ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:625/2671)

Ciasto cytrynowe 151

Ciasto upiekłam w tortownicy o średnicy 26 cm. Jeśli zdecydujecie się na keksówkę, ciasto będzie wyższe. Bez miksera, na już, szybkie, proste i bardzo smaczne ciasto cytrynowe, dziś u mnie, zapraszam! Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia ¾ szklanki cukru skórki starte z dwóch cytryn, na drobnych oczkach opcjonalnie: pół łyżeczki aromatu cytrynowego 1 szklanka(...)mokre składniki, mieszam trzepaczką do uzyskania jednolitej konsystencji aczkolwiek jeśli zostaną grudki nie przejmuję się. Formę wykładam papierem do pieczenia, wlewam ciasto. Piekę ciasto w temp. 180 C przez 40 minut lub do suchego patyczka. Grzaniem góra plus dół bez termoobiegu. Wystudzone ciasto posypuję cukrem pudrem lub lukrem. Moje ciasto cytrynowe gotowe

Zasmakuj Kuchni
Przepis # 16 Tymiankowe naleśniki 158

dzisiaj moje przepisy będą zawierały ilość wartości odżywczych z myślą o tych, którzy liczą swoje kalorie:) Składniki ( 8 naleśników) Ciasto naleśnikowe - 125 gram mąki żytniej - 1 jajko - pół łyżeczki proszku do pieczenia - 200 ml mleka ( u mnie bez laktozy) lub wody - tymianek Wykonanie Do miski wsypałam mąkę, wbiłam jajko oraz dodałam proszek do pieczenia. Następnie dolałam mleko(...)Całość dokładnie wymieszałam. Na koniec wsypałam odrobinę tymianku. Naleśniki smażyłam na patelni bez tłuszczu ( jeden naleśnik to około 1,5 łyżki ciasta). Farsz - 2 marchewki - 1 pietruszka - kawałek selera  - pół pora - 1 cebula - 1/2 zmielonej piersi z kurczaka - sól, pieprz oraz przyprawy: pieprz ziołowy, papryka oraz czosnek Na patelni podsmażyłam cebulkę pokrojoną w kostkę. Dodałam mięso i całość

Health-Fit-Life
PYSZNE, WILGOTNE CIASTO Z OWOCAMI I KOKOSOWĄ KRUSZONKĄ 432

Przygotowane na mące orkiszowej, bez dodatku białego (rafinowanego cukru). Pyszności :-) Przepis ze starego kajeciku. Piekłam w ciemnej blaszce o wym.33x23cm. Składniki ciasta: - 3 duże jajka - 1/2 szklanki ksylitolu lub cukru - 380g mąki orkiszowej typ750 lub 2 czubate szklanki mąki tortowej - 250ml gęstej kwaśnej śmietany (u mnie 18%) - 3 płaskie łyżeczki naturalnego proszku do pieczenia - 1 łyżka ksylitolu

Smaczne Zdrowe
Piernik na karmelu 88

Piernik na karmelu , bez dodatku miodu. Piernik na ostatnią chwilę, nie musi dojrzewać przed czy po pieczeniu. Karmel : 1 szklanka cukru, 1/2 szklanki wody, ciasto : 2 jajka, 1 szklanka cukru, 1 szklanka śmietany (30%) 2 szklanki mąki pszennej, 1 szklanka mąki żytniej, 1 łyżka masła, 1 łyżka octu, 3 łyżeczki zmielonych przypraw korzennych, 1 czubata łyżeczka sody oczyszczonej

królestwo garów
Pieczona Alaska wg Jamesa Martina 312

zapieczonych lodów ułożonych na spodzie z ciasta biszkoptowego lub puddingu i dodatkowo przykrytych pianą, bezą. Ułożona masa na lodach tworzy warstwę izolacyjną, chroniącą lody przed roztopieniem, więc zapiekanie powinno trwać bardzo krótko, tylko tyle, ile czasu potrzeba na ścięcie się piany w bezę. Obecnie często używa się palnika by nadać bezie brązowego, opalonego koloru. Nazwa deseru została wymyślona w nowojorskiej(...)deserów. I tak trafił do restauracji Delmonico, w której deser Alaska przygotowuje się niezmiennie wg tej samej oryginalnej receptury od wielu. W programie James Martin przygotował swoją własną wersję Pieczonej Alaski i tę właśnie wersję zrobiłam. Jedyne co zmieniłam to spód deseru powstał z ciasteczek a nie z biszkoptu i dodałam truskawkową warstwę. Jak zrobić jego deser możecie zobaczyć tutaj

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Sernik gotowany na kawowych biszkoptach 1540

Sernik gotowany to sernik bez pieczenia, podawany na zimno. Błyskawiczny i bardzo prosty w wykonaniu, nie ma prawa się nie udać. Pyszny, przełożony biszkoptami moczonymi w kawie dzięki czemu nabiera wyjątkowego smaku. Doskonały zarówno na imprezy, przyjęcia, jak i na co dzień. Polecam :)   Składniki ( na tortownicę 26 cm ) - 1 kg sera mielonego na sernik z wiaderka(...)gram masła - 1 szklanka cukru - 2 łyżeczki cukru waniliowego z prawdziwą wanilią - 2 jajka - 2 budynie waniliowe bez cukru ( 2x40g)  - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 220 ml mleka - 2 paczki okrągłych biszkoptów - 250 ml mocnej, świeżo zaparzonej kawy - 2 łyżki słodkiego kakao do posypania wierzchu Wykonanie W większym garnku rozpuszczam masło z cukrami, dodaję ser, jajka, cały czas mieszam

Kuchnia z widokiem na ogród
Sernik z brzoskwiniami 168

jeść i jeść i jeść. Ja uwielbiam pieczenie ciasta w domu, gdy w całym mieszkaniu unosi się niesamowity aromat ciasta. Trudno nam często się powstrzymać i nie kroić jeszcze ciepłego ciasta, szczególnie jak to jest szarlotka lub sernik. Mi, zapach sernika kojarzy się z kawiarnią czy cukiernią. Sernik to specyficzne ciasto. Z jednej strony proste do zrobienia, z drugiej(...)używacie do ciasta, miały temperaturę pokojową. Jeśli lubicie serniki z bezą czy też owocami, to ten na pewno przypadnie Wam do gustu, szczególnie, że nie wymaga zbytnich umiejętności kulinarnych. Dzieciaki ale i dorośli go kochają Drukuj Sernik z brzoskwiniami window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki Ciasto 5 żółtek 1 kostka masła 3 szkl mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Mieszam w Garnku
Ciasto góra lodowa 145

Ciasto góra lodowa to obecnie jedno z bardziej popularnych ciast w internecie :). Jest proste i pyszne, u mnie w wersji bez pieczenia. Efektowny wygląd ciacha sprawia że goście są zachwyceni i zawsze proszą o przepis. Smakowity deser od święta i na co dzień :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 budynie w proszku, u mnie śmietankowe ale mogą być również(...)blaszki o wymiarach 36×24 cm wyłożonej papierem do pieczenia układamy pierwszą warstwę herbatników, na herbatniki wykładamy i rozprowadzamy połowę masy budyniowej, następnie układamy drugą warstwę herbatników i rozprowadzamy pozostałą masę budyniową, na masie budyniowej układamy przekrojone na pół biszkopty, przecięciem do dołu, ciasto wstawiamy do lodówki na czas robienia polewy w rondlu/garnku rozpuszczamy 200 gram masła

Blog kulinarny S9.PL
Tarta z botwinką i cukinią 196

wyłożyć ciastem,  obciążyć (  Surowe ciasto przykryć wyciętym z papieru do pieczenia kołem, sporo większym niż tarta, obciążyć fasolą lub grochem lub mniejszą formą do tarty)  piec ok 15 - 18 minut. Jeżeli ciasto  nie podpiekło  się wystarczająco,    podpiec bez obciążenia jeszcze ok 10 minut.  Botwinkę zalać wrzątkiem, gotować 3-4 minuty(...)minut, odcedzić, osuszyć. Wymieszać składniki masy, doprawić solą. Na podpieczony spód wyłożyć cukinię, cebulę, botwinkę, zalać masą, na wierzchu można ułożyć kratkę z resztek ciasta. Wstawić do piekarnika. Piec 30 - 40 minut, aż masa się zetnie.. Podawać ciepłe lub przestudzone. Smacznego

Stare Gary
Kruche ciasto ze śliwkami i śmietankową pianką 61

Cudowne, ciasto na kruchym spodzie z pachnącymi śliwkami zatopionymi w delikatnej, śmietankowej piance. Bez tego ciasta nie może się zacząć żaden sezon na śliwki. Przepis jest na blachę o rozmiarze 28 x 36 cm   Co potrzeba na ciasto: 1 kg śliwek, 2,5 szklanki mąki tortowej pszennej typ 450, 5 żółtek, 250 g masła zimnego, 2 nie czubate(...)budynie śmietankowe w proszku (każdy po 40 g) Wykonanie: Śliwki płuczemy, wycieramy, przekrajamy na połówki, bez pestek przekładamy na sitko. Robimy kruche ciasto: Do miski lub robota dajemy mąkę, żółtka, masło pokrojone na małe kawałki, proszek do pieczenia, ekstrat waniliowy, cukier, wyrabiamy ciasto ręcznie lub robotem. Dzielimy je na dwie części w proporcji 2/3 i 1/3. Każdą część

Bułka z Chlebem
Tartaletki z pieczarkami 108

Przygotowanie: Ciasto francuskie rozkładam na blacie, kroję wzdłuż dłuższej części na pół, następnie w poprzek tworząc 12 równych części. Ciastem wykładam foremki, nakładam łyżką farsz, a następnie posypuję serem. Piekę w temp. 200 C grzaniem góra plus dół bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika przez ok. 18- 20 minut. Do zrumienienia ciasta, uważając by nie przypalić ciasta. SMACZNEGO

Zasmakuj Kuchni
Rustykalna tarta morelowa 196

dzieło. Tarta bez formy, pieczona bezpośrednio na papierze, wystarczy bowiem rozwałkować kruche ciasto, położyć nadzienie, a potem zawinąć brzegi. Tak samo można upiec tartę z malinami czy brzoskwiniami. Tartę pieczemy w wysokiej temperaturze, ja w 200°C, dzięki temu ciasto będzie wybornie kruche i chrupkie nawet na drugi dzień, a morele ładnie się skarmelizują. Podczas pieczenia morele puszczą

Mia Cucina Sofieta
Jak zrobić ciasto w 15 minut 1179

możemy mieć już w 15 minut – łącznie z pieczeniem. I to wcale nie takie z kubka! To niesamowite ciasto w 15 minut robiłam już w tym tygodniu trzy razy. Dopiero za ostatnim razem udało mi się je sfotografować. Było tak smaczne, że od razu znikało. Smakuje jak pieczone tradycyjnie odpowiedniki, a dżem sprawia, że jest wyjątkowo wilgotne. Warto(...)ciasto jest surowe, pieczemy jeszcze dodatkową minutę. Odczekujemy ok. dwie minuty i wyjmujemy z naczynia (najpierw należy odkroić nożem brzegi). Dekorujemy (np. kajmakiem z tubki i bananami, czy tak jak ja – białą czekoladą i jeżynami – można też podać ciasto bez żadnych dodatków). Ciasto w 15 minut gotowe. Znika zazwyczaj w identycznym czasie. Przed pieczeniem i bezpośrednio

Poezja smaku
Wielkanocny mazurek bez pieczenia 173

Jeżeli tak jak ja przygotowujesz ciasta świąteczne na ostatnią chwilę to ten mazurek powinien Cię zainteresować. Robi się go szybko, nie trzeba go piec a w smaku jest super słodki. Spód jest chrupiący dzięki orzechom, wnętrze kremowe i aksamitne a mango(...)mango pasuje do wszystkiego Jeżeli nie masz akurat pod ręką mango to mus można przygotować z dowolnego owocu, można mazurka także podać bez owoców tylko posypanego startą czekoladą. Wielkanocny mazurek bez pieczenia Drukuj Porcje: forma 30x20cm Czas przygotowania: 45 minut + 2 godziny w lodówce Składniki: 80g migdałów 150 g pestek słonecznika 15g nasiona chia 10g sezamu

Book of spells
Ciasto na naleśniki 76

lekkie. Można ich używać na słodko i na słono, z różnym rodzajem nadzienia lub całkowicie bez niczego. Takie naleśniki nigdy się nie znudzą. Składniki na ciasto na naleśniki kg mąki pszennej 1 1 / 4 l mleka 2 jajka czubek łyżeczki proszku do pieczenia 2 płaskie łyżki cukru lub 1 / 3 płaskiej łyżeczki soli szczypta soli olej do smażenia

niecodziennikpary