Ciasto Kinder Bueno to nieziemsko pyszne ciasto bez pieczenia , inspirowane znanym batonikiem. Kinder Bueno to deser, który chodził za mną już od dłuższego czasu i w końcu nadszedł ten dzień i jest. Od razu dzielę się z Wami przepisem, bo naprawdę warto wypróbować. Ciasto jest obłędne w smaku, uzależniające, po zjedzeniu jednego kawałka tych pyszności ma się ochotę na jeszcze(...)jeden. Kinder bueno to ciasto składające się z herbatników, masy budyniowej oraz kremu czekoladowego. Wierzch ciasta udekorowałam orzeszkami i kinderkami. Kinder bueno pięknie się prezentuje i wprost rozpływa się w ustach. Kinder bueno to doskonałe ciasto na każdą okazję. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na ciasto Kinder Bueno – bez pieczenia: około 450 g herbatników krem budyniowy 3 szklanki mleka
Gotuj z Prezesemjednego domownika. Ciasto Cappuccino z Kokosem Siostry Anastazji - Składniki:Biszkopt:6 jajek225 g cukru110 g mąki pszennej tortowej35 g kakao3/4 łyżeczki proszku do pieczeniacukier waniliowy Warstwa Kokosowa:200 g wiórek kokosowych5 białekszklanka cukrułyżeczka proszku do pieczeniaMasa Cappuccino:5 żółtekcukier waniliowy3 łyżki mąki pszennejbudyń waniliowy2 szklanki mleka3/4 szklanki cukru220 g masła2 płaskie łyżeczki kawy cappuccinoPolewa Czekoladowa:75 g czekolady(...)całkowitego ostudzenia.Masło ucieramy na jasną, puszystą masę, a następnie partiami dodajemy budyń. Na końcu wsypujemy cappuccino.Na dno formy w której piekliśmy biszkopt kładziemy dolną jego część. Na ciasto wykładamy połowę masy cappuccino, na nią kładziemy warstwę kokosową i znów smarujemy kremem. Całość przykrywamy górnym biszkoptem.Połamaną czekoladę wraz z masłem roztapiamy w kąpieli wodnej. Gdy tylko się rozpuści ściągamy
Słodka StronaWeekend… nie może się obyć bez czegoś słodkiego do kawy lub herbaty. Dziś postawiałam na prostotę i ciasto, które tak lubi cała moja rodzina. Prosty murzynek, to wypiek idealny na każdą okazję . Szybki w przygotowaniu, pyszny, łatwy do przewożenia (tym samym idealny na pikniki itd). Polecam Jeśli szukacie najróżniejszych opakowań do pieczenia (aluminiowych bądź papierowych) oraz cenicie sobie włoskie(...)krótko miksujemy na małych obrotach miksera. Ciasto przekładamy do formy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 35-40 minut do tzw. suchego patyczka. Gdy ciasto przestygnie wyciągamy z formy, polewamy resztą czekoladowej masy (wcześniej trzeba ją dokładnie rozmieszać) i posypujemy płatkami migdałów. Smacznego
Słodkie okruszkiCiasto z masą i musem czekoladowym Składniki na biszkopt: 4 jajka ½ szklanki cukru ½ szklanki mąki pszennej pół łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżeczki kakao Masa mleczna 200 g masła ½ szklanki mleka 2 szklanki mleka w proszku ½ szklanka cukru Mus czekoladowy 250 g serka mascarpone 100g gorzkiej czekolady 150 ml śmietanki 30% Wykonanie Białka ubić z cukrem na sztywną pianę(...)czekoladą i mieszać do rozpuszczenia. Odstawić do ostudzenia. Ostudzoną śmietankę (dodawać małymi partiami) miksować z serkiem mascarpone. Gotowy krem przełożyć ma mleczna masę. Przed podaniem ciasto z masą i musem czekoladowym schłodzić w lodówce przez kilka godzin. Przed podaniem posypać kakao. Artykuł Ciasto z masą i musem czekoladowym pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia
Pomysłowa kuchniaRewelacyjny, mocno czekoladowy sernik o delikatnej puszystej i rozpływającej się w ustach konsystencji. Zwieńczeniem tego eleganckiego, wytwornego deseru jest czekoladowa polewa w formie pajęczyny, która idealnie pasuje do mrocznej atmosfery Halloweenowego wieczoru.Czekoladowy Sernik z Pajęczyną na Halloween - Składniki:Sernik:350 g zmielonego dwukrotnie twarogu250 g mascarpone1/2 szklanki brązowego cukruok. 2 łyżki białego cukru łyżeczka mąki pszennejłyżeczka(...)piekarniku nagrzanym do temp. 150 stopni i pieczemy ok. 40 minut. Po tym czasie wyłączamy piec i pozostawiamy w nim czekoladowy sernik na kolejne 30 minut (pamiętajmy, że podczas pieczenia nie należy do sernika "zaglądać"). Studzimy przy uchylonych drzwiczkach.Gdy ciasto ostygnie przygotowujemy polewę:Połamaną czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji. Następnie za pomocą bardzo cienkiej
Słodka Stronakuchni pierwsze kroki. Bazą do przygotowania tego ciasta był stary rodzinny przepis na napoleonkę na herbatnikach. To moja teściowa, babcia mojej córki pokazała jej po raz pierwszy jak przygotować ciasto. Zachęcona pierwszym sukcesem córeczka sama zmodyfikowała klasyczną wersję obmyślając nową. Bardzo smaczne i efektowne ciasto powstało. Polecamy! PRZEPIS NAPOLEONKA WANILIOWO CZEKOLADOWA Składniki: 300g herbatników krem waniliowy: 0,5 litr mleka(...)łyżeczka aromatu waniliowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej krem czekoladowy: 0,5 litr mleka 150g masła 0,5 szklanki maki pszennej 0,5 szkl cukru 1 budyń czekoladowy 2 łyżki kakao – duży wybór kakao w dobrej cenie znajdziecie tutaj Jak zrobić napoleonka waniliowo czekoladowa: Zaczynamy od przygotowania dużej blachy do ciasta (jeśli blacha jest nie pierwszej nowości wykładamy ją folią
Dorota Smakujeczekoladowa masa. Mozna zapomniec o calym tygodniu, o pracy, problemach i brzydkiej pogodzie. Teraz najlepiej rozkoszowac sie smakiem i aromatem tego cudownego ciasta. Prosze czestujcie sie :) Tarta orzechwo-czekoladowa skadniki: ciasto 100g mielonych orzechow laskowych 200g maki szczypta cynamonu i soli 50g cukru 125g masla 1 jajko masa 200g gorzkiej czekolady 70g mleka 270g smietany 2 jajka bita smietana
Przysmaki Karolkiorzechowym biszkopcie. Taki biszkopt z dodatkiem zmielonych orzechów jest bardziej wilgotny i nie wymaga nasączenia. No i wspaniale komponuje się z pysznym, jabłkowym nadzieniem. Wierzch ciasta stanowi delikatny budyniowy krem i polewa czekoladowa. Rozpusta w czystej postaci ;). Jeśli macie ochotę na takie jesienne ciasto, bardzo polecam ten przepis :). Biszkopt orzechowy: 150 g zmielonych orzechów laskowych lub włoskich 110 g mąki(...)lodówki na około 2 godziny. Polewa czekoladowa: Masło roztopić w garnuszku. Dodać posiekaną czekoladę i odstawić na chwilę, następnie wymieszać do otrzymania gładkiej, jednolitej polewy. Przestudzić. Na schłodzone ciasto wylać polewę czekoladową, wyrównać. Ponownie wstawić do lodówki do schłodzenia i stężenia polewy. Smacznego
Opowieści z piekarnikaTradycyjne świąteczne kruche ciasto z mocno czekoladową polewą i orzeźwiającą konfiturą z pomarańczy to świetna propozycja słodkiego Wielkanocnego deseru. Składniki: Ciasto: 250g mąki pszennej 125g masła ekstra 4 łyżki cukru pudru 1 jajko 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia masło do wysmarowania formy Wypełnienie mazurka: 200g konfitury z pomarańczy 1 łyżeczka żelatyny 100g mlecznej czekolady 90ml śmietany 30% 2 łyżki masła(...)płatki migdałowe czekoladowe jajka Wykonanie: 1. Ciasto: Mąkę przesiać do miski, dodać proszek do pieczenia, cukier puder, masło i wszystko posiekać siekaczką. Dodać jajko, zagnieść i dokładnie zagnieść na jednolite ciasto. Po tym czasie ciasto rozwałkować podsypując mąką, wyłożyć dno formy u mnie o kształcie jaja, wysmarowanej masłem. Z pozostałej części ciasta uformować dekoracyjny brzeg w postaci małych kuleczek
Szalona Kuchnia Ewelinyinnego alkoholu ( u mnie ciemny rum ) Nasączenie: pół szklanki świeżo zaparzonej, mocnej kawy, lekko osłodzonej ćwierć szklanki likieru kawowego ( w wersji bezalkoholowej w miejsce likieru należy dodać kawę ) Polewa czekoladowa: 130 g czekolady gorzkiej 50 g cukru 50 ml płynnego miodu lub syropu klonowego 50 ml ciemnego rumu lub innego alkoholu ( zamiast alkoholu należy dodać wodę ) Dodatkowo: 4 - 5 pełnych(...)piekarnika i z wysokości około 40 - 50 cm upuścić w formie na podłogę ( pionowo ). Odstawić do całkowitego wystudzenia. Po wystudzeniu ( nie wcześniej ), ostrym i najlepiej giętkim nożem oddzielić boki ciasta od formy. Biszkopt przekroić na 3 równe blaty. Krem z wafelków Lusette: Wieczór wcześniej umieścić śmietanę kremówkę w garnuszku z grubszym dnem. Wafelki pokroić na mniejsze kawałki i dodać
Opowieści z piekarnikaBardzo czekoladowa wręcz miejscami jak brownie (za sprawą cukierków czekoladowych) z przyjemnie lekko kwaskowymi malinami. Ps. tak z przekroju przypomina mi głowę sowy ;) :D Składniki na jedną roladę: ciasto/ biszkopt czekoladowy: 3 jajka kl L (osobno żółtka i białka) 80 g mąki pszennej tortowej 1/3 szkl cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 czubate łyżeczki kakao 4-5 czekoladowych cukierków(...)trufli pokrojonych na drobno szczypta soli masa z malinami: 250 g mascarpone 100 ml śmietany 30-36 % 2-3 łyżki cukru pudru około 200 g malin polewa czekoladowa: około 25 g masła 4-5 łyżeczek cukru 3 łyżeczki kakao 1 łyżka zimnego mleka dodatkowo: płatki białej czekolady do dekoracji kilka malin Biszkopt 1. Białka ubijamy ze szczyptą soli, następnie dosypujemy
Gotowanie...to proste !nerkowca i pistacje 1 tabliczka mlecznej czekolady - pokroić w kostkę kamyczki czekoladowe do posypania z wierzchu - opcjonalnie Masło utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym mikserem na gładką masę. Dodać jajko i dalej poubijać. Stopniowo dodawać resztę sypkich składników (mąka, soda, sól) i zagnieść póki się nie połączą - ciasto musi odchodzić od ścianek miski i zbijać się w plastyczną(...)stwardnienia. ORZECHOWE SŁODKOŚCI WYPIEKALI WSPÓLNIE: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ GRUNT TO PRZEPIS! - Amerykańskie ciasteczka czekoladowo-orzechowe https://grunttoprzepis.blogspot.com/2017/11/amerykanskie-ciasteczka-czekoladowo.html CZARNA OD KUCHNI - Meksykańskie ciasteczka weselne https://czarrnaodkuchni.wordpress.com/2017/11/04/meksykanskie-ciasteczka-weselne/ MOJE MAŁE CZAROWANIE - Ciasto czekoladowo-o rzechowe, jaglane z malinami https://doowa.blogspot.com/2017/11/ciasto-czekoladowo-orzechowe-jaglane-z.html#more DORCIA W KUCHNI [FB] - Drożdżówki z masą orzechową https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=975384235933440&id=637096433095557&_rdr#979261282212402 6 NIEBO - Nanaimo bars - kanadyjskie ciasto bez pieczenia https://6niebokuchnia.blogspot.com/2017/11/nanaimo-bars-kanadyjskie-ciasto-bez.html
Grunt to przepis!paluszki.. Smak jaki powstawał z połączenia słodyczy czekolady i słoności paluszków był wręcz genialny. Nie przyszło by mi jednak wtedy do głowy by odtworzyć ten smak w cieście... Mocno czekoladowy mazurek na kruchym razowym spodzie, z warstwą słodko-słonawego karmelu. Połączenie smaków które na pierwszy rzut wydają się nie do połączenia, ale efekt bardzo przyjemnie zaskakuje kubki smakowe :-) Polecam(...)wlać na zastygniętą masę karmelową, wyrównać. Udekorować migdałami wedle uznania. Migdały można wcześniej uprażyć na suchej patelni. Piekarnik rozgrzać do 180 ° C bez termoobiegu. Piec ciasto ok. 20 min, do momentu aż masa czekoladowa zetnie się. Wyjąć. Wystudzić, a następnie schłodzić w lodówce. Przechowywać w chłodnym miejscu. Mazurek doskonale komponuje się z jogurtem greckim. Smacznego
maniapieczeniamieszając ciasto przy pomocy szpatułki lub mikserem na wolnych obrotach. Do formy o wymiarach 21x21 cm wysmarowanej masłem i obsypanej mąka wylać ciasto, wyrównać wierch przy pomocy szpatułki, wstawić do piekarnika , piec przez około 25 minut lub do tak zwanego suchego patyczka. Po upieczeniu wyjąć ciasto z piekarnika, przestudzić przez 15 minut w formie, a następnie wyjąć ciasto z formy(...)biszkopt przekroić wzdłuż na pół , do formy włożyć spodnią część biszkoptu, nasączyć ponczem* nałożyć cały krem , wyrównać jego wierch, nasączyć drugi blat biszkoptu i przykryć nim krem. Wierzch ciasta polać polewą czekoladową , posypać siekanymi orzechami . Ciasto przechowujemy pod przykryciem (żeby nie obsychało) w lodówce. Smacznego! Notes *Poncz można przygotować na bazie kawy zbożowej bez alkoholu, lub może to być woda
SprawdzonaKuchnia.plquindi che consigliarVelo di cuore :) Mazurek ze słonym karmelem i czekoladą (Crostata con cioccolato e caramello salato) Mazurek amaretto (Crostata con crema agli amaretti) Pastiera Napoletana - włoskie ciasto wielkanocne Colomba - tradycyjne włoskie ciasto na Wielkanoc (Colomba pasquale) Mazurek pomarańczowy (Crostata con crema all'arancia) Krucha tarta z bakaliami (Crostata di frutta secca) Wielkanocny wieniec drożdżowy (Treccia pasquale(...)prugne) Tarta z kruszonką i kremem z ricotty (Sbriciolata alla ricotta) Tartaletki z kremem czekoladowym i truskawkami (Crostatine con crema al cioccolato e fragole) Domowe czekoladki z migdałami (Cioccolatini con mandorle) Toblerone cheesecake Torcik z musem czekoladowym (Torta di mousse al cioccolato) Ciasto czekoladowo-migdałowe (Torta tenerina al cioccolato fondente e mandorle) Panna cotta z mango (Panna cotta
La grande e la piccola cuoca