ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:1279/2705)

Ciasto z galaretką i kremem karpatka 391

Podaje Wam bardzo proste i szybkie ciasto z kremem. Krem jest z paczki i bez gotowania, ale bardzo dobry. Są osoby które nie lubią robić kremów, albo nie mają na to czasu. Dlatego podaję przepis na wykonanie w ten sposób. Jeśli chcecie zrobić krem samodzielnie to tu jest przepis http://kuchniapokolen.pl/karpatka-z-truskawkami/ Wykonanie biszkoptu – białka , szczyptę soli ubić(...)ubijając, ale już wolniej dodawać po jednym żółtku. Mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia przesiać przez sitko. Dodawać składniki suche po jednej łyżce do masy jajecznej. Mieszać już bardzo delikatnie łyżką. Dno okrągłej blaszki wysmarować tłuszczem i posypać kaszką manną. Wlać ciasto do formy. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 180 C i piec 25-30 minut

Kuchnia Pokoleń
Szybkie ciasto na śmietanie z owocami 163

    Tak jak pisałam na Facebooku, dałam Wam wybór na przepis, który ma się pojawić jako pierwszy na stronie. Z przewagą 10 głosów wygrało to

Zdrowie i pysznie na talerzu
Ciasto migdałowo-jabłkowe – bez cukru i słodzików 105

daktyle oraz starte jabłko i ponownie mieszamy. Ciasto przelewamy do delikatnie natłuszczonej masłem i oprószonej kaszą manną foremki. Wierzch posypujemy płatkami migdałowymi. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym na 180 stopni, funkcja góra-dół, przez około 25 minut. Ciasto smakuje wyśmienicie zarówno na ciepło, jak i po schłodzeniu w lodówce Smacznego! JEDNA PORCJA CIASTA, TO: około 171kcal Białko: 9,5g Węglowodany(...)Błonnik pokarmowy: 1,9g Ładunek glikemiczny: 6,7 Spróbuj także: proste ciasto gruszkowe, ekspresowe mini serniczki z ricotty. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności Artykuł Ciasto migdałowo-jabłkowe – bez cukru i słodzików pochodzi z serwisu Natka-Pietruszki.pl

Natka Pietruszki
Powidła śliwkowe z piekarnika 165

Najprostszy sposób na domowe powidła-pieczone w piekarniku bez wielogodzinnego mieszania z  obawy, że się przypalą, pachnące cynamonem i korzennym goździkiem.  Na takie powidła przeznaczamy bardzo dojrzałe i mięsiste węgierki, cukier dozujemy wg swojego uznania, jednak na kilogram takich śliwek nie powinno się przeznaczać więcej jak 15 dag cukru. Proste smaczne i wygodne do zrobienia. Warto mieć(...)takie słoiczki w swojej spiżarce są niezastąpione do świątecznego piernika czy warstwowych przekładanych ciast. Moje zamknięte w słoiczkach od  Friends of Glass   Składniki: 5 kg śliwek węgierek 75 dag cukru zwykłego lub brązowego 1 łyżeczka cynamonu 3-4 goździki Sposób przygotowania: Śliwki dokładnie myjemy, obieramy z pestek, przekładamy do wysokiej blachy lub innego naczynia żaroodpornego , zasypujemy cukrem, idealnie

Wanilia i Kardamon
TORCIK ITALIANO 119

jajek 3/4 szklanki cukru 5 łyżek gorącej wody 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżka proszku do pieczenia Masa czekoladowa: 2 opakowania budyni czekoladowych bez cukru 0,5 szklanki cukru 250 g margaryny 0,5 litra mleka 250 g serka mascarpone o smaku czekoladowym Polewa: 130 g gorzkiej czekolady(...)proszkiem do pieczenia. Następnie ubić jajka z cukrem do momentu zbielenia. Następnie dodać rozpuszczoną kawę - lekko wymieszać rózgą. Na koniec dodać przesiane obie mąki z proszkiem do pieczenia. Za pomocą rózgi delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm, którą spód wykładamy papier do pieczenia, zaś boki posmarować masłem. Piec około

Ciastka - domowe słodkości
9 najlepszych przepisów na świąteczne ciasta 334

tortowej - 20 g mąki ziemniaczanej - 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia -1 płaska łyżeczka sody - 50 g orzechów włoskich posiekanych DO PRZEŁOŻENIA - 4 pomarańcze - 1 opakowanie skórki pomarańczowej - 1/3 szklanki cukru - 2 łyżki miodu - opakowanie marcepanu DALSZY CIĄG TUTAJ 3. GWIAZDA PRZEPIS NA GWIAZDĘ DROŻDŻOWĄ: CIASTO: -500g mąki pszennej tortowej - 2 jajka wiejskie - 1/2 margaryny(...)utrzyj robotem z cukrem aż zbieleją. Zagnieć ciasto, dodaj jajka, mleko i na samym końcu partiami dodawaj rozpuszczone masło/margarynę. Ciasto oprósz mąką, przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia na godzinę. Z tej ilości otrzymasz albo dwie mniejsze gwiazdy, albo jedną bardzo dużą. DALSZY CIĄG TUTAJ 4. PIERNICZKI JAK PRZYGOTOWAĆ PIERNICZKI? Ciasto na pierniczki, składniki: PIERNICZKI: - 300 g mąka

SMYKWKUCHNI
Bułki z dodatkiem orkiszu z ziarnami 98

posypką pełną chrupiących ziarenek. Jak każde bułki pieczone w domu są niesamowicie pyszne i zdrowe. Dzisiejsze z dodatkiem mąki orkiszowej, która jest jak lekarstwo dla naszego organizmu, tutaj trochę więcej o orkiszu . Bułeczki smakują rewelacyjnie dosłownie ze wszystkimi dodatkami choć muszę przyznać, że większość zniknęła jeszcze ciepła i to bez żadnych dodatków:) Polecam! Print Bułki z dodatkiem orkiszu(...)gładkie elastyczne ciasto, użyłam do tego miksera. Ciast pozostawić w misce, przykryć folią spożywczą i odstawić na około godzinę w bardzo ciepłe miejsce. Po tym czasie ciasto wyjąć na blat posmarowany olejem, przerobić ciasto, a następnie podzielić na 10 równych części moje wyszły po ok. 88 g każda. Uformowane bułeczki ułożyć na wyłożona blachę papierem do pieczenia

SprawdzonaKuchnia.pl
Murzynek przekładany wiśniami i bitą śmietaną 196

Margarynę, cukier, wodę i kakao zagotować mieszając. Całość musi być gładka, bez grudek. Wystudzić. W tym czasie formę wyłożyć papierem do pieczenia lub posmarować tłuszczem (np. papierkiem od margaryny) i wysypać mąką lub bułką tartą. Piekarnik nagrzać do 180°C . Mąkę zwykłą, ziemniaczaną i proszek do pieczenia wymieszać i przesiać do miski. Do wystudzonej masy kakaowej wbić(...)użyć ręcznej trzepaczki i partiami wmieszać mąkę z proszkiem. Mieszać tylko do momentu połączenia się składników. Wlać do formy i  piec w nagrzanym piekarniku około 50 minut. Wystudzić i przykryć ściereczką do momentu przełożenia śmietaną. Wystudzone ciasto przekroić na dwa krążki. Śmietanę ubić z dodatkiem śmietanfixu i cukru pudru. Ciasto grubo posmarować konfiturami wiśniowymi nie żałując soku, który nasączy

Posadzone i zjedzone
Waniliowe ciasto jaglane 101

Wygląda jak sernik, ale sera tam nie znajdziecie.  Ciasto, które łatwo można pomylić z sernikiem. Zamiast twarogu użyłam kaszy jaglanej, a reszta składników jak do normalnego sernika. Ciasto jest zbite, sycące i mocno waniliowe.  Czasami mam ochotę na ciasto bez masy, nie za słodkie, takie do herbatki. Taki właśnie jest ten przepis.    Wartości odżywcze(...)minut.  Do przestudzonej kaszy dodajemy budyń, jajka, 1/2 szklanki mleka oraz 1/2 szklanki słodzika/cukru. Wszystko dokładnie blendujemy. Ciasto przelewamy na spód (masa nie powinna być zbyt gęsta i łatwo się przelać do formy) i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni 60 minut.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

zdrowo i aktywnie
Waniliowe ciasto jaglane 113

Wygląda jak sernik, ale sera tam nie znajdziecie.  Ciasto, które łatwo można pomylić z sernikiem. Zamiast twarogu użyłam kaszy jaglanej, a reszta składników jak do normalnego sernika. Ciasto jest zbite, sycące i mocno waniliowe.  Czasami mam ochotę na ciasto bez masy, nie za słodkie, takie do herbatki. Taki właśnie jest ten przepis.    Wartości odżywcze(...)minut.  Do przestudzonej kaszy dodajemy budyń, jajka, 1/2 szklanki mleka oraz 1/2 szklanki słodzika/cukru. Wszystko dokładnie blendujemy. Ciasto przelewamy na spód (masa nie powinna być zbyt gęsta i łatwo się przelać do formy) i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni 60 minut.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Zdrowie i pysznie na talerzu
Migdałowe ciasteczka Kavala 122

drobno, aby kawałki były wyczuwalne w ciasteczkach i również prażymy na suchej patelni. Do przestudzonej mąki dodajemy proszek do pieczenia, cukier puder i posiekane migdały, dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy miękkie masło, rozkłócone jajko i wyrabiamy ciasto. Gotowe ciasto przekładamy na stolnicę i dłońmi formujemy placek o grubości około 1 cm. Za pomocą szklanki wycinamy kółka, a następnie z kółek

Tajemnice Smaku
CZEKOLADOWIEC NA MAŚLANCE Z MASĄ BUDYNIOWĄ 215

ważne aby nie upchać w siebie na raz pół ciasta a nikomu w boczki nie pójdzie 😁 Składniki: Biszkopt: - 3 szklanki mąki ryżowej - 2 szklanki maślanki - 1/4 szklanki oleju - 2 łyżko kakao - 2 łyżeczki sody - 1 łyżka przyprawy do piernika - słodzik (u mnie 3 łyżki erytrytolu ) Masa: - 2 opakowania budyniu bez cukru śmietankowego - mleko do ugotowania budyniu Krem: - 1 śmietanka(...)pokojowej). Tortownicę ( 22 cm) wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy masę i pieczemy 40 min 180 stopni. 2. Budynie gotujemy według przepisu. 3. Ostudzony biszkopt przekrajmy na pół i przekładamy masą budyniową. 4. Śmietankę miksujemy, dosypujemy fix i ubijamy do postania gęstej masy wygodnej do rozsmarowania. Smarujemy nią brzegi oraz wierch ciasta. Wedle uznania przyozdabiamy. Chowamy do lodówki najlepiej

Zdrowie i pysznie na talerzu
Mirabelkowo-migdałowe muffiny 123

150g cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody oczyszczonej ok100g śmietanki 12% [może być 18%] 150ml mleka [ja użyłam 0,5%, ale może być każde] 1 jajko powidła mirabelkowe olejek migdałowy migdały [mogą być mielone, ilość wedle uznania] Rozpuszczamy masło. Mieszamy ze sobą wszystkie suche składniki. Mieszamy ze sobą mokre składniki [bez masła i powideł]. Niezbyt dokładnie(...)ilość zależy od konsystencji ciasta. Ja zmieliłam jakieś 8-10 migdałów. Wlewamy do formy muffinowej- jeśli nie chcemy natłuszczać blachy, przydatne będą papilotki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 ° C i czekamy ok 25 min. Zanim wyjmiemy muffiny z piekarnika warto sprawdzić jakimś dźgulcem czy ciasto jest upieczone i w razie potrzeby piec dłużej. Bierzemy ulubioną filiżankę, zaparzamy dobrą herbatkę

les mirabelles
Ciasto – góra lodowa 94

push({}); Przepyszne ciasto. Kiedy po raz pierwszy zrobiłam, to jest hitem na naszych rodzinnych spotkaniach. Wszyscy pytają, a będzie góra lodowa??Fakt, że ciasto jest trochę pracochłonne, ale nieskomplikowane. Naprawdę warte pracy, bo jest bardzo smaczne. Poza tym bardzo ładnie prezentuje się na stole. Na pewno wszystkim zasmakuje. Zachęcam do wypróbowania mojego przepisu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto góra lodowa(...)proszkiem i kakao przesiewamy przez sito. Do masy z ubitymi jajami dodajemy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i kakao. Delikatnie mieszamy drewnianą łyżką, aż połączą się składniki. Foremkę 24 X 28 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wylać masę. Piec około 30 minut w temperaturze 180 st. C do tzw. suchego patyczka ). Po upieczeniu trzymać biszkopt

Olcia gotuje!
Sernik delikatny o lekko kokosowym samku 80

Sernik bardzo delikatny, polecam Kruche ciasto – Wsypać mąkę, cukier, proszek do pieczenia do miski. Dodać pokrojone drobno masło i żółtka. Siekać nożem do połączenia

Kuchnia Pokoleń