ciasto czekoladowe bez pieczenia - 4995 przepisów (strona:125/333)

Babeczki z konfiturą i bezą 156

muffinów, tartaletki lub na babeczki. Ciastem wylepiamy przygotowane babeczki. Pieczemy 20 minut w temp. 180 stopni. Studzimy babeczki i napełniamy je konfiturą. W międzyczasie przygotowujemy z zimnych białek i cukru bezę: ubijamy białka na wysokich obrotach dodając stopniowo cukier i szczyptę soli. Gdy piana jest ubita na sztywno nakładamy ją na konfiturę. Pieczemy około 15-20 minut w temp(...)stopni, do zrumienienia bezy. Po wyjęciu i ostudzeniu , babeczki możemy posypać bezę wiórkami czekoladowymi

WYSPA SZCZĘSLIWA
Babka zebra 1896

Zapraszam na smaczną babkę ZEBRA :). Wygląda interesująco i nie jest trudna w przygotowaniu. Ładnie pachnie wanilią i ma dosyć intensywny, czekoladowy smak dzięki sporej ilości kakao w jeden części ciasta. Przed podaniem możemy posypać ją cukrem pudrem wymieszanym w odrobiną cukru wanilinowego. Polecam… (przepis ze strony littlespicejar.com )   Zapraszam na FILM .   Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka(...)adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});     Babka ZEBRA Składniki powinny być w temperaturze pokojowej: 3 szklanki mąki pszennej (użyłam tortowej) 2 łyżeczki proszku od pieczenia szczypta soli 2 szklanki cukru 1/2 szklanki kakao bez cukru 7-9 łyżek wody 300g masła 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego (można zastąpić 1 łyżką pasty waniliowej) 5 dużych jajek ½ szklanki mleka w temperaturze pokojowej

Mała Cukierenka
Muffinki czekoladowe, bezglutenowe, wegańskie 122

Muffinki czekoladowe Składniki: 1 szklanka mąki ryżowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki gryczanej 4 łyżki oleju kokosowego 1 szklanka mleka ryżowego 1 łyżeczka proszku

nietadieta
Ciasto MEGA czekoladowe z dynią 331

listę ulubionych jesiennych ciast. Gościom tak smakowało, że każdy chciał jeszcze dokładki. Bardzo, bardzo czekoladowe, dlatego użyłam w nazwie słowa „MEGA”. Ciasto pachnie fantastycznie, jest puszyste, wspaniale wyrasta, czuć w nim kawałki czekolady. Jeśli nie lubimy gorzkiej czekolady, możemy użyć mlecznej. Dodatek dyni sprawia, że ciasto jest wilgotne, polecam…   Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka(...)Składniki: 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej (użyłam tortowej) 2/3 szklanki kakao bez cukru 1 płaska łyżeczka sody 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 80ml oleju 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1 szklanka cukru 2 jajka 1/3 łyżeczki aromatu waniliowego 2/3 szklanki purée z dyni (przepis na purée z dyni jest tutaj: http://www.malacukierenka.pl/puree-z-dyni.html ) 100g poszatkowanej

Mała Cukierenka
Ciasto czekoladowe z czerwoną fasolką 206

Dzisiaj zachęcam Was do przygotowania ciasta czekoladowego z czerwoną fasolą. Wbrew pozorom ciasto wyszło puszyste, miękkie i wilgotne. Jestem pewna, że nikt nie wyczuje, że w cieście znajduje się czerwona fasolka :) Ponadto, ciasto zachowuje świeżość przez 3-4 dni.  Składniki na keksówkę o długości 25 cm: ciasto 1 puszka czerwonej fasoli (bez zalewy 240 g) 4 duże jajka(...)łyżki miodu lub cukru 1 bardzo dojrzały banan 4 płaskie łyżki gorzkiego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia garść suszonej żurawiny polewa 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady (50 g) 1 czubata łyżka masła migdały w płatkach do dekoracji Białka oddzielić od żółtek. Fasolę odsączyć z zalewy i przepłukać wodą.  Za pomocą blendera zmiksować odsączoną fasolkę i żółtka

Ugotować
Murzynek – najlepszy, wilgotny, puszysty, rozpływający się w ustach 33016

najlepszy Murzynek na świecie! Delikatny, puszysty, wilgotny. Murzynek wykonany tą metodą, to jedne z tych ciast, o które trwają bójki kiedy zostają ostatnie kawałki. Obowiązkowo z czekoladową polewą! Taki Murzynek to ciasto, które z każdym dniem staje się lepsze, więc świetny jest na wszystkie imprezy, do których wcześniejsze przygotowania są bardzo pożądane. Spróbujcie Murzynka drugiego, a nawet trzeciego dnia(...)czym mówię :) (pamiętajcie tylko, żeby go szczelnie przechować, bo inaczej wyschnie). Składniki: 350 g mąki pszennej 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki dobrego kakao bez cukru (używam DecoMorreno) szczypta soli (używam domowej soli waniliowej ) 125 g masła 82% tłuszczu w temp. pokojowej 190 g cukru 2 jaja 1 szklanka

Moja Delicja
Ciasto słodki Lion 370

Słodkie, oj bardzo słodkie i banalnie proste ciasto bez pieczenia z batonikami Lion. Wystarczy je odpowiednio wcześniej przygotować by cieszyć się jego rewelacyjnym smakiem. Przepis podpatrzyłam na stronie Słodkich Fantazji ( tutaj) . Ciasto przygotowałam z troszkę innych proporcji.  7 paczek herbatników maślanych 460 g masy kajmakowej  I masa śmietanowa: 250 g serka mascarpone 500 ml śmietany(...)łyżka masy kajmakowej 1 śmietan fix 2 łyżki cukru pudru 2 białe batony Lion (po 50 g) 2 czekoladowe batony Lion (po 50 g) II masa śmietanowa: 500 ml śmietany 36% 2 śmietan fixy 2 łyżki cukru pudru Wierzch: Sypkie kakao Na dnie formy wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 24x29 cm wykładamy pierwszą warstwę herbatników. Masę kajmakową delikatnie

VioletoweKucharzenie
Domowy sękacz 291

pieczenia. Na spód wyłożyć około 4-5 łyżek masy i rozsmarować równomiernie po całej powierzchni. Piec około 4-5 minut w pierkarniku nagrzanym do temperatury 220 stopni. Ciasto powinno lekko się zarumienić. Wyjąć blachę z piekarnika, nałożyć kolejnych 4-5 łyżek masy i znowu podpiec. Czynność tę powtarzać do całkowitego zużycia ciasta. Ciasto ostudzić. Podawać z masą czekoladową

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Kokosowy przekładaniec 258

się słodkimi zapachami wypieków. Uwielbiam kombinować, modyfikować przepisy i tworzyć zupełnie nowe, a najpiękniejszy moment to ten kiedy moi bliscy z zadowoleniem pałaszują ciasta i ciasteczka. Z tego uwielbienia powstał kokosowiec czyli biszkopt z kremem czekoladowym i wkładką kokosową, która moim zdaniem bardziej przypomina sklepowy batonik niż ta z popularnego przepisu na bounty - klik . Ale to już musicie wypróbować(...)cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Jaja ubijamy z cukrem aż powstanie nam gęsta piana, delikatnie mieszamy ją z proszkiem do pieczenia i mąką. Przekładamy do blaszki (23,5x35,5 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 180 st. C ok 30 minut. Beza: 4 białka 1 szkl. cukru 20 dkg wiórek kokosowych

Cynamonowe szczęście
Tort czekoladowo-miętowy 258

były tworzone bez żadnych pomocy czy inspiracji. Tort czekoladowo - miętowy , który chciałabym wam pokazać fantastycznie orzeźwia i chłodzi dzięki mięcie, nie jest przesłodzony, za to jest bardzo lekki i świetnie wyważony. Nie ma tu żadnych sztucznych barwników, aromatów, ulepszaczy. Bazą tortu jest biszkopt czekoladowy nasączony zaparzoną miętą, przełożony dwoma kremami. Jeden krem to krem maślany (czekoladowo-miętowy), natomiast drugi(...)wrzątkiem (tylko do połowy szklanki). Po ostygnięciu naparu dodajemy kilka kropel kropli miętowych i mieszamy.            KREM MAŚLANY CZEKOLADOWO - MIĘTOWY : 1 kostka masła lub 200 g. (czyli 4/5 kostki) margaryny do pieczenia dobrej jakości 2 tabliczki gorzkiej czekolady  7 łyżeczek kropli miętowych Masło lub margaryna musi być miękka do kremu, dlatego dużo wcześniej

Jedzeniomania
Rolada świąteczna 175

wyraziste ciasto. Do tego proste w wykonaniu i bardzo podzielne :) Polecam na stół świąteczny, ale oczywiście nie tylko - rolada będzie smakować równie dobrze o każdej innej porze roku i z każdej innej okazji...jak i bez ;) Biszkopt:   4 duże jajka 100 g mąki pszennej 4 płaskie łyżki kakao 140 g cukru 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia(...)żółtka, miksując na niskich obrotach miksera, do połączenia. Dodać suche składniki i delikatnie wymieszać łyżką lub szpatułką, do połączenia. Płaską blachę z wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Na blachę wyłożyć ciasto biszkoptowe, wyrównać. Piec około 10 minut w temperaturze 180°C, do suchego patyczka.   Podczas gdy rolada się piecze, na blacie rozłożyć czystą ściereczkę. Równomiernie rozsypać

Opowieści z piekarnika
Chleb z czekoladą i rodzynkami, na zakwasie czyli lutowa piekarnia 202

ciasto pięknie rosło...a ja byłam w pracy...Po powrocie z pracy miałam już piec chlebek...ale...no właśnie..ale ..zabrakło prądu.. i tak bez prądu było kilka godzin..a mój chlebek był gotowy do pieczenia...ale w końcu upiekłam.. i wyszło to co widać na zdjęciu...Chlebek piekłam na kamieniu do pizzy..Dziękuję innym piekącym(...)pieczenie.. Chleb z czekoladą i rodynkami, na zakwasie Emmanuel Hadjiandreou ‘How to make bread’ 170 g (2/3 szkl) aktywnego zakwasu pszennego* (u mnie  żytni) 250 g (1 szkl) ciepłej wody 330 g (2 2/3 szkl) mąki chlebowej 200 g (1 1/3 szklanki) rodzynek koryntek [ dałam trochę mniej rodzynek Kresto] 80 g (2/3 szkl) chipsów czekoladowych

Moje domowe kucharzenie
ROLADA CZEKOLADOWA Z BITĄ ŚMIETANĄ I CZARNĄ PORZECZKĄ 174

Zwłaszcza,że dziś ostatni dzień karnawału!! A żeby nie było za słodko, to smak własnoręcznie zrobionego i dodanego do ciasta dżemu z czarnej porzeczki dodał trochę cierpkości i pysznego orzeźwienia. Rolada jest za to bez mąki i tłuszczu! Składniki na około 8 porcji: 100g czekolady gorzkiej deserowej 175g cukru 5 jajek 3 łyżki wody garść migdałów/orzechów/rodzynek(...)wymieszałam. Dosypałam pokruszone migdały. Ubiłam pianę z białek, dodałam szczyptę soli. Włożyłam ją do masy czekoladowej i ostrożnie wymieszałam aby masa pozostała puszysta. Blachę o wymiarach 30cm na 20cm wyłożyłam papierem do pieczenia. Posmarowałam go cienko tłuszczem i wylałam na nią masę. Piekłam w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 25 minut. Upieczony placek wystudziłam. Posmarowałam go dżemem

potrawyregionalne
Wegańskie mocno kakaowe ciasto z czekoladową lawą (wegańskie, bez glutenu, białego cukru, laktozy) 159

przygotować z tym owocem i padło na babkę mocno czekoladową ❤ Okazało się, że tamaryndowiec z daktylami to przepyszne połączenie i babka dzięki temu ma niepowtarzalny smak 😋 Jeżeli będziecie mieli okazję spróbować tego owocu to śmiało nie wahajcie się 😎      Składniki (forma o średnicy ok 17 cm): Daktylowe ciasto -100 g suszonego tamaryndowca KTC (lub 3 łyżki pulpy(...)kakao -100 ml oleju kokosowego KTC -1/4 szkl. napoju roślinnego -4 łyżki cukru kokosowego -1   łyżeczka proszku do pieczenia na kamieniu winnym -1/2 łyżeczki sody oczyszczonej Płynna czekolada -60g gorzkiej czekolady (u nas bez białego cukru) -3-4 łyżki śmietanki kokosowej -3 łyżki cukru kokosowego -1 łyżka gorzkiego kakao DAKTYLOWE CIASTO Tamaryndowca zalać gorącą

Candy Pandas
Ciasto mocno czekoladowe bez mąki z kremem z Nutelli 180

jest gliniaste, lecz dzięki pianie z białek nieco lżejsze. Dużym atutem jest to, że nie ma w składzie mąki. Orzechy mielone dają bardzo ciekawy smak. Zachęcam do upieczenia. Ciasto mocno czekoladowe bez mąki z kremem z Nutelli Składniki: 4 jajka 200 g masła 200 g zmielonych orzechów laskowych 100 g gorzkiej czekolady 100 g mlecznej czekolady 150 g drobnego(...)Formę o średnicy około 20 cm wykładamy papierem do pieczenia, boki smarujemy masłem. Przelewamy gotową masę. Pieczemy około 50 minut. Studzimy w uchylonym piekarniku. W tym czas przygotowujemy krem. Serek mascarpone miksujemy z Nutellą. Jeśli krem będzie według za mało słodki oczywiście możecie dodać więcej Nutelli. Wierzch ciasta smarujemy marmoladą pomarańczową, następnie dekorujemy ciasto kremem

Mania Gotowania