ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:926/1234)

Proste bułki pszenne 1459

wyrabiać ciasto stopniowo dodając ciepłą wodę, pod koniec wyrabiania dodajemy roztopione masło, ciasto wyrabiamy do momentu aż będzie gładkie i elastyczne, wyrobione ciasto wkładamy do miski na dnie lekko oprószonej mąką, przykrywamy bawełnianą ściereczką i odstawiamy na ok 1 godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, wyrośnięte ciasto wyrabiamy jeszcze chwilę, następnie dzielimy na równe porcje. Z porcji ciasta formujemy kulki(...)spodu, gotowe bułeczki możemy lekko z wierzchu natrzeć ręką lub sylikonowym pędzelkiem wodą aby skórka była błyszcząca, gotowe bułeczki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy ok 20 minut do momentu aż ładnie się zarumienią, upieczone bułki odstawiamy do przestygnięcia, (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia

Blog kulinarny S9.PL
PROSTY CHLEB ORKISZOWY NA ZAKWASIE 117

sól, dobra woda, no i zakwas. Nie potrzebujemy nawet miksera, by go przygotować, to chleb bez wyrabiania. O zaletach chlebów na zakwasie nie trzeba chyba nikogo przekonywać... Może to właśnie ten moment, by zacząć swą przygodę z wypiekaniem zdrowych chlebów...? Ostrzegam tylko: pieczenie chlebów uzależnia, gdy raz się zacznie, nie można skończyć... Ale, to akurat zdrowe uzależnienie(...)przed odstawieniem obsypać chleby mąką, ale nie trzeba. Wyrośnięte chleby wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200*C i pieczemy ok.50-60 z termoobiegiem. Następnie formy wystawiamy i od razu wyjmujemy chleby na deskę do odparowania. Z metalowych form wyjmujemy chleby po ok.10-15 minutach, po ich dokładnym okrojeniu. Chleby przechowuję w papierowych torebkach, w otwartym chlebaku. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Bezglutenowe ciasteczka skondensowane 110

smaku – bez niego wszystkie produkty na bazie mąki pszennej czy żytniej nie miałyby aromatu i byłyby mdłe. Gluten można wydzielić z mąki w wyniku wymycia skrobi z surowego ciasta. Na tej operacji opiera się metoda laboratoryjna określania ilości glutenu w mące. Mąkę pszenną należy zmieszać z niewielką ilością wody na gęstą pastę i ugniatać w wodzie jak ciasto(...)jednorodne ciasto. To jest ciasto „podstawowe”. Można dodać ulubiony aromat (dałam rumowy), trochę suchego maku (dałam) i np. proszek truskawkowy (do części dałam dla podniesienia walorów smakowych). Formujemy kulki po 20 gram, lekko spłaszczamy i widelcem robimy wzór (rowki). Wkładamy na 1 godzinę do lodówki. Piekarnik nastawiamy na 170 ° C , wstawiamy blaszkę z ciastkami i pieczemy ok. 15 minut

mojewypiekiinietylko
Kakaowe ciastka owsiane z migdałami i suszonymi śliwkami 131

sobą połączyć. Następnie wsypać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, sodą, szczyptą soli i kakao. Wlać mleko i wymieszać na gładkie ciasto. Następnie wsypać płatki owsiane, otręby, migdały i suszone śliwki. Wymieszać dokładnie za pomocą łyżki, aby wszystkie składniki były obtoczone ciastem. Blachy wyłożyć papierem do pieczenia. Dłonie zwilżyć wodą i formować małe kulki. Układać(...)równych odstępach a następnie dłonią spłaszczyć. Wielkość ciastek zależy od naszych preferencji - możemy zrobić więcej mniejszych, lub mniej większych. Ciastka włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 17 minut.  Wystudzone przechowywać w puszcze lub zamkniętym pojemniku

My simple kitchen
Bezglutenowe ciasteczka skondensowane 124

smaku – bez niego wszystkie produkty na bazie mąki pszennej czy żytniej nie miałyby aromatu i byłyby mdłe. Gluten można wydzielić z mąki w wyniku wymycia skrobi z surowego ciasta. Na tej operacji opiera się metoda laboratoryjna określania ilości glutenu w mące. Mąkę pszenną należy zmieszać z niewielką ilością wody na gęstą pastę i ugniatać w wodzie jak ciasto(...)jednorodne ciasto. To jest ciasto „podstawowe”. Można dodać ulubiony aromat (dałam rumowy), trochę suchego maku (dałam) i np. proszek truskawkowy (do części dałam dla podniesienia walorów smakowych). Formujemy kulki po 20 gram, lekko spłaszczamy i widelcem robimy wzór (rowki). Wkładamy na 1 godzinę do lodówki. Piekarnik nastawiamy na 170 ° C , wstawiamy blaszkę z ciastkami i pieczemy ok. 15 minut

mojewypiekiinietylko
Sernik kawowe amaretto 196

pyszny sernik kawowe amaretto. Wszyscy byli zachwyceni, sernik znikł dosłownie w kilka chwil Sernik kawowe amaretto Sernik przygotowałam bez spodu, bo taki najbardziej lubimy. Ale Wy możecie spokojnie dodać np. spód z rozdrobnionych ciasteczek wymieszanych z roztopionym masłem. Do tego ciasta doskonale będą pasować ciasteczka kakaowe. A teraz czas na przepis Składniki: (na tortownicę 26 cm) 500 g sera(...)całość łyżką). Masę wylewamy do wysmarowanej i obsypanej kaszą manną tortownicy. Sernik wkładamy na środkowy poziom do nagrzanego piernika. Pieczemy aż boki sernika ładnie odejdą a góra zacznie się rumienić. Czas pieczenia zależy od piekarnika, około 40-45 minut. Zostawiamy sernik na kilka minut w uchylonym wyłączonym piekarniku. Wyciągamy i studzimy. Rada: Sernik warto włożyć do lodówki, aby konsystencja

Słodkie okruszki
Ciasteczka owsiane z jabłkiem 145

ciasteczek 300 g płatków owsianych 3 łyżki suszonej żurawiny 3 średnie jabłka pół łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżeczki cynamonu 2 jajka 100 ml mleka kokosowego 30 g odżywki białkowej o smaku szarlotki (można pominąć) Do misy przesyp płatki owsiane, proszek do pieczenia, cynamon oraz suszoną żurawinę. Jabłka obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach i dodaj(...)kubku wymieszaj jajka z mlekiem kokosowym, całość dodaj do miski z płatkami owsianymi. Całość dokładnie wymieszaj. Na blasze wyłóż papier do pieczenia. Wykładaj na niego niewielkie ilości ciasta, formując płaskie krążki. Ciasteczka piecz ok. 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Smacznego

365 dni dookoła kuchni
Tort ajerkoniakowy z bezową wkładką 158

łyżki ciepłej wody Białka ubić na sztywną pianę, dosypać powoli cukier cały czas ubijając, następnie dodawać porcjami żółtka . Dosypać mąkę z proszkiem do pieczenia, olej i wodę- lekko wymieszać. Przełożyć ciasto do tortownic i piec  35 min. w temp. 175 C. Po wyjęciu zrzucić biszkopt z 15 cm na podłogę- taki zabieg wyrównuje  biszkopt w tortownicy. Wystudzony(...)mieszankę ubijamy mikserem na najwyższych obrotach na bardzo sztywną i masę przez ok. 10 minut. Gotowa masa jest lśniąca i niezwykle sztywna, a wbita w nią łyżka nie przewraca się. Rozgrzewamy piekarnik do 110 stopni. Otrzymaną masę przekładamy na blachę piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia i formujemy z niej blat o 2 cm mniejszy niż blat naszego torta. Wkładamy

Kubki smaku
Domowa pizza z salami 157

naszej drużynie piłki nożnej, a teraz wspieramy polskich zawodników na Igrzyskach Olimpijskich. Jak wiadomo nie można kibicować bez przekąsek! Dlatego mamy dla Was przepis na  DOMOWĄ PIZZĘ Z SALAMI , idealną dla mięsożerców! Składniki: Na ciasto: 300 g mąki 180 ml ciepłej wody 20 świeżych drożdży 2/3 łyżeczki soli szczypta cukru(...)oregano 250 g tartej mozzarelli Przygotowanie: Zaczynamy od przygotowania ciasta. Świeże drożdże kruszymy, dodajemy szczyptę cukru i zalewamy kilkoma łyżkami ciepłej wody. Mieszamy do momentu rozpuszczenia się drożdży. Mąkę przesiewamy i dodajemy rozpuszczone drożdże, zagniatamy ciasto przez 2-3 minuty, powoli dolewając resztę ciepłej wody. Kiedy ciasto będzie sprężyste, przekładamy je do miski, przykrywamy ścierką kuchenną

Menmagazine
Mazurek cygański na waflu. Najłatwiejszy, najsmaczniejszy... 136

Składniki: 50 g rodzynek sułtańskich 50 g rodzynek jasnych 50 g śliwek bez pestek (suszone, wędzone...) 50 g moreli suszonych 2 łyżki skórki pomarańczowej kandyzowanej 50 g migdałów (słupki, płatki) 50 g orzechów (włoskie, pekan... ) 70 g mąki pszennej ½   płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka 170 g cukru + 1 łyżka do piany     Lukier cytrynowy(...)włożyłam jeden wafel. Masę przełożyłam na waflowy spód. Wygładziłam wierzch i wstawiłam do piekarnika na około 35-45 minut.   Zrobiłam lukier cytrynowy: Białka wlałam do miseczki, dodałam cukier i sok z cytryny. Ucierałam, aż powstała gładka masa. Na ciepłe ciasto wylałam lukier i po chwili zabrałam się za dekorowanie mojego mazurka.   Po zastygnięciu lukru na mazurku przełożyłam

Kuchnia u Krysi
DROŻDŻÓWKA EWY (Z RABARBAREM I BUDYNIOWĄ PIANKĄ) 142

zagniatamy (ja przy użyciu haków i miksera) elastyczne  ciasto.  Blaszkę smarujemy masłem, i ciastem (nie odstawiamy go już do wyrośnięcia w misce!) wylepiamy jej dno, podnosząc brzegi na około 1 cm. Blaszkę przykrywamy  ściereczką, odstawiamy do wyrośnięcia na ok. 60 minut w ciepłe miejsce. Po tym czasie ciasto  lekko nam wyrośnie. Wykładamy na nie odsączony rabarbar(...)rabarbar wykładamy ubitą piankę, a na nią kruszonkę. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, wkładamy ciasto i pieczemy około 50 minut do zezłocenia kruszonki

Walijskie Pichcenie
Marchewkowe muffiny z jagodami Goji, chałwowym kremem i świeżym granatem 277

zajadać się nimi bez końca! Do sałatek, jogurtów, kasz, na samo lub do ciasta.  Stąd też pomysł na muffiny. Tradycyjne marchewkowe ciacho zmodyfikowałam dodając do niego jagód Goji i ułożyłam do małych silikonowych foremek. Podałam z kremem chałwowym, świeżymi owocami granatu i świeżą kolendra. Zaskoczyłam chyba samą siebie, bo nim wystawiłam wypieki z pieca - zniknęły wraz z wizytą(...)miodu szklanka oleju 2 szklanki startej marchwi (na tarce o małych oczkach, odciśniętej) - ja robię to z wyczuciem, po prostu, żeby konsystencja była właściwa, odpowiednio gęsta łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka sody oczyszczonej  2 łyżeczki kakao 2 łyżeczki cynamonu   łyżeczka kardamonu  garść suszonych jagód Goji Jaja ucieramy z cukrem na puszysta masę. Następnie dodajemy olej

Sajkofanka smaku
Chleb żytnio-orkiszowy,ulubiony i zdrowy gluten 152

ciasta drożdżowego na 2-3 prędkości około 7 minut.Można pominąć dodatek drożdży,wówczas jednak znacznie wydłuży się czas wyrastania ciasta foremkę delikatnie wysmarować olejem i wysypać otrębami orkiszowymi.Przełożyć dobrze wyrobione ciasto chlebowe,powierzchnię wyrównać wilgotna ręką i przykryć formę folią spożywczą ,od strony zetknięcia z ciastem chlebowym również wysmarowaną olejem.Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.Ciasto wypełni(...)foremkę wyrośnięty chleb spryskać wodą i posypać przygotowanymi ziarnami wstawić do piekarnika nagrzanego do 230`C,boczne ścianki piekarnika spryskać wodą i piec 15 minut.Po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 210`C i piec kolejne 30 minut po upieczeniu chleb studzić na kratce

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Chleb ryżowo - gryczany ze śliwkami (bez glutenu, mleka i jajek) 270

Atmosfera zbliżających się Świąt sprawia, że myśli same krążą wokół aromatów śliwkowych i korzennych. Nawet chlebek upiekłyśmy taki, że w wersji słodszej z powodzeniem mógłby być

głodny alergik
Kalafiorowy spód do pizzy 142

  Lubicie pizzę? My lubimy, ale zwyczajna pizza jest dla mnie za ciężka. Przeważnie za tłusta, zbyt dużo sera no i jak dla mnie zbyt sycąca

Szybko Tanio Smacznie
Muffinki razowe z orzechami i marchewką (bez pszenicy, bez cukru) 145

Było ciasto marchewkowe, teraz pora na muffinki. Są rewelacyjne, słodziutkie choć nie zawierajaą cukru. Są sycące i zawierają mnóstwo cennych składników odżywczych, tak więc spokojnie mozna

pyszne zdrowości
Najlepsze przekąski i menu sylwestrowe! 4206

cieście i bułce tartej Kieszonki francuskie z brokułami i fetą Parówki w cieście francuskim Ciasto na pizze – szybkie, najlepsze, bez wyrastania! Hawajska tortilla z kurczakiem i ananasem Ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką i serem Quesadilla z kurczakiem i serem Tortilla z wędzonym kurczakiem i suszonymi pomidorami Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem Krążki cebulowe w cieście naleśnikowym Kotlety(...)porem CIASTA, CIASTKA, BABECZKI, MUFFINY, SŁODKOŚCI: Czy istnieje udana impreza w sylwestra bez dobrego ciasta? Raczej nie, dlatego przygotowałam dla Ciebie moje najlepsze przepisy. Znajdziesz poniżej propozycje na serniki, ciasta, ciasteczka i inne słodkości, które warto postawić na stole. Brak piekarnika lub czasu? Jeśli tak to w takim razie zainteresuj się ciastami bez pieczenia, na pewno szybciej

Kulinarne Przeboje
Pieczone gruszki z kruszonką 67

Szybkim pomysłem na deser są pieczone gruszki z kruszonką. Bardzo lubię gruszki, zwłaszcza gruszki karmelizowane , czyli pieczone gruszki w miodzie. Ten deser nie wymaga specjalnych umiejętności

codojedzenia