ciasto bez pieczenia z masą - 7000 przepisów (strona:132/467)

Kokosanki z kleikiem ryżowym bez mąki 171

bez mąki. Składniki: 1 kostka margaryny (250 g) szklanka cukru 4 jajka łyżeczka proszku do pieczenia 16 łyżek wiórek kokosowych opakowanie kleiku (170 g) Margarynę miksujemy z cukrem do powstania jednolitej masy. Dodajemy 4 żółtka i proszek do pieczenia. Miksujemy. W drugiej misce ubijamy 4 białka ze szczyptą soli na sztywną pianę. Następnie dodajemy je do ciasta

Pelusiowa Kuchnia
Szarlotka z budyniem 851

śmietankowe bez cukru 4 czubate łyżki cukru (do budyniu) 650 ml mleka (do budyniu) cukier puder do oprószenia ciasta Wykonanie: Mąkę, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia wsypujemy do miski, dodajemy pokrojoną w małe kawałki margarynę i całość szybko rozcieramy w rękach. Dodajemy śmietanę oraz jajko i krótko wyrabiamy (tylko do momentu uzyskania jednolitej masy). 3/4 ciasta

Smak mojego domu
Okruszek z kremem pomarańczowo- miętowym 160

nawilgną masą. Mięta w kremie jest mało wyczuwalna, ale daje całości lekko orzeźwiający posmak. Składniki: Na tortownicę o śr. 16cm Kruche ciasto: 60 dag mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 100g margaryny 1 jajko 1 żółtko szczypta soli Krem: 3 duże pomarańcze 1/2 tabliczki białej czekolady np. Wedel 1 budyń waniliowy bez cukru

Kuchnia w czekoladzie
Puszyste i delikatne pancakes z mleka i jogurtu 256

syropem z bzu i kwaskowatymi, świeżymi owocami. Porzeczki pasują idealnie. Mąkę przesiewamy z łyżeczką sody i proszkiem do pieczenia. Jajka ubijamy w osobnej misce z łyżką cukru, do czasu aż mocno się spienią. Wlewamy jogurt i mleko, miksujemy do połączenia. Wlewamy olej, dodajemy partiami po łyżce mąkę, mieszamy na niskich obrotach do uzyskania gładkiej masy. Odstawiamy ciasto

Karo in the Kitchen
Ciasto grysikowe z czekoladą i truskawkami 211

Ciasta bez pieczenia mają to do siebie, że praktycznie zawsze się udają, a ich smak nigdy nie zawodzi. Cieszą się dużą popularnością, zwłaszcza w sezonie letnim. I takie właśnie jest to ciasto - przepyszne. Z kremem grysikowo-czekoladowym, orzeźwiającym musem truskawkowym oraz jogurtem. Smakowało wszystkim domownikom!, ale trzeba bardzo uważać, bo zadziwiająco szybko znika...  ;) Składniki : Masa grysikowa

Kuchnia Ellie
Salmon en Croute - Łosoś ze szpinakiem, serem pleśniowym, oliwkami i ziołami w cieście. Bezglutenowy. 176

papierze do pieczenia układamy dobrze schłodzone ciasto francuskie. Wykładamy na środku szpinak (rozmiar filetu z łososia), na szpinak układamy filet bez skórki, okładamy serem, posypujemy oliwkami i fantazyjnie zamykamy ciastem, tworząc bochenek. Smarujemy roztrzepanym zółtkiem, posypujemy ziarnami i ziołami. Pieczemy w 180 st góra dół z termoobiegiem około 45 minut./Dip:Gdy nasz łosoś się piecze, przygotowujemy(...)czosnkowy. Czosnek, serek mascarpone i majonez przekładamy do dużego słoika i blendujemy do uzyskania jednolitej, kremowej masy. W razie konieczności doprawiamy przyprawą warzywną.Ciasto francuskie bezglutenowe:FRANCA i to "rasowa". Ciężko jest Jej przemówić do rozsądku i dojść z nią do konsensusu, ale jest to wykonalne i... (jak to w życiu bywa - "droga do raju prowadzi przez piekło") owocuje

Wypisz Wymaluj
Naleśniki a'la Gundel 192

potrzeby  masę  przecieramy przez sitko, aby nie było grudek.Z ciasta smażymy bez tłuszczu na teflonowej patelni 12 cieniutkich naleśników.Orzechy mieszamy z mlekiem, cukrem, rumem, sokiem z cytryny, skórką z cytryny i rodzynkami. Tym nadzieniem smarujemy cienko każdy naleśnik, zawijamy i układamy obok siebie w formie posmarowanej roztopionym masłem.Naleśniki smarujemy resztą masła i pieczemy około

Smakowity Blog Kulinarny
W obliczu eksperymentu. KARMELOWY SERNIK ZE SŁODZONYM MLEKIEM ZAGĘSZCZONYM. 163

waniliowy łyżka mąki ziemniaczanej Spód:  Zagniotłam kruche ciasto.  Wylepiłam nim natłuszczoną tortownicę.  Podpiekłam 5 minut w 180 stopniach. Masa: Żółtka oddzieliłam od białek, które ubiłam  na sztywną, lśniącą pianę, dodając pod koniec ubijania podaną ilość cukru. Ser utarłam z żółtkami, mlekiem karmelowym,  mąką i budyniem. Delikatnie, bez użycia miksera, wmieszałam pianę z białek(...)wylałam na podpieczony spód. Wstawiłam do gorącego pieca. Piekłam godzinę  w 180 stopniach pilnując, aby wierzch zbytnio się nie spiekł. (w razie zbytniego brązowienia, przykryć wierzch folią aluminiową) * Mleko można zastępować innymi wariantami smakowymi, ja akurat miałam karmelowe na stanie. Ilość zależy od upodobania  i stopnia słodkości - o dziwo nie jest mdły i zbyt słodki, nawet przy

W kuchni Karmel-itki
Pani Walewska 459

dużej blaszce i rozwałkowywałam bezpośrednio na papierze do pieczenia ). Ciasto wraz z papierem wkładamy do dwóch foremek, smarujemy dżemem i pieczemy jednocześnie w piekarniku przez około 15 minut w temperaturze 175°.Masa bezowaBiałka ubijamy na sztywno i stopniowo, wciąż ubijając dosypujemy cukier puder, na końcu  dodajemy mąkę ziemniaczaną. Masę rozprowadzamy na warstwie dżemu na obydwu plackach i posypujemy(...)już ich wyjąć).Masa budyniowaOdlewamy 0,5 szklanki mleka i mieszamy z  mąką pszenną, mąką ziemniaczaną, cukrem wanilinowym oraz żółtkami. Resztę mleka zagotowujemy i dolewamy połączone składniki masy budyniowej. Mieszamy i jeszcze raz zagotowujemy, odstawić z ognia i ostudzić.Masło ucieramy  i dodajemy po 1 łyżce ostudzonej masy budyniową\ej. Całą masę wykładamy

charlotte gotuje
Mazurek dla początkujących 155

ciasto, uformować kulę, zawinąć w folię i schłodzić w lodówce przez godzinę. Ciasto oczywiście można wyrobić ręcznie, ale jak macie robot to niema co się przemęczać ;) Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm, nadając mu kształt foremki. Płat ciasta przełożyć do wysmarowanej masłem foremki i odciąć nadmiar (resztki ciasta upiec i wykorzystać do dekoracji). Foremkę z ciastem wstawić(...)Rozgrzać piekarnik do 200 stopni, spód ciasta ponakłuwać widelcem, piec ok. 15-18 minut, wystudzić w foremce. Masa: Czekoladę połamać, roztopić w kąpieli wodnej (miska z czekoladą nad garnkiem z gorącą wodą) i lekko przestudzić. Zmiksować na gładką masę z pozostałymi składnikami. Masę wyłożyć na ciasto, stuknąć foremką kilka razy o blat żeby masa równo się rozlała i wstawić

SzczyptaSmaQ
Ciasto „Dwa Michały” 594

pieczenia. Wstawiamy na około 25 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy dwa takie placki. Po wystudzeniu każdy przekrawamy na dwa blaty. Orzeszki ziemne prażymy chwilę na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu. Następnie przesypujemy je na deskę i drobno siekamy. Schłodzoną masę jasną wyjmujemy z lodówki i przekładamy do misy miksera. Miksujemy krótko, do czasu aż masa(...)każdej z mas i 170 g na wierzch ciasta, a więc w sumie należałoby kupić 3 puszki 140g, ja jedną puszkę podzieliłam na 3 części i tyle wystarczyło). Połowę masy wykładamy na jeden biszkoptowy blat nasączony lekko rumem z wodą. Na masę kładziemy drugi blat biszkoptowy (jego też nasączamy). Resztę masy chwilowo odkładamy, najlepiej w chłodne miejsce. Masę ciemną wykonujemy

Smaki Na Talerzu
rolada jabłkowo-porzeczkowa w kokosie 146

smak. Całość otoczyłam w prażonym kokosie. Roladę najlepiej przygotować dzień przed krojeniem, choć ja kroiłam dwie godziny po zwijaniu bez większego problemu.  Składniki: 5 jajek  1 i 1/4 szklanki mąki pszennej szklanka cukru łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki suchego maku na nadzienie: 1 kg jabłek 1 szklanka czerwonej porzeczki 3 opakowania galaretki truskawkowej na wierzch(...)pianę. Następnie nadal ubijając dodawać powoli cukier a później po jednym żółtku. Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia i makiem, wsypać do masy jajecznej i delikatnie wymieszać. Dużą blaszkę z wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia i rozsmarować ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec około 20 minut aż biszkopt będzie upieczony ale sprężysty

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto kokosowo migdałowe 123

Kokos, migdały, cukier razem prażymy i ze śmietanką łączymy. Składniki na ciasto tylko miksujemy, część kokosu dodajemy, resztę na wierzch nakładamy i do piekarnika wkładamy. 30 min pieczemy, studzimy i cukrem pudrem posypujemy.  Składniki ta okrągłą formę ok. 24 cm . 100 g migdałów pokrojonych w kostkę (bez skórki), 200 g wiórek kokosowych, 200 ml śmietanki 30%, 3 łyżki(...)mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier migdałowy i nadal miksujemy ok. 2 min. Dodajemy połowę masy migdałowo kokosowej i całość miksujemy tylko tyle, żeby pomieszały się składniki. Masę przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Na wierz dodajemy pozostałą masę kokosowo migdałową i za pomocą widelca delikatnie wbijamy ją w cisto. Tak przygotowane ciasto pieczemy

Moniki Smakołyki
Delikatny sernik z owocami i bezą 197

szklanki masła opakowanie mrożonych owoców, np. wiśni, malin - możecie zamiennie wykorzystać owoce świeże lub z puszki Beza: 4 białka 3/4 szklanki cukru łyżka mąki ziemniaczanej Wykonanie: W pierwszej kolejności przystępujemy do przygotowania blaszki, którą wykładamy dokładnie papierem do pieczenia. Spód ciasta przygotowujemy ze zmielonych herbatników, podobnie jak przy  niebiańsko delikatnym serniku  (przepis znajdziecie  TU ). Gdy blaszka(...)cukrem do uzyskania jasnej, puszystej konsystencji. Wówczas stopniowo dodajemy twaróg (wielokrotnie zmielony, ja kupiłam twaróg President). Pod koniec dodajemy proszek do pieczenia, budyń oraz stopione i przestudzone masło, a następnie dokładnie mieszamy mikserem na najwolniejszej szybkości. Gotową masę przekładamy do tortownicy, na wierzchu równomiernie rozkładamy wcześniej roztopione i odsączone z soku wiśnie. Na samym końcu na sztywną pianą ubijamy

Taste Of My Day
TORT CZEKOLADOWY Z WIŚNIAMI 169

życiu, jestem w szoku bo wyszedł rewelacyjnie. Jestem z siebie dumna, bo wiecie że ja raczej wolę pichcić niż piec....a tu taka niespodzianka i takie cudo wyszło. Klasyczne ale z zadziorem, bez wątpienia świętecznie :-))) Składniki ciasto: 6 jajek ( temperatura  pokojowa)  3/4 szklanki cukru  1 szklanka dobrej jakości mąki pszennej ( jak wezmę byle jaką, nie wychodzi(...)malinowego  oraz: mały słoiczek konfitury wiśniowej, 250 g mrożonych wiśni bez pestek , herbatniki, cukierki tic-tac  Sposób przyrządzenia:  Całe jajka ubić z cukrem na puszystą masę, dodając powoli już na samym końcu mąkę wymieszaną z kakao. Przełożyć do tortownicy wysmarowanej tłuszczem i bułką tartą.Piec ok. 30 min. w temperaturze 180 stopni. Po przestygnięciu przekroić

pieprzny smaczek

Proponowane wyszukiwania