pogoda nie nastraja do pieczenia ciast. Taki deser będzie szybki, tani i ciekawie wyglądający. A jeśli Wasze dzieci rzadko jadają owoce to pod taką postacią łatwo będzie je przemycić. Składniki na 4 sztuki; 1 opakowanie galaretki zielonej (użyłam limetkowej) banan garść borówek amerykańskich garść czerwonej porzeczki kilka malin kiść drobnych zielonych winogron Galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku(...)Wszystkie owoce umieścić w plastikowych lub silikonowych foremkach (użyłam kubeczków po jogurtach ale mogą być np. silikonowe foremki na muffinki). Zalać płynną galaretką i odstawić do lodówki do stężenia. Tymbaliki zrobione w foremkach silikonowych wyciąga się bez problemu. Te zrobione w plastikowych kubeczkach wystarczy na kilka sekund zanurzyć w gorącej wodzie
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaSerniczek wyszedł przepyszny, delikatny i puszysty chociaż nie zawiera w sobie ubitej śmietanki 30 proc. Przygotowuje się go dość szybko i dość szybko tężeje, więc
Gotowanie...to proste !Składniki (na tortownice o średnicy 24cm): spód: - 150 g pełnoziarnistych herbatników - 100 g masła masa serowa: - 1 kg dobrej jakości sera w wiaderku - 0,5
Cook&Lovewykonałam z galaretką proteinową (większa zawartości białka) o smaku białej czekolady z malinami...nie muszę chyba mówić, jaki wyszedł końcowy rezultat w połączeniu z kokosem. 😏😍 Link do tego cudeńka podsyłam TUTAJ . Oczywiście zdaję sobie z tego sprawę, że nie wiele osób pewnie ma tą galaretkę dlatego drugą wersję wykonałam ze standardową galaretką :) Przy tej opcji zamiast galaretki cytrynowej dałam(...)gotującej się wody (500 ml) wsypujemy oba opakowania galaretek i mieszamy, aż się rozpuszczą. Odstawiamy do ostygnięcia. 3. Dno formy wykładamy papierem do pieczenia. Formujemy spód z 3/4 całości wiórków kokosowych, resztę zostawiamy na wierzch. Wstawiamy do lodówki. 4. Do zmielonego twarogu lub gotowego dodajemy ostudzoną galaretkę (dosładzamy wedle uznania) i miksujemy na małych obrotach do połączenia
Zdrowie i pysznie na talerzuszybkie do przygotowania ciasto. Idealny deser na upalne dni w sezonie obfitującym w świeże truskawki. Sernik jest niezbyt słodki, kremowy, delikatny i bardzo smaczny. Takie ciasto bez pieczenia przygotuje nawet osoba bez dużego doświadczenia, jeśli chodzi o wypieki. Minimalna ilość potrzebnych składników i prostota wykonania powinna zachęcić Was do zrobienia tego pysznego deseru. Do tego sernika użyłam(...)się zrobić kilka zdjęć. Polecam również: Sernik na zimno z brzoskwiniami. Składniki: (foremka o średnicy 28 cm) 1 kg białego sera twarogowego (może być gęsty z wiaderka) 2 galaretki truskawkowe lub inne owocowe (u mnie z owoców leśnych) 500 ml śmietany 30% 12 łyżek kopiastych cukru pudru 500 g truskawek 150 g herbatników 100 g masła 1 saszetka
Kuchcik gotujepowolutku olej, cały czas miksując. Dzięki olejowi ciasto zachowa wilgoć. Zmniejszyć obroty, partami dodawać mąkę i miksować do połączenia składników. Masa nie może opaść. Jeśli masa opadnie to po biszkopcie.... Przelać do tortownicy nasmarowanej margaryną i wstawić na 45 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, bez termoobiegu. Sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest upieczone. Po wyjęciu z piekarnika natychmiast(...)wyjąć z formy i przewrócić do góry dnem. Zostawić do wystygnięcia. Ja upiekłam biszkopt dzień wcześniej. Wyszedł na tyle duży, że spokojnie przekroiłam go na trzy części. Galaretka jabłkowa: 0,5 litra smażonych jabłek 1 galaretka pomarańczowa lub agrestowa 1 łyżka żelatyny Żelatynę wymieszać z sypką galaretką. Jabłka podgrzać tak, aby zaczęły wrzeć. Wsypać galaretkę i dokładnie wymieszać całość
Ze smakiem bez glutenuTym razem zapraszam Was na sernik na zimno który zrobiłam z półproduktu. Ku memu zdziwieniu sernik wyszedł smaczny. Zrobiłam go na konkurs w którym
Ala piecze i gotujeBardzo lekki i baaardzo smaczny torcik z dodatkiem sezonowych owoców. U mnie z truskawkami ale można przygotować go np.z malinami, jagodami itp. Biszkopt bezglutenowy
Smaczne ZdroweDziś nie może być w barwach innych niż te narodowe. Przed Nami ważny mecz. Trzymam kciuki za Naszych i częstuję pysznym ciastem na zimno, które robi
Z Majeczką w kuchniCiasto to króluje na grupach kulinarnych i powiem Wam, że się nie dziwię bo jest przepyszne
Passion of CookingOrzeźwiający i smaczny torcik z malinami i arbuzem... Kolorystycznie pasuje idealnie, a jak smakowo? Sami się przekonajcie.... Składniki: Tortownica 24 cm Biszkopt: 5 jajek 5 łyżek
VioletoweKucharzenieWyjątkowe ciasto. Orzeźwiające, delikatne, lekkie i rozpływające się w ustach. Idealne na ciepłe dni czy po obfitym obiedzie na deser. Polecam! Przepis Pani Ewy
Na moim talerzuWyjątkowe ciasto. Orzeźwiające, delikatne, lekkie i rozpływające się w ustach. Idealne na ciepłe dni czy po obfitym obiedzie na deser. Polecam! Przepis Pani Ewy
NA MOIM TALERZUrobiłam też bezglutenowy biszkopt z mąki ryżowej i ziemniaczanej i jestem nim zachwycona, wyszedł idealny - lekki i puszysty. Góra to już tradycyjnie i bez zmian - mnóstwo dużych, czerwonych i słodkich truskawek oraz orzeźwiająca galaretka. Takie ciasto świetnie sprawdzi się na letni deser nie tylko dla osób, które nie spożywają nabiału czy glutenu. Pycha! Składniki: Biszkopt: 3 jajka 3 łyżki(...)mleka kokosowego (trzymanego w lodówce)* 1 szklanka ksylitolu 1/2 łyżeczki mielonej wanilii 3 łyżeczki żelatyny Dodatkowo: ok. 500 g truskawek 2 galaretki truskawkowe Wykonanie: Spód: Piekarnik nagrzać do 1 80ºC. D no tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia.** Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę z dodatkiem soli (ja to robię za pomocą elektrycznej trzepaczki). Pod koniec ubijania
Healthy food explorersię upiec ciasto serowo-kakaowe, bez jajek i z mąką bezglutenową. Co w nim było wyjątkowego? Oprócz sera ricotty największy zakalec, jaki w życiu widziałam i jadłam, bo owszem jadłam. A w smaku był przepyszny i Sławkowi też smakował, ale przepisu nie dostaniecie! Składniki: Ciasto • 1 puszka białej fasoli(...)łyżki cukru brązowego Jabłka • 5 jabłek • 1 galaretka cytrynowa • 1/3 szklanki wody Na wierzch • 1 galaretka cytrynowa • 1 szklanka wrzątku Wykonanie : Ciasto • Fasolę odcedzić i zmiksować ręcznym blenderem razem z pozostałymi składnikami. • Ciasto wylać do średniej tortownicy (24 cm średnicy) wyłożonej papierem do pieczenia. • Piec w temp. 180 st.C przez 30 minut. Jabłka
To co kocham