szynką i ananasem. The post Bardzo popularne domowe sosy barbecue appeared first on naRuszcie.pl
naRuszciełosoś, awokado, rukola. Doprawione do smaku sokiem z cytryny i oliwą z oliwek, z dodatkiem soli i pieprzu. Podparzyłam to zestawienie na Pintereście. I tu ciekawostka: jako pomysł na pizzę. Od razu pociekła mi ślinka. No i od razu musiałam przetestować u siebie w kuchni. I po prawdzie, bardzo smakowicie wypada to na kanapkach, albo samodzielnie jako sałatka. To taki
MODA NA BIOwielkanocnym stole oczywiście pysznych dań z jajem :) Odpocznijcie, zrelaksujcie się, spędźcie czas z rodziną. Do przeczytania w poniedziałek. Po świątecznym, dość ciężkim jedzonku, mam zamiar pokazać Wam nietypową pizzę :) Frittata z burakiem i wędzonym pstrągiem Składniki / 2 porcje: 3 ugotowane ziemniaki (mogą być pozostałe z obiadu) 1 ugotowany burak 120 g wędzonego pstrąga (waga samego mięsa) oliwa koperek 6 jajek
Chilli Czosnek i Oliwaświadczyć może o znikomym orientowaniu się w ofercie konkurencyjnych lokali. Wkładka regionalna wg mnie powinna być na stale w menu - bo czy Szwed poznający Lublin przez pryzmat gastronomii zamówi pizzę, makaron? W jaki sposób restauracje mogą przyciągnąć turystów jak nie poprzez dobre, regionalne jedzenie?! Program Miejsca Inspiracji to nie konkurs na najlepsze jedzenie! Znów muszę napisać słowo "niestety". Niestety, wiele
Right Behind The Kitchenktórego nigdy nie zapomnę. Poznawane od kuchni, w prawdziwych włoskich restauracjach i pizzeriach, ukrytych w wąskich uliczkach lub na zabytkowych rynkach, pełne tradycji. W menu królowały domowej roboty makarony, pizze, owoce morza, ryby i oczywiście włoskie desery, od których nie można się powstrzymać. Włochy oczarowały mnie bogactwem smaków, naturalnością i prostotą. Nieprzesadzone przepisy, dania, w których postawiono przede wszystkim
Kuchnia Pani Wiosnyjest tak pyszne, że nie gwarantuję, że coś zostanie! Focaccię upiekłam w tradycyjnej formie do keksu, jednak można użyć także prostokątnej blachy do ciasta lub okrągłej blachy do pizzy. Najlepiej odpowiada mi jednak kształt chlebka w kształcie keksu. Focaccia z czarnymi oliwkami Składniki: 2 i 1/2 szklanki mąki Barilla typ 00 1 kostka świeżych drożdży 1 szklanka ciepłej wody
Moja smaczna kuchnia