ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:778/2671)

Najprostszy chlebek bananowy bez cukru i tłuszczu- tylko 3 składniki! 8034

które są paliwem dla organizmu, a których brakuje mu szczególnie po wysiłku fizycznym. Obojętnie więc kiedy go upieczecie- na zjedzenie każda pora będzie dobra!  Cały "bochenek" (w wersji bez miodu) to 580kcal w tym 19g białka , 7,7g tłuszczu , 110,6g węglowodanów oraz 15,7 g błonnika .  SKŁADNIKI: 215g obranych ze skórki, bardzo dojrzałych bananów- 3 małe(...)PRZYGOTOWANIE: Banany zblendować z jajkiem na gładką masę Dodać mąkę, sodę, szczyptę soli oraz cynamon i imbir według uznania Wymieszać wszystko do uzyskania jednolitej masy Ciasto przełożyć do silikonowej foremki i posypać cynamonem Piec około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C- do suchego patyczka Po upieczeniu odstawić do wystygnięcia  Podawać z ulubionymi dodatkami Smacznego! https://www.facebook.com/peanutbuttermonsterblog

peanutbuttermonster
chlebki do koszyka 129

specjalnie do święconkowego koszyczka; szczególnie świątecznego charakteru nadaje im dodatek żurku do ciasta; dzięki temu mają smak zbliżony do chleba pieczonego na zakwasie; ich miąższ jest zwarty ale mięciutki. Pieczone z mieszanki mąki pszennej i żytniej, na świeżych drożdżach, ładnie wyrosły. Szczególnego uroku dodaje im wykonanie gwiaździstych nacięć na wierzchu i obsypanie mąką. Z podanych proporcji wyszły mi dwa chlebki(...)wraz z solą wymieszać w misce, dodać zaczyn i oliwę, wyrobić gładkie, elastyczne ciasto. Ciasto pod przykryciem odłożyć w ciepłe miejsce na ok godzinę. Po tym czasie wyłożyć na oprószoną mąką stolnicę, krótko wyrobić, uformować dwa okrągłe bochenki. Odłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia na kolejne 40 minut do napuszenia. Każdy wyrośnięty bochenek oprószyć mąką i delikatnie naciąć

6niebo
CZEKOLADOWIEC CHAŁWOWO - BORÓWKOWY 74

Składniki: Ciasto chałwowe: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 2 szklanki mąki pszennej 180 g margaryny 1 łyżka proszku do pieczenia 100 g chałwy waniliowej ok. 500 g borówki amerykańskiej Masa czekoladowa : 2 opakowania budyni czekoladowych bez cukru 0,5 szklanki cukru 250 g margaryny 0,5 litra mleka 100 g gorzkiej czekolady Dodatkowo: garść(...)płatków czekoladowych U mnie szklanka ma 200 ml Przygotowanie:, Borówkę amerykańską  dokładnie wypłukać pod bieżącą zimną wodą i odcedzić. Ciasto chałwowe - margarynę rozpuścić i odstawić do wystudzenia. Mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia, przesiać. Ubić jajka z cukrem i cukrem waniliowym do momentu zbielenia. Następnie dodać przestudzoną margarynę -  lekko wymieszać. Dodać pokruszoną chałwę waniliową i utrzeć

Ciastka - domowe słodkości
Ciasto bardzo kruche z waniliową pianką i śliwkami 42842

miksujemy razem z bezą do całkowitego, dokładnego połączenia. Pianę wykładamy łopatką na podpieczony wcześniej spód kruchego ciasta, wyrównujemy jej wierzch. Na pianie rozkładamy pokrojone śliwki skórką do góry, delikatnie je w pianę wciskając. Posypujemy śliwki przyprawą do piernika, na wierzch ścieramy drugą część schłodzonego ciasta i jej już nie dociskamy – utworzy coś w rodzaju kruszonki. Ciasto pieczemy w nagrzanym(...)minut. Wierzch ciasta po wystudzeniu posypujemy przez sitko cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem. SKŁADNIKI KRUCHEGO CIASTA 2,5 szklanki mąki krupczatki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200g lodowato zimnego masła 4 lekko czubate łyżki cukru 3 żółtka z jajek rozmiaru M 3-4 łyżki jogurtu lub kwaśnej śmietany 18% kilka kropli aromatu waniliowego lub migdałowego jeśli ciasto jest

Karo in the Kitchen
Kruche ciasto z owocami 69

Kruche ciasto z owocami to świetna propozycja na popołudniowy deser do kawy. Sprawdzony przepis na kruche ciasto, po który zawsze sięgam gdy chcę podać szybkie ciasto z owocami. Do ciasta możesz dodać dowolne owoce, nawet te z puszki. Jednak najlepiej smakuje z dodatkiem sezonowych, wyczekanych owoców, jak np. truskawki, śliwki, morele, brzoskwinie czy agrest. Kruche ciasto z owocami SKŁADNIKI(...)miękki i elastyczny. Piekarnik nagrzej do temp. 180 st. C (grzaniem góra plus dół), bez termoobiegu. Po godzinie wyjmij ciasto. 1/3 ciasta wylep formę. Ja rwę je na kawałki i wylepiam nim dno formy. Wyrównuję. Układam równomiernie śliwki i posypuję resztą ciasta. Kruche ciasto piekę 45 minut na środkowej półce piekarnika. Wystudzone oprószam cukrem pudrem. Możesz je także posypać

Zasmakuj Kuchni
Puszyste rogaliki drożdżowe z marmoladą 73

wyrabiam ciasto, aż uzyskam gładką konsystencję. Na początku mieszam drewnianą łyżką, a potem ręcznie przez około 10 – 15 minut . Możesz także użyć miksera z hakami do wyrabiania ciasta. Ciasto powinno być przede wszystkim gładkie i sprężyste . Warto poświęcić czas i energię na wyrobienie ciasta drożdżowego, ponieważ będzie to miało duży wpływ na końcowy smak rogalików. Wyrobione ciasto drożdżowe przykrywam(...)trójkątów, możesz wyciąć inna ilość. będzie to miało wpływ na wielkość oraz ostateczną ilość rogalików. Piekę puszyste rogaliki drożdżowe. Gotowe rogaliki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zostawiam oczywiście odstęp miedzy rogalikami, ponieważ urosną jeszcze podczas pieczenia . Pieczenie rogalików rozkładam na 2 tury, bo wszystkie nie zmieszczą się na blaszce. Rogaliki oczekujące na upieczenie, okrywam czystą

Ania gotuje
Imprezowe bułeczki z pieczarkami i wędzonym kurczakiem 137

dodajemy nasze drożdże z mlekiem, pozostały cukier, jako, sol i olej. Całość wyrabiamy tak długo aż uzyskamy miękkie, elastyczne ciasto. W razie potrzeby rękę podsypujemy odrobiną mąki (nie dodajemy mąki bezpośrednio do ciasta). Ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce pod przykryciem. Ciasto powinno podwoić swoją objętość. Czas wyrastania może być różny, w zależności od warunków (około 1 godziny). W tym czasie(...)pieczenia. Ja układam je dość blisko, by bułeczki po upieczeniu do siebie przylegały. Każdą bułeczkę smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy sezamem. Nasze nadziewane bułeczki pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku (grzanie góra-dół, bez termoobiegu), aż do uzyskania ładnego koloru (około 20-25 minut, czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika i grubości ciasta

Słodkie okruszki
Ciasto z jagodami (bezmleczne) 113

nasze drugie świąteczne ciasto i znów bez mleka. Składniki: 5 jajek, 1 szklanka cukru, 3 szklanki mąki, 1 szklanka oleju, 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao, zapach (ja dałam cytrynowy), ok. 300g jagód. Przygotowanie: Ubijamy jajka z cukrem. Dosypujemy do niej 2,5 szklanki mąki, olej (który wlewamy powoli) i 1 szklankę wody nie przerywając(...)miksowania. Na końcu wsypujemy proszek do pieczenia i dajemy dowolny zapach. Ciasto wylewamy na blachę i posypujemy owocami. Blachę wstawiamy do piecyka nagrzanego do 180 stopni i pieczemy tak długo, aż włożony do ciasta patyczek będzie zupełnie suchy. Zrobiłam błąd włożyłam zamrożone jagody i niestety zrobił się trochę zakalec

Państwo Wojtczuk gotują
Sernik Jadzi (z brzoskwinaimi) 247

czasu do czasu serniczkiem wilgotnym od brzoskwini w syropie i słodkim dzięki chrupiącej bezie. Polecam:) Składniki na formę o wymiarach 33x23 cm. Ciasto: 250 g margaryny lub masła; 3 szklanki mąki pszennej; 3 łyżki cukru pudru; 5 żółtek; 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia; 1 cukier waniliowy; Mąkę, cukier puder i proszek do pieczenia przesiać przez sito, dodać(...)talarki średniej grubości. Beza: 5 białek; 1 szklanka cukru kryształu; Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i ubijać do momentu aż piana będzie gładka, lśniąca i sztywna. Pianę wyłożyć na brzoskwinie.  Na pianę zetrzeć na tarce o grubych oczkach mocno schłodzone pozostałe ciasto. Przygotowany sernik wstawić do nagrzanego do 180 st.C piekarnika. Piec około 60-70 minut. Upieczony

In my kitchen
Rolada biszkoptowa z jabłkami 38

Rolada biszkoptowa z jabłkami jest ciastem, którego przygotowanie jest bardzo łatwe. Ciasto z jabłkami piecze się od razu w jednej formie i dopiero później robi się z niego roladę. Sposób, w jaki powstaje rolada z jabłkami, na pewno zaskoczy niejedną osobę. Idealne ciasto na święta lub pyszny deser na inną okazję. Prosty przepis na roladę jabłkową, który warto(...)wypróbować. Rolada biszkoptowa z jabłkami jest niewiarygodnie łatwa do przygotowania. Nie trzeba oddzielnie piec ciasta na roladę ani prażyć jabłek do jej wypełnienia. Rolada z jabłkami pieczona jest w jednej formie, czyli jabłka i ciasto razem. Najważniejsze, że roladę zwijamy od razu po jej upieczeniu bez czekania, aż wystygnie. Oczywiście, aby ją kroić i jeść, trzeba zaczekać, aż się

Kuchcik gotuje
Torcik z galaretek – deser dla dzieci 477

wiekiem ta fascynacja galaretkowa zwykle mija. Galaretka to tzw. pewniak, jeśli chcemy przygotować coś słodkiego dla dziecka i sprawić mu radość. Dlatego w sezonie letnim przygotowuję moim dzieciom różne ciasta i desery z galaretką w roli głównej. Sprawdzają się doskonale na okazje takie, jak urodziny dziecka czy domowe przyjęcie, na którym będą dzieci. Przygotowuję torciki w stylu sernika na zimno(...)wpisie chcę się z Wami podzielić czymś jeszcze prostszym, niż wspomniane wcześniej przepisy. Jest to deser bez pieczenia , który nie wymaga żadnych specjalnych umiejętności kulinarnych. Deser z serków homogenizowanych i galaretki Ten torcik nie jest klasycznym ciastem. Powstał z samych galaretek oraz naturalnych serków homogenizowanych. To wersja podstawowa tego deseru, którą oczywiście można wzbogacać dowolnie, w zależności

Wiszniówka
Czekoladowa i potrójnie orzechowa tarta bożonarodzeniowa 201

zimnego masła - 2 łyżki cukru pudru - 1 łyżka przyprawy korzennej do pierników - 2 łyżki masła orzechowego - 1 jajko ekologiczne - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia W/w składniki bardzo szybko zagniatamy w elastyczne ciasto, owijamy folią i chowamy na kwadrans do lodówki, w tym czasie zrobimy masę orzechową. MASA ORZECHOWA: - 1 szklanka masła z orzechów laskowych (masło możesz zrobić samodzielnie(...)wysokim naczyniu i zmiksuj na gładką masę. Jeśli nie chcesz się zachlapać sprawdź patent Beko, jak zmiksować masę bez bałaganu Formę na tartę wylep ciastem z lodówki, wylej masę orzechową i wstaw do piekarnika na godzinę. Czas pieczenia 1 godzina, temp. 160 stopni C. MASA CZEKOLADOWA: - 100 g gorzkiej czekolady - 60 g masła - 2 łyżki kakao - 4 łyżki

SMYKWKUCHNI
Ciasto królowej 173

średnia blaszka Składniki Ciasto: * 2,5 szklanki mąki tortowej, * 3 płaskie łyżki cukru pudru * 4 żółtka, * 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia * 100g masła * 100g margaryny np. Kasi * 3 łyżki gęstej śmietany 12 lub 18% Beza: * 8 białek, * 20 dag orzechów włoskich, * 5 dag płatków migdałowych, * 3/4 szklanki cukru * opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego bez cukru (40g) Krem(...)dzieła!!! Ze składników wyrobić kruche ciasto. Podzielić na pół. Rozwałkować na 2 prostokątnych blaszkach. Po nakłuwać, rozsmarować na obu plackach dżem porzeczkowy. Zrobić sztywną bezę. Po połowie rozsmarować na plackach. Orzechy posiekać i razem z migdałami posypać bezy na plackach. Tak przygotowane placki upiec na złoto w 150*C z termoobiegiem (można piec jednocześnie kładąc jedną blaszkę na drugiej

sierotka maRysia w kuchni
Tarta z cukinią 145

jeść. Idźmy na łatwiznę po to są w sklepach gotowe ciasta aby z nich korzystać i ułatwiać sobie życie :) Czas przygotowania tej tarty razem z pieczeniem zajmie wam około 30 min (20 min samego pieczenia), nie jest skomplikowana każdy amator gotowania taki jak ja poradzi sobie bez problemu. Powiedziałem sobie zostało jeszcze cukinii od Magdy, więc trzeba(...)żonę. Pomysł padł na tartę, od razu wiedziałem że skorzystam z gotowca ciasta francuskiego na tygodniu brakuje czasu na wszystko więc proces gotowania minimalizujemy maksymalnie :) Na weekendzie może spróbuję zrobić tartę owocową więc wtedy uskutecznię już przepis na prawdziwe ciasto do tarty - więc bądźcie cierpliwi. Na ciasto francuskie poza cukinią, która jest składnikiem głównym dodałem składniki, które lubimy i moim

Smacznie Pysznie Kalorycznie
Ciasto ucierane jogurtowe, kubeczkowe 101

Ciasto jogurtowe-kubeczkowe przygotujemy bez użycia miksera. Idealne pod każde owoce. Wyśmienicie smakuje ze świeżymi, sezonowymi owocami jak i z syropu :). Owoce nie opadają. Wszystkie składniki odmierzamy kubeczkiem po jogurcie :). Banalnie proste! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 4 jajka 1 jogurt naturalny o pojemności 400 ml. Kubek po jogurcie myjemy i odmierzamy nim kolejne składniki; 1 kubek oleju rzepakowego(...)kubek cukru 3 kubki mąki pszennej tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia dowolne owoce, u mnie puszka brzoskwiń cukier puder do posypania wierzchu ciasta (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: do dużej miski wbijamy jajka, dodajemy jogurt, olej. Dokładnie mieszamy, ja użyłam drewnianej łyżki. umytym i wytartym do sucha kubkiem odmierzamy cukier, mieszamy. Następnie dodajemy proszek do pieczenia i stopniowo

Blog kulinarny S9.PL