Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
Słodkie zapomnienieOstatnio pisałam Wam o swojej nowej zabawce - maszynce do lodów! Wiecie jaka jest dodatkowa korzyść z robienia lodów w domu, takich z żółtkami? Dodatkowym plusem
Plate of Joypisałam już na blogu wielokrotnie. Nie jestem słodyczową terrorystką ale staram się ograniczać zawartość cukru w diecie Emilki. Słodyczy ze sklepu prawie w ogóle jej nie kupuję, ale często piekę ciasta czy robię inne domowe smakołyki i zawsze staram się, żeby było w nich dużo zdrowych składników i zamienniki cukru. O swoim podejściu do słodyczy mówię też wyraźnie innym członkom(...)słoików 3.5.3208 A poniżej kilka przepisów z bloga, które pięknie opakowane mogą służyć jako prezent. Wszystkie pyszne, zdrowe i bez cukru:) 1. CZEKOLADKI KOKOSOWE ZE ŚLIWKĄ 2. TRUFLE DAKTYLOWE Z MIGDAŁAMI I KAROBEM 3. ORZECHOWO-DAKTYLOWE BROWNIE BEZ PIECZENIA, Z KARDAMONEM I POMARAŃCZĄ 4. KREM Z ORZECHÓW, CZEKOLADY I DAKTYLI AKA DOMOWA NUTELLA 1. KRUCHE CIASTKA
Cooking for EmilyJuż wszystko gotowe? Tak, na pewno... Baranek z masła, kiełbasa, baby i serniki, żur, galareta, pasztet i pieczenie,sos do jaj, szynka w galarecie
W kuchni Karmel-itkiMini serniczki z serka Capri to moje ulubione i jedne z najpyszniejszych serniczków, które można przygotować w kilka chwil, gdyż nie wymagają mielenia
Di gotujeŻadne święta nie mogą obejść się bez sernika! To punkt obowiązkowy i nawet ja, nieprzepadająca za słodkościami zawsze się na niego skuszę Dlatego też mam
PatiGotujePierogi i uszka w pojemnikach, bigos zawekowany, inne produkty zapakowane, stos prezentów piętrzy się tuż przy drzwiach. Za chwilę zacznę je pakować do samochodu i ruszam
W mojej kuchniC zy Wam też niektóre smaki nieodparcie kojarzą się z dzieciństwem? Ja ostatnio odkrywam na nowo wiele z nich. I dzisiaj właśnie przychodzę do Was z
Okiem Blondynki by McBlondiPo przepisach na chleb i babkę przyszedł czas również na sernik, który co roku gości na Naszym Wielkanocnym stole :) Tym razem w lekkiej i jogurtowej odsłonie
Marcepanowa kuchniaNie wiem jak Wy, ale ja już miałam dziś trochę dość ciężkich świątecznych dań, więc postanowiłam zrobić jakąś zupkę, koniecznie rozgrzewającą i warzywną. Miałam jeszcze dynię
Quinoa Raz!To zdecydowanie najlepsze bezglutenowe, wegańskie ciastka jakie jadłam! Są idealnie chrupiące, delikatnie słodkie z wyczuwalną nutą imbiru - po prostu pyszne! Dodatek cukru dark muscavado to nie
pyszne zdrowościZ nadmiaru zakwasu warto przygotować sobie domowe krakersy do schrupania. Inspiracją był przepis znaleziony na jednej z grup, u mnie w wersji zmodyfikowanej, dopasowanej
Smaczne ZdroweSposoby przygotowania ciasta na pizzę Ciasto na pizzę można przygotować na różne sposoby, które różnią się między sobą metodą wyrabiania, wyrastania i formowania ciasta. Każda z tych metod ma swoje zalety i wady, a także wpływa na ostateczny efekt ciasta. Wyrabianie ciasta Wyrabianie ciasta polega na mieszaniu składników i nadawaniu ciastu odpowiedniej konsystencji i struktury. Wyrabianie ciasta można wykonać ręcznie(...)sprawia, że ciasto szybko rośnie i ma delikatny smak. Zazwyczaj stosuje się tę metodę do ciasta na pizzę o cienkim lub średnim placku. Formowanie ciasta Formowanie ciasta polega na nadawaniu ciastu odpowiedniego kształtu i grubości. Formowanie ciasta można wykonać na różne sposoby, które różnią się między sobą narzędziem i techniką. Formowanie wałkiem: jest to prosty sposób formowania ciasta, który polega
Ugotowane pozamiatanezaraz za tą myślą pojawia się kolejna, a wraz z nią obrazy naszego ogrodu i spiżarni. Przejście od mocno korporacyjnego, konsumpcyjnego stylu życia w mieście, bez ziemi, bez ogrodu, bez własnej żywności (ale za to z bogatym i drogim asortymentem sklepów ekologicznych), do swojej uprawy - ogromnego, życiodajnego ogrodu, który wydaje w sezonie tony warzyw, owoców, ziaren(...)składników i wszystko dokładnie mieszamy drewnianą łyżką. (Konsystencja - ciasto powinno być dość zwarte, ale jednak klejące się do dłoni). Miskę nakrywamy bawełnianą lub lnianą ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na 1-2h. Po tym czasie przekładamy do foremki chlebowej (keksówki) i znów odstawiamy na 1/2 -1 h. Pieczemy 55 minut w temperaturze 200 stopni (góra- dół). Po upieczeniu
Jeść, by żyć w zdrowiu