ciasto bez pieczenia z budyniem - 2957 przepisów (strona:8/198)

Ciasto 3BIT bez pieczenia 629

Pyszne, bardzo kremowe i baaaardzo słodkie ciasto bez pieczenia z masą budyniową, kajmakową i bitą śmietaną. Mniam <3 Zapraszam do przygotowań! Składniki na krem: 500 ml mleka 1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 całe jajko 2 żółtka 300 g masła 200 g cukru pudru Reszta składników: 600 g herbatników(...)jajko, żółtka, cukier waniliowy, budyń i cynamon. Dokładnie mieszamy do połączenia wszystkich składników. W garnku podgrzewamy resztę mleka. Gdy będzie już gorące, ale jeszcze przed zagotowaniem, dodajemy cienkim strumieniem masę jajeczną, cały czas mieszając. Gdy wszystkie składniki się połączą, a masa konsystencją będzie przypominać budyń, zdejmujemy z ognia. Nakrywamy folią aluminiową, tak aby dotykała wierzchu budyniu (dzięki temu nie powstanie

My Culinary Art
Śmietanowiec z wiśniami 675

soli masa śmietanowa 700g kwaśnej śmietany 18% 100g cukru 4 białka 1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru (40g) 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki domowego cukru waniliowego 600g wiśni Wykonanie: - składniki na ciasto kruche powinny być zimne - mąkę przesiać z kakao i proszkiem do pieczenia, dodać cukier puder i szczyptę soli - masło posiekać, dodać do mąki - jajka umyć(...)przesianą mąkę ziemniaczaną i budyń w proszku, masa białkowa powinna być bardzo sztywna i lśniąca jak na bezę - do białek dodać stopniowo śmietanę, delikatnie wymieszać, aby nie zaburzyć struktury białek - masę śmietanową przełożyć na podpieczony spód, na wierzchu ułożyć wiśnie, na owoce zetrzeć drugą połowę ciasta kruchego - ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec około 60 minut

Smakołyki Bereniki
Sernik tęczowy 386

drobnego cukru- 2 budynie waniliowe bez cukru- ekstrakt waniliowy- barwniki do ciasta- worek do pieczenia na tortownicęSpód:- 180g herbatników- 75g roztopionego masła Herbatniki rozdrabniamy blenderem, dodajemy roztopione masło – mieszamy łyżką. Dno i boki tortownicy smarujemy masłem. Ponieważ sernik będzie pieczony w kąpieli wodnej, tortownicę trzeba zabezpieczyć. Jak poprzednio, użyłam worka do pieczenia indyka. Jest duży, więc(...)się nie zsuwał. Masę z herbatników wykładamy do tortownicy i rozkładamy równomiernie. Świeży twaróg domowy nie wymaga mielenia. Po przełożeniu do miski, przy użyciu robota twaróg ucieramy. Dodajemy dwa budynie, dalej ucierając. Następnie w kolejności – cukier oraz po 1 jajku (każde dodane  miksujemy 30 sek.) Na samym końcu dodajemy ekstrakt waniliowy. Masę serowa dzielimy na równe porcje. Ilość zależy

mojewypiekiinietylko
Sernik złota rosa 297

miski wyłożyć ser, dodać budyń, sok z cytryny, olej i mleko. Następnie wybić jajka, dodać cukier, zmiksować składniki. Wylać masę na ciasto, masa będzie bardzo rzadka, ale ma tak być. Włożyć do piekarnika na godzinę piec w 180 stop. BEZA Na dziesięć minut przed końcem pieczenia na wierzch ciasta wyłożyć pianę ubitą z pozostałych

Kuchnia Danusi
Sernik z brzoskwiniami i bezą 274

kruszonką i owocami , ciasto jest jasne i mamy jeszcze dodatkowo bezę. składniki: kruche ciasto 250 g masla 2 łyżki cukru pudru 5 żółtek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 szklanki mąki, użyłam typ 500 Młyn Kopytowa masa serowa 1kg seraz z wiaderka 1 budyń waniliowy 125 g miękkiego masła 3 jajka 1/2 szklanki cukru(...)beza 5 białek 3/4 szklanki cukru szczypta soli oraz 1 puszka brzoskwiń Przygotować kruche ciasto. Na stolnicę wysypać mąkę, cukier puder i proszek do pieczenia. Wymieszać. Dodać masło, posiekać nożem i dodać żółtka. Zagnieść ciasto. Ciasto schłodzić w lodówce 1 godzinkę. Przygotować masę serową. Masło utrzeć z cukrem, dodać jajka. Następnie porcjami dodawać ser. Na koniec dodać budyń

Monia miesza i gotuje
Kruche ciasto ze śliwkami i bezą 251

mawia mój mąż „do porannej kawy idealne”. Sprawdźcie sami ☺ 1,5 godziny ok. 16 kawałków składniki: kruche ciasto: 250 g mąki tortowej 40 g cukru Łyżeczka proszku do pieczenia 5 żółtek kostka masła budyń: jedno opakowanie budyniu waniliowego 300 ml mleka beza: 5 białek 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 150 g cukru owoce: 600 g śliwek węgierek 1 łyżka mąki

Ania i Marcin gotują
Kruche ciasto z budyniem, bezą i porzeczkami 599

kruche ciasto. Od razu przełożyć je do woreczka i wstawić na co najmniej 1 godzinę do lodówki. Schłodzone, kruche ciasto przełożyć na blat, rozwałkować i przełożyć do formy do pieczenia wyłożonej papierem. Ciasto ponakłuwać widelcem i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 20-25 minut  w 180ºC (aż do lekkiego zezłocenia ciasta).  Następnie(...)białka będą sztywne, dodać przesianą skrobię ziemniaczaną. Całość lekko wymieszać. Przygotowaną pianę przełożyć na wierzch ciasta. Ciasto ponownie wstawić do piekarnika i piec około 70-80 minut w 150 ºC  (aż do momentu, gdy beza z wierzchu będzie chrupiąca).  Budyń, porzeczki i piana z białek Pomysł na przepis stąd

Ugotować
Deser z czereśniami 217

Szybki deser z czereśniami i czekoladowym budyniem otwiera sezon na czereśnie na “codojedzenia”. Czereśnie są przepyszne! Słodkie, mięsiste i soczyste. Jemy je kilogramami. Idealne

codojedzenia
Szarlotka z budyniem 185

zamrażarki. Dodatkowo: 4 jabłka 2 budynie waniliowe bez cukru 4 łyżki cukru 750 ml mleka kilka łyżek bułki tartej Blaszkę o wymiarach 24x24cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie formy rozwałkować ciasto z lodówki. Ponakłuwać widelcem. Spód oprószyć bułką tartą. Jabłka obrać, pokroić w ósemki, poukładać na cieście. Budynie ugotować na mleku z cukrem. Gorący budyń wylać

kulinarnyswiatdomi
Stefanka czekoladowa bez pieczenia 1022

mleku tak jak budyń. Smak obu mas, zarówno jasnej, jak i ciemnej, wzbogaca dodatek czekolady, odpowiednio białej i gorzkiej. Całość zwieńcza polewa powstała z połączenia obu czekolad. Stefankę przygotowuje się szybko, bez użycia piekarnika, ciasto zaskakuje smakiem i pięknie się prezentuje. Przepis można wykorzystać w formie o wymiarach 23x23cm . Stefanka czekoladowa bez pieczenia Składniki: CIASTO 2x250g herbatników(...)cukru - oba garnki podgrzać do rozpuszczenia się składników, następnie zagotować mleko - do gorącego mleka wsypać po 120g kaszy manny, najlepiej zrobić to w odstępie czasowym, tzn. najpierw przygotować jeden "budyń", a następnie drugi - kaszę należy wsypywać powoli, jednocześnie mieszając energicznie mleko, aby nie powstały grudki - kaszę gotować, aż zgęstnieje, zdjąć z palnika - na wyłożone w formie herbatniki nałożyć połowę ugotowanej

Smakołyki Bereniki
Ciasto z budyniem, śliwkami i bezą 209

szklanki mąki krupczatki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Budyń: 3 jasne budynie z cukrem 1 litr mleka Owoce i beza: oraz 600-700 g świeżych śliwek 4 białka szczypta soli 3/4 szklanki cukru kryształu 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu lub soku z cytryny Składniki ciasta szybko zagnieść. Zawinąć w folię i schować do lodówki na pół(...)ciastem. Równomiernie rozprowadzić budyń. Ułożyć na budyniu połówki śliwek brzuszkami do dołu. Włożyć na 25 minut do piekarnika nagrzanego do 180 o C. W tym czasie zimne białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Następnie dodawać małymi porcjami, ubijając do rozpuszczenia się cukru. Dodać pod koniec ocet lub sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną. Zmniejszyć temperaturę pieczenia

Czerwień i błękit
Kruche z truskawkami i budyniem 218

nowe wyzwania kulinarne. Kruche z truskawkami i budyniem SKŁADNIKI : na ciasto żółtka jaj - 2 szt jajko - 1 szt margaryna - 250 g mąka - 4 szkl pełne cukier - 1/2 szkl śmietana 24 % - 2 łyżki proszek do pieczenia- 1,5 łyżeczki budyń : mleko - 4 szkl budyń śmietankowy - 3 opak bez cukru cukier - 4 łyżki dodatkowo : truskawki - 700 g cukier puder(...)posypania ciasta PRZYGOTOWANIE: Truskawki oszypułkować, umyć, osączyć na sicie. Kruche ciasto : Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia na stolnicę. Do mąki dodać posiekaną margarynę i pozostałe składniki, zagnieść kruche ciasto. Podzielić ciasto na 2 części, włożyć do lodówki na 60 minut. Blachę o wymiarach 40x26 wysmarować tłuszczem, wylepić ciastem dno blachy. Na blasze ułożyć truskawki. Budyń: Do garnka wlać

Kuchnia Danusi
Pleśniak 367

śliwkowe i beza to idealne trio. Warto dodać posiekane orzechy włoskie, bo bardzo wzbogacają smak ciasta - poza tym ja lubię jak w cieście coś chrupie. ;) Do ubitych białek dodajemy kisiel lub budyń. Ja nie przepadam za wściekłymi kolorami ciasta, dlatego wybieram budyń śmietankowy lub waniliowy, kisiel zaś cytrynowy (w stonowanym kolorze). Ale co kto lubi. ;) Idealne ciasto do popołudniowej kawy(...)lekko zapiec. Białka ubić z 1 szkl. cukru i pod koniec dodać budyń albo kisiel /taki jaki chcemy/. Na zapieczone ciasto wykładamy powidła, ścieramy średnią porcję ciasta, orzechy włoskie, pianę, orzechy i ścieramy najmniejszą część ciasta. Pieczemy w temp. 170oC przez około 1 godz. Sprawdzić patyczkiem czy beza nie jest surowa. Smacznego

coolinarnastrefa.blogspot.com
Oszukany sernik. 1444

grama sera w naszym cieście. Składniki: Ciasto: 2,5 szklanki mąki 4 łyżki kakao 1 cukier waniliowy 6 żółtek 200 g masła 1/2 szklanki cukru 6 łyżek zimnej wody 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa: 6 białek 1 szklanka cukru 500 ml śmietany 18% 2 budynie śmietankowe bez cukru Wielkość blachy(...)32x20 cm Wykonanie: Ciasto: Mąkę przesiać na stolnicę wraz z kakao. Zrobić dołek w mące, dodać żółtka, cukier,cukier waniliowy,rozdrobnione zimne masło, proszek do pieczenia,wodę. Wszystko szybko zagnieść na jednolite ciasto. Uformować kulę owinąć w folię i schłodzić w lodówce około 1 godziny. Po schłodzeniu odkroić  2/3 ciasta, a resztę pozostawić. Ciasto rozwałkować i wyłożyć

O kuchni z uczuciem
WALEWSKA Z SOKIEM POMARAŃCZOWYM 148

ciasto, lecz ten przepis jest niespotykany, dzięki czemu efekt końcowy powala👌 Przeplatanie słodkiego z gorzkim to jest to co lubię w ciężkich ciastach😎😏 Składniki: (2x forma 37x26) ciasto -3 szklanki mąki orkiszowej -3 łyżeczki proszku do pieczenia -2 jogurty -4 żółtka -200 g masła masa -2 budynie śmietankowe+3 szklanki soku z pomarańczy -ok 300 g powideł bez(...)rodzynki) Przygotowanie: 1. Budyń gotujemy na soku pomarańczowym i odstawiamy do ostygnięcia. 2. Mąkę, jaja, jogurty, masło, proszek mieszamy i ugniatamy ciasto (pamiętajcie posypać lekko mąką stolnice aby nie przywarło).Dzielimy na 2 części, rozwałkujemy na placki wielkości formy do pieczenia. 3. Powstałe placki wkładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia-nawijamy ciasto na wałek i przekładamy delikatnie

Zdrowie i pysznie na talerzu

Proponowane wyszukiwania