ciasto na pizze - 9992 przepisów (strona:369/667)

Pieczone panzerotti. 341

Dziś mam dla Was włoskie panzerotti. Te spore pierogi wywodzą się od pizzy. Przypominają calzone, aczkolwiek smażone są w głębokim tłuszczu. Ja jednak, mając na uwadze zbliżające się lato, postanowiłam jednak upiec je w piekarniku. Wyszły pyszne! Puszyste, mięciutkie, drożdżowe ciasto wypełnione soczystym nadzieniem. Dla nas rewelacja! Idealne na obiad, kolację, a nawet jako drugie śniadanie do pracy. Smakują idealnie

Rozpustne gotowanie
Szybki sposób na chrupiące, blanszowane szparagi 203

oprószyłam solą i pieprzem.  Wyszły przepyszne i chrupiące. Tak zblanszowane szparagi można owinąć wilgotnym ręcznikiem i przechowywać w lodówce kilka dni. Można je dodać do sałatek, bulionu, past, pizzy... Co kto lubi. Tym razem jednak całe przeznaczyłam do zjedzenia od razu :) Inne szparagowe propozycje znajdują się TUTAJ: http://myjemypijemy.blogspot.com/search?q=szparagi

Jemy Pijemy
Fit powitanie! 158

jedli nie wiadomo jak zdrowo to bez systematyczności i samozaparcia nic nie osiągniemy. W diecie fit chodzi o to, aby jeść z głową. Możemy sobie czasami pozwolić na kawałek pizzy czy czekolady. Ważne, abyśmy nie jedli tego na co dzień. Wiem co jem Tak naprawd ę nie musimy stosować żadnej specjalnej diety. Wystarczy jeśli podczas naszych codziennych zakupów b ędziemy

Fit&Fast Kitchen
Domowe chipsy paprykowe w kilka chwil 232

zmiękły i nie pękały podczas krojenia je w trójkąty. W szklaneczce łączymy olej z przyprawami - papryką słodką, ostrą i solą czosnkową. Dokładnie mieszamy. Tortille kroimy za pomocą radełka do pizzy lub noża w trójkąty. Wielkość i ilość trójkątów zależy od naszych upodobań. Ja kroję większe, bo często podaję takie chipsy z dipem. Każdy trójkącik smarujemy z obu stron przy pomocy

Słodkie okruszki
Ciasto pełne czekolady na 1. urodziny bloga 203

umieszczamy tabliczki czekolady, tak by krótszy bok obu czekolad był wzdłuż krótszego boku arkusza (czyli odwrotnie niż jest na filmiku poniżej). Następnie, przy pomocy zwykłego noża lub noża do pizzy wykrawamy paski (tak jak na filmiku) i zawijamy w warkocz. Jajko roztrzepujemy w miseczce i przy pomocy silikonowego pędzelka rozprowadzamy na wierzchu zawiniętego ciasta. Posypujemy posiekanymi orzechami lub krokantem. Pieczemy

Be Fit Be Strong
Domowy ser żółty 3540

domowy) Twarogi: twaróg od podstaw i z ziołami Labneh (arabski serek jogurtowy) Ser ricotta (domowa ricotta na serwatce) Domowy ser żółty jest idealny do kanapek, zapiekanek, czy tarty do pizzy. Polecam! Składniki: ½ kg sera białego półtłustego (twaróg) 400ml mleka 3,2% 50 g masła 1 żółtko ½ łyżeczki sody sól do smaku Przygotowanie: Twaróg rozdrabniamy widelcem i przekładamy do garnka. Wlewamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Wegański majonez z ziemniaka (beztłuszczowy) 219

Ziemniak to warzywo z ogromnym potencjałem. Większości kojarzy się z nudnym zapychaczem, ale możliwości jego zastosowania są niezliczone. Można z niego zrobić bezglutenowy spód do pizzy (przepis tutaj ), ser czy nawet różne słodkości takie jak kisiel czy sernik.  To właśnie z tego wspaniałego warzywa można zrobić beztłuszczowy(!) majonez, który w przeciwieństwie do tradycyjnej wersji

wegujemy
Ulubieńcy marca 134

chilli, który jadłam dosłownie codziennie. Świetnie nadaje się nawet do ziemniaków. Zazwyczaj nie lubię ostrych sosów, ale ten mi bardzo zasmakował.  W tym miesiącu moim ulubionym posiłkiem była pizza ziemniaczana. Pisałam o niej  tutaj . Na pewno na stałe zagości w moim jadłospisie, gdyż jest bardzo prosta do zrobienia i przepyszna:) Pierwszym ulubieńcem pielęgnacyjnym jest szampon Alterra z kofeiną

wegujemy
Ulubieńcy kwietnia 216

kulki gradu. Piękny początek wiosny! <3 kwiecień w jednym słowie: wiosna najczęściej odwiedzane posty w kwietniu: naleśniki śniadaniowe do łóżka makaron z warzywami i sosem pomidorowym chia chia kawowa pizza z wegan stripsami tort czekoladowy Paczka z frisco.pl W sklepie frisco.pl znajdziecie

wegetalerze
Zapiekanka makaronowa Rafała, Chillita 196

Wyrównaj. Zapiekaj ok. 20 minut w temperaturze 180°C. Chilita   - smacznie, nie należy do najtańszych rzeszowskich restauracji, jednak jakość proporcjonalna do ceny. Dosyć dużo dań bezmięsnych do wyboru (pizza i makarony). Na zdjęciu: gnocchi w serowym sosie, tagliatelle z niebieskim serem pleśniowym). Poprzednia relacja   tutaj . Rafał’s pasta casserole MInimum effort, maximum taste. Tastes best the following

Qlinarnie i Qlinarnie
Sos czosnkowy 454

zwolennicy i przeciwnicy sosu czosnkowy. Niektórym osobom przeszkadza dosyć specyficzny i ostry smak. Ale są też osoby takie jak ja, które go uwielbiają. Lubię go jako dodatek do pizzy, zapiekanek, frytek, wędlin, kiełbasek z grilla a także do kurczaczków. Mój jest mocno czosnkowy, bo taki lubimy. Składniki: 3-4 łyżki majonezu 1 łyżka gęstej śmietany 18% 4-5 ząbków czosnku

Ala piecze i gotuje
Pieczarki w chrupiącej panierce z czosnkową nutą 311

Uwielbiam pieczarki. W sosach, na zapiekankach, pizzy, a także w wersji smażonej. Dziś chciałabym podzielić się z Wami przepisem na pieczarki w chrupiącej panierce z czosnkową nutą. To danie przypomina mi dawne czasy. Tak przygotowane grzyby możecie podać jako samodzielne danie lub dodatek do innej potrawy. Spróbujcie. Pieczarki w chrupiącej panierce z czosnkową nutą – przepis własny Pieczarki w chrupiącej

Słodkie okruszki
Jak obrać i ugotować szparagi 155

Wolę szparagi przygotowane na maśle, tłuszcz zatrzymuje smak. Możecie przeprowadzić eksperyment – pół pęczka ugotujcie, pół przesmażcie na maśle. Zobaczycie różnice. Szparagi są bardzo dobre same, z sosami, w sałatkach, pizzy, risotto, tartach… Można długo wymieniać. Są bardzo delikatne w smaku, więc można się pobawić i eksperymentować Spróbujcie, jak jest sezon to warto. Postaram się wam pokazać trochę inne rozwiązania

ladykitchen
Pomidory z oliwkami do słoików na zimę 113

Pomidory i oliwki są zdecydowanie trafnym połączeniem (np. w zupie, sosie, jako baza pod pizze) W tym roku kolejny debiut w moich przetworach- w roli głównej pomidor i oliwka :) Składniki: 2 kg pomidorów 1 szklanka czarnych oliwek 6 łyżek czerwonego octu 6 ząbków czosnku 1 szklanka oliwy 1 łyżeczka chili sól i pieprz do smaku natka pietruszki Wykonanie: Pomidory sparzyć

Tradycyjna Kuchnia
Rogaliki z makiem 184

mąki i dokładnie wymieszać. Odstawić na kwadrans do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto wyjąć z miski na stolnicę podsypując mąką. Z gotowego ciasta wałkować koło, podzielić nożem do pizzy na 12 części - 12 trójkątów. Na każdy trójkąt nakładać nadzienie. Następnie delikatnie zwinąć i nagiąć rogi. Rogaliki ułożyć na blasze w pewnej odległości od siebie, bo będą jeszcze rosły podczas pieczenia

Moje domowe kucharzenie