Cienkie, słodkie naleśniki

Cienkie, słodkie naleśniki

Cienkie, słodkie naleśniki

Jako fanka wszelkich mącznych dań (np. klusek, kopytek) zachęcam do usmażenia cienkich, lekko maślanych a zarazem słodkich naleśników. Będą idealnie smakować z domowym dżemem. Składniki na 8 sztuk: 4/5 szklanki mąki pszennej (około 115 g) 1 i 1/5 szklanki mleka (300 ml) 2 łyżki zwykłego cukru 2 jajka (rozmiar L) 30 g masła  szczypta soli Masło roztopić, lekko ostudzić. Składniki na ciasto wymieszać ze sobą. Ciasto odstawić na co najmniej 30 minut. Chwilę przed smażeniem, całość ponownie wymieszać. Za pomocą ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.