Dziś znów, bardzo prosto i klasycznie - kruche babeczki z budyniem, kawałkami ananasa i truskawkami. Prezentują się elegancko, robią szybko, a smakują jeszcze lepiej. :) Składniki: 3 3/4 szklanki mąki 10 łyżek smalcu 1/2 margaryny 3 żółtka 3 łyżki śmietany 1/2 szklanki cukru opakowanie budyniu waniliowego 1/2 litra mleka ananas truskawki Wszystkie składniki zagniatamy, ciasto schładzamy w lodówce przez około godzinę. Następnie
Cynamonowe szczęścieCzas Przygotowania : 1 h Gotowe w : 3 h Połowa listopada to czas, w którym ja i moje przyjaciółki zaczynamy planować co w tym roku pieczemy
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisyWielkanoc często piecze się mazurki. Najczęściej lubię piec je na fajnym kruchym spodzie, który jest nie za twardy. Przepis na mazurek, który Wam prezentuję znalazłam w książce "Ciasta zawsze udane". To prosty mazurek. Pamiętacie blok czekoladowy z dzieciństwa? Robi się go najczęściej z bakaliami i dodaje herbatniki(...)Całość wylewa się na blachę, po schłodzeniu kroi w paseczki lub kostkę. To ciasto ma podobny smak, tylko wykonanie jest inne. Polewa czekoladowa jest na kruchym spodzie, a pod polewą spora warstwa bakalii. Ciasto jest pyszne i warte wypróbowania. Polecam! MAZUREK CZEKOLADOWY. Składniki: Ciasto: 300 g mąki pszennej tortowej 2 żółtka 2 łyżki czubate
Zakątek rozkoszy kulinarnychnajlepiej smakuje latem czy jesienią bo pomidory wtedy są najsmaczniejsze ale te teraz kupione nasze polskie są już bardzo smakowite i nadają się idealnie do tego placka. Ciasto tarty jest bardzo kruche, smakiem przypomina francuskie i jest bardzo pyszne. Polecam gorąco pyszny posiłek. Francuska tarta tatin z pomidorów. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieKruchy, cieniutki spód, bardzo delikatna, rozpływająca się w ustach masa z pachnącymi malinami. Czego więcej trzeba. To kolejne z moich autorskich ciast, które warte jest spróbowania. Koniecznie przechowujcie je w lodówce, jest tak delikatne, że przy ciepłej pogodzie zaczyna się topić. Proporcje na tortownicę o średnicy 26 cm Co potrzeba na ciasto: 250 g mąki pszennej tortowej 100 g masła
Bułka z ChlebemSkładniki: 1,5 szklanki mąki krupczatki Młynomag 1,5 szklanki mąki pszennej Młynomag 30 dkg margaryny lub masła 2 żółtka 2 łyżki śmietany 12% 1/2 szklanki
czarrna od kuchniPrzepis na to ciasto znalazłam tutaj i stwierdzam, że jest to najlepsze ciasto z gruszkami jakie jadłam. Chyba nie tylko ja tak uważam, bo
Słodka Kraina Wypiekówwynos, doskonale smakuje na ciepło, jak i na zimno- sprawdziłam. Świetna propozycja na piknik, zarówno w porze obiadowej, jak i na śniadanie! Składniki (na 4 - 5 porcji): Kruche orkiszowe ciasto na bazie margaryny Omega Optima: 1 i 1/2 szklanki mąki orkiszowej typ 2000 1 jajko 2 łyżki wrzątku 3 łyżki jogurtu naturalnego 150 gram margaryny Omega Optima(...)gram sera z niebieską pleśnią 4-5 jaj, w zależności od ilości porcji szczypiorek sólo i pieprz Z podanych składników na kruchy spód zagniatam jednolite ciasto, które po wyrobieniu owijam folią spożywczą i umieszczam w lodówce na minimum godzinę. Schłodzone ciasto wyciągam z lodówki i wałkuję na podsypanej mąką stolnicy. Grubość ciasta nie powinna przekraczać
Mango PapajaMyślę, że do skosztowania tego ciasta nie trzeba nikogo namawiać. Delikatne kruche placki, przełożone masą śmietanową i jabłkami, pysznie, prosto i elegancko. Przepis pochodzi od Siostry Anastazji :) Składniki: 1/2 kg mąki 2 jaja 8 dag margaryny 1 szklanka cukru kryształu 4 łyżki letniego mleka 1 łyżeczka amoniaku 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 jabłek Jaja ucieramy z cukrem(...)dodajemy roztopioną margarynę oraz amoniak rozpuszczony w mleku. Odstawiamy w przykrytym naczyniu do lodówki. Po 12 godz. dodajemy do mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia i wyrabiamy ciasto. Dzielimy na 5 części , rozwałkowujemy na wielkość blaszki (23,5x35 cm), 3 placki pieczemy na złoty kolor w ok 20 minut w 180 st. C. Pozostałe 2 części przekładamy odciśniętymi jabłkami startymi
Cynamonowe szczęścieŁaciate serduszka – kruche maślane ciasteczka Bardzo smaczne i oryginalnie wyglądające ciasteczka w kształcie serduszek. Kruche, maślane ciasto z dodatkiem kakao, wprost rozpływa się w ustach… Składniki: 0,5 kg mąki 1 szklanka cukru 2 jajka 150 g miękkiego masła 100 g miękkiej margaryny Dodatkowo: 2 łyżki kakao, 2 łyżki mleka *** Z podanych składników (oprócz kakao(...)przez około 15 minut – do zrumienienia *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: KWIATKI – MAŚLANE CIASTECZKA PRZEPIS TUTAJ SZYBKIE ROGALIKI DROŻDŻOWE PRZEPIS TUTAJ POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA PRZEPIS TUTAJ Artykuł Łaciate serduszka – kruche maślane ciasteczka pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytemjednak, by nieco wydłużyć wtedy czas pieczenia. Pieczone truskawki mają niepowtarzalny aromat i smak, więc koniecznie musicie się skusić na ten sernik z truskawkami . Nie wymaga również wcześniejszego pieczenia kruchego spodu, gdyż ten zastąpiony jest herbatnikami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik z musem z pieczonych truskawek – Składniki: Składniki na spód: 2,5 opakowania herbatników Petit Beurre (najlepiej extra grube(...)kuchennej), by nie napowietrzać niepotrzebnie masy serowej. Blaszkę do pieczenia o wymiarach 23 x 33 cm wysmarować cienko masłem, a następnie wyłożyć papierem do pieczenia. Na spodzie ułożyć dość ciasto herbatniki (najlepiej ściśle jeden przy drugim). Następnie na spód z herbatników wylać masę serową, a na jej wierzch za pomocą małej łyżeczki porobić kółka z musu truskawkowego, lekko go wciskając
Kulinarne PrzebojeSkładniki: 3/4 kostki masła 1/2 szkl brązowego cukru 1 jajko 1 żółtko 2 szkl mąki tortowej 1 łyżka wina musującego lub rumu skórka z limonki 1
Luźna Kuchniamleka, gdy śmietana zacznie gęstnieć wsypać galaretkę i na dużych obrotach ubijać z 2-3 minuty całą śmietanę rozsmarować na cieście i obsypać kolorową posypką, schować do lodówki - ciasto jest kruche, aromatyczne i ze śmietaną smakuje pysznie.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięspaliły w trakcie pieczenia trzeba ciasto przykryć folią aluminiową. Oba placki pozostawiamy do wystudzenia. Ananasa z puszki odcedzamy i drobno kroimy. Sok z ananasa dopełniamy wodą tak, aby były 3 szklanki płynu. Stawiamy na gazie, podgrzewamy, ale nie zagotowujemy. Wsypujemy galaretki, mieszamy do rozpuszczenia, studzimy. Gdy galaretka zacznie tężeć dodajemy ananasa i wykładamy na kruchy placek (ten bez bezy). Wkładamy(...)koniec ubijania dodajemy cukier puder i na końcu rozpuszczoną, lekko ciepłą żelatynę. Chwilę miksujemy, wykładamy na galaretkę, wyrównujemy. Na wierzch przekładamy placek z bezą, delikatnie dociskamy. Wstawiamy do lodówki. Ciasto jest najlepsze na drugi dzień
Gotowanie moimi oczamiNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Słodkie zapomnienie