Lubicie serniki ? Jeśli tak, to świetnie się składa, bo mamy dla Was przepis na sernik ananasowy na zimno . Do jego zrobienia wykorzystaliśmy ananasy z puszki, ponieważ
niecodziennikparymojprzepisna.pl | Tort gruszkowy dla alergika Tort, który powstał z myślą o moich synkach, którzy mają nietolerancję białka krowiego. Tort gruszkowy z kremem na bazie śmietanki kokosowej
moj przepis namojprzepisna.pl | Tort gruszkowy dla alergika Tort, który powstał z myślą o moich synkach, którzy mają nietolerancję białka krowiego. Tort gruszkowy z kremem na bazie śmietanki kokosowej
moj przepis namalinowyporanek | blog: malinowyporanek 544. Pieczona marchewkowa owsianka na soku pomidorowym z kukurydzą, ricottą, pestkami dyni autorka: malinowyporanek | blog: malinowyporanek 540. Budyniowa waniliowa owsianka z pomelo, pestkami dyni, czekoladą, skórką cytrynową autorka: malinowyporanek | blog: malinowyporanek Pieczona owsianka serowa z bananem autorka: pinkyyy | blog: Kucharka w baletkach 324 autorka: navynut | blog: Navynut 305 autorka: navynut | blog: Navynut 312 autorka: navynut | blog: Navynut(...)blog: KasiekGotuje Truskawkowo-bananowa owsianka pieczona autorka: mjab | blog: Commit to be fit Orkiszowa owsianka z rodzynkami i bananem autor: BartPoplawski | blog: picante-jalapeno Mini protein cakes czyli mini ciasta białkowe | przepis z odżywką białkową autorka: iza10023 | blog: Czarna wisienka Amarantusowa "Owsianka" z Bananem i Masłem Orzechowym / Amaranth Porridge with Banana and Nut Butter (vegan) autorka: Blue Almonds | blog: Blue
Chocolate Stop TemptingUpały mnie rozkładają na czynniki pierwsze, na małe cząstki elementarne.Czuję na sobie ten ciężar powietrza, z jakim napiera na mnie, kiedy idę chodnikiem.Zerkając na
W kuchni Karmel-itki(ten przepis nie został jeszcze oceniony) Sernik na zimno z jogurtów greckich to idealny deser dla osób, które nie czują się mocne w deserach i wypiekach
Kuchnia Bazyliirobakami, a ponieważ nie mogłam nigdzie dostać żelków w kształcie rybek, do akcji wkroczyły nożyczki kuchenne i... powycinałam sobie rybki 😄 "Złote rybki" - puszyste, cytrynowe babeczki z maślanym kremem cytrynowym...🍋 Krem imitujący wodę, do tego wędki ze słonych paluszków i masy cukrowej oraz złote rybki, również wycięte z masy... 🐟 "Kawior" - kruche krakersy ze śmietankowo - koperkowym twarożkiem, udekorowane dwoma rodzajami kawioru(...)pomarańczowe, jagodowe i truskawkowe) - nie potrzebowałam się zastanawiać długo do czego je użyję 😄 To był doskonały pomysł na słodki kawior! Dzięki Mamo! 😘 "Spławiki" - super pyszne cake popsy z maślanego ciasta, zatopione w białej czekoladzie (kolor czerwony to również biała czekolada, tylko że z barwnikiem). Pomysł na nie znalazłam w internecie 😊 "Fish and chips" - słona przekąska, która nazwą żartobliwie (i idealnie
Słodko-Słony Świat Ilonytacy, układamy pierwszy placek ciasta, smarujemy tężejącym masłem, na nim układamy kolejny placek, na nim znów masło i tak do wykorzystania wszystkich składników, pamiętając, że ostatnią warstwą ma być ciasto. Całość wkładamy do lodówki na około 30-40 minut. po tym czasie wyjmujemy placki, wykładamy na oprószonej mąką stolnicy i wałkujemy na grubość około 1 cm, składamy na pół(...)minut. Studzimy. LUKIER: 1 łyżeczka soku z cytryny 1 szklanka cukru pudru gorąca woda posiekane orzechy lub migdały Ucieramy cukier puder z sokiem cytrynowym, dodając tyle wody, żeby powstał gładki lukier. Rogale lukrujemy i posypujemy pokrojonymi orzechami lub migdałami
Rozpustne gotowanietyp700). Biszkopty piekę zawsze bez dodatku proszku do pieczenia, podstawą są dobrze ubite białka (nie ma znaczenia ich temperatura, raz mam prosto z lodówki, raz prosto ze sklepu...), wówczas ciasto jest puszyste, i niezbyt długi czas pieczenia- biszkopty nie są wtedy wysuszone. Piekłam w ciemnej blaszce, o wym.33,5x23,5cm. Składniki: Biszkopt: - 5 jaj (osobno białka i żółtka) - 5 łyżek(...)taki rzut gwarantuje, że biszkopt nam równo opada i nie kurczy się. Po zrzuceniu uzyskujemy piękny i równy biszkopt. Masa jabłkowa: - słoik 900ml jabłek, musu jabłkowego - 1 galaretka cytrynowa na 0,5l wody Galaretkę rozpuszczamy w w 250ml gorącej wody. Dokładnie mieszamy do rozpuszczenia i odstawiamy do wystudzenia. Tężejącą galaretkę przelewamy do naczynia z jabłkami (najlepiej schłodzonymi) i dokładnie mieszamy
Smaczne ZdroweLukier na pierniczki robi się na prawdę bardzo szybko i łatwo. Mamy trzy rodzaje lukru, jakim możemy lukrować pierniki, pierniczki, serniki, ciasta czy ciasteczka. Ten najbardziej pożądany bardzo biały i nie przeźroczysty nazywany często lukrem królewskim, jest moim ulubionym, i w gruncie rzeczy robię go zazwyczaj zawsze. Czy to lukruje nim bułki drożdżowe czy właśnie pierniki. Sprawdza sie idealnie(...)SOKU Z CYTRYNY - niepełna szklanka cukru pudru - 1 do 2 łyżek soku z cytryny Cukier puder zmieszaj z sokiem z cytryny za pomocą rózgi. Otrzymamy cytrynowy lukier, już nie taki bardzo intensywnie biały, będzie lekko przeźroczysty i bardzo miłym aromacie cytrynowym. LUKIER NR 3 NA WODZIE - niepełna szklanka cukru pudru - 1- 2 łyżki przegotowanej wody Cukier mieszamy
SMYKWKUCHNIstopniowo dodajemy cukier oraz żółtka, nie przerywając miksowania. Mąkę pszenną łączymy z mąką ziemniaczaną oraz proszkiem do pieczenia, przesiewamy przez sito. Dodajemy do ubitych jajek mieszając delikatnie łyżką drewnianą. Ciasto wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę o średnicy 25 cm. Pieczemy ok. 30 min. w temp. 170 st. C z termoobiegiem. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia i kroimy(...)cukru oraz sól. Gdy składniki się połączą dodajemy pozostałe składniki. Miksujemy na gładką masę. Wykonanie tortu : biszkopt ciemny – 1/2 masy z czekoladą – biszkopt jasny – 1/2 masy cytrynowej – biszkopt ciemny – 1/2 masy z czekoladą – biszkopt jasny. Boki tortu smarujemy pozostałą masą cytrynową i przyklejamy rurki waflowe. Wierzch tortu smarujemy ok. 3 łyżkami masy maślanej, przyklejamy
Domowy Smak Jedzeniaupuścić na podłogę. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Po wystudzeniu ( nie wcześniej ) ostrym i giętkim nożem oddzielić boki tortu od formy. Biszkopt najlepiej jest upiec wieczór wcześniej. Krem cytrynowy: Połowę mleka, żółtka oraz obie mąki zmiksować na gładką, bezgrudkową masę. Drugą połowę mleka zagotować wraz z cukrem i ekstraktem z wanilii. Zestawić z ognia i mieszając rózgą kuchenną wlewać zmiksowaną mieszankę(...)posmarowania wierzchu i boków tortu. Pierwszy blat biszkoptu ułożyć na paterze/tacy/talerzu. Nasączyć go jedną częścią ponczu, następnie rozsmarować połowę dżemu. Na to wyłożyć połowę kremu, wyrównać. Przykryć kolejnym blatem ciasta, nasączyć kolejną częścią ponczu i rozsmarować drugą połowę dżemu. Wyłożyć pozostały krem, wyrównać. Przykryć trzecim blatem biszkoptu i nasączyć ostatnią częścią ponczu. Wierzch i boki tortu posmarować odłożonym kremem. Boki
Opowieści z piekarnikawiem. Pamiętam wszystkie potrawy. Pamiętam zdjęcia, które doprowadzały mnie do szału i opóźniały obiad o godzinę. Pamiętam wielką radość, jak czytałam Wasze komentarze i wiedziałam, że komuś udało się ciasto, albo że pierogi wyszły przepyszne. Wyciągałam wnioski z wszystkich uwag. Nie wspomnę już, że o prowadzeniu bloga ostatnio przypomina mi lustro i te boczki... Tu chciałabym się zarzekać(...)łyżeczka brązowego cukru kilka gałązek mięty + dodatkowo do dekoracji kostki lodu 6-10 truskawek + dodatkowo do dekoracji 80-100 ml rumu (w wersji bezalkoholowej można zastąpić wodą gazowaną zwykłą, cytrynową lub 7upem) woda gazowana Limonkę rozetrzeć w szklance (o pojemności ok. 340 ml) z cukrem i miętą, aż będzie czuć intensywny zapach. Dorzucić kostki lodu. Truskawki wrzucić do shakera.* Zmiażdżyć
Pełny talerzKnedle, to jedne z tych klusek, które u mnie w domu są bardzo częstym gościem weekendowym. Oczywiście by nie było nudno i by nie dać rutynie
vaniliowoczekoladowa