ciasto bez pieczenia z masą - 7000 przepisów (strona:139/467)

Croquembouche z profiteroli z kremem budyniowym 202

Wsypać mąkę i mieszać energicznie, uważając, by nie przypalić masy. Ciasto jest gotowe, gdy staje się szkliste i odkleja się od ścianek garnka. Jajka do masy dodajemy dopiero po całkowitym jej ostudzeniu. Miksujemy całość na gładko. Wyciskamy rękawem cukierniczym na blachę wyłożoną papierem do pieczenia lub wysmarowaną tłuszczem. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 25-30 minut. Rozcinamy(...)dwie części nie do końca) po ostudzeniu lub napełniamy kremem bez rozcinania. Składniki na krem: - 1,5 litra mleka - 3 opakowania budyniu waniliowego bez cukru (waga 1 opakowania 40 g) - 10 łyżek mąki pszennej - 12 łyżek cukru - 300 gramów masła, o temperaturze pokojowej Przygotowanie kremu: Połowę mleka gotujemy, połowę miksujemy z budyniami, cukrem i mąką (najlepiej blenderem

Życie zamknięte w smaku
Ananasowiec, czyli tropikalny torcik. 162

Przekładamy do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką, lub wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 35-40 minut w zależności od naszego piekarnika (jeśli pieczemy z termoobiegiem temperaturę zmniejszamy do 170 stopni), przed wyjęciem ciasta sprawdzamy czy się upiekło w środku (wbijamy patyczek- suchy oznacza, że ciasto jest gotowe, a lepiący, że jeszcze chwile trzeba je dopiec. Jeśli jest już(...)ładnie zarumienione, a w środku nadal surowe to przykrywamy folią aluminiową i pieczemy dalej). Po wyjęciu z piekarnika pozostawiamy w formie do całkowitego wystygnięcia. Masa I 2 puszki ananasa (ja użyłam ananasów z cukinii własnej produkcji, słoika o pojemności 0,9l) 2 białe budynie bez cukru (śmietankowy, waniliowy) Masa II 2 opakowania bitej śmietany w proszku (Śnieżka, Śnieżynka

Rozpustne gotowanie
Tort malinowy bez pieczenia 298

zimno i to bez pieczenia!. Latem oczarujecie nim swoich gości i wcale nie musicie zdradzać, że zrobienie go było, aż tak proste :). Przepis na tortownicę o średnicy 25 cm. Ciemny spód: 30 dag ciemnych herbatników 10 dag miękkiego masła 1. Herbatniki wkładamy do blendera i mielimy na piach, dodajemy miękkie masło - ponownie blendujemy. Gotową masę przekładamy do tortownicy(...)spód wykładamy papierem do pieczenia). Przełożone ciasto dociskamy dłonią lub spodem szklanki. Masa biała: 50 dag serka śmietankowego lub waniliowego 25 dag serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru  20 dag malin 2,5 łyżki żelatyny 1/4 szklanki gorącego mleka 1. Żelatynę rozpuszczamy w gorącym mleku, zostawiamy na kilka minut do wystudzenia. Łączymy ze sobą sery i miksujemy

Apetyczna babeczka
Biszkopt z truskawkami/ Strawberry Sponge Cake 197

grubości- jesli zrobicie cieńsze plasterki potrzebne będzie mniej truskawek Przygotowanie: Ciasto: Kliknij w baner/zdjęcie po przepis: Przestudzony biszkopt przepołowić na 2 równe okrągłe części; będzie to: góra oraz spód naszego tortu Krem: 1. Ubić śmietanę 2. Połączyć śmietanę z serkiem mascarpone i cukrem puderem na gładką masę 3. Układać krem na podzielonym na pół biszkopcie. 4. Na krem układać(...)plasterkach. Schłodzić w lodówceod  około 20 minut do 1 godziny. Smacznego :) Zobacz także: Bułki słodkie z truskawkami                Sernik truskawkowy bez pieczenia

KreatywnePiny
CIASTO MARCHEWKOWE Z KREMEM CHAŁWOWYM 182

czystym sumieniem! Tylko zakupy bez telefonu, proszę :)   ciasto marchewkowe: 2 jajka 200 g brązowego cukru 150 ml oleju roślinnego 200 g drobno startej marchewki 50 g posiekanych orzechów włoskich lub migdałów 50 g wiórek kokosowych 200 g mąki 2 łyżeczki świeżo startego imbiru po 1 łyżeczce: cynamonu, sody, soli ½ łyżeczki proszku do pieczenia  Jajka ubijamy(...)podwojenia objętości. Dodajemy cukier i ubijamy, aż masa będzie gładka i puszysta. Wciąż ubijając na wysokich obrotach, dolewamy ciągłym, cieniutkim strumieniem olej. Do powstałej masy dodajemy marchewkę, orzechy, imbir, wiórki kokosowe i delikatnie mieszamy. Dodajemy przesianą mąkę, cynamon, sodę, proszek do pieczenia i sól, delikatnie łącząc wszystkie składniki.  Przekładamy do małej formy 21 x 21 cm lub tortownicy

bistro mama
Gotowany sernik z wiśniami (bez pieczenia) 330

tak wszystkim smakował sernik, że nie zdążyłam zrobić zdjęcie przekroju ciasta :) ale zrobiłam też z tego przepisu wersję deseru w pucharkach. przepis w kolejnych

Bon Appetit Małgorzaty
Placek z rabarbarem 279

bez cukrukokosowa pierzynka10 dag margaryny20 dag wiórków kokosowych10 dag cukru pudru2 jajka Wykonanie:- zagnieść ciasto z mąki, margaryny, cukru, cukru wanilinowego, soli oraz jajka- ciasto schłodzić w lodówce- rabarbar obrać, porządnie umyć i pokroić na drobne kawałki- do rabarbaru dodać cukier i budyń, dobrze wymieszać- ciastem dość cienko wylepić blachę wyłożoną papierem do pieczenia, nakłuć widelcem- masę rabarbarową

Smakołyki Bereniki
Sernik daktylowo - waniliowy z musem żurawinowym ( bez pieczenia) 219

klimatu zimy. Składniki proste, choć trochę zabawy było z przygotowaniem całości. Sernik jest na zimno nie wymaga więc pieczenia,ale trzeba na efekt końcowy trochę poczekać. Spód to połączenie pełnoziarnistych maślanych herbatników szczypty cynamonu oraz niewielkiej ilości masła. Masa w dwóch znakomicie współgrających ze sobą smakach waniliowym i daktylowym. Całość dopełnia lekki i puszysty mus żurawinowy. Ważny jest również(...)końcu ciasta w zależności od ilości zamówień. Przyznam jednak  że nic nie cieszy bardziej niż fartuch cały z mąki, ręce pełne roboty i te wszystkie zapachy roznoszące się dookoła zwiastujące ten jakże magiczny czas. Składniki : Na spód :  125 g ciemnych pełnoziarnistych herbatników  50 g masła  1/2 łyżeczki cynamonu Na masę serową jasną :  250 g sera

vaniliowoczekoladowa
WIELKANOCNA BABA PUCHOWA - DROŻDŻOWA 234

misce ubić żółtka ze szczyptą soli i pudrem na puszystą masę. Dodać je razem z resztą mąki do zaczynu i wyrobić tak, by ciasto odstawało od miski i ręki. Wlać stopniowo roztopione, przestudzone masło, rum i dokładnie wyrobić. Na końcu dodajemy rodzynki i całość mieszamy do połączenia składników. Ciasto przełożyć do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą lub mielonymi migdałami(...)formy. Wygładzić łyżką maczaną w letniej wodzie i odstawić w ciepłe miejsce do wyrastania (pod przykryciem), na ok.30-60 minut. Piec w nagrzanym do 175*C piekarniku (bez termoobiegu tylko góra-dół) ok.45-50 minut. Gdy lekko przestygnie (po ok.10-15 minutach) wyjąć z formy . Najlepiej polukrować jeszcze letnią. U mnie lukrem z pudru trzcinowego z mieloną skórką cytrynową i kilkoma łyżeczkami

Smaczne Zdrowe
Ciasto truskawkowe z mascarpone 251

Truskawki są już wszędzie dostępne, więc wybór był oczywisty. W okresie letnim postaram się dodawać przepisy z owocami sezonowymi w roli głównej. Jest to kolejny przepis na ciasto bez  pieczenia. Składniki: - 700g truskawek - szklanka konfitury truskawkowej - 2/3 szklanki soku pomarańczowego - 1 l. śmietany kremówki 36% - 2 śmietanfixy - 2 galaretki truskawkowe - 450g serka mascarpone - 1/3 szklanki cukru pudru(...)mieszamy. Na dnie blachy wyłożonej papierem do pieczenia układamy: biszkopty, masę z mascarpone, kawałki truskawek, tężejący mus truskawkowy i ponownie biszkopty, masę z mascarpone, kawałki truskawek, mus truskawkowy.  Jeśli dobrze podzieliliśmy składniki to tworzymy kolejna trzecią warstwę biszkoptów, masy z mascarpone, kawałków truskawek i musu truskawkowego.  Kończymy smarując ciasto masą z mascarpone. Na wierzch układamy truskawki. Wstawiamy

Pan i Pani Smith w kuchni
Walentynkowe babeczki z serduszkiem 234

jedną wadę: babeczkę trzeba kroić z odpowiedniej strony, żeby rzeczywiście natknąć się na serduszko (a nie bezkształtny kawałek kolorowego ciasta). Z okazji zbliżających się Walentynek mam dla Was prosty sposób na babeczki z serduszkiem i co najważniejsze – bez znaczenia jak się je przekroi (czy przegryzie) serduszko zawsze tam będzie :) Do przygotowania babeczek wykorzystałam przepis na proste babeczki waniliowe(...)Jajko, olej oraz mleko dodajemy do masy i mieszamy do połączenia składników (nie dłużej). Nastawiamy piekarnik na temperaturę 180 stopni. Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami, na razie będą potrzebne tylko 3. Muffinki pieczemy przez około 15 minut. Powinny być zupełnie blade z wierzchu, ale nie mieć w środku już surowego ciasta. Po wyciągnięciu z pieca muffinki odstawiamy

Ciastkozercy
CIASTO MARCHEWKOWE NA MĄCE ORKISZOWEJ 347

Ciasto Marchewkowe na ksylitolu Składniki: -  4 jajka - 1 szklanka oleju kokosowego(stopionego) - 1 szklanka ksylitolu - 1 szklanka mąki orkiszowej (u mnie typ700) - 1 szklanka mąki

Smaczne Zdrowe
Mazurek limonkowy 269

migdałów bez skórki) 6 g agaru (lub 6 g żelatyny) + 2-3 łyżki kajmaku (użyłam kajmaku ze słoika, z solą morską) Wierzch: 1/2 tabliczki białej czekolady 9 migdałów (opcjonalnie) Mazurek limonkowy - jak zrobić? Niezbyt twarde masło umieszczamy w misie miksera, dodajemy cukier i miksujemy do połączenia składników. Dodajemy żółtka oraz mąkę i sól. Miksujemy kilka minut, aż ciasto zacznie(...)minut wkładamy do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkuj i wyłóż nim nasmarowaną masłem formę, dociskając ciasto do jej brzegów. Ciasto w formie znów włóż do lodówki na min. 15 minut. Piekarnik rozgrzej do 180 'C. Ciasto w formie obciąż (np. ceramicznymi kulkami do pieczenia/grochem/fasolą) lub nakłuj widelcem w wielu miejscach i piecz ok. 25 minut, aż spód i boki się

Moje Qulinaria
KOSTKA TIRAMISU 222

rozgrzewamy do 170℃ z włączoną funkcją góra/dół bez termoobiegu. Blaszkę o wymiarach 20x30 cm. natłuszczamy i wykładamy papierem do pieczenia. Białka ubijamy przez około 2-3 minuty, aż dobrze się spienią. Stopniowo, cały czas miksując dosypujemy cukier. Kolejną porcję dodając, gdy poprzednia dokładnie połączy się z masą. Po dodaniu ostatniej partii cukru ubijamy jeszcze 2 minuty(...)żółtka. Wyłączamy mikser i wprost do masy jajecznej przesiewamy oba rodzaje mąki. Delikatnie mieszamy szpatułką, tylko do połączenia składników w jednolitą masę bez grudek. Masę wykładamy na dno blaszki, wygładzamy wierzch. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez około 30 minut, lub do tzw. suchego patyczka. Wyjmujemy z piekarnika, studzimy. Po ostudzeniu kroimy na 2 blaty. KREM : Mascarpone krótko

cool and minty
Sernik na zimno z koglem - moglem i truskawkami 244

" Z rodzynkami czy bez?" - ten spór zawsze pojawia się przy przygotowywaniu tego sernika. Mój tata za każdym razem próbuje przemycić do niego chociaż ich garstkę

DefinicjaSmaku