ciasto bez pieczenia z masą - 7000 przepisów (strona:209/467)

Gotowana rolada 180

Rolada jest zwarta, prosta w wykonaniu, idealna na kanapki. Dużo zdrowsza od tych kupowanych w sklepie, ponieważ wiemy co zawiera na 100% i możemy podać małym

kgwjanczewo
Muffinki z porem i boczkiem 192

się bez przygód podczas ich pieczenia, ale ostatecznie udało mi się przygotować bardzo smaczne babeczki. Polecam! Jeżeli macie ochotę na inne muffinki to zajrzyjcie do Gin  i Zuzi zobaczyć jakie babeczki one przygotowały ;) Składniki :  1 średni por 100g chudego boczku (bekonu lub pancetty) 140g maki 0,5 łyżeczki soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)wymieszać mąkę, sól, proszek do pieczenia i sodę. W drugiej misce połączyć jogurt, jajko i oliwę, dodać przestudzone pory z boczkiem oraz słodką i ostra paprykę i wymieszać. Masę dodać do mąki i dokładnie wymieszać. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami (u mnie papierowe) i nakładać do nich ciasto (mniej więcej do połowy wysokości). Piec

Codzienne Gotowanie
wykwintny sernik wielkanocny 1344

składniki na ciasto kruche: 100 g masła 1/2 szkl cukru pudru 1 i 1/2 szkl mąki pszennej 3 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1

Domowy Smak Jedzenia
DIETETYCZNY sernik na zimno w wersji brzoskwiniowej, na kakaowym biszkopcie 308

żółtka i delikatnie wymieszać za pomocą łyżki, przesiać mąkę, kakao i dodać stevię, delikatnie wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, położyć na niej tortownicę i odrysować jej kształt. W powstałe koło wyłożyć masę na biszkopt, wstawić do piekarnika i piec ok. 15 min. Wyjąć i ostudzić. ~800g jogurtu naturalnego ~30g żelatyny ~130ml wrzącej wody ~35 tabletek stevii ~3 brzoskwinie(...)średnicy 22-26cm wyłożyć folią spożywczą (przeźroczystą). Ułożyć w niej biszkopt, następnie wylać masę jogurtową, ułożyć na niej 2 pokrojone w plasterki brzoskwinie i zalać galaretką. Odstawić do lodówki do całkowitego stężenia, najlepiej na całą noc. Smacznego! Wartość odżywcza jednej porcji (1/8 ciasta): Przepis dodaję do akcji

chili & sugar
Karmel wegański bezglutenowy 218

Najlepszy karmel wegański jaki jadłam! I do tego tylko z 3 składników! Idealny do wszytskiego! Ciasta, ciastek, rogalików, lodów a nawet na chleb! Milion opcji z

CookYourself
Kokosowy pleśniak 428

Dziś mam dla Was kolejny przepis na niesamowicie łatwe i smaczne ciacho!Intensywnie kokosowe … delikatne … niesamowicie kruche … a wyglądem przypominające znanego wszystkim i

Ostra na Słodko
Pavlova zielona; Mięta-kiwi-czekolada 121

jednolitego koloru, nie mieszać zbyt długo. Przygotowaną masę układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Odrysować koło wielkości: 18-20 cm i wykładać masę szpatułką, podnosząc brzegi ku górze. Lub 2 małe około 13-14 cm. Jeśli zrobimy koło o dużej średnicy nasza beza będzie niska, jeśli koło będzie mniejsze będzie wyższa i będzie się lepiej prezentować. (Uwaga(...)rozmiaru L bądź M, Beza może wyjść mniejsza- jeśli używacie malutkich jajek- miejcie to na uwadze :)) Piec:  30 minut w 120 stopniach, następnie zmniejszyć gaz do 100 stopi i piec jeszcze 2 godziny, następnie wyłączyć piekarnik, nie otwierając go pozwolić bezie wystygnąć (należy uważać na temperaturę ponieważ każdy piekarnik jest inny a beza jest bardzo delikatna i bardzo łatwo

KreatywnePiny
Babka z kawową łatką wg Aleex 184

jest pyszna. Doskonała na niedzielne, jeszcze ciepłe popołudnie. Polecam. Składniki: • 5 dużych jajek • 1 szklanka mąki tortowej • 1 szklanka mąki ziemniaczanej wymieszanej z kisielem cytrynowym bez cukru • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia • 1 szklanka domowego cukru waniliowego + 2 łyżki do piany • 25 dag masła • 2 łyżki kawy rozpuszczalnej Sposób przygotowania: 1. Kawę rozpuścić w 5 łyżeczkach gorącej(...)cukrem do uzyskania jasnokremowej gęstej masy. 4. Powoli dodawać roztopione masło. 5. Przesiać oba rodzaje mąki i dodać do utartych żółtek. Na tym etapie masa będzie bardzo gęsta i trudna do ucierania. Tak ma być. 6. Na koniec delikatnie dodać pianę z białek. Ja dodawałam pianę porcjami: 1/3 część piany dodałam do ciasta i wmieszałam mikserem na najniższych obrotach. Resztę

W mojej kuchni
Serniczki z musem malinowym na parze 143

Gdy zobaczyłam ten przepis od razu mnie zainteresował. Serniczki na parze? Bez pieczenia? Brzmi dobrze! Maliny miałam w lodówce i zabrałam się za robotę

Mania Wypiekania
MIGDAŁOWE BABECZKI Z CYNAMONEM 173

babeczki są naprawdę smaczne.  Bez fałszywej skromności mogę napisać, że to jedne z lepszych, jakie pieczemy (choć oczywiście to kwestia sporna). Maślane, wilgotne, migdałowo-cynamonowe. Obok  Czekoladowych babeczek  , nasz faworyt na Świąteczny stół.   Składniki 5 białek  90 g mąki migdałowej 170 g cukru pudru szczypta soli 150 g roztopionego, przestudzonego masła 50 g mąki(...)Przygotowanie Piekarnik nagrzejcie do 180 st z termoobiegiem, przygotujcie formę do pieczenia muffinek.  Zmielone migdały wymieszajcie z cukrem pudrem, cynamonem i mąką. Białka ubijcie ze szczyptą soli na niezbyt sztywną masę. Do ubitego białka dodajcie roztopione i przestudzone masło oraz  suche składniki i delikatnie wymieszajcie. Ciasto nakładajcie do foremek na muffinki do 2/3 wysokości. Pieczcie około

OliveandThyme
Kruche ciasto waniliowe z pianką malinową i owocami 113

cukier puder 1/2 szkl. olej 1/2 szkl. budyń malinowy bez cukru 2 opakowania Dodatkowo: maliny 400 gram truskawki kilkanaście szt. cukier puder do oprószenia Sposób przygotowania: 1. Mąkę wymieszać z cukrami i proszkiem do pieczenia. Dodać żółtka, aromat i posiekane masło.  Zagnieść ciasto. Podzielić na pół wsadzić do osobnych(...)Białka ubić na sztywno z cukrem pudrem. Dodać strużką olej i budynie dalej miksując.  Na upieczony i ostygnięty spód ciasta wyłożyć masę piankową. Na piankę umyte i osuszone owoce (truskawki pokroić na mniejsze części). 4. Drugą część ciasta zetrzeć na tarce o grubych oczkach

Kuchnia Paulettes
Bawarska pizza na grubym cieście 219

łagodnego ,sera żółtego np. ementaler Składniki na ciasto drożdżowe , wkładamy do maszyny do chleba ( j,a jej używam do wyrabiania ) lub wyrabiamy ręcznie, na gładką masę . Dokładnie , bez certolenia , wszystko razem do jednej michy " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Po wyrobieniu odstawiamy w oprószonej, mąką , misce do wyrośnięcia w ciepłe miejsce , na około(...)kolor . Kiełbaska i cebulka muszą być dobrze podsmażone , to cały sekret pizzy Bawarskiej . Na koniec dodajemy zioła , sól i pieprz , mieszamy , odstawiamy do wystygnięcia . Wyrośnięte ciasto rozciągamy palcami na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia , następnie wierzch smarujemy musztardą , układamy smażoną kiełbasę z cebulą . Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C , a to po to ,żeby ładnie wyrosła " class

Ogrodnik w podróży
ROLADA ZE ŚMIETANĄ I MALINAMI 209

cukier waniliowy. Zmiksować. Do masy z żółtek delikatnie drewnianą łyżką wmieszać pianę z białek. Ciasto rozsmarować na blaszce o kształcie prostokąta wyłożonej papierem do pieczenia(im większa blacha tym lepiej). Piec 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180'C. Po upieczeniu papier od razu delikatnie oderwać od ciasta, uważając by nie przerwać ciasta. Od razu zwinąć biszkopt(...)przygotowania kremu potrzebne jest 500ml śmietany kremówki 36%, cukier puder do smaku. Maliny do dekoracji. Śmietanę ubić na sztywno, dosłodzić do smaku cukrem pudrem. Ciasto delikatnie rozwinąć, wysmarować śmietaną (jeden dłuższy brzeg ciasta pozostawić bez śmietany około 5-6cm od brzegu, uniknie się w ten sposób wypłynięcia śmietany przy zwijaniu). Wzdłuż drugiego dłuższego brzegu, gdzie

Zrób to smacznie
Kinder country - ciasto bez pieczenia w 10 minut !!! 472

ekspresowe ciasto (bo robi się je w zaledwie 10 minut)  podbiło moje serce! Doskonałe na przyjęcia, doskonałe gdy z nienacka wpadają goście, doskonałe na niedziele i doskonałe bez okazji, choć ta zawsze się znajdzie.   Kaloryczne że hoho, nie ma się co czarować, ale ten smak i ta chwila przyjemności podczas jedzenia bezcenna!  To co łasuchy zakasujcie(...)wystudzoną ale płynną czekoladą, dosypujemy pszenicę ( trochę odkładamy do dekoracji) i mieszamy masę łyżką. Wykładamy na herbatniki, a następnie na kremie rozkładamy kolejną warstwę herbatników, które polewamy rozpuszczoną mleczną czekoladą i posypujemy pszenicą dla lepszego efektu wizualnego. Ciasto schładzamy w lodówce i wyjmujemy tuż przed podaniem

W kuchennej krainie
Babka Cytrynowa Lukrowana 257

masą dodaję kolejne. Po żółtkach dodaję stopniowo śmietanę cały czas miksując. Gdy śmietana połączy się z ciastem dodaję proszek do pieczenia, cukier waniliowy i stopniowo mąkę pszenną i ziemniaczaną cały czas miksując. Na koniec do ciasta dodaję skórkę z cytryny, sok z cytryny i jeszcze przez chwilę miksuję. Teraz ubijam białka na sztywną pianę i dodaję do ciasta. Całość(...)jeszcze przez chwilę miksuję tak żeby piana połączyła się z ciastem. Pieczenie babki cytrynowej: Tak przygotowane ciasto przekładam do foremki wysmarowanej tłuszczem. Babkę wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na drugą od dołu półkę. Babkę piekłam około 60 minut w piekarniku ogrzewanym od dołu i góry bez używania termoobiegu. Jeżeli babka podczas pieczenia bardzo zbrązowieje

Uwaga Babcia Gotuje
Walentynkowy torcik z musem z owoców leśnych 235

tylko formę wysmarowałam masłem, (samo dno). Wyłożyć do niego pierwszą część masy. Piec w temperaturze 170ºC przez około 20 minut, do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, ostudzić. W taki sam sposób upiec pozostałą część ciasta (ciasto może czekać, aż pierwsza partia się upiecze; ja piekłam w ten sposób). Ciasto wystudzić (można upiec wieczór wcześniej). Blaty będą dość niskie. Mus owocowy(...)cukru 4 łyżeczki żelatyny w proszku (12 g) 330 ml śmietany kremówki 30 lub 36%, schłodzonej dodatkowo – podłużne lub okrągłe biszkopty, pół opakowania W garnuszku umieścić owoce (mrożone bez wcześniejszego rozmrażania), sok z cytryny, cukier. Podgrzewać, mieszając, do rozpuszczenia się cukru. Zmiksować na puree przy pomocy blendera. Żelatynę zalać wrzątkiem, wymieszać, dwie łyżki musu dodać do żelatyny, wymieszać

moj przepis na
Makowiec 145

Smaczne, puszyste ciasto. Makowiec bez mąki :) Do przygotowania tego ciasta potrzebowałam: 5 jajek 400 g jabłek 1 1/2 szklanki cukru 1 1/2 szklanki maku suchego 5 łyżek kaszy manny 100 g masła 1 aromat migdałowy. Mak sparzyłam, odcedziłam i zimny zmieliłam trzykrotnie przez maszynkę ( sitka o bardzo małych oczkach ). Ż ółtka ubiłam ze szklanką cukru, dodałam masło ciągle ubijają(...)dużych oczkach. Do ubitych żółtek stopniowo dodawałam mak, jabłka , kaszę mannę i aromat migdałowy. Białka ubiłam z 1/2 szklanki cukru, dodałam do masy, delikatnie wymieszałam.Ciasto przełożyłam do natłuszczonej, posypanej kaszą manną tortownicy o średnicy 24 cm. Piekłam przez 1 godzinę w temperaturze 180 stopni Celcjusza. Zimne polałam polewą czekoladową i posypałam płatkami migdałowymi

Darcia w kuchni
Jaglany deser malinowy 185

wszyscy. Dla mnie są takim specjalnym symbolem pełni lata. Uwielbiam je pod każdą postacią! Wspaniale komponują się zarówno w ciastach pieczonych, deserach na zimno, z kaszą, owsianką, w dżemie czy konfiturze oraz jedzone same. Moja kuchnia nie może się bez nich obyć, dlatego co roku mrożę i przerabiam znaczne ich ilości. Dziś zapraszam na deser z moją ukochaną jaglanką(...)zblendować. Dosłodzić, wymieszać. 200g malin również zblendować, dodać do kaszy, dokładnie wymieszać.  Galaretki rozrobić w 500ml wrzątku, odstawić do wystygnięcia, aż zaczną tężeć. Następnie 2/3 galaretek zmiksować z masą jaglaną. Masę wyłożyć do pucharków, ułożyć maliny na wierzchu i zalać pozostałą galaretką. Schłodzić

Cakes By Kejt
Ciasto z rabarbarem i pianką 192

zielono, pięknie, konwalie, niezapominajki, bzy, po prostu bajka. Cieszę się i zachwycam co roku jak dziecko, które odkrywa nowe rzeczy. W tym zachwycie jest oczywiście miejsce na korzystanie z pierwszych owoców wiosny, w ten weekend moim łupem padł rabarbar. Do póki nie pojawią się truskawki zamęczać będę wszystkich moimi wariacjami ciast z rabarbarem. Dziś zapraszam was na delikatny półbiszkopt(...)szklanki cukru 2 jaja 3 żółtka 2 1/4 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki mleka 1 opakowanie proszku do pieczenia szczypta soli 4 łodygi rabrabaru Miękką margarynę ucieram ze szklanką cukru. Gdy masa będzie w miarę jednolita nie przestając ucierać dodaję kolejno żółtka, a następnie całe jaja. Do gładkiej masy dodaję obie mąki, proszek do pieczenia

Cynamonowe szczęście
Rolada dyniowa z kremem z białej czekolady i migdałami 142

podwoić swoją objętość i stać się puszysta. Dodać puree z dynii. Następnie wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą, solą i przyprawami. Ciasto wylać na wysmarowaną i wyłożoną papierem dużą blachę. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut. Gdy ciasto będzie jeszcze gorące wyjąć je z formy, zedrzeć papier i za pomocą ręcznika delikatnie zwinąc(...)porcjami serek. Delikatnie i dokładnie wymieszać (najlepiej za pomocą łopatki slikonowej) by nie utworzyły się grudki. Roladę delikatnie rozwinąć. 3/4 masy rozprowadzić na cieście. Posypać migdałami (trochę zostawić do dekoracji). Ciasto zwinąc ponownie w roladę (tym razem bez ręcznika). Wierzch ciasta posmarować resztą kremu i posypać pozostałymi migdałami. Wstawić na minimum 3 godziny do lodówki

My simple kitchen
Sernik kajmakowy 214

bez modyfikacji. Przepis na przepyszne kruche ciasto do serników dostałam od mojej koleżanki z pracy i postanowiłam go upiec do tego sernika :-) Przepis na ciasto kruche: 1,5 szklanki mąki pszennej 2 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ szklanki cukru ½ łyżki śmietany 95 g   stopionego masła lub margaryny Sposób wykonania spodu: Z podanych składników zagnieść ciasto, zawinąć(...)folię i wstawić na 1 godzinę do lodówki. Schłodzone ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować na placek o wielkości dużej blachy. Blachę natłuścić lub wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć ciasto na blachę i wstawić do nagrzanego piekarnika żeby podpiec. Piec 12 minut w temperaturze 180 stopni C. Składniki na masę serową: 400 g gotowej masy kajmakowej 1 kg sera trzykrotnie

Na słodko lub wytrawnie