ciasto czekoladowe najlepsze - 11000 przepisów (strona:540/734)

DOMOWE LODY KAWOWE 168

Dziś z tej okazji że się tak złożyło że mam akurat imieniny, zapraszam Was na pyszne domowe lody kawowe. Dzięki dodatkowi alkoholu są one całkowicie dla

Z Majeczką w kuchni
Sernik malinowy z musem czekoladowym, bez pieczenia 251

Składniki: (na tortownicę 18 cm) Spód: 150 g herbatników 35-60 g miękkiego masła- w zależności od herbatników- te bardziej maślane i wilgotne potrzebują mniej masła

KreatywnePiny
Piernik wyborny siostry Anieli 220

około 12 x 31cm) wysmarowanych tłuszczem i wysypanych bułką tartą lub grysikiem .  Piernik pieczemy około 50 – 60 minut w temperaturze 170 ⁰ C, po tym czasie sprawdzamy patyczkiem czy ciasto się już upiekło. Jeśli patyczek jest wilgotny wydłużamy czas pieczenia. Upieczony piernik pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Zimny piernik można posypać cukrem pudrem, polukrować lub zrobić na niego polewę. Lukier(...)lukier na oko, a najważniejsze w nim jest to, by jego konsystencja nie była ani zbyt płynna, ani sztywna. Gotowym lukrem pokrywamy zimny piernik i pozostawiamy do zastygnięcia Polewa czekoladowa: 150g czekolady np. deserowej 150ml śmietany słodkiej Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki, zalewamy w rondelku śmietaną i gotujemy na wolnym ogniu, aż czekolada całkowicie się rozpuści i masa się zagotuje

Smakowy Raj
ROGALIKI Z DOMOWYM POWIDŁEM /Bezglutenowe i Tradycyjne. 210

prawda nie idziemy do końca śladami naszego Mistrza (Kochanego Tatusia i Dziadzia), bo nie wycinamy ich według szablonu, ale to tylko dlatego, że mamy trudnego przeciwnika w postaci bezglutenowego ciasta. Nie jest ono łatwe do przezwyciężenia, ale to tylko kwestia wprawy i samozaparcia, oraz trzymania nerwów na wodzy. Da się wyczarować cuda! Są po prostu przepyszne.Tak oto właśnie przyciągamy wspomnienia(...)tylko my jesteśmy dziwne...Zapraszamy Was również po inne przepisy: TUTAJ.i pozostając w temacie ŚWIĄT:Bezglutenowy pierniczek z pigwą znajdziecie: TUTAJ.a Bezglutenowy piernik z powidłem śliwkowym i imbirowo-czekoladową polewą: TUTAJ.I... aby nic Wam nie umknęło, zachęcamy - zaobserwujcie nas: tutaj i polubcie na facebooku tutaj

Wypisz Wymaluj
Muffinki z budyniem i czekoladą 173

pieczenia1 łyżeczka sodyszczypta soli150 g masła lub margaryny160 g cukru170 ml mleka2 jajkaDodatkowo :400 ml. mlekabudyń czekoladowy lub śmietankowyczekolada mleczna lub biała (w zależności jaki daliśmy budyń, jak czekoladowy to dajemy białą czekoladę)Przygotowanie:Ugotować budyń, według wskazówek na opakowaniu na 400ml mleka - ale bez cukru .Ostudzić.Masło stopić, dodać cukier i mieszać do czasu  rozpuszczenia. Zdjąć z ognia(...)Krótko miksujemy (jeśli będą grudki,to nie trzeba się przejmować, bo jest to nawet wskazane).Papilotki napełniamy do 1/3 wysokość, kładziemy budyń i kostkę czekolady. Przykrywamy kolejną warstwą ciasta, tak aby czekolada była zakryta.Piec 30 min w 180 st. C.* Przepis znaleziony w internecieSmacznego

charlotte gotuje
Chleb żytni na żurku 140

dłoni klei, że ledwo można je wygniatać! Jakby się gigantyczną gumę to żucia wygniatało, bleeee! Paskudztwo. Naprawdę ze dwa, czy trzy razy chciałem już zrezygnować i wywalić to ciasto. Uff, dobrze, że tego nie zrobiłem :) Dwa: podczas wyrabiania i wyrastania cuchnie jak stary wigwam! O ja pierdziu, najlepiej wyrabiać w masce przeciwgazowej, a na czas wyrastania się wyprowadzić :/ Nie żartuję(...)może to też miało wpływ na smak? :) Tym razem prosto z młyna użyłem: - sól krystaliczna różowa himalajska - mąka żytnia typ 720 - naturalny słód jęczmienny MALT IT 40 - palony lekko czekoladowy Zatem gdy już wiecie gdzie co kupić to pora na przepis: 500 g mąki żytniej typ 720 400 ml żurku 100 g aktywnego zakwasu 2 łyżeczki soli himalajskiej (jeżeli używamy

Marder&Marder Manufacture
Dwukolorowe muffinki z migdałami i kakao. 229

Dwukolorowe muffinki z migdałami i kakao. Małe co nieco dla lubiących czekoladowe smaki. Składniki (14 muffinek): 230 g mąki pszennej (typ 500) 200 g cukru 1 czubata łyżeczka cukru waniliowego 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 80 ml oleju 270 g jogurtu naturalnego ------------------------------------------ 2 czubate łyżeczki kakao 2 czubate łyżeczki mielonych migdałów 20 g płatków migdałów(...)pieczenia. Składniki mokre wlewamy do miski i chwilę mieszamy widelcem: jajka, olej, jogurt. Suche składniki przesypujemy do mokrych i całość mieszamy widelcem. Krótko, tylko do połączenia się składników. Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy kakao, do drugiej mielone migdały. Obie mieszamy do chwili połączenia się składników. Ciasto naprzemiennie nakładamy do papilotek, do 3/4 ich wysokości. Na koniec

Smak mojego domu
BABKA GOTOWANA NA MĄCE ORKISZOWEJ, BEZ DODATKU CUKRU 197

tężała). Całość mieszamy. Do misy dosypujemy partiami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Po każdym dosypaniu dokładnie mieszamy. Masę przekładamy do formy wysmarowanej delikatnie masłem. Zamykamy. Formę z ciastem wstawiamy do garnka z gotującą się wodą (woda powinna sięgać do połowy wysokości formy). Garnek przykrywamy pokrywką, doprowadzamy do wrzenia, następnie zmniejszamy palnik i gotujemy ok.55 minut . Ja gotuję na małym(...)dolewać, ale różnie to bywa...lepiej sprawdzić. Po tym czasie formę wyjmujemy z wody, otwieramy i wykładamy babkę na talerz. Jeszcze ciepłą oblewamy polewą, by nie obsychała. Polewa I- czekoladowa: - 60g masła - 1/2 szklanki mielonego ksylitolu (lub pudru) - 2 łyżki kakao - 1 łyżeczka mleka W rondelku rozpuścić masło z ksylitolem, następnie dosypać kakao i wlać mleko. Zagotować. Gdyby polewa się

Smaczne Zdrowe
Muffinki Czekoladowe - Najlepsze 196

czekolady1/2 szklanki kakao3/4 szklanki mąki1/2 łyżeczki sody1/2 łyżeczki proszku do pieczenia3/4 szklanki cukru1/2 szklanki śmietany 12 lub 18%cukier waniliowyszczypta solidodatkowo:ok. 50 g czekolady na wierzch muffinek Muffinki Czekoladowe - Sposób przygotowania:W niewielkim rondelku roztapiamy masło razem z połamaną czekoladą (60g). Następnie ściągamy z ognia, dodajemy kakao i energicznie mieszamy do połączenia składników. Studzimy.Mąkę przesiewamy wraz(...)przesianej mąki - mieszamy. Następnie wlewamy śmietanę, znów mieszamy i wsypujemy resztę mąki  - krótko mieszamy szpatułką do połączenia składników. Formę na muffinki wykładamy papilotkami i napełniamy przygotowanym ciastem do ok. 2/3 wysokości. Każdego muffinka możemy posypać drobno połamaną czekoladą. Pieczemy ok. 20 minut w 180 stopniach (nie dłużej, ponieważ muffinki staną się zbyt "suche"). źródło inspiracji: cakeonthebrain.blogspot.comMoje

Słodka Strona
Ciasteczka czekoladowo - imbirowe 175

Ciasteczka czekoladowo - imbirowo -orzechoweZapraszam na  ciasteczka z chrupiącymi orzeszkami , pyszną czekoladą i imbirem .Imbir jak nam wiadomo ma dużo właściwości leczniczych , działa rozgrzewająco .Powinniśmy go najwięcej spożywać w okresie jesienno - zimowym :) Składniki :2 łyżki posiekanych migdałów Skworcu1 łyżka posiekanych rodzynek Skworcu2 łyżki posiekanych orzechów laskowych  Skworcu 1 łyżeczka cynamonu Skworcu 1 łyżeczka imbiru1 cukier wanilinowy(...)jajka 210 g mąki1 plaska łyżeczka proszku do pieczenia 1, 5 tabliczki posiekanej czekolady Milka Wykonanie;Do miski włożyć wszystkie składniki i wymieszać mikserem na grudkowatą masę .Ciasto wyłożyć  na stolnicę i zagnieść , odłożyć do lodówki na około 15 minut.Ciasto rozwałkować i wykrawać dowolny kształt ciasteczek .Przełożyć na wyłożoną papierem blaszkę .Piec w temp 180 st około

Sama słodycz i szczypta chili
Czekoladowy pudding z tapioki z malinami 143

Tapioka to kasza wytwarzana z bulwy egzotycznej rośliny o nazwie maniok. Jest lekkostrawna, bezglutenowa i nie zawiera cholesterolu. W związku z tym mogą ją jeść osoby

Oryginalny smak
Puszysta Babka 182

Uważam, że jest to najlepszy przepis na puszystą babkę. Piecze się ją przez godzinę w 160 stopniach dzięki czemu, jest ona niezwykle delikatna, mokra i miękka

Pan i Pani Smith w kuchni
BABKA PARZONA WANILIOWA 405

Dziś mam dla Was przepis na babkę . Babka ta jest świetnym pomysłem nie tylko na nadchodzące Święta Wielkanocne. Niesamowicie mięciutka , puszysta , delikatna …. i wręcz rozpływa

Ostra na Słodko
Tort urodzinowy 255

Tort Urodzinowy(idealny na przyjęcie urodzinowe) Składniki:(na ok.3kg tortu)Biszkopt:http://gotujzmuzyka.blogspot.com/2013/10/zdjecie-niebawem-biszkopt-tortowy.html ( na podzielenie biszkopta na 4 warstwy)- 8 jaj - szklanka mąki

Gotuj Z Muzyką
Zimowe babeczki 190

kilka pomysłów, ale na razie ciii ... Dzisiaj mam dla Was urocze małe babeczki w zimowej wersji. Z dużą ilością suszonej żurawiny, pachnące masłem, miodem i cynamonem, z bajecznie pyszną, czekoladowo-miodową polewą. Ona nadaje im rewelacyjnego smaku, nie rezygnujcie z niej więc! Oczywiście, zamiast małych babeczek, można upiec jedną większą.  Przepis od niezawodnej Doroty . Zimowe babeczki z miodem(...)jasną masę. Po jednym wbijać jajka, dokładnie miksując po każdym dodaniu. Wlać miód i melasę, cały czas miksując. Mąkę przesiać, wymieszać z cynamonem, proszkiem i sodą. Partiami dodawać do ciasta na zmianę z mlekiem, miksując na najniższych obrotach miksera, tylko do połączenia składników. Na koniec dodać żurawinę, wymieszać łyżką. Masę przełożyć do wysmarowanej masłem formy na babeczki. Piec

Pożeraczka, czyli raz adobrze

Proponowane wyszukiwania