ciasto bez pieczenia z masą - 7000 przepisów (strona:114/467)

Ciasto z dyni 198

Białka ubij na sztywno. Połącz z masą i delikatnie wymieszaj. Przelej do silikonowej formy. Wstaw do rozgrzanego piekarnika. Piecz 40 minut w temperaturze 180 stopni. TOPPING Wymieszaj żółtka z dipem. Po 40 minutach wyjmij na chwilę ciasto z piekarnika. Rozlej na ciasto topping i wstaw do piekarnika na 10 minut. WARTOŚCI ODŻYWCZE bez polewy 547kcal

Tetiisheri
Ciastka czekoladowe z orzechami włoskimi, rodzynkami i żurawiną 237

oraz szczyptę soli. Masę ponownie wymieszać. Z ciasta formować kulki - wielkością przypominające orzech włoski. Kuleczki układać (w sporych odstępach) na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. (Kulek nie trzeba spłaszczać. Podczas pieczenia same osiągną płaski kształt ciasteczka - dlatego należy pamiętać o zachowaniu odległości!)  Piec (w rozgrzanym piekarniku) 15-18 minut w 190 stopniach (bez termoobiegu, z termoobiegiem

Di gotuje
Tropikalny sernik kokosowy z musem ananasowym 210

chrupiącym spodzie z wafelków śmietankowych, bez konieczności pieczenia. Masa serowa to moja ulubiona, sprawdzona receptura, z dodatkiem śmietanki, która sprawia, że sernik jest niesamowicie kremowy. Podczas chłodzenia w lodówce wiórki kokosowe oddają swój aromat i nadają wyczuwalnego aromatu. A wierzch? Mus jest Wam znany z wyżej wymienionego sernika. Ananas przełamuje słodycz ciasta i idealnie komponuje się ze smakiem

Chocolate Muffin Blog
orzechowiec z masą na gorąco 228

zagnieść ciasto. Podzielić je na połowę i każdą część rozwałkować na papierze do pieczenia. Masło, cukier i miód zagotować w rondelku, dodać orzechy, wymieszać. Masę orzechową wyłożyć na jedną część ciasta. Obie blaszki z ciastem wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C z termoobiegiem i piec około 20 minut. Wystudzić.  Budynie  i cukier rozmieszać w połowie mleka(...)gotujące się mleko wylać rozrobione budynie i ugotować na gęsto. Nie zdejmować z ognia, dodać masło i mieszają gotować powoli aż budyń wciągnie cały tłuszcz. Gorącą masę wyłożyć na ciasto bez orzechów i przykryć blatem z orzechami. Odstawić na kilka godzin, najlepiej kroić dopiero następnego dnia

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Mazurek bakaliowy 112

Tego mazurka pieczemy na końcu, zużywając na masę białka i resztki bakalii , które nam zostały od innych świątecznych wypieków. Spód do mazurka proponuję zrobić z ciasta ucieranego, a nie tak jak w klasycznych mazurkach z kruchego. Nie jest taki twardy i lepiej się komponuje z delikatną, miękką bezą bakaliową". Czytaj więcej

Wiem co jem
śliwki i malinki w ucieranym cieście... 142

minut - masa będzie "zważona" ale to ma tak być wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i mikserem utrzeć z 2 minuty tortownica 22 cm - dno wyłozyc papierem do pieczenia, na dnie rozsmarować połowę ciasta i wsypac maliny opłukane i obsypane mąką pszenną na malinach rozsmarować resztę ciasta i poukładać sliwki bez pestek piec w 200C około

W Mojej Kuchni Lubię
Świąteczna babka makowa 197

pieczenia Przygotowanie; Jajka ubić z cukrem do białości Mąki połączyć razem i wymieszać z proszkiem i makiem Masło rozpuścić i gorące wlać do masy mączno-makowej, wymieszać dokładnie Dodać stopniowo do tego ubite jajka oraz skórkę - dobrze wyrobić mikserem Foremkę wysmarować masłem i przelać masę Piec w piekarniku w temp. 180 stopni C przez około 45 min. , ja piekłam(...)prodiżu. Przepis znalazłam w Lubię gotować-Ciasta  Nr.12/99 Jedyna modyfikacja w przepisie była taka, że wpierw ucierałam cukier z żółtkami, oddzielnie ubiłam białka i dodałam je na końcu. Jeśli nie mamy maszynki do mielenia, to może wypróbować gotowe masy makowe, ale takie bez żadnych dodatków. Przepis jest prosty, więc uważam, że każdy może spróbować swoich sił i spróbować

Proste Potrawy
Sernik pomarańczowy bez pieczenia 4625

coraz odważniej, tak więc chętniej będziemy sięgać po ciasta bez pieczenia, które nie wymagają nagrzewania piekarnika (a przy tym nagrzewania kuchni) i są podawane na zimno, a więc chłodzą nas, gdy na zewnątrz jest coraz cieplej.Przepis można wykorzystać w tortownicy o średnicy 18cm. Sernik pomarańczowy bez pieczeniaSkładniki:80g (10 sztuk) herbatników30g czekolady deserowej6 łyżek mlekamasa serowa400g twarogu(...)mlekiem, energicznie wymieszać do połączenia się składników, dodać pokruszone bardzo drobno herbatniki, wymieszać i wyłożyć na spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać i schłodzić w lodówce- twaróg i mascarpone wymieszać z cukrem na gładką masę, wycisnąć sok z pomarańczy, przecedzić go przez sitko, żeby pozbyć się miąższu- żelatynę rozpuścić w soku pomarańczowym, gdy napęcznieje, podgrzać w kuchence mikrofalowej

Smakołyki Bereniki
Wiśniowy przekładaniec 2149

krótko zmiksować - mąkę przesiać z kakao i proszkiem do pieczenia, dodawać stopniowo do masy jajecznej, delikatnie mieszać łyżką do połączenia się składników i uzyskania jednolitej masy- dno formy wyłożyć papierem do pieczenia (boków formy nie wykładać papierem ani nie smarować tłuszczem)- ciasto przełożyć do formy, wyrównać i piec w 180 stopniach przez około 20 minut do tzw. suchego(...)masy wiśniowej, schłodzić- na stężałą masę wiśniową wyłożyć drugą połowę masy grysikowej, rozsmarować, przykryć biszkoptem kakaowym, na wierzch biszkoptu wyłożyć resztę masy wiśniowej, wyrównać, całość schłodzić- ciasto porcjować schłodzone, przechowywać pod przykryciem w lodówceWiśniowy przekładaniec dobrze się kroi, a warstwy bardzo ładnie ze sobą kontrastują dzięki różnicy kolorów. Biszkopty można nasączyć dowolnym ponczem, jeśli lubi się ciężkie, wilgotne ciasta. Według

Smakołyki Bereniki
Dietetyczny sernik orzechowy z nutą chilli 212

SKŁADNIKI: 700 g mielonego twarogu,  6 jajek,  czubata łyżka masła orzechowego (bez soli i cukru),  1 miarka kazeiny,  1 miarka odtłuszczonego

ClauditteMissCooking
Wiśniowe ciasto z makiem 233

ciasta makowe w każdej postaci, a to ciasto jest jednym z moich ulubionych, gdyż cały jego urok tkwi w prostocie :) Święta z reguły kojarzą się z przepychem, "zawalonymi" stołami od jedzenia i pachnącymi wypiekami. To ciasto gości na naszym stole od lat, gdyż cały urok tkwi w jego prostocie. Kiedy mam już dość potraw, słodkich ciast z mnóstwem mas chętnie(...)sięgam po kawałek tego ciasta, bo na nie zawsze znajdę miejsce ;) jak i cała moja rodzina, gdyż zawsze pierwsze znika z talerzyka :D Składniki powinny być w temperaturze pokojowej (blacha 24cm): 2 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanka cukru 1/2 szklanki maku 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g miękkiego masła 1/2 szklanki oleju 2/3 szklanki soku z wiśni

Kulinarna (nie)codzienność
Ciastka omlety z kremem/serem ;) 157

budyniu waniliowego (bez cukru) łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki chudego twarogu (dałam Emilke 0%) 2 jajka 1-2  łyżki ksylitolu firmy Oleofarm lub innego słodzidła jako krem ser Emilka (około 500g lub więcej) + ksylitol wg. smaku + aromat waniliowy Sposób przygotowania: Otręby, budyń, proszek do p., twaróg, żółtka z jaj mieszamy  powstałą masę odstawiamy na jakieś(...)minut, żeby otręby spęczniały białka jaj ubijamy na sztywną pianę z ksylitolem i dodajemy do pozostałej masy ciasto rozsmarowujemy na blasze pokrytej papierem do pieczenia (ja użyłam silikonowej) w kształcie okręgów pieczemy w temp. 170 stopni przez około 20 minut upieczone biszkopciki odstawiamy na około 1 godzinę do wystygnięcia oraz żeby zmiękły (zaraz po upieczeniu są pysznie chrupiące;)) przygotowujemy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Racuszki z twarogu 156

pieczenia, wymieszać. Ubić na sztywno pianę z białek, z dodatkiem szczypty soli. Połowę piany dodać do masy serowej, delikatnie wymieszać. Dodać pozostałą pianę i ponownie delikatnie łyżką wymieszać. Racuszki z twarogu smażyłam na patelni naleśnikowej, z niewielka ilością oleju kokosowego, na średniej temperaturze (muszą być usmażone wewnątrz, zbyt wysoka temperatura spowoduje za szybkie rumienienie się ciasta). Porcje ciasta nakładamy(...)twarogu podajemy na ciepło, oprószone cukrem pudrem, z dodatkiem owoców, kleksem śmietany, czy też jogurtu. Z każdym dodatkiem smakują wyśmienicie. Delikatne i  puszyste, bez dodatków są również pyszne. Zamieniając zwykły proszek do pieczenia na bezglutenowy, mamy gotowe śniadanie, obiad lub kolację dla osób na diecie bezglutenowej. Dzieci będą zachwycone, ale… nie tylko.  Smacznego. Wydrukuj przepisThe post Racuszki

mojewypiekiinietylko
Ciasto bardzo kruche z waniliową pianką i śliwkami 42862

poprzedniej. Do gotowej masy bezowej wsypujemy porcjami budyń w proszku i miksujemy razem z bezą do całkowitego, dokładnego połączenia. Pianę wykładamy łopatką na podpieczony wcześniej spód kruchego ciasta, wyrównujemy jej wierzch. Na pianie rozkładamy pokrojone śliwki skórką do góry, delikatnie je w pianę wciskając. Posypujemy śliwki przyprawą do piernika, na wierzch ścieramy drugą część schłodzonego ciasta(...)już nie dociskamy – utworzy coś w rodzaju kruszonki. Ciasto pieczemy w nagrzanym do 180⁰C piekarniku, na środkowej półce przez 50-60 minut. Wierzch ciasta po wystudzeniu posypujemy przez sitko cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem. SKŁADNIKI KRUCHEGO CIASTA 2,5 szklanki mąki krupczatki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200g lodowato zimnego masła 4 lekko czubate łyżki cukru 3 żółtka

Karo in the Kitchen
Ciasto ze śliwkami i migdałami 154

jajka 250 g cukru 75 zmielonych migdałów bez skórki 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Tłuszcz do wysmarowania tortownicy 2 łyżki bułki tartej Dodatkowo do dekoracji Płatki migdałowe i 2 łyżki cukru pudru Sposób wykonania: Masło lub margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Do utartej masy, nie przerywając ucierania dodać stopniowo po jednym(...)jajku.  Mąkę połączyć z mielonymi migdałami, szczyptą soli, proszkiem do pieczenia, i połączyć z utartą masą.  Wszystko dokładnie wymieszać ( ja zmiksowałam mikserem kilka minut) Przygotować śliwki: Jeżeli są świeże to należy je przekroić wzdłuż i wyciągnąć pestki. W przypadku gdy śliwki są mrożone to na pewno pestki są wcześniej usunięte więc nie ma potrzeby ich nawet rozmrażać

Na słodko lub wytrawnie
Mini ciasteczka w czekoladzie 164

sumie są bez patyczków [patyczki dołączone były do foremek], ale to bez znaczenia..Przepis na ciasto znalazłam tutaj , ale muszę poszperać i wynaleźć jeszcze inny.. 70 g mąki pszennej [mieszanka mąki  z mąką kokosową ] 20 g skrobi kukurydzianej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 60 g cukru [ u mnie mieszanka z cukrem kokosowym(...)stopni w opcji: grzanie górne i dolne.Suche składniki wymieszać ze sobą , dodać resztę  składników i wymieszać ręcznie lub za pomocą robota kuchennego na puszystą masę.Wypełnić masą połowę formy "bez dziurek" i wygładzić powierzchnię. Przykryć górną połową formy.Piec przez około 15 minut.Po upieczeniu wystudzić, następnie zanurzyć ciasteczka  w rozpuszczonej czekoladzie i obtoczyć w posypce.Wstawić do lodówki

Moje domowe kucharzenie
Sernik czekoladowy z musem pomarańczowym 841

spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, wypuszczając go poza obręcz- schłodzonym ciastem wylepić dno oraz boki tortownicy do połowy jej wysokości - tortownicę z ciastem ponownie krótko schłodzić- ciasto nakłuć gęsto widelcem, wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika, piec około 20 minut - upieczone ciasto wyjąć z piekarnika i ostudzić MASA SEROWA- składniki na masę serową powinny być w temperaturze(...)masy wbijać pojedynczo jajka, po każdym krótko miksując- do miksowanej na niskich obrotach masy serowej wlać cienkim strumieniem letnią czekoladę (nie może być za zimna, gdyż w połączeniu z masą serową może utworzyć grudki), miksować tylko do momentu uzyskania masy o jednolitym kolorze - masę serową przelać do tortownicy na ostudzony spód z ciasta kruchego, wyrównać i wstawić do piekarnika- piec

Smakołyki Bereniki
Sernik marmurkowy (sernik zebra) 1202

jedno z najczęściej pieczonych przeze mnie ciast. Ostatnio piekłam rewelacyjny sernik kajmakowy, w którym zamiast cukru dodałam kajmak waniliowy z puszki. Teraz postanowiłam przygotować sernik marmurkowy, czyli taką sernikową zebrę, który prezentuje się niezwykle dekoracyjnie. Sernik marmurkowy (sernik zebra) podbił serce mojego męża. Przepis na sernik marmurkowy z bezą był na starym blogu, ale zw względu na jakość zdjęcia postanowiłam(...)się prezentuje i doskonale smakuje. Idealny sernik do kawy lub herbaty. Ten sernik swoim wyglądem przypomina bardzo ciasto zebra. Natomiast masa serowa podobna jest do tej z sernika z truskawkami i czekoladą, nie dałam masła, i śmietany, a mąkę ziemniaczaną zastąpiłam budyniem. Pieczenie tego sernika odbywa się w kąpieli wodnej, umieszczając foremkę z masą sernikową w większej foremce wypełnionej

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasto z jeżynami, masą serową i kruszonką 184

miękkiego masła 190 g cukru 4 jajka 250 g mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Na wierzch : 400 g śmietankowego sera (jak na sernik ) 300 g śmietanki kremówki 36% 1 i 1/2 torebki budyniu śmietankowego bez cukru , taki na 500 ml 80 g cukru jeżyny 200 g ( w oryginalnym przepisie 1200 g rabarbaru) Kruszonka(...)dodać posiekane masło  Następnie rozcierać palcami, aż powstanie kruszonka i odstawić do lodówki na czas dalszego przygotowywania ciasta.  Przygotowanie masy serowej  : Ser krótko utrzeć ze śmietanką kremówką, budyniem w proszku i cukrem, na jednolitą masę. Przygotowanie ciasta: Masło utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym, ucierać mikserem ustawionym na wysokie obroty przez około 3 minuty Następnie dodawać

Proste Potrawy
Maślane ciasto z wiśniami 418

Maślane ciasto z wiśniami Składniki powinny być w temperaturze pokojowej: 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej (użyłam tortowej) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody szczypta soli 6 jajek 1 szklanka cukru 300g masła w temperaturze pokojowej 1/3 łyżeczki aromatu waniliowego 1/2 szklanki mleka w temperaturze pokojowej 3 łyżki zmielonych migdałów 3 łyżki kakao bez cukru(...)pieczenia, sodą, solą. 2. Masło utrzeć z cukrem, ucierać przez około 4-5 minut mikserem ustawionym na najwyższe obroty. Następnie dodawać po jednym jajku, po każdym dodaniu wymieszać mikserem na średnich obrotach, aż składniki się połączą w jednolitą masę. 3. Do masy maślanej dodać połowę mąki, wymieszać. Dodać pozostałą mąkę, aromat i mleko, wymieszać. 4. Ciasto podzielić na dwie

Mała Cukierenka
Tort mocno czekoladowy a'la tiramisu 161

Ciasto czekoladowe:  Jajka ubić na puszystą masę, pod koniec ubijania dodać cukier. W międzyczasie  czekoladę rozpuścić razem z masłem (przestudzić).  Do masy przesiać mąkę pszenną oraz ziemniaczaną,   proszek do pieczenia  i kakao. Całość delikatnie wymieszać. Dodać do masy płynne masło z czekoladą i whisky (opcjonalnie). Masę  przełożyć  do tortownicy (26 cm) wyłożonej(...)pieczenia i piec ok. 30 minut w temperaturze 170* C z termoobiegiem lub 180*C bez termoobiegu. Wystudzić.     3.   Masa budyniowa:  Budyń wanilinowy ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu (2 budynie na 500 ml mleka + 1 łyżka cukru). Po ściągnięciu budyniu z palnika wsypać galaretkę i energicznie mieszać do uzyskania jednolitej masy. Następnie

Kulinarna (nie)codzienność
Murzynek z orzechami 238

Czyli bez tragedii. Łatwiejsze jest tylko kupienie gotowej mieszanki w pudełku, wymieszanie z mlekiem i jajkami. (Czego nie oceniam, bo ostatnio „upiekłam” kopiec kreta, jak bardzo powinnam być tym zawstydzona?) Murzynka jadł każdy, prawda? Mam nadzieję, że jest ktoś jeszcze, dla kogo to ciasto było najlepszym ze wszystkich ciast w dzieciństwie. Mama robiła klasycznego, bez dodatku(...)rondla wkładamy margarynę, wsypujemy cukier i kakao oraz wlewamy wodę. Masę podgrzewamy, a następnie gotujemy przez 5-7 minut. W tym momencie możemy odlać pół szklanki tej masy, tak jak robi to moja mama – na polewę. Po ostudzeniu do całej masy dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, po jednym żółtku, cukier wanilinowy i posiekane orzechy. Wszystko dokładnie mieszamy

wcinaj to

Proponowane wyszukiwania