ciasto czekoladowe najlepsze - 11000 przepisów (strona:548/734)

Tort bezowy z lodami 178

Krucha beza, puszysta warstwa śmietanki i zimne lody to trio obok którego nie da się przejść obojętnie, trzy warstwy wyśmienitego słodkiego smaku, do tortu można wykorzystać

Wanilia i Kardamon
Czekoladowe mini serniczki z melonową nutą w 20 minut. 216

Wróciłem wieczorem z pracy i tak jakoś mnie naszło na coś słodkiego. No wiem, złamałem się, a do Wielkiejnocy nie miałem mieć nic słodkiego w ustach

BaRepas
Muffiny pełne czekolady 150

Dzisiaj mam dla Was pyszne pełne czekolady muffiny, takie bomby czekoladowe! Idealne na taką deszczową pogodę, jaka panuje za oknem. Oj jak ja bym chciała wiosnę, albo jeszcze bardziej lato... Ale w taką pogodę jak dziś, trzeba się ratować słodkościami. :) Muffinki przygotowane z przepisu Wedla (na stronie Wedla konkurs - wielkie testowanie przepisów - same pyszności!). Składniki: 2 jajka 160 g cukru(...)proszkiem do pieczenia, sodą i kakao. Do masy jajecznej stopniowo i na przemian dodawać masło z mlekiem oraz mąkę. Wymieszać dokładnie. Czekoladę posiekać, cukierki pokroić drobno. Wymieszać z ciastem. Całość przełożyć do papilotek. Piec ok 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Smacznego

Trufelkowo
Czekoladowe naleśniki z truskawkami 168

Składniki (na 4 porcje) na ciasto naleśnikowe: - 1 jajko (ok. 60 g), - szklanka mleka (ok. 200 ml), - ¼  szklanki wody (ok. 50 ml), - szklanka mąki pszennej razowej (ok. 130 g), - 1 łyżka oleju rzepakowego (ok. 12 g), - szczypta soli, - 1 łyżka kakao (ok. 10 g), - 1 łyżeczka cukru pudru (ok. 5 g). na nadzienie: - serek śmietankowy President 4 % tłuszczu(...)Mieszamy serek z cukrem pudrem   i ziarenkami laski wanilii. 4. Smażymy naleśniki na patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu. 5. Naleśniki nadziewamy serkiem   i dekorujemy owocami. Czekoladowe naleśniki z owocami bogate są w: - błonnik pokarmowy, który obniża poziom cholesterolu i daje uczucie sytości. - witaminę C (pochodzącą z truskawek), która jest antyoksydantem, działa przeciwnowotworowo, - magnez (pochodzący z kakao), który reguluje

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Babeczki z budyniem malinowym i malinami 202

dodatkowe ciepło, jednak zdecydowałam się na upieczenie czegoś na szybko. W numerze 2/2011 gazetki kulinarnej „Przepisy czytelników” znalazłam przepis na babeczki z budyniem. Zmodyfikowałam nieco przepis i zamiast budyniu czekoladowego dałam malinowy i dodałam do tego jeszcze mrożone maliny.  Z podanego przepisu wyszło mi 18 babeczek.    Wyszły naprawdę wspaniałe. Puszyste i delikatne z  niespodzianką w środku ;-) Składniki(...)proszek do pieczenia, szczyptę soli   i wszystko dokładnie wymieszać. Zagotować budyń z jedną szklanką mleka i jedną łyżką cukru. Przygotować foremki do muffinek lub papilotki.  Nałożyć ciasto do 1/3 wysokości foremki, następnie na to jedną łyżeczkę budyniu i 1 – 2 maliny. Całość przykryć drugą częścią ciasta w takiej ilości aby przykryła nam budyń i maliny. Wstawić

Na słodko lub wytrawnie
Babeczki stokrotki 234

Babeczki stokrotkiWiosenna propozycja na dziś to klasyczne czekoladowe muffinki z nutą pomarańczy i dużą ilością mlecznej czekolady - takie połączenie chyba nigdy mi się nie znudzi :) Do tego delikatny krem z twarożku w stosownym kolorze i cukrowe stokrotki.Składniki:2 szklanki mąki2 łyżeczki proszku do pieczenia0,5 szklanki cukru2 łyżeczki cukru waniliowego2 łyżki gorzkiego kakao1 jajko0,5 szklanki oleju1 szklanka mlekaskórka(...)pokrojoną czekoladę. Nastawiamy piekarnik na temperaturę 180 stopni. Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Jeśli nie mamy papilotek foremki możemy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wypełniamy foremki ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy około 25 min.Czas kiedy babeczki są w piecu można wykorzystać na zrobienie ozdób

Ciastkozercy
Herbatniki kakaowe, czyli o leku na jesienną melancholię 189

błogim aromatem. Czy potrzeba czegoś więcej...? Ja przerobiłam przepis Doroty ; zamiast zwykłych, jasnych herbatników upiekłam takie mocno kakaowe, wsparte delikatnym dodatkiem kawy. Nie czuć jej, ale zdecydowanie podkręca czekoladowy smak. Moje herbatniki są malutkie; takie na dwa kęsy. Wyszło mi ich więc naprawdę dużo... A zniknęły niepostrzeżenie; pielgrzymki do puszki uprawiałam nie tylko ja, ale cała Rodzina z Siostrą(...)soli 100 g miękkiego masła 100 ml śmietany kremówki (38%) Mąkę, kakao i cukier puder przesiać, wymieszać z solą. Dodać masło i śmietanę, zmiksować tylko do połączenia składników. Z ciasta uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez 1 godzinę. Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość 2 mm, delikatnie podsypując mąką. Wycinać ciastka, układać na blasze wyłożonej papierem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Duże, pełnoziarniste ciastka z masłem orzechowym. 233

dawna miałam ochotę upiec wielkie, czekoladowe ciastka z orzechami. W końcu się zebrałam i o to są ;) Bogate w błonnik, z pysznym posmakiem masła orzechowego. Polecam od czasu do czasu zabrać ze sobą jako drugie śniadanie. Na zdjęciu wyglądają na mniejsze niż w rzeczywistości, ale uwierzcie mi że są spore i spokojnie można się jednym najeść. Składniki (7 dużych ciastek(...)duże jajko Dodatki: ulubione orzechy lub suszone owoce - u mnie orzechy laskowe i rodzynki. Przygotowanie: 1. Wymieszaj wszystkie suche składniki, następnie dodaj rozpuszczony olej, masło orzechowe i jajko. Wyrób ciasto. 2. Podziel ciasto na 7 części, z każdej uformuj dużą kulkę. Następnie rozłóż je na blasze z papierem do pieczenia i każdą spłaszcz na kszatłt dużego ciastka. 3. Do każdego

Powiedz dietom nie
Muffiny pomarańczowe 160

nawet trzeciego dnia :) Muffiny pomarańczowe Z tej ilości składników wyszło mi aż 16 sztuk: 2 szklanki mąki pszennej luksusowej 1 szklanka płatków z otrąb pszennych z płatkami w polewie czekoladowej i pomarańczą 1/2 szklanki brązowego cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 1 szklanka mleka 1/3 szklanki oleju 1 pomarańcza Wykonanie: Pomarańczę bardzo dokładnie wyszorowałam i sparzyłam wrzącą wodą(...)misek, wymieszałam (tak, żeby składniki się tylko połączyły) i dodałam pokrojone na mniejsze kawałeczki cząstki pomarańczy. Piekarnik rozgrzałam do temperatury 170 stopni z termo obiegiem. Papilotki napełniłam wymieszanym ciastem i wstawiłam foremkę do piekarnika. Piekłam około 20 minut do suchego patyczka. Wystudziłam na kratce kuchennej

Kuchenne zapiski Edyty
Bułki na miodzie 177

puszyste i lekko słodkie - bułki na miodzie. Poniższe bułki bardzo przypadły mi do gustu, ponieważ w smaku są rewelacyjne - mleczne i bardzo pulchne. Będą idealnie pasować do domowego kremu czekoladowo-orzechowego , jak i wędliny lub sera. Bułki na miodzie zachowują świeżość przez 2 dni. Składniki na 9 sztuk: 385 g maki pszennej tortowej 50 g miodu 30 g rozpuszczonego(...)koniec dodać roztopione masło,  miód i sól. Za pomocą łyżki składniki wymieszać ze sobą.   Przygotowaną masę przełożyć na blat delikatnie obsypany mąką. Wyrobić miękkie i gładkie ciasto (ja swoje ciasto wyrabiałam ręcznie przez około 10 minut). Następnie ciasto na bułki przełożyć z powrotem do miski, przykryć czystym ręcznikiem i odstawić w ciepłe miejsce. Ciasto drożdżowe musi dwukrotnie podwoić

Ugotować
DYNIOWE CIASTECZKA -WHOOPIE PIES 176

Pyszne, wilgotne, mięciutkie ciasteczka. Do przełożenia czym tylko chcecie ( u nas wersja z  czekoladowymi powidłami  ). Dzieciaczki pokochały je od pierwszego kęsa.  I jeszcze ta dynia… :) Składniki 1 szkl puree z dyni (wg  tego przepisu  ) 2/3 szkl drobnego cukru trzcinowego 1,5 szkl mąki pszennej 50 g masła 2 jaja 1/4 szkl oleju roślinnego 3/4 łyżeczki(...)puree z dyni.  Mąkę przesiejcie i wymieszajcie z pozostałymi składnikami suchymi (soda, proszek do pieczenia, przyprawy), dodajcie do masy dyniowej i wymieszajcie tylko do połączenia składników. Na godzinę ciasto wstawcie do lodówki, w tym czasie przygotujcie blachę do pieczenia ciastek. Piekarnik nagrzejcie do 180 st. Łyżką nakładajcie ciasto na przygotowaną blachę, pieczcie około 12-15 minut (u nas wyszło

OliveandThyme
Muffinki mocno czekoladowe. 178

przed podaniem warto włożyć ją na 10-20 sekund do mikrofali i znów cieszyć się płynną, aksamitną, gorzką czekoladą zamkniętą w puszystej, kakaowej babeczce... Polecam!!! Składniki na muffinki mocno czekoladowe  w zależności od użytych foremek na 14-20 sztuk 320 g mąki pszennej (2 szklanki) 2 pełne łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki dobrego, gorzkiego kakao 1 łyżeczka kawy(...)mieszamy razem z mokrymi składnikami). W drugiej misce mieszamy rózgą lub widelcem mleko, jajko i olej. Do suchych składników wlewamy mokre, chwilkę mieszamy łyżką, ale tylko do połączenia składników (ciasto może mieć konsystencję grudkowatą, ale takie ma być). Powstałą masę nakładamy do foremek wyłożonych papierowymi papilotkami do 3/4 wysokości. Teraz w każdą babeczkę wciskamy po kostce czekolady, wkładamy do nagrzanego

Rozpustne gotowanie
Obiadowy finał, czyli deser - najlepszy 564

wiem, że to już bliżej do następnego weekendu, ale jakoś tak wyszło... Nie martwcie się - następne tego typu menu nie pojawi się za szybko). Chciałam właśnie deser, a nie ciasto. Coś delikatnego, słodkiego, a jednocześnie.. Hmm... Wykwintnego? Niecodziennego z pewnością. I chyba mi się udało, bo C. był zachwycony. Cały obiad mu smakował (to, że sama piekę chleb(...)nieco nudna (na Boga, to przecież tylko ugotowana śmietanka!), świetnie sprawdzają się w jej towarzystwie wyraziste dodatki. Na blogu Kuchenny bałagan znalazłam wspaniały, prosty przepis na mus czekoladowy. Delikatny, puszysty, bardzo czekoladowy. Świetnie się sprawdził jako partner panny cotty. Razem stworzyli wyjątkowo zgrany duet, a tekstury wspaniale się uzupełniały i całość smakowała po prostu bosko. Deser zawiera

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik Snickers 32472

kajmakową kakaową, masło orzechowe oraz batony Snickers. Sernik wyszedł przepyszny! Wilgotny, ze słodką kleksową wkładką;) Chłopcy już zamówili następny sernik, tym razem taki sam:))) Składniki:   200g herbatników czekoladowych,  100g masła.  Masło stopić. Herbatniki zmielić w blenderze na pył. Połączyć z masłem. Masą wylepić dno tortownicy o śr. 24cm. Schłodzić. Masa serowa:  750g białego sera(...)koniec dodać śmietankę, zmiksować do połączenia się składników. Do masy dodać pokrojone drobno batony, wymieszać. Masę wylać na przygotowany spód. Nakładać łyżeczką kleksy z kajmaku, delikatnie "wtapiając" je w ciasto. Piec 15 minut w temp. 180st, następnie 60 minut w temp. 150-140 st. Ostudzić w uchylonym piekarniku.  Polewa: 100g kajmaku o smaku kakaowym,  baton snickers

Z miłości do słodkości

Proponowane wyszukiwania