Zaczyna się druga połowa wakacji więc czas na wygrzanie się w słońcu i wyjazdy. W drodze przydadzą się więc smaczne drożdżówki. Polecam i życzę udanych wakacji
ciastkarnia na kruchym spodzieCo zrobić z nadmiarem śliwek? proste- smaczne ciacho. Tym razem zamiast ciasta zrobiłam smaczne i zdrowe drożdżówki. Na letni wyjazd jako przekąska w trasie będą idealne
ciastkarnia na kruchym spodziedługo nie poleżą ;). Przede wszystkim są kruchutkie, rozpływają się w ustach, a kokos nie dominuje tak jak przy tradycyjnych kokosankach, lecz idealnie współgra ze słodyczą ciasteczek. Polecam!!! Składniki na kruche ciasteczka z kokosem 200 g masła lub margaryny 150 g cukru 2 łyżki cukru waniliowego 2 jajka 200 g wiórków kokosowych 400 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)cytryny umieszczamy na stolnicy, mieszamy, dodajemy pokrojony tłuszcz i dokładnie siekamy (do uzyskania kruszonki). Następnie robimy wgłębienie, dodajemy jajka , mieszamy nożem i szybko zagniatamy ciasto (im mniej je ogrzejemy dłońmi, tym ciasteczka będą bardziej kruche), a następnie chłodzimy w lodówce około 20-30 minut. Po tym czasie wałkujemy je na placek o grubości 1,5-2 cm i wycinamy pożądane
Rozpustne gotowanieCzas wolny minął szybko, czas wracać do swoich obowiązków. Nigdy się nie chce ale niestety trzeba. Dla osłody ostatniego pakowania i zakupów proponuje pyszną kostkę
ciastkarnia na kruchym spodzieZima trzyma dalej a najlepiej przeczekać ją przy kubku ciepłej czekolady i domowych drożdżówkach. Składniki:Gotowy rulon ciasta francuskiego5 jabłekcukier puderWykonanie:Ciasto dzielimy na kwadraty
ciastkarnia na kruchym spodzieJeżeli nie masz czasu na pieczenie ciasta albo nie lubisz spędzać zbyt dużo czasu w kuchni to jest to ciasto idealne dla Ciebie. Szybkie w przygotowaniu
ciastkarnia na kruchym spodzieZ doświadczenia wiem, że ciasta mają czasami naprawdę dziwne nazwy, jedną z chyba najciekawszych jakie spotkałam to chyba inwalida, naprawdę zachęca do jedzenia
ciastkarnia na kruchym spodzieTym razem postanowiłam pokazać wam bułki które zrobiły u nas w domu furorę. Przepis pochodzi prosto z kuchni norweskiej a nazwa się kanelboller. Dostać można je
ciastkarnia na kruchym spodzieNarzekacie na brak kolorów? proszę bardzo coś co na pewno zrobi furorę na waszym stole. Prosty i fantazyjny deser. Jest on prosty ale czasochłonny od razu
ciastkarnia na kruchym spodzieZawsze staram się jeść dużo warzyw, trochę mniej owoców ale ostatnio musiałam zmienić swoje przyzwyczajenia kulinarne. O ile jeszcze w kwestii warzyw nie jest najgorzej o
ciastkarnia na kruchym spodzieDzisiaj zapraszam na słodkości tym razem bez sezonowych owoców na odmianę lekka dawka czekolady. Połowa wakacji już za nami więc należy się dobra dawka energii na
ciastkarnia na kruchym spodziePierwszy dzień w Norwegii i myślałam, że zamarznę, zdecydowanie polska jesień rozpieściła mnie wysokimi temperaturami. Dzisiaj mimo, że słonecznie to temperatura sięga jedynie 5 stopni i
ciastkarnia na kruchym spodzieTeraz wyjdzie, że jestem strasznie monotonna ale nie mogłam się powstrzymać. Pierwszy wieniec w przeciągu jednego wieczora wniknął jak kamfora więc musicie mnie zrozumieć, no musiałam
ciastkarnia na kruchym spodzieSKŁADNIKI: NA CIASTO: - 250 g mąki - 200 ml wody - 3 łyżki oliwy z oliwek - 1/5 świeżych drożdży - zioła Ciasto zagniatamy dość sprawnie odstawiamy do wyrośnięcia. NA
SMYKWKUCHNI( Recipe in English ) Bliskowschodnie słodkości są wyjątkowe, często bardzo słodkie. Po zjedzeniu kawałka baklavy rzeki endorfin wypełniają nasze dusze. Czym pachną kraje Lewantu? Oczywiście pistacjami, miodem
Przepisy AleksandryCiasto owocowe z owoców mrożonych bez tłuszczu i bez cukru (Foremka o wymiarach 36x26cm- 12 sporych kawałków) Ciasto wilgotne w środku, a z wierzchu przyjemnie kruche. Jest to kolejny wypiek bez dodatku tłuszczu i cukru, co sprawia, że jest to idealne rozwiązanie dla osób na kochających słodycze, a będących na diecie. Przygotowanie go zajmuje chwilę i jest naprawdę łatwe. Gorąco(...)białek ze słodzikiem dodajemy żółtka i jogurt naturalny i miksujemy tym razem krótko- tylko do połączania. Do masy jajecznej wsypujemy mąkę, otręby oraz sodę i delikatnie mieszamy. Gotowe ciasto przelewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównujemy. Pieczemy w temperaturze 170*C prze około 35 minut. Upieczone ciasto możemy oprószyć pudrem z erytrytolu. * Jeżeli stosujecie zwykły biały cukier możecie
Moja Micha