ciasto bez pieczenia z masą - 7000 przepisów (strona:142/467)

sernik pieczony z gruszkami... 201

gram, masło lub margaryna 150 gram, cukier 1/2 szklanki, proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki MASA: gruszki 4 sztuki, tortenguss rote 2 opakowania forma 30x25, wyłożona papierem do pieczenia - w naczyniu herbatniki pokruszyć drobno, dodać pozostałe składniki na ciasto i mikserem utrzeć, ciastem wylepić dno formy, ponakłuwać i schować do lodówki w robocie ubić jajka, cukier do białości(...)dużych obrotach z 5 minut dodać ser z wiaderka, budyń, kaszę manną, aromat i połączyć składniki bez długiego ucierania, wsypać pokrojone w kostkę gruszki i łyżką wymieszać sernik wylać na ciasto i piec w nagrzanym elektrycznym piekarniku na 190 C około 60 minut, do suchego patyczka, sernik wystudzić w blaszce tortenguss rot wymieszać w 400 ml zimnej wody

W Mojej Kuchni Lubię
Focaccia 168

gładką masę . Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia , rozciągamy palcami , wcześniej natłuszczonymi oliwą z oliwek – ciasto , tak żeby utworzyło cieniutką warstwę – kształt dowolny . Nakłuwamy wykałaczką focaccie , żeby podczas pieczenia nie utworzyła ogromnego bąbla . Wierzch dekorujemy pokrojonymi oliwkami , pomidorami , posypujemy solą i rozmarynem w lubianej ilości . Wkładamy do nagrzanego piekarnika o temperaturze 220 C i pieczemy około(...)minut , aż wierzch się zezłoci ( bez termoobiegu bo przypalą się składniki na wierzchu ) . Pieczemy na środkowej półce piekarnika . Najważniejszy element to dobrze wygrzany -gorący piekarnik , jeśli włożycie do nie do końca nagrzanego , focaccia zbyt wyrośnie i nie stanie się chrupiąca . Gotowe , można wcinać na ciepło lub na zimno , ja osobiście wolę tą drugą opcję Smacznego !   Post Focaccia pojawił

Ogrodnik w podróży
Złote kukurydziane babeczki z gruszką 156

ucieramy mikserem na puszystą masę. Następnie dodajemy mleko, jogurt, mieszamy trzepaczką lub łyżką. Po czy dodajemy roztopioną (przestudzoną) margarynę, znów mieszamy. W drugiej misce mieszamy obie mąki z proszkiem do pieczenia i solą. Składniki suche dodajemy do mokrych i mieszamy. Na koniec dodajemy obraną i pokrojoną w małą kostkę gruszkę, delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy łyżką do papilotek na muffinki(...)wysokości. Ja piekę bez użycia formy na muffiny, ale wykorzystując formę uzyskacie ładniejsze, wyższe babeczki. Tak przygotowane babeczki wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na środkowy poziom i pieczemy około 30-35 minut w zależności od piekarnika (pod koniec pieczenia w około 25 minucie należy zajrzeć do piekarnika, by sprawdzić stan upieczenia muffinek). Kukurydziane muffinki z soczystą

Słodkie okruszki
Kukurydziane muffiny z soczystą gruszką. Idealna złota słodkość dla dzieci i dorosłych. 148

ucieramy mikserem na puszystą masę. Następnie dodajemy mleko, jogurt, mieszamy trzepaczką lub łyżką. Po czy dodajemy roztopioną (przestudzoną) margarynę, znów mieszamy. W drugiej misce mieszamy obie mąki z proszkiem do pieczenia i solą. Składniki suche dodajemy do mokrych i mieszamy. Na koniec dodajemy obraną i pokrojoną w małą kostkę gruszkę, delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy łyżką do papilotek na muffinki(...)wysokości. Ja piekę bez użycia formy na muffiny, ale wykorzystując formę uzyskacie ładniejsze, wyższe babeczki. Tak przygotowane babeczki wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na środkowy poziom i pieczemy około 30-35 minut w zależności od piekarnika (pod koniec pieczenia w około 25 minucie należy zajrzeć do piekarnika, by sprawdzić stan upieczenia muffinek). Kukurydziane muffinki z soczystą

Słodkie okruszki
Orzechowe bezy na kruchym ciasteczku 206

bezę: 140g posiekanych orzechów włoskich 140g cukru pudru 2 białka Sposób wykonania: W misce zagniatamy masło z mąką, cukrem, żółtkiem i wodą. Odstawiamy na godzinę do lodówki. Przez około 10 minut ubijamy białka na sztywną masę. Następnie dodajemy do nich cukier i orzechy, dokładnie mieszając. Ciasto rozwałkować, wycinać koła, przełożyć na blaszkę, a na wierzch nanieść łyżeczką bezową masę. Piec

Kuchnia Pani Wiosny
Popękane ciasteczka z gorzką czekoladą 160

koniec przesiewamy mąkę. Masę mieszamy łyżką, aż będzie jednolita. Wstawiamy do lodówki na  minimum 12 godzin. Po tym czasie wyciągamy z lodówki i za pomocą łyżeczki porcjujemy ciasto, formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego, obtaczamy w cukrze pudrze i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Kuleczki układamy w odległości 2-3cm od siebie. Pieczemy w 160 stopniach(...)minut na termoobiegu. Bez termoobiegu około 2 minuty dłużej. Studzimy i gotowe! :) *PS. Wiecie co,bez proszku do pieczenia też wychodzą idealne, sprawdzone! :P Przepis ze strony  Niebo na talerzu

Czerwona Porzeczka
Scones z rodzynkami 151

ciasto rozwałkowa ć na stolni cy na grubość ok 1,5 cm. Wycinać szklanką o ostrych krawędziach okrągłe b ułeczki - u mnie szklanka o średnicy 5 cm . Układa ć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Przed włożeniem do piekarnika posmarowa ć z góry pozostawioną masą jajeczno-mleczną. Piec w e wcześniej rozgrzanym do 220C piekarniku - grzałka góra-dół; bez

Grunt to przepis!
Ciasto cappucino 170

wyłożoną papierem do pieczenia (tradycyjna prostokątna). Piec 25-35 minut w 160 stopniach bez termoobiegu lub 180 stopni z termoobiegiem. Krem cappucino Z sypkich składników przygotować zawiesinę z niewielką ilością mleka (jak budyń). Zagotować mleko i ugotować budyń z zawiesiny. Wystudzić go. Masło zmiksuj z ugotowanym budyniem na krem, schłodź go. Wykonanie: Upieczone ciasto podzielić na 2 części(...)Jedną część włożyć do blaszki na ciasto wyłożyć masę cappucino, na wierzch położyć drugą cześć ciasta. Ubić śmietanę i wyłożyć ją na wierzch ciasta. Całość posypać kawą mieloną. Osobiście jeszcze porządnie zwilżam ciasto przestudzoną kawą cappucino

Pychotkaaa
Croquembouche z profiteroli z kremem budyniowym 179

Wsypać mąkę i mieszać energicznie, uważając, by nie przypalić masy. Ciasto jest gotowe, gdy staje się szkliste i odkleja się od ścianek garnka. Jajka do masy dodajemy dopiero po całkowitym jej ostudzeniu. Miksujemy całość na gładko. Wyciskamy rękawem cukierniczym na blachę wyłożoną papierem do pieczenia lub wysmarowaną tłuszczem. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 25-30 minut. Rozcinamy(...)dwie części nie do końca) po ostudzeniu lub napełniamy kremem bez rozcinania. Składniki na krem: - 1,5 litra mleka - 3 opakowania budyniu waniliowego bez cukru (waga 1 opakowania 40 g) - 10 łyżek mąki pszennej - 12 łyżek cukru - 300 gramów masła, o temperaturze pokojowej Przygotowanie kremu: Połowę mleka gotujemy, połowę miksujemy z budyniami, cukrem i mąką (najlepiej blenderem

Życie zamknięte w smaku
Ananasowiec, czyli tropikalny torcik. 140

Przekładamy do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką, lub wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 35-40 minut w zależności od naszego piekarnika (jeśli pieczemy z termoobiegiem temperaturę zmniejszamy do 170 stopni), przed wyjęciem ciasta sprawdzamy czy się upiekło w środku (wbijamy patyczek- suchy oznacza, że ciasto jest gotowe, a lepiący, że jeszcze chwile trzeba je dopiec. Jeśli jest już(...)ładnie zarumienione, a w środku nadal surowe to przykrywamy folią aluminiową i pieczemy dalej). Po wyjęciu z piekarnika pozostawiamy w formie do całkowitego wystygnięcia. Masa I 2 puszki ananasa (ja użyłam ananasów z cukinii własnej produkcji, słoika o pojemności 0,9l) 2 białe budynie bez cukru (śmietankowy, waniliowy) Masa II 2 opakowania bitej śmietany w proszku (Śnieżka, Śnieżynka

Rozpustne gotowanie
Tort malinowy bez pieczenia 279

zimno i to bez pieczenia!. Latem oczarujecie nim swoich gości i wcale nie musicie zdradzać, że zrobienie go było, aż tak proste :). Przepis na tortownicę o średnicy 25 cm. Ciemny spód: 30 dag ciemnych herbatników 10 dag miękkiego masła 1. Herbatniki wkładamy do blendera i mielimy na piach, dodajemy miękkie masło - ponownie blendujemy. Gotową masę przekładamy do tortownicy(...)spód wykładamy papierem do pieczenia). Przełożone ciasto dociskamy dłonią lub spodem szklanki. Masa biała: 50 dag serka śmietankowego lub waniliowego 25 dag serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru  20 dag malin 2,5 łyżki żelatyny 1/4 szklanki gorącego mleka 1. Żelatynę rozpuszczamy w gorącym mleku, zostawiamy na kilka minut do wystudzenia. Łączymy ze sobą sery i miksujemy

Apetyczna babeczka
Biszkopt z truskawkami/ Strawberry Sponge Cake 174

grubości- jesli zrobicie cieńsze plasterki potrzebne będzie mniej truskawek Przygotowanie: Ciasto: Kliknij w baner/zdjęcie po przepis: Przestudzony biszkopt przepołowić na 2 równe okrągłe części; będzie to: góra oraz spód naszego tortu Krem: 1. Ubić śmietanę 2. Połączyć śmietanę z serkiem mascarpone i cukrem puderem na gładką masę 3. Układać krem na podzielonym na pół biszkopcie. 4. Na krem układać(...)plasterkach. Schłodzić w lodówceod  około 20 minut do 1 godziny. Smacznego :) Zobacz także: Bułki słodkie z truskawkami                Sernik truskawkowy bez pieczenia

KreatywnePiny
CIASTO MARCHEWKOWE Z KREMEM CHAŁWOWYM 159

czystym sumieniem! Tylko zakupy bez telefonu, proszę :)   ciasto marchewkowe: 2 jajka 200 g brązowego cukru 150 ml oleju roślinnego 200 g drobno startej marchewki 50 g posiekanych orzechów włoskich lub migdałów 50 g wiórek kokosowych 200 g mąki 2 łyżeczki świeżo startego imbiru po 1 łyżeczce: cynamonu, sody, soli ½ łyżeczki proszku do pieczenia  Jajka ubijamy(...)podwojenia objętości. Dodajemy cukier i ubijamy, aż masa będzie gładka i puszysta. Wciąż ubijając na wysokich obrotach, dolewamy ciągłym, cieniutkim strumieniem olej. Do powstałej masy dodajemy marchewkę, orzechy, imbir, wiórki kokosowe i delikatnie mieszamy. Dodajemy przesianą mąkę, cynamon, sodę, proszek do pieczenia i sól, delikatnie łącząc wszystkie składniki.  Przekładamy do małej formy 21 x 21 cm lub tortownicy

bistro mama
Gotowany sernik z wiśniami (bez pieczenia) 311

tak wszystkim smakował sernik, że nie zdążyłam zrobić zdjęcie przekroju ciasta :) ale zrobiłam też z tego przepisu wersję deseru w pucharkach. przepis w kolejnych

Bon Appetit Małgorzaty
Placek z rabarbarem 252

bez cukrukokosowa pierzynka10 dag margaryny20 dag wiórków kokosowych10 dag cukru pudru2 jajka Wykonanie:- zagnieść ciasto z mąki, margaryny, cukru, cukru wanilinowego, soli oraz jajka- ciasto schłodzić w lodówce- rabarbar obrać, porządnie umyć i pokroić na drobne kawałki- do rabarbaru dodać cukier i budyń, dobrze wymieszać- ciastem dość cienko wylepić blachę wyłożoną papierem do pieczenia, nakłuć widelcem- masę rabarbarową

Smakołyki Bereniki

Proponowane wyszukiwania