ciasto kruche - 16116 przepisów (strona:471/1075)

Mini tarty orkiszowe z botwiną, szparagami, mini cukinią, pleśniowym serem i jajkiem 111

wynos, doskonale smakuje na ciepło, jak i na zimno- sprawdziłam. Świetna propozycja na piknik, zarówno w porze obiadowej, jak i na śniadanie! Składniki (na 4 - 5 porcji): Kruche orkiszowe ciasto na bazie margaryny Omega Optima: 1 i 1/2 szklanki mąki orkiszowej typ 2000 1 jajko 2 łyżki wrzątku  3 łyżki jogurtu naturalnego  150 gram margaryny Omega Optima(...)gram sera z niebieską pleśnią  4-5 jaj, w zależności od ilości porcji  szczypiorek  sólo i pieprz Z podanych składników na kruchy spód zagniatam jednolite ciasto, które po wyrobieniu owijam folią spożywczą i umieszczam w lodówce na minimum godzinę. Schłodzone ciasto wyciągam z lodówki i wałkuję na podsypanej mąką stolnicy. Grubość ciasta nie powinna przekraczać

Mango Papaja
Śmietanowiec z jabłkami 629

Myślę, że do skosztowania tego ciasta nie trzeba nikogo namawiać. Delikatne kruche placki, przełożone masą  śmietanową i jabłkami, pysznie, prosto i elegancko. Przepis pochodzi od Siostry Anastazji :) Składniki: 1/2 kg mąki 2 jaja 8 dag margaryny 1 szklanka cukru kryształu 4 łyżki letniego mleka 1 łyżeczka amoniaku 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 jabłek  Jaja ucieramy z cukrem(...)dodajemy roztopioną margarynę oraz amoniak rozpuszczony w mleku. Odstawiamy w przykrytym naczyniu do lodówki. Po 12 godz. dodajemy do mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia i wyrabiamy ciasto. Dzielimy na 5 części , rozwałkowujemy na wielkość blaszki (23,5x35 cm), 3 placki pieczemy na złoty kolor w ok 20 minut w 180 st. C. Pozostałe 2 części przekładamy odciśniętymi jabłkami startymi

Cynamonowe szczęście
Łaciate serduszka – kruche maślane ciasteczka 130

Łaciate serduszka – kruche maślane ciasteczka Bardzo smaczne i oryginalnie wyglądające ciasteczka w kształcie serduszek. Kruche, maślane ciasto z dodatkiem kakao, wprost rozpływa się w ustach…   Składniki: 0,5 kg mąki 1 szklanka cukru 2 jajka 150 g miękkiego masła 100 g miękkiej margaryny Dodatkowo: 2 łyżki kakao, 2 łyżki mleka     *** Z podanych składników (oprócz kakao(...)przez około 15 minut – do zrumienienia *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: KWIATKI – MAŚLANE CIASTECZKA PRZEPIS TUTAJ SZYBKIE ROGALIKI DROŻDŻOWE PRZEPIS TUTAJ POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA PRZEPIS TUTAJ   Artykuł Łaciate serduszka – kruche maślane ciasteczka pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Sernik z musem z pieczonych truskawek 400

jednak, by nieco wydłużyć wtedy czas pieczenia. Pieczone truskawki mają niepowtarzalny aromat i smak, więc koniecznie musicie się skusić na ten sernik z truskawkami . Nie wymaga również wcześniejszego pieczenia kruchego spodu, gdyż ten zastąpiony jest herbatnikami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik z musem z pieczonych truskawek – Składniki: Składniki na spód: 2,5 opakowania herbatników Petit Beurre (najlepiej extra grube(...)kuchennej), by nie napowietrzać niepotrzebnie masy serowej. Blaszkę do pieczenia o wymiarach 23 x 33 cm wysmarować cienko masłem, a następnie wyłożyć papierem do pieczenia. Na spodzie ułożyć dość ciasto herbatniki (najlepiej ściśle jeden przy drugim). Następnie na spód z herbatników wylać masę serową, a na jej wierzch za pomocą małej łyżeczki porobić kółka z musu truskawkowego, lekko go wciskając

Kulinarne Przeboje
Tarteletki toffi 183

Składniki: 3/4 kostki masła 1/2 szkl brązowego cukru 1 jajko 1 żółtko 2 szkl mąki tortowej 1 łyżka wina musującego lub rumu skórka z limonki 1

Luźna Kuchnia
ciasto ucierane z mąki krupczatki z jabłkiem i śmietaną galaretkową... 186

mleka, gdy śmietana zacznie gęstnieć wsypać galaretkę i na dużych obrotach ubijać z 2-3 minuty całą śmietanę rozsmarować na cieście i obsypać kolorową posypką, schować do lodówki - ciasto jest kruche, aromatyczne i ze śmietaną smakuje pysznie.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Ananasowiec 2369

spaliły w trakcie pieczenia trzeba ciasto przykryć folią aluminiową. Oba placki pozostawiamy do wystudzenia. Ananasa z puszki odcedzamy i drobno kroimy. Sok z ananasa dopełniamy wodą tak, aby były 3 szklanki płynu. Stawiamy na gazie, podgrzewamy, ale nie zagotowujemy. Wsypujemy galaretki, mieszamy do rozpuszczenia, studzimy. Gdy galaretka zacznie tężeć dodajemy ananasa i wykładamy na kruchy placek (ten bez bezy). Wkładamy(...)koniec ubijania dodajemy cukier puder i na końcu rozpuszczoną, lekko ciepłą żelatynę. Chwilę miksujemy, wykładamy na galaretkę, wyrównujemy. Na wierzch przekładamy placek z bezą, delikatnie dociskamy. Wstawiamy do lodówki. Ciasto jest najlepsze na drugi dzień

Gotowanie moimi oczami
SZYBKIE ROGALIKI MAGDY 1344

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Słodkie zapomnienie
Tarta z truskawkami i rabarbarem 90

Tarta z truskawkami i rabarbarem to nasz dzisiejszy deser na mecz Polski z Senegalem. My kibicujemy ostro! Wczoraj grała Szwecja, kilka dni temu Iran…Nasza

codojedzenia
Wiśniowa pychotka 58

Jeśli szukacie pomysłu na świąteczny wypiek, lub na inną wyjątkową okazję, wiśniowa pychotka będzie idealnym wyborem. Artykuł Wiśniowa pychotka pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda .

Kulinarne Cuda
Tarta z rabarbarem i orzechową bezą 85

Tarta z rabarbarem i orzechową bezą zachwyciło mnie od pierwszego wejrzenia. Pomysł wpadł mi w ręce podczas odwiedzin na blogu … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <

My Blueberry Corner
Miodownik 71

Miodownik, stefanka lub kaszak to ciasto, które w niektórych regionach Polski obowiązkowo pojawia się na stołach w okresie świąt Bożego Narodzenia. Ciasto składa się z kruchych blatów ciasta miodowego przełożonych kremem grysikowym i dżemem śliwkowym. Proste składniki, a smak ciasta niebywały. Najlepiej smakuje po kilku dniach leżakowania, wówczas początkowo twardawe blaty ciasta przechodzą wilgocią kremu i po prostu rozpływają się

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tarta z dynią i jesienna dekoracja stołu! 87

właśnie, to chyba jesienią, lubimy najbardziej uruchomić piekarnik, odkurzyć zeszyty z przepisami i upiec coś dobrego!  Dzisiaj mam dla Was przepyszne sezonowe ciasto- Tartę Pumpkin. Pyszny kruchy spód ciasta, gładka, kremowa i sernikowa masa z dyni, z głęboką nutą pomarańczy i przypraw korzennych to strzał w dziesiątkę! Całość ciasta zwieńczona lekką bitą śmietaną, prażonymi orzechami laskowymi i korzennymi piernikami

SMYKWKUCHNI

Proponowane wyszukiwania