ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:1803/2705)

SERNIK MEGA CZEKOLADOWY LUSTETTE – obłędny! 201

uwielbiam serniki to chyba już wszyscy wiedzą ( łącznie z kilkoma milionami widzów programu MasterChef :D ). Na blogu jest ich mnóstwo – są klasyczne , są z orzechami , karmelem , jabłkami , brzoskwiniami i bezą . Dziś stworzyłam kolejny – taki, jakiego do tej pory nie było! Na czekoladowym spodzie, z idealną, kremową, serową masą i chrupiącymi wafelkami Lusette – połączenie idealne! http://lusette.pl/ A wszystko(...)papierem do pieczenia. MASA SEROWA: Ciasteczkowy spód delikatnie smarujemy cieniutką warstwą rozbełtanego jajka, równomiernie, przez środek rozkładamy wafelki Lusette ( dociskamy do ciasteczkowego spodu ), wstawiamy do lodówki. Ser ucieramy ( na najmniejszych obrotach miksera albo rózgą ) z cukrem, kakao, jajkiem i ziarenkami wanilii, wylewamy na schłodzone ciasteczka , wyrównujemy. Wstawiamy do nagrzanego a 180C piekarnika ( z termoobiegem ) i pieczemy ok. 50 minut

Ostra na Słodko
Szybki wegański piernik z powidłami i czekoladą 76

Szybki PIERNIK, z malinowymi czapkami Mikołaja 🎅🏻 Piernik czy pierniczki? Co wybieracie? To ciasto piernikowe z daktylami jest naszym ulubionym, idealnie wilgotne, słodkie, mięciutkie 👌 Tutaj filmik z

Candy Pandas
Do świąt coraz bliżej ,a jak święta to ciasteczka też muszą być wiec co roku muszą być -u mnie orzeszki ale za każdym razem inna 145

Tym razem musiała być z masa orzechowa przepis na masę 2 szklanki orzechów włoskich i coś tam miałam laskowe zmielone 1 szklanka mleka zagotować z 2

Moje Wyroby
Galette z pieczoną dynią, suszonymi pomidorami i mozzarellą 129

Jesień na dobre rozłożyła się na kuchennym blacie. Jeszcze nie osypała się wszystkimi liśćmi ale przyniosła pierwszy koszyk przytulności pełen leśnych grzybów, cynamonu, śliwek, winogron, papryki

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Pierniczki dyniowe 261

Pierniczki dyniowe, jak nazwa wskazuje, przygotowałam z dodatkiem purée z dyni. Nie jest ono wyczuwalne w smaku, wpływa natomiast na miękkość wypieków, a także, w tym

Smakołyki Bereniki
Ciasto z dyni. Bez glutenu! 217

Sezon dyni w pełni. Zapraszam więc do jej wykorzystania na wszelkie sposoby. Dzisiaj przepis zaczerpnięty z  książki  "Jadłonomia"  Marty Dymek, w którym zmodyfikowałam

Humanistka w kuchni
Happy birthday to You! 181

wierzch krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej - lżejszy niż tradycyjny maślany, ale też dość czasochłonny. Robiłam go kiedyś bez Wally'ego, ciężka to była praca... Ale efekt wynagradza wszystko - idealny do zdobień, znakomicie trzyma formę swoją i ciasta. Najbardziej jestem zadowolona z jabłek w karmelu. Miałam na takie ochotę od dawna, a małe jabłuszka prezentują się w tej formie(...)wbijać żółtka, dokładnie miksując po każdym dodaniu. Na końcu po łyżce wsypywać mąkę, miksując na najniższych obrotach miksera. Masę przełożyć do formy z dnem wyłożonym papierem do pieczenia. Wyrównać wierzch. Piec w 160 st. C. przez 30-35 minut, aż do suchego patyczka. Wystudzić w zamkniętym piekarniku. Ostudzony biszkopt przekroić w poziomie na 3 części. Żelatynę namoczyć w zimnej

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Placuszki z serka wiejskiego – szybkie i łatwe 106

Sprawdzony przepis na szybkie i łatwe w przygotowaniu placuszki z serka wiejskiego. Serek wiejski mieszam z mąką, jajkiem, cukrem i odrobiną proszku do pieczenia i smażę na patelni na złoty kolor! W kilka chwil powstają pyszne, pachnące placki z chrupiącymi brzegami i delikatnym środkiem. W przeciwieństwie do naszego wcześniejszego przepisu na placki z kaszy jaglanej z jabłkami(...)twarogu. Bardzo ważne jest, aby tak przygotowane ciasto na placki z serkiem odstawić na ok. 10 minut. Ten zabieg pozwoli składnikom odpowiednio się nawodnić, rozluźnić gluten oraz aktywować środki spulchniające. W rezultacie gładsze, bardziej spójne, a same placuszki delikatniejsze i bardziej puszyste. Smażenie placków zacznij od rozgrzania na patelni niewielkiej ilości tłuszczu. Ciasto nabieraj łyżką i nakładaj na rozgrzany olej

Kuchnia Na Wypasie
Pyszny tort z musem z papierówek 47

Sprawdzą się w nim też inne odmiany jabłek, mniej lub bardziej słodkie,  natomiast ja miałam szczęście wykorzystania tych  zielonych, absolutnie nieidealnych z wyglądu papierówek. Tort jest niskowęglowy, bez dodatku cukru, mąki.  Moja wersja jest mało słodka, specjalnie użyłam małej ilości słodzika,  by intensywność kwaskowatości musu jabłkowego nie została zdominowana. Tort, jak to tort, wymaga troszkę(...)składniki w temperaturze pokojowej 2 jajka rozmiar L lub 3 jajka rozmiar M 2 łyżki mąki migdałowej 2 łyżki mieszanki do ciast z podketo.pl  ( w zastępstwie sprawdzą się zmielone, ulubione orzechy ) 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1 łyżka erytrytolu 1 łyżka gotowego musu jabłkowego ze słoika lub z tubki lub tego przygotowanego do przełożenia tortu

Kronika Piekarnika
Najlepsze domowe Jagodzianki z dużą ilością jagód – Jagodzianki Babci Ewy 75

ciasto, oprócz masła i mieszam łyżką, gdy składniki wstępnie się połączą dodaję masło i i jeszcze przez chwilę mieszam, tak aby masło połączyło się z ciastem. Następnie ciasto wykładam na blat podsypany mąką i wyrabiam przez kilka minut, ciasto powinno stać się gładkie i lśniące. Ciasta nie naciskam zbyt mocno podczas wyrabiam, ponieważ jest dość delikatne. Wyrobione ciasto wkładam(...)ciasto możemy wstawić do lekko nagrzanego piekarnika do około 30 stopni (wyłączyć grzanie ) i pozostawić ciasto do wyrośnięcia. Po 30 minutach ciasto odpowietrzam: Ciasto kilkakrotnie przerabiam (ugniatam) w misce żeby je odpowietrzyć, dzięki temu ciasto po upieczeniu będzie delikatniejsze. Miskę z ciastem ponownie nakrywam folią i odstawiam w ciepłe miejsce jeszcze na 30 minut. Po 30 minutach: Wyrośnięte ciasto wykładam

Uwaga Babcia Gotuje
Pieczarki faszerowane mięsem i marchewką z AF 71

wołowiną . Pieczarki faszerowane w sezamowej panierce, ale ten przepis z AF jest dla mnie idealny, polecam Wam kupić frytownicę beztłuszczową, piekę w niej nawet ciasto: Sernik z air fryer, Boczek faszerowany z air fryer, Papryka faszerowana z air fryer, Pieczeń wieprzowa z air frye Kiedy wstawiłam zdjęcie pieczarek faszerowanych to dostałam całą masę wiadomości o przepis. Składniki(...)wieprzowego) z tartej marchewki, z posiekanymi ogonkami pieczarek, posiekaną sporą cebulką ze szczypiorkiem i odrobiną startego sera, całość mieszamy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, majerankiem i siekaną natką pietruszki. Piekłam bez tłuszczu w A F funkcja warzywa 10 minut 180 °C, po tym czasie otworzyłam AF posypałam resztą tartego sera i piekłam pieczarki jeszcze 5 minut w tej samej

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Korzenny, delikatny piernik bez cukru 74

delikatnie wilgotny,   bez miodu, a w 100 % piernikowy. Wersja dla wszystkich, którzy nie wyobrażają sobie jesieni  bez kawałka korzennego ciasta.  Do zestawu dołączcie tylko ciepłą kawę i zadumę czy tydzień temu, o tej samej porze dnia, nie było jakoś jaśniej.  Prawdopodobnie było. Moja dzisiejsza propozycja to kolejne ciasto bezkarnie odcukrzone. Erytrytol jako(...)wymiarach 12 cm / 20 cm 70 gram mąki migdałowej 30 gram zmielonych orzechów - u mnie pekany 30 gram mąki kokosowej 1 pełna łyżka kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 opakowanie przyprawy piernikowej 4 jajka, rozmiar L 120 gram masła 100 ml śmietanki kremówki 30 % erytrytol - do smaku, u mnie około 1/2 szklanki 1/2 szklanki orzechów - u mnie

Kronika Piekarnika
Ciastka z suszonymi jabłkami 53

moje, no co Wy. Pyszne. Zrobiłam je wczoraj wieczorem, dziś już wyszły. Biorąc pod uwagę fakt, że My tak średnio za słodkościami, ja coś tam dziubnę, ale też bez szaleństw (choć czasem szaleństwa się zdarzają) to ten… 25 ciastek poszło! Przepis znalazłam przypadkiem. Szukałam przepisów na wykorzystanie suszonych jabłek, których miałam w nadmiarze. I tak od strony(...)pół łyżeczki sody oczyszczonej pół łyżeczki proszku do pieczenia (przepis na około 25 ciastek) Jabłka miksujemy w robocie kuchennym na drobne kawałki. Dodajemy do nich mąkę, cukier, masło, sodę i proszek do pieczenia, miksujemy do uzyskania kruszonki. Na bok odkładamy 2 łyżki kruszonki. Do reszty dodajemy jajko i wyrabiamy ciasto. Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, wykładamy

Kardamonovy
Pasztet jajeczny 74

Pasztet jajeczny Pyszna przekąska nie tylko dla wegetarian. Świetnie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Możemy jeść go na kanapce na przykład z majonezem lub bez niczego jako przekąskę w formie grubych plastrów. Polecam!     Składniki: 10 jajek ugotowanych na twardo 2 surowe jajka 1 cebula 1 łyżka masła klarowanego 15dkg żółtego sera pół czerwonej papryki(...)tarce i wszystkie składniki przekładamy do dużej miski *** *** Dodajemy surowe jajka, majonez, śmietanę, kaszę manną i kurkumę, mieszamy *** *** Całość przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem *** *** Gotowe ciasto przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez 50 minut *** *** Kroimy po wystudzeniu *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: POMYSŁY NA NIEDZIELNY

Blog z Apetytem