ciasto kruche - 16116 przepisów (strona:470/1075)

Tarta serowa ze szparagami 131

szparagi trafiły do tarty i jest naprawdę pysznie. Bardzo kruchy spód (jeżeli macie, pomieszajcie mąkę zwykłą i krupczatkę), zielone szparagi i mocno serowa masa. Gdyby nie ciasto, wszystko byłoby ekspresowe, ale oczywiście kruchy spód można przygotować wcześniej. Szparagów nie trzeba gotować i zazwyczaj nie wymagają obierania. Jeżeli lubicie szparagi, to gorąco polecam! Składniki na formę 20x28 cm: Ciasto

Pełny talerz
Kruche ciasto ze śliwką 130

coś słodkiego ze śliwką. Śliwek u nas co niemiara i znalazłam przepis na tzw. tort z Linzu. Przepis troszkę zmieniłam , ale jestem i tak pod wrażeniem tego ciasta. Torcik ten jest niezwykle kruchy , dodatek masła sprawia , że jest o smaku maślanym,użyłam do niego cukru brązowego , dzięki któremu ciasto dodatkowo zyskało lepszy smak i kolor. Tortownica : wymiary średnica

Różne smaki w kuchni
Kruche bezglutenowe ciasto z masłem orzechowym, karmelem i orzeszkami 92

prosto z lodówki) przez 60 minut na środkowej półce piekarnika. Po upieczeniu wylej na wierzch sos toffi, obsyp orzeszkami. Do dekoracji posypałam jeszcze odrobiną różowej soli. Smacznego Artykuł Kruche bezglutenowe ciasto z masłem orzechowym, karmelem i orzeszkami pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Ciasteczka z cukrem 90

Dzisiaj proponuję Wam ciasteczka. Przypominają ciasto półfrancuskie. Są bardzo kruche i przepyszne. Idealne do kawy lub na spotkanie ze znajomymi. Przepis pochodzi z zeszytu mojej mamy. Gwarantuję, że nie pożałujecie jeśli je zrobicie. Nie znam osoby, której by nie zasmakowały;) Ciasteczka z cukrem Składniki: Ciasto 80 dag mąki 75 dag margaryny lub masła 4 żółtka 1 szklanka kwaśniej śmietany Dodatkowo

PatiGotuje
Kruche z jabłkami i budyniem 139

Kruche z jabłkami i budyniem                                                       Nóż firmy AMBITION Uwielbiam ciasta z jabłkami, które często gości na moim stole. To ciasto możemy przygotować na różne okazje lub święta. Składniki: Ciasto : żółtka 6 szt margaryna

Kuchnia Danusi
Placek śliwkowo-kokosowy 82

Kruchy spód i śliwki zanurzone w kremie kokosowym. To ciasto dla smakoszy i miłośników kokosa, uwielbiane przez mojego młodszego syna. Ciasto na spód jest bardzo lekkie i trudno je zagnieść, ale takie właśnie powinno być. Trzeba je po prostu trochę podsypać mąką. Ja piekę je w małej formie, wychodzi więc grubsze, a śliwki wręcz pływają w kremie. Sprawia co prawda

Wiem co jem
Tradycyjne świąteczne kruche ciasteczka 408

świątecznej. Ich wykonanie daje naprawdę dużo radości, wystarczy kilka foremek o świątecznych kształtach i nieco kreatywności. Dzieci na pewno chętnie przyłączą się do pracy i zdobienia.   Tradycyjne świąteczne kruche ciasteczka Składniki: 400 g mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200 g chłodnego masła 4 żółtka 1 łyżka śmietany 1/2 szklanki cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego(...)wszystko siekamy nożem na drobne kawałeczki. Można również składniki  umieścić w misie miksera i rozdrabniać mieszadłem, aż masa zacznie przypominać okruszki. Następnie dodajemy żółtka i śmietanę. Szybko zagniatamy ciasto, aby nie straciło swojej kruchości. Ciasto chowamy do lodówki, na około 2 godziny. Jeśli chcemy przyspieszyć proces możemy włożyć je na 15 minut do zamrażalnika. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy

Mania Gotowania
Serowa tarta z czekośliwką i piernikami 195

Krucha tarta wypełniona sernikiem pieczonym razem z aromatycznymi i nadziewanymi piernikami. Wierzch wieńczy polewa ze śliwek i czekolady. KRUCHA TARTA: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki cukru pudru 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g masła 1 jajko 1 łyżka śmietany 18% szczypta soli NADZIENIE SEROWE: 400 g twarogu mielonego 1/4 szklanki cukru 1 łyżka ekstraktu waniliowego 2 jajka(...)pierników nadziewanych Całuski Kopernik Toruń Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i posiekać razem z zimnym masłem, solą i cukrem pudrem. Dodać jajko i śmietanę, szybko zagniatając ciasto. Rozwałkować i nałożyć na tartę o średnicy 25 cm, najlepiej z wyjmowanym dnem. Nadmiar ciasta odciąć i schłodzić w lodówce przez minimum 30 min. Przed pieczeniem nakłuć ciasto widelcem, obciążyć i wstawić

https:KKuchniaMniam
Kruche babeczki z budyniem anansem i truskawkami 196

Dziś znów, bardzo prosto i klasycznie - kruche babeczki z budyniem, kawałkami ananasa i truskawkami. Prezentują się elegancko, robią szybko, a smakują jeszcze lepiej. :) Składniki: 3 3/4 szklanki mąki 10 łyżek smalcu 1/2 margaryny 3 żółtka 3 łyżki śmietany 1/2 szklanki cukru opakowanie budyniu waniliowego 1/2 litra mleka ananas truskawki Wszystkie składniki zagniatamy, ciasto schładzamy w lodówce przez około godzinę. Następnie

Cynamonowe szczęście
Szalona szarlotka 92

Czas Przygotowania : 1 h Gotowe w : 3 h   Połowa listopada to czas, w którym ja i moje przyjaciółki zaczynamy planować co w tym roku pieczemy

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Mazurek czekoladowy. 250

Wielkanoc często piecze się mazurki. Najczęściej lubię piec je na fajnym kruchym spodzie, który jest nie za twardy. Przepis na mazurek, który Wam prezentuję znalazłam w książce "Ciasta zawsze udane". To prosty mazurek. Pamiętacie blok czekoladowy z dzieciństwa? Robi się go najczęściej z bakaliami i dodaje herbatniki(...)Całość wylewa się na blachę, po schłodzeniu kroi w paseczki lub kostkę. To ciasto ma podobny smak, tylko wykonanie jest inne. Polewa czekoladowa jest na kruchym spodzie, a pod polewą spora warstwa bakalii. Ciasto jest pyszne i warte wypróbowania. Polecam!   MAZUREK CZEKOLADOWY.           Składniki: Ciasto: 300 g mąki pszennej tortowej 2 żółtka 2 łyżki czubate

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Francuska tarta tatin z pomidorów 164

najlepiej smakuje latem czy jesienią bo pomidory wtedy są najsmaczniejsze ale te teraz kupione nasze polskie są już bardzo smakowite i nadają się idealnie do tego placka. Ciasto tarty jest bardzo kruche, smakiem przypomina francuskie i jest bardzo pyszne. Polecam gorąco pyszny posiłek. Francuska tarta tatin z pomidorów. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Kruche ciasto z malinami Anulka 152

Kruchy, cieniutki spód, bardzo delikatna, rozpływająca się w ustach masa z pachnącymi malinami. Czego więcej trzeba. To kolejne z moich autorskich ciast, które warte jest spróbowania. Koniecznie przechowujcie je w lodówce, jest tak delikatne, że przy ciepłej pogodzie zaczyna się topić. Proporcje na tortownicę o średnicy 26 cm Co potrzeba na ciasto: 250 g mąki pszennej tortowej 100 g masła

Bułka z Chlebem
Ciasteczka kruche z orzechami 134

Składniki: 1,5 szklanki mąki krupczatki Młynomag 1,5 szklanki mąki pszennej Młynomag 30 dkg margaryny lub masła 2 żółtka 2 łyżki śmietany 12% 1/2 szklanki

czarrna od kuchni
Kruchy placek z gruszkami 174

Przepis na to ciasto znalazłam  tutaj  i stwierdzam, że jest to najlepsze ciasto z gruszkami jakie jadłam. Chyba nie tylko ja tak uważam, bo

Słodka Kraina Wypieków

Proponowane wyszukiwania