ciasto bez pieczenia z galaretka - 2260 przepisów (strona:100/151)

Śmietanowiec 134

Na pożegnanie lata lekki deser/ciasto. Szybki, prosty, smaczny. Uzbierałam kilkanaście galaretek, często mam też jogurt naturalny jak i creme fraiche (odpowiednik śmietany zawiera ok.35% tłuszczu) w

NA MOIM TALERZU
DELIKATNY SERNIK BEZ PIECZENIA 150

Zdecydowanie bardziej lubię serniki na zimno z mielonego twarogu niż ze serka homo. Są one bardziej wyraziste i "serowe" w smaku. Idealnie sprawdzają się szczególnie latem

Walijskie Pichcenie
Sernik zielone jabłuszko 587

zmielonego twarogu 12 jajek 1 szklanka cukru 1 budyń waniliowy (bez cukru) 30 g cukru wanilinowego (jedno duże opakowanie) Masa adwokatowa: 1/2 szklanki cukru pudru 200 g masła (w temperaturze pokojowej) 250 ml adwokatu Marmolada jabłkowa: 1,5 kg jabłek (po obraniu) 3 opakowania galaretki agrestowej (lub innej zielonej) Bita śmietana: 500 ml śmietany kremówki 36% (dobrze schłodzona(...)rozcieramy, dodajemy budyń w proszku, połowę cukru, cukier wanilinowy, żółtka i dokładnie ucieramy. Następnie do masy serowej dodajemy stopniowo pianę, dokładnie mieszając. Sernik wkładamy do dobrze nagrzanego piekarnika i pieczemy około 60 minut w 160°C. Gotowy pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło na masę adwokatową ucieramy z cukrem pudrem na białą, puszystą masę. Cały czas ucierając dodajemy stopniowo adwokat. Gotową

PatiGotuje
bananowiec bez pieczenia 282

Latem mniej czasu chcemy spędzać w kuchni ale ciacho do kawy musi być:) dlatego teraz częściej robię takie bez pieczenia, bo szybciej ale nie mniej smacznie.  Dawno nie robiłam  naszego ulubionego bananowca więc ciasto z bananami musiało się pojawić. Tym razem banany wystąpiły w czekoladowej oprawie: pomiędzy warstwami herbatników, budyniu i musu czekoladowego. Było naprawdę pysznie(...)użyłam kakaowych i maślanych) 1 litr mleka 2 opakowania budyniu czekoladowego 100 g mlecznej czekolady 100 g gorzkiej czekolady + 2 kostki łyżka cukru 100 g masła 8 bananów 2 galaretki cytrynowe 300 ml śmietanki kremówki Dno i boki foremki wyścielić papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć warstwę herbatników. Budynie  i cukier rozpuścić w odrobinie mleka. Do pozostałego mleka

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
serowe rożki z mirabelkami 148

wojaży z Dziadkami, odwiedził ostatnio jedno z takich miejsc i tak oto, trochę niespodziewanie, stałam się  szczęśliwym posiadaczem czterech kilogramów mirabelek :-) Te, które pozostały po przygotowaniu pysznego kompotu, galaretki na zimę i nalewki wykorzystałam do upieczenia serowych rożków - znakomicie sprawdziły się jako ciasteczka na rodzinne, sobotnie piknikowanie. składniki: 250 g masła 250 g delikatnego twarożku 3 szklanki mąki około(...)dodałam twarożek i wyrobiłam  szybko ciasto, które następnie schłodziłam w lodówce przez godzinę. Po tym czasie ciasto rozwałkowałam, pokroiłam na równe kwadraty, na każdym (po przekątnej) ułożyłam 2-3 mirabelki i zwinęłam rożki. Piekłam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia około 25 minut w temperaturze 200 stopni. Ponieważ ciasto jest bez cukru, a mirabelki są kwaskowe udekorowałam

babka w formie
ciasto shrek -z delicjami, śmietankową pianką,galaretką i zielonym budyniem :-) 258

olej. Na końcu dodajemy mąki wraz z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy. Dużą blaszkę smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą. Wylewamy biszkopt i pieczemy około 20 minut w temperaturze 170 stopni. Studzimy ZIELONY BUDYŃ -1 duży sok zielony (może być pysio lub kubuś)  900ml -3 budynie śmietankowe  bez cukru -2 łyżki cukru -125 g margaryny (pół(...)gorącego budyniu dajemy margarynę miksujemy mikserem do rozpuszczenia margaryny. Budyń wylewamy na biszkopt. Studzimy DODATKI: -1 duże opakowanie delicji morelowych , mogą być ciasta paryskie z Biedronki :-) te 300 Ogólnie potrzeba 20 sztuk ciastek -2 galaretki agrestowe (zielone) -750 ml wrzątku Galaretki rozpuszczamy we wrzątku i studzimy Na ostudzony budyń wykładamy ciastka, czekoladą do góry. ŚMIETANKOWA PIANKA : -1 szklanka mleka

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Tato...Słoneczne ciasto ANANASEK. 258

masy i delikatnie wymieszałam łyżką.Wyłożyłam papierem do pieczenia dno blachy prostokątnej. Boki pozostawiłam bez zmian, nie smaruję niczym i nie obkładam papierem.  Ostrożnie wyłożyłam ciasto.  Piekę w 160-170 stopniach przez około 30-40 minut (patyczkiem sprawdzam, czy się upiekł).  Na chwilę zostawiam go w piecu, żeby nie upadł, po czym wyjmuje i zostawiam(...)powstał "kożuch". Kiedy był już całkowicie zimny, utarłam margarynę, a ciągle ucierając, porcjami dodawałam budyń. Kiedy masa będzie gładka, wyłożyłam ja na wystudzony biszkopt.Wstawiłam do lodówki. galaretka: 3 galaretki cytrynowe 600ml soku ananasowego kilka plasterków ananasa (świeży lub z puszki) Sok podgrzałam, rozpuściłam w nim galaretki i odstawiłam, aby wystygło. Ananasa pokroiłam w kostkę i dodałam go do galaretek

W kuchni Karmel-itki
Kolorowy galaretkowy deser 137

Lato w pełni, no dobra wiosna ale bardzo ciepła ;) w sam raz na to majówkowe słoneczko mam dla Was uroczy, kolorowy deser. Bardzo prosty w przygotowaniu

Życie zaczyna się w kuchni
WAFLE Z MASĄ Z GALARETKI 132

Domowe najlepsze. Nie od dziś to wiemy. Wszystko co przygotujemy w domu , to przynajmniej wiemy co tak na prawdę jemy. Do tego jest to dużo zdrowsze

Z Majeczką w kuchni
ciasto z czerwoną porzeczką i bezą 125

niej galaretkę (przepis-klik) a w tym roku skusiłam się na ciasto. Miałam zrobić zwykłe ucierane ale prawdę mówiąc nie chciało mi się ucierać więc ubiłam ciasto na bazie wody mineralnej Piwniczanka (zastąpiłam nią oranżadę). Ciasto z tego przepisu jest wilgotne i długo świeże. Bałam się, że porzeczki będą kwaśne, dlatego na nie dałam jeszcze grubą warstwę słodkiej bezy. Fajnie(...)razem pasowało. I nawet przekonałam się do czerwonych porzeczek:) *foremka 23*28 cm Składniki: na ciasto: 3 szklanki mąki 1,5 szklanki cukru 5 jajek szklanka wody gazowanej Piwniczanka 1/2 szklanki oleju 2 łyżeczki naturalnego ekstraktu z pomarańczy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 szklanki czerwonej porzeczki na bezę: 4 białka szklanka cukru Jajka rozbić osobno białka

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tarta z wiśniami na zimno 562

Tarta z wiśniami na zimno jest szybka i prosta w wykonaniu, idealna jako deser w gorące letnie dni. Do jej przygotowania można wykorzystać inne owoce, choć

Smakołyki Bereniki
Ciasto oczy carycy. 187

jajkami ucieramy z cukrem na puch, delikatnie mieszając dodajemy mąkę, olej, proszek i kakao. Formę wielkości  (24x36cm) wykładamy papierem do pieczenia, a potem na przemian układamy ciasto raz ciemne, raz jasne. Możemy delikatnie wymieszać widelcem.  Pieczemy w 180 st. C przez ok. 40 minut. Po wystudzeniu kroimy na dwa blaty.  Krem:  Szklankę mleka zagotowujemy(...)Galaretka  Wodę zagotowujemy  potem łączymy z galaretką. odstawiamy do wystudzenia. Napar  Z podanych składników robimy napar i studzimy. Przekładamy ciasto: Pierwszy blat możemy nasączyć naparem z herbaty, nakładamy połowę kremu. Następnie kładziemy okrągłe biszkopty nasączone w naparze w z kawy. Wlewamy tężejącą galaretkę. Odstawiamy do ostudzenia, a następbie kłądziemy pozostały krem . Przykrywamy drugą częścia ciasta. Można udekorować

W kuchennym oknie Ewy
Liebster Awards 147

daje ci blog? Samozadowolenie . 5. Jakie są twoje ulubione smaki z dzieciństwa? Przede wszystkim zapach pieczonego ciasta pamiętam z dzieciństwa m.in. szarlotki , rogalików serowych  :) 6. Z jakimi smakami kojarzy ci się lato? Napewno truskawki i sernik na zimno z galaretką. 7. Jaka jest twoja największa pasja? Największą pasją jesr dekorowanie wnętrz i jedzenie łakoci :) 8. Czy zwracasz uwagę(...)chyba odłoży sie wyjazd za rok , gdyż jestem w trakcie remonu domu :) 10. Jaki jest twój ulubiony napój? Bardzo często lubię napic sie coli i nie ma dnia bez jednej kawki z mleczkiem. 11. Jaką kuchnie najbardziej lubisz (włoska, polska itp.) ? Uwielbiam kuchnie włoską . A oto moje 11 pytań dla wytypowanych blogów : Skąd się wzięła nazwa Twojego bloga? Najbardziej

Słodkości i nie tylko
Ciasto Shrek 196

partiami dodajemy cukier. Następnie dodajemy pojedynczo żółtka i delikatnie mieszamy robotem na najniższych obrotach. Wsypujemy przesiane mąki oraz proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy (ręcznie). Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy 24 cm x 40 cm  i wkładamy do nagrzanego piekarnika 180 Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 ° C na 30-35minut.  Upieczony biszkopt studzimy(...)zielonego (np.: Pysio, Kubuś), 3 budynie (moje bez cukru), 1 łyżka cukru, 1,5 paczki delicji. Szklankę soku odlewamy, wsypujemy budynie z cukrem i dokładnie mieszamy. Resztę soku zagotowujemy, wlewamy do niego mieszankę budyniowo-kubusiową :) ...i chwilę gotujemy. Pianka: Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 400 ml śmietanki 30%, 1 śmietan fix, 1 galaretka (rozpuszczona w szklance wody). Śmietankę ubijamy

Delicious Titbits
Ciasto "Truskawkowa rozkosz" 344

wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 160 stopni C. przez 20 minut. Po upieczeniu wyjąć biszkopt z blachy, odkleić od niego papier i odłożyć na kratkę do ostudzenia. Gdy galaretki zaczną się ścinać, dokończyć przygotowanie musu truskawkowego: śmietanę ubijać mikserem, aż stanie się puszysta. Ciągle miksując, dodać tężejące galaretki (jeśli na dole miski z galaretkami utworzy się mocno(...)przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na kilka godzin lub na całą noc. Udekorować startą czekoladą, według mnie im bardziej gorzka, tym lepsza. ----- Podobne: Tureckie ciasto szpinakowe Jaglana szarlotka bez pieczenia Śmietanowiec majowy

Weekendy w domu i ogrodzie