ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:2046/2705)

Pasztet szlachecki 108

pasztet_szlachecki_mojprzepisna.pl mojprzepisna.pl | Pasztet szlachecki Specjalność mojego męża Pasztet szlachecki, przygotowywany na każde święta i większe uroczystości rodzinne czy dla przyjaciół. Przepyszny, aromatyczny, smakuje nawet niejadkom, z

moj przepis na
Pasztet szlachecki 116

pasztet_szlachecki_mojprzepisna.pl mojprzepisna.pl | Pasztet szlachecki Specjalność mojego męża Pasztet szlachecki, przygotowywany na każde święta i większe uroczystości rodzinne czy dla przyjaciół. Przepyszny, aromatyczny, smakuje nawet niejadkom, z

moj przepis na
Pasztet szlachecki 133

pasztet_szlachecki_mojprzepisna.pl mojprzepisna.pl | Pasztet szlachecki Specjalność mojego męża Pasztet szlachecki, przygotowywany na każde święta i większe uroczystości rodzinne czy dla przyjaciół. Przepyszny, aromatyczny, smakuje nawet niejadkom, z

moj przepis na
Tiropsomo 207

wymieszać je z ciepłą wodą i dopiero wtedy dodać do mąki). Dodać miód/cukier, oliwę, mleko. Połączyć i zagnieść gładkie ciasto. Przełożyć do miski lekko posmarowanej oliwą, przykryć folią spożywczą i odstawić do wyrastania na ok. 1-2 godziny. Ciasto podzielić na 4 części. Każdą rozwałkować na prostokąt szerokości 6cm, grubości 3 mm. Na środku położyć ser, zlepić dokładnie brzegi(...)dookoła, tak aby końce znalazły się pod spodem bułeczek.] Powtórzyć tę czynność z pozostałym ciastem. Posmarować lekko masłem, przykryć folią i odstawić do wyrastania na 40 minut.Piekarnik nagrzać do 200 st C.Wyrośnięte ślimaki posmarować żółtkiem wymieszanym z wodą, posypać sezamem i piec 30-35 minut, do czasu zrumienienia.Ostudzić na kuchennej kratce. Bułki dodaję do Akcji "Na zakwasie

Moje domowe kucharzenie
Ciasto z batatów bez mąki 229

Ciasto z batatów chodziło mi po głowie po jednym z odcinków Masterchefa. Tak się fajnie złożyło, że akurat owe bataty oraz inne potrzebne składniki w kuchni

Jemy Pijemy
Ciasto a’la marcepan z orzechów włoskich na waflu 137

Dawno nie było nic słodkiego, dlatego wychodzę do Was z przepisem na niesamowicie smaczne ciasto z orzechów włoskich na waflu. Jeżeli uwielbiacie orzechy włoskie to ciasto

Be Fit Be Strong
Sernik świąteczny 72

Idealny przepis na sernik? Ile zapytasz osób, tyle odpowiedzi dostaniesz! To ciasto jest najpopularniejszym wypiekem wśród Polaków, który niezaprzeczalnie gości na każdym świątecznym stole. Dziś zapraszam Was na kilka propozycji na serniki, które lubicie najbardziej i są one najchętniej odwiedzane i komentowane na Słodkim Blogu. Serniki pieczone SERNIK Z MASCARPONE Ten przepis jest numerem jeden wśród Waszych faworytów(...)jesienno-zimowymi smakami. Jest kremowy i aksamitny, a dodatek pomarańczy podkreśla świąteczny wymiar. SERNIK GOTOWANY Tego sernika nie trzeba piec, a jedynie zagotować masę serową. Poprzez dodanie korzennych akcentów sernik ten idealnie sprawdzi się na świąteczny stół. Serniki bez pieczenia SERNIK BŁYSKAWICZNY Jeden z Waszych ulubionych przepisów bez pieczenia na Słodkim Blogu. Prostota jego wykonania sprawia

Słodki Blog
Wypasione racuchy z kwiatami nagietka ◊ Smażymy na suchej patelni 85

puszyste jak tradycyjne, chociażby z uwagi na użycie innych typów mąk. Zapewniam jednak, że o wiele lepsze nawet na drugi dzień. Są miękkie i bardzo smaczne. bez tłuszczu w trakcie smażenia, chociaż z dodatkiem masła w środku i mąki z ziaren dyni, która również zawiera w sobie tłuszcz. Myślałam, że tak duża ich ilość wystarczy do następnego dnia. Owszem(...)kilka i właśnie te były najlepsze na drugi dzień. Smakowały zarówno z samym pudrem jak i galaretką z czerwonej porzeczki, którą zrobiłam „na zimno” do bieżącego zużycia. W trakcie pieczenia nic nie pryska, nie pachnie olejem a racuchy są tak uniwersalne, że można je użyć zamiast bułek na śniadanie. Wypasione racuchy z kwiatami nagietka  Potrzebujemy 450g mąki pszennej

Leśny Zakątek
Ciasto orzechowo-karmelowo- czekoladowe 93

Ale mnie dawno tutaj nie było... A tu już jesień nastała- pora na coś słodkiego w wersji słodko-otulającej, uprzyjemniającej długie, jesienne wieczory. Bo co piękniej

Domowe ciasta
Sernik tradycyjny – przepis idealny! 98

Dobrze wiecie, ze serniki to ja kocham miłością bezgraniczną. Dziś zapraszam Was na tradycyjny sernik, bez dodatków, na biszkoptach. Bardziej zwarty, cięży niż ten ulubiony

Ostra na Słodko
Mazurek z powidłami i kajmakiem 98

ktoś sobie wyobraża święta Wielkanocne bez tego tradycyjnego ciasta, jakim jest mazurek. Chyba nie ma takiej osoby. Mazurek przygotowany na kruchym, bardzo delikatnym cieście z powidłami śliwkowymi, które idealnie przełamują słodki smak kajmaku. Przygotowanie mazurka jest niezwykle proste, kluczem tego wypieku jest delikatne, kruche ciasto. To właśnie na takim cieście powinien być przygotowany typowy mazurek. Składniki 350g mąki pszennej(...)połączenia się składników, formujemy kulę i wkładamy do torebki foliowej, którą następnie wraz z ciastem wkładamy na 45 minut do lodówki. Następnie wyjmujemy z lodówki, czekamy 5 minut, aby ciasto złapało domową temperaturę i rozwałkowujemy na grubość ok. 0,5 cm. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto dopasowujemy do blachy, nadmiar odcinamy, rolujemy i formujemy brzegi. Kruche ciasto pieczemy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Szarlotka z jabłkami i kruszoną 107

dzielę się nim z Wami! Niestety zdjęć krok po kroku tym razem brak, ale przepis jest bardzo prosty, więc bez tego dacie sobie świetnie z nim radę. Oczywiście szarlotka podana na ciepło z lodami smakuje najlepiej!   Składniki: Kruche ciasto: 300 g mąki pszennej 150 g masła 50 g cukru 2 żółtka 1,5 łyżki kwaśnej śmietany 18% 7 dużych(...)białka ze szczyptą soli i cukrem. Odcisnąć jabłka z powstałego soku podczas ucierania, aby spód ciasta nie był wilgotny. Do jabłek dodać cynamon, mąkę ziemniaczaną oraz ubite białka. Wszystko wymieszać. Ciasto rozwałkować i przełożyć na formę (22 cm x 30 cm) wyścieloną papierem do pieczenia. Następnie wyłożyć jabłka i całość posypać kruszonką. Piec około 50 min w 180 stopniach

KuchniaWeDwoje.pl
Chatka z piernika 112

świątecznego stołu. Może być też jako świecznik. U mnie jest to wersja jadalna, więc prawdopodobnie zaraz po świętach zostanie zjedzony przez mojego synka, który uwielbia pierniczki. U mnie wersja bez lukru – ze względu na synka, ale Wy oczywiście będziecie mogli go sobie polukrować do woli. Dlaczego moja chatka jest taka wyjątkowa? Ponieważ do sklejania ścian ze sobą(...)Można zagotować. Lekko ostudzić. Do misy miksera wsypać mąkę, przyprawę i sodę, wymieszać. Dodać mokre składniki. Dokładnie wyrobić. Ciasto rozwałkować na grubość około 5-7 mm. Można podsypać mąką. Ja ciasto rozwałkowałam i wycinałam na macie teflonowej, na której później już piekłam, nie miałam później problemów w przeniesieniem wyciętych pierników i ewentualnym uszkodzeniem podczas przenoszenia. !!!Uwaga jak już wytniemy ściany

moj przepis na
Domowa beza z kremem i owocami 98

Pyszna domowa beza z dużą ilością kremu i owoców to istny raj dla łasuchów małych i dużych . Beza często gości na moim stole gdy zostają mi

Blog kulinarny S9.PL
Chatka z piernika 102

świątecznego stołu. Może być też jako świecznik. U mnie jest to wersja jadalna, więc prawdopodobnie zaraz po świętach zostanie zjedzony przez mojego synka, który uwielbia pierniczki. U mnie wersja bez lukru – ze względu na synka, ale Wy oczywiście będziecie mogli go sobie polukrować do woli. Dlaczego moja chatka jest taka wyjątkowa? Ponieważ do sklejania ścian ze sobą(...)Można zagotować. Lekko ostudzić. Do misy miksera wsypać mąkę, przyprawę i sodę, wymieszać. Dodać mokre składniki. Dokładnie wyrobić. Ciasto rozwałkować na grubość około 5-7 mm. Można podsypać mąką. Ja ciasto rozwałkowałam i wycinałam na macie teflonowej, na której później już piekłam, nie miałam później problemów w przeniesieniem wyciętych pierników i ewentualnym uszkodzeniem podczas przenoszenia. !!!Uwaga jak już wytniemy ściany

moj przepis na

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję