ciasto na naleśniki - 6219 przepisów (strona:112/415)

Rzeżuchowe naleśniki z żółtym serem 89

naleśników na moim blogu. Tym razem, o dziwo, nie na słodko, lecz na ostro, bo z rzeżuchą i żółtym serem. Bardzo lubię rzeżuchę, i jak od czasu do czasu najdzie mnie na nią ochota, to dodaję ją do wszystkiego: do sałatek, kanapek, mięs, naleśników itp. Tym razem przygotowałam naleśniki, do których dodałam posiekaną rzeżuchę do ciasta. Podałam(...)mleko, wbiłam jajko i zmiksowałam wszystkie składniki na jednolite ciasto naleśnikowe. Na koniec do ciasta dodałam posiekaną rzeżuchę i wymieszałam jeszcze raz wszystko, ale już łyżką. Małą patelnię rozgrzałam i lekko natłuszczałam przed nalaniem każdej porcji ciasta. Ciasto nalewałam łyżką wazową do zupy i rozprowadzałam je równomiernie po całej patelni. Naleśniki smażyłam na rumiano i przewracałam na drugą stronę

Waniliowe Improwizacje
Pannukakku - fiński naleśnik z piekarnika (pieczony) 152

Pannukakku to fiński odpowiednik naszych naleśników. Pieczemy go a nie smażymy, dzięki czemu zyskuje oryginalny wygląd i kształt. W smaku pycha - coś pomiędzy gofrem a smażonym naleśnikiem. Dobry dla leniuszków, ciasto wylewamy na blachę z piekarnika i czekamy. Zapominamy o staniu przy patelni:).  3 jajka L 2 łyżki cukru  1 łyżeczka cukru waniliowego 50g masła(...)puchu. Nie przerywając miksowania dodajemy kolejno: mleko, cukier, cukier waniliowy, sól, mąkę, rozpuszczone i przestudzone masło.  2. Ciasto wylewamy na blaszkę z wyposażenia piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 25 minut.  3. Naleśnik kroimy na kawałki. Podajemy posypane cukrem pudrem lub posmarowane konfiturą

Szefowa kuchni
Piwne naleśniki z nadzieniem ruskim 214

misie miksera umieszczamy składniki na naleśniki i miksujemy aż do uzyskania jednolitej masy. Odstawiamy na 15 minut. Przy pomocy ręcznika papierowego nacieramy patelnię odrobiną oleju. Z ciasta przygotowujemy 6-8 naleśników, przekładamy na talerz. 2. Na suchej, rozgrzanej patelni podsmażamy wędzony boczek, aż do zarumienienia. Przekładamy na talerz. Na tłuszcz ze smażenia boczku wrzucamy cebulę i smażymy

My Culinary Art
Naleśniki z tartym jabłkiem 161

naleśniki bez nadzienia, ale za to w cieście są tarte jabłka. Są bardzo pyszne i smakiem przypominają racuszki. Składniki: 1 szklanka mąki 1 szklanka mleka 1 szklanka wody szczypta soli 1 łyżka cukru pudru aromat waniliowy cynamon 2 jajka 2-3 jabłka sok z cytryny Sposób przygotowania: 1. Składniki na naleśniki miksujemy na gładko, odstawiamy na 10 minut(...)międzyczasie obieramy jabłka, ścieramy na tarce jarzynowej. Skrapiamy sokiem z cytryny. 3. Jabłka dodajemy do ciasta, mieszamy. 4. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, smażymy grubsze naleśniki z obu stron. 5. Gotowe zwijamy w rulon i oprószamy cukrem pudrem. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Pieczony naleśnik z jabłkami 204

Pieczony naleśnik z jabłkami i cynamonem (Jedna duża porcja lub dwie mniejsze) Uwielbiam pieczone naleśniki, występują one też czasem pod nazwą dutch baby. Ich jedyną wadą jest to, że pieką się dużo dłużej niż smaży się tradycyjne, jednak są warte tego czasu ! Samo przygotowanie jest banalnie proste. Jeżeli jednak macie ochotę na coś szybszego to zachęcam do wypróbowania placuszków(...)misce i łączmy ze sobą za pomocą miksera lub zwykłej łyżki tylko do połączenia składników. Ciasto powinno mieć rzadką konsystencję- takie jak do cienkich tradycyjnych naleśników. Jabłko obieramy i kroimy w półksiężyce. Ciasto przelewamy do żaroodpornego naczynia i na wierzch układamy jabłka. Całość pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 220*C przez 25 minut. Kaloryczność: Cały naleśnik ma 330 kalorii

Moja Micha
Francuskie naleśniki Crepes Suzette 161

Dzisiaj przepis na przepyszne francuskie naleśniki Crepes Suzette. Skorzystałam z tego przepisu - klik . Naleśniki zrobiłam ze swojego przepisu, dodałam tylko do ciasta startą skórkę pomarańczy :-). Nie dodawałam tez likieru pomarańczowego, który jest w przepisie, bo naleśniki jadł mój syn. Smakowały wszystkim, polecam wypróbować :-). Udanego dzionka :-) Przepis na naleśniki tutaj - klik  + starta skóra z połowy pomarańczy(...)duże pomarańcze  50 g masła 40 g cukru trzcinowego 50-80 ml likieru pomarańczowego (ja nie dałam) 1. Smażymy naleśniki 2.Pomarańcze wyparzamy, skórkę ścieramy, wyciskamy sok. Z połowy jednej pomarańczy skórkę dodajemy do ciasta naleśnikowego. Resztę odkładamy.  3. Na suchej patelni karmelizujemy cukier z masłem - na suchej patelni roztapiamy cukier, a gdy się rozpuści dodajemy masło

kruche babeczki
Tort Tiramisu z mascarpone na biszkopcie 26

silikonowego pędzelka kuchennego. Jakie inne desery można przygotować z mascarpone? Mascarpone można wykorzystać do przygotowania różnych deserów, takich jak klasyczne tiramisu, sernik z mascarpone, kremy do ciast i tart, a także do nadzienia naleśników, czy jako dodatek do deserków. Jego kremowa konsystencja i łagodny smak sprawiają, że jest wszechstronnym składnikiem w deserach. Tutaj znajdziesz 15 ciekawych przepisów z mascarpone(...)inne desery można przygotować z mascarpone?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": " Mascarpone można wykorzystać do przygotowania różnych deserów, takich jak klasyczne tiramisu, sernik z mascarpone, kremy do ciast i tart, a także do nadzienia naleśników, czy jako dodatek do deserków. Jego kremowa konsystencja i łagodny smak sprawiają, że jest wszechstronnym składnikiem w deserach. Tutaj znajdziesz 15 ciekawych przepisów z mascarpone

Via Gusto
Naleśniki dla miłośników konkretów, czyli buritto z przepysznym pomidorowo – kiełbasowym nadzieniem 174

rodzaju imprezy. Można je oczywiście zrobić wcześniej i tylko zapiec przed podaniem. Goście zazwyczaj są zdziwieni jak widzą naleśniki, no ale po spróbowaniu już nikt się nie dziwi :) Naleśniki: 3 jajka 3 szklanki mleka 3 szklanki mąki *ewentualnie olej do smażenia Nadzienie: 4 kawałki kiełbasy śląskiej (lub więcej :) 1 duża cebula 1 duża papryka (kolor dowolny) 1 łyżka(...)Gyrosu 1 płaska łyżeczka soli Pieprz 2 łyżki mąki Dodatkowo: Ok. 100gr żółtego sera np. gouda Jajka i mleko mieszamy trzepaczką i wsypujemy stopniowo mąką. Ciasto naleśnikowe jest gotowe, gdy nie ma grudek. Naleśniki pieczemy na rozgrzanej patelni, bez dodatku oleju. Jeśli ciasto lepi się do patelni, wówczas możemy co pewien czas wlać kroplę oleju, lub przetrzeć patelnię papierem

Smakowy Raj
Przepisy na dania fit 125

łączymy sypkie składniki: mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sól. Delikatnie łączymy płynne składniki z suchymi, dokładnie mieszając. Rozgrzewamy mocno patelnię, dajemy łyżeczkę masła klarowanego, i nakładamy naleśniki. Ja nakładałam po 2 łyżki ciasta na naleśniczka. Gdy pojawią się bąbelki, przekładamy naleśniki na drugą stronę. W międzyczasie kruszymy oreo i łączymy z serkami homogenizowanymi. Gdy naleśniki będą gotowe(...)kroimy na małe kosteczki i wrzucamy do miski. Nastawiamy piekarnik na 180 stopni Celsjusza. Dodajemy mąkę, ksylitol, migdały, proszek do pieczenia, 1 łyżkę cynamonu. Dokładnie mieszamy. Po wymieszaniu zagniatamy ciasto, aż będzie tworzyło całość. 3/4 ciasta układamy w okrągłej blaszce wypełnionej papierem do pieczenia (tortownicy) o średnicy ok. 25 cm. Posypujemy mąką ziemniaczaną. Jabłka kroimy na małe kosteczki, ścieramy

Dajet
Krokiety ruskie. Kto jeszcze nie próbował, będzie zaskoczony, jakie są pyszne 343

przełóż do dużej miski, następnie zmiksuj na gładkie i dość rzadkie ciasto. Dużą patelnię równomiernie posmaruj olejem i dobrze rozgrzej. Nabieraj ciasto standardową chochlą do zupy i wylewaj na dużą patelnię, od razu nią poruszając, aby rozlało się po całej powierzchni. Smaż przez przez 30-60 sekund aż naleśnik się przyrumieni, następnie obróć na drugą stronę i także smaż(...)zrumienienia. Przed wylaniem kolejnej porcji ciasta, ponownie posmaruj patelnię olejem. Ten przepis na naleśniki znajdziesz także tutaj . Krokiety: Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie, utłucz na gładkie purée, od razu dodaj twaróg i dokładnie wymieszaj – pod wpływem temperatury ser się trochę rozpuści, nadając farszowi właściwą konsystencję. Boczek pokrój w kostkę, przesmaż na patelni (jeśli jest dość chudy

Kulinarna Polska
Naleśniki owsiane z twarożkiem i rodzynkami 60

nasze małe pociechy, jak i nasze wewnętrzne dziecko 😉 Dla mnie świetnym sposobem na drobną rozpustę jest obiad na słodko - np. naleśniki z twarożkiem i rodzynkami. Naleśniki owsiane z twarożkiem i rodzynkami - przepis na 4 porcje Do przygotowania naleśników będą Ci potrzebne: 250g mąki owsianej, 150ml mleka, 150ml wody gazowanej + 100ml jajko, 2 łyżki oleju rzepakowego, szczypta soli(...)sitku i razem z migdałami dodaj do masy twarogowej i ponownie wymieszaj. 6. Niewielką chochelką nakładaj porcje ciasta na rozgrzaną patelnię - nie musisz smarować jej tłuszczem, ponieważ olej jest już w cieście. Rozprowadź ciasto na patelni, aby powstał okrągły naleśnik i smaż z obu stron. 7. Gotowe naleśniki posmaruj farszem, zwiń w ruloniki, polej jogurtem i posyp płatkami migdałowymi

Z notatnika dietetyka
Bananowy deser z masą krówkową o smaku advocata Helio 150

kajmak w mazurkach, dodać do sernika lub innego ciasta i w ten sposób stworzyć zaskakujące oblicze tradycyjnych wypieków. Masa o smaku advocata doskonale nadaje się do przekładania ciast, wafli, gofrów i naleśników oraz przygotowywania pucharów lodowych i deserów. Może również posłużyć do dekoracji domowych babeczek. Dzięki aksamitnej konsystencji masa łatwo się rozsmarowuje na powierzchni każdego ciasta, ale z powodzeniem

Zasmakuj Kuchni
Kotlet schabowy w cieście naleśnikowym z mizerią 143

jajka 1 szkl mąki sojowej ok. 0,5 szkl mleka szczypta soli Przygotowanie: Jajka dokładnie roztrzepujemy z solą, dodajemy mąkę, mleko i wszystko razem dokładnie miksujemy. Ciasto powinno być gęściejsze niż do naleśników, ale nie za bardzo. Kotlety zanurzamy w cieście, wyciągamy widelcem, chwilę czekamy aby nadmiar spłynął i szybko przekładamy na patelnię z rozgrzanym tłuszczem. Smażymy

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Krokiety z maślakami i ziołami prowansalskimi 166

przygotowania: Przygotować naleśniki - mleko i wodę wlać do miski, dodać jajka, sól i zioła prowansalskie - wszystkie składniki dokładnie zmiksować. Na patelni rozgrzać olej, wlewać po porcji ciasta i smażyć cienkie naleśniki. Maślaki oczyścić z igieł, mchu oraz liści i dokładnie umyć pod bieżącą zimną wodą. Drobno pokroić. Wrzucić do garnka, zalać zimną wodą (ma przykryć grzyby), osolić. Gotować

Nie tylko w kuchni
Krokiety z marchewką, kapustą i pieczarkami 140

śmie tana ( ale nie za gęsta ). Usmażyć cie nkie naleśniki , za każdym razem wlewając na patelkę łyżeczkę oleju do smaż enia , a następnie ciasto naleśnikowe. Farsz na łożyć na środek naleśnika i zwinąć. Gotowe krokiety wło żyć do lodówki ( schłodzone łatwiej się panierują ). Obtoczyć w mące, rozbełtanym i przyprawionym solą i pieprzem jajkiem , a na koniec w bułce tartej

Gaździnka warzy

Proponowane wyszukiwania