ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:914/1376)

Mięciutkie Nadziewane Pierniczki W Czekoladzie Z Instrukcją 125

łyżeczki przyprawy di piernika 2 łyżeczki kakao twarde powidła śliwkowe do nadziania Polewa czekoladowa : 100 gr deserowej czekolady lub mlecznej 100 gr śmietanki 30 % 1. Wszystkie składniki oprócz sody i śmietany, przekładamy do miski (masło siekamy). sodę mieszamy z kwaśną śmietaną i dodajemy do miski. Zagniatamy ciasto. 2. Gotowe ciasto schładzamy w lodówce przez 1-2 h ( u mnie całą

Gotowanie...to proste !
Grecki sernik jogurtowy 93

espresso. • Kawową masę wylać na wierzch ciasta i przemieszać delikatnie po wierzchu widelcem. • Piec w 180 st.C przez 40 minut. • Po wystygnięciu wstawić do lodówki i kroić dopiero po kilku godzinach uprzednio posypując cukrem pudrem. Można podawać z sosem czekoladowym

To co kocham
Ciasto wiewiórka 174

końcu olej. 3. Do ciasta dodajemy owoce, orzechy i bakalie, mieszamy łyżką. 4. Ciasto przekładamy do dowolnej foremki, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i pieczemy ok 40-50 minut (do suchego patyczka). 5. Po upieczeniu i wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem lub polewamy polewą czekoladową. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Muffiny z borówkami i polewą z białej czekolady 145

łyżek odłożyć na potem) i wymieszać bardzo krótko i delikatnie. Nałożyć równe porcje ciasta do papilotek, ok ¾ wysokości, posypać ok. 2 łyżkami jagód i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez 25 minut. Po przestudzeniu polać polewą. Polewa: roztopić czekoladę z mlekiem, dodać jogurt, wymieszać. Polać babeczki czekoladową polewą i posypać resztą jagód

Calzonella.com
Babka makowa 2 149

proszek do pieczenia 2 łyżeczki mleko - 1/3 szkl polewa czekoladowa tłuszcz do formy bułka tarta do formy płatki migdałowe Margarynę dobrze utrzeć, dodawać stopniowo po jajku, następnie cukier, mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, mleko i suchy mak. Dobrze razem wymieszać, przełożyć ciasto do natłuszczonej i wysypanej bułką tarta formy, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec

Camilla w kuchni
Ciastka miodowe o smaku kokosowo-waniliowym 148

szczypta sody oczyszczonej Dodatkowo: 1 jajko do posmarowania ciastek Opcjonalnie: cukier puder/lukier/polewa czekoladowa  Miód zagotować i przelać do miski z mąką. Dodać oba cukry, masło, sodę oraz jajka. Całość dokładnie zagnieść i połączyć z wiórkami kokosowymi. (Masa powinna być gładka i nielepiąca się do dłoni.) Ciasto rozwałkować na grubość około 5 mm i wykrawać z niego dowolne kształty. Wszystkie

Di gotuje
Brzoskwiniowy herbatnikowiec 150

zrobić tak samo. Na wierzchu ułożyć plasterki brzoskwiń. Zalać tężejącą galaretką. Ciasto chłodzić kilka godzin w lodówce. RAZEM ZE MNĄ WYPIEKAŁY: Marcepanowy kącik -  Czekolada Szóste niebo -  Torcik bez pieczenia z truskawkami Grunt to przepis -  Ciasteczkowa pizza z owocami Ciasteczkowy potwór -  Prl-owski blok czekoladowy

Ewusiowe Smaki
Babka majonezowa 165

części ciasta można dodać kawę lub kakao i polać nią część ciasta bez dodatków, wyjdzie wówczas baba marmurkowa lub; 1/3 szklanki majonezu zastąpić 1 łyżką majonezu i 2 łyżkami oleju lub; do całości masy, zamiast odpowiedniej ilości mąki pszennej, dodać kakao, wyjdzie wówczas baba czekoladowa. Źródło przepisu:   Wielkie Żarcie

Gospodyni Miejska
Czekoladowo kokosowe ciasto bez pieczenia w wersji fit, wegańskie, bezglutenowe :) 410

Dzisiaj przepis na pyszne ciasto, które bardzo zaskoczyło mnie smakiem, nie spodziewałam się, że tak będzie smakować, spód ze suszonych śliwek, wymieszanych ze zmielonymi migdałami, kakaem, wanilią i miodem, idealnie komponuje się z  puszystą kokosowa pianką i czekoladową polewa po prostu cudo, koniecznie musicie wypróbować to przepyszne i zdrowe ciacho :) Składniki : Na spód :  szklanka suszonych śliwek szklanka migdałów

zdrowa vege kuchnia
Czekoladowe pierogi z truskawkami i twarożkowym sosem 145

Pomyśleć, że nigdy nie robiłam czekoladowych pierogów... A z nadzieniem serowym lub owocowym są naprawdę smaczne. Te przygotowałam na pierwszy rzut i z małej porcji, ale kolejne będą zdecydowanie większe i dla całej rodziny :) Składniki: Na 10 sztuk Ciasto: 1 szklanka mąki + do podsypywania 2 łyżeczki kakao 1 łyżeczka cukru waniliowego 100ml mocno ciepłego mleka 10 truskawek (lub tyle

Kuchnia w czekoladzie
Tort czekoladowo-kawowy 207

mojprzepisna.pl | Tort czekoladowo-kawowy. Niestety nie zdążyłam z publikacją tego przepisu przed Dniem Matki, ale mam nadzieję, że przyda Wam się z innej okazji. Ja swój

moj przepis na
Tort naleśnikowy z karmelizowanymi czereśniami 112

Coś dla fanów słodkich śniadań. Czekoladowe naleśniki przełożone masą serową z nutą pomarańczy. Dzieło wieńczy karmel na bazie soku pomarańczowego, w którym skąpane są czereśnie. To wspaniała odmiana dla tradycyjnych naleśników z serem. Do przygotowania tortu wykorzystujemy ulubione ciasto naleśnikowe. Dodatkowo dodajemy do niego ok. 3 płaskich łyżek kakao. Jeżeli nie macie ulubionego przepisu proponuję wykorzystać proporcje podane na blogu

kawawszklance
.1061. sprawozdanie 132

Potem wyruszamy dalej - kierunek Vege Miasto. Niestety nie mieli już lodów, ale ciasto było! Potem - ostatni już przystanek - lody, La Fragola (?) w Złotych Tarasach. Smacznie, aczkolwiek nic nie urywa :D I ceny też nieco przesadzone... Lód Ewy :) I Sylwii :) Iiiii mój :D Zdecydowałam się na czekoladowe, raffy (jak się później okazało - raffaello :D znalazłam w nich kawałek pralinki i wszystko

breakfast of dreams
Półfrancuskie rogaliki z marmoladą z płatków róży i truskawek. 116

płatków róży i truskawek lub innego dżemu, masy serowej, makowej, kremu czekoladowego cukier puder do posypania      Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiewamy do sporej miski, dodajemy margarynę, śmietanę, cukier waniliowy i miksujemy. Gdy otrzymamy coś na wzór kruszonki odkładamy mikser i szybko zagniatamy ciasto, by powstała zwarta kula. Ciasto wkładamy do zamrażarki na 30 minut

Rozpustne gotowanie
Donna Hay i jej czekoladowy fondant z masłem orzechowym 156

Wygląda na bardzo skomplikowany, ale wcale taki nie jest! Dosłownie chwilę trwają przygotowania ciasta, ale klucz do udanego dzieła to pieczenie - nie za długo, nie za krótko. Potem delikatne wyciągnięcie z piekarnika, odwrócenie na talerzyk i wstrzymanie oddechu, żeby ładnie z foremki wyszło! Ciastko jest mocno czekoladowe i mocno słodkie, my nawet nie byliśmy w stanie zjeść całego

Plate of Joy