Idealny sernik dla wielbicieli ciastek Oreo :) Delikatny ,słodki i rozpływający się w ustach..... idealny będzie po mocnym schłodzeniu
Wypieki ReneJuż tyle razy pisałam, że uwielbiam serniki i często je piekę, ale napiszę jeszcze raz...uwielbiam je. Tym razem upiekłam pyszny czekoladowy sernik i podałam z
IzabelawkuchniMuffiny z białą czekoladą i porzeczkami to pyszne babeczki, których słodycz przełamuje duża ilość kwaskowatych porzeczek. Jak każde muffiny, i te przygotujecie ekspresowo, więc zachęcam do
Smakołyki BerenikiI wzięłam się za ten biały wypiek, jak zawsze pełna obaw i nie do końca zadowolona, stworzyłam mały egzemplarz testowy. Mam nadzieję, że Pani
Dieta moja pasjaKolejna nasza odsłona konkursowego przepisu! Tym razem padło na tofurnik od Martyny z bloga Jedz Rośliny :) Szczególnie cieszymy się, że wypróbowałyśmy tą propozycję, bo w
Candy PandasJesień w pełnej krasie, a co za tym idzie mamy piękne pomarańczowe dynie niemal wszędzie i możemy z nich zrobić nie tylko dania wytrawne ale również
Z Kuchni Do KuchniBiszkoptowa rolada z wiśniami to pyszny deser na lato. Świetnie się prezentuje, jest łatwa w przygotowaniu i smakuje obłędnie. Ciasto biszkoptowe upieczone z dodatkiem kakao jest
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!zrobienia tego deseru wykorzystałam białka które zostają mi po pieczeniu ciasta kruchego albo drożdżowego. Jagody miałam zawekowane w słoikach bez cukru. Są to jagody w swoim soku. Słodkie koszyczki przełamane są kremem który nie jest słodki, dzięki czemu beza nie jest przesłodzona. Można wykorzystać jagody mrożone. składniki koszyczki bezowe: 1/2 szklanki białek tj 125 ml 200 g cukru(...)tylko spód i obręcz. Zachować należy odstępy bo beziki trochę urosną. Wyciskam też na papierze małe beziki do dekoracji. One będą pieczone krócej. Piekarnik rozgrzewam temp 140 stopni góra dół. Wkładam blaszkę od razu, i piekę 20 minut po czym zmniejszam temp do 100 stopni i piekę dalej 80 minut. Wyłączam piekarnik i zostawiam uchylone drzwiczki żeby bezy
wesoła kuchniapieczenia. Żółtka dodać do suchych składników. Masło pokroić na kawałki i dodać do suchych składników. Wyrobić kruszonkę. Podzielić ją na 3 części, przy czym jedna z nich może być mniejsza od pozostałych. Odłożyć ją do lodówki. Włączyć piekarnik na 200 stopni C. Jedną częścią kruszonki wyłożyć na papier do pieczenia, którym należy wyłożyć formę do pieczenia. Kruszonkę(...)łyżeczek) i ubić ponownie na sztywno. Pianę wyłożyć na ciasto kakaowe. Wygładzić. Na pianę rozsypać kruszonkę z lodówki. Wstawić do piekarnika. Zmniejszyć temperaturę do 180 stopni C. i piec 50 minut. Ciasto wyjąć na kratkę, by się ostudziło
Weekendy w domu i ogrodzieznajomych, a potem wracać do domu i spróbować upiec go samej, bez przepisu, w oparciu o smak, który próbowałam i bazując na moim doświadczeniu z pieczeniem. Moje umiejętności i intuicja nigdy mnie nie zawiodły i wypieki tak wykonane zawsze przerastały moje oczekiwania. To ciasto dosłownie przerosło moje oczekiwania- było tak udane, że aż wyrosło i wyszło z foremki(...)pieczenia, sodę oraz sól. Do mokrych składników dodajemy w 3 porcjach składniki suche i ucieramy mikserem na wolnych obrotach tylko do połączenia składników. Gotowe ciasto wykładamy do formy i wyrównujemy wierzch. Pozostałego banana obieramy i przecinamy wzdłuż. Przeciętego banana układamy na wierzchu ciasta i posypujemy całość równomiernie pozostawioną łyżką brązowego cukru. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy
Smaczna Stronachrupiąca kruszonka... Pycha Przygotowanie ciasta nie zajmuje wiele czasu, przygotowuje się je bez użycia miksera, więc pracy zbyt wiele z nim nie ma. Idealne dla tych, którzy nie lubią spędzać dużo czasu w kuchni, a słodkości lubią Upały odpuściły, więc można włączyć piekarnik i upiec ciasto ze śliwkami i kruszonką Przepis na formę o średnicy(...)stronę ciasta. Kruszonka - do miski wsypać mąkę pszenną i cukier. Dodać masło i zagnieść kruszonkę. Tak przygotowaną kruszonką posypać ciasto. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Do gorącego piekarnika włożyć ciasto ze śliwkami i kruszonką i piec przez około 50 minut ( do suchego patyczka ) na funkcji grzania góra-dół. Po upieczeniu ciasto wyjąć i pozostawić do ostygnięcia. Artykuł Ciasto
WSZYSTKO SMACZNEprzepisem na to przepyszne ciasto chciałabym si ę z Wami dziś podzielić . Sernik z jogurtu greckiego, ricotty i jogurtu greckiego, pieczony bez spodu i bez dodatku m ą ki. Niesamowicie delikatny w smaku, bardzo wilgotny, absolutnie smaczny, polecam Wam serdecznie ;):) **** Pasqua si avvicina a grandi passi, da qui diviene necessario incominciare a pensare(...)jajku. Ciasto miksujemy do uzyskania jednolitej, kremowej masy. Ciasto przelewamy do okrągłej tortownicy (o średnicy 20 cm) wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównując wierzch łyżką. Formę przykrywamy folią aluminiową (stroną błyszczącą do środka) i rozpoczynamy pieczenie sernika w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Po ok. 30 minutach zdejmujemy folię
La grande e la piccola cuocajest na tradycyjnym półkruchym cieście, bez żadnych dodatków. Ciasto udało się idealnie, jest miękkie, kruche i wspaniale smakuje z masą jabłkową. Mam nadzieję, że szarlotka będzie Wam smakowała tak jak mnie, bardzo polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tradycyjna Szarlotka na Półkruchym Cieście Składniki: Ciasto: 500g mąki pszennej (użyłam tortowej) 160g(...)zapachu) Ciasto: 1. Do miski przesiać mąkę z cukrem pudrem. Dodać cukier wanilinowy, proszek do pieczenia i wymieszać. Schłodzone masło zetrzeć na tarce z grubymi oczkami w misce z mąką , podsypując mąką ( patrz FILM ). Dodać pozostałe składniki na ciasto i wymieszać mikserem, aż powstaną wilgotne okruchy. 2. Odłożyć mikser i z okruchów zagnieść rękoma ciasto. Ciasto podzielić na dwie
Mała Cukierenkabardzo smaczne zaraz po ugotowaniu, ale również następnego dnia po odsmażeniu. Składniki (na 4 porcje: Farsz 140 g bryndzy 200 g pieczonej dyni (bez skóry) cebula natka pietruszki młody liść selera naciowego sól odrobina oleju do smażenia Ciasto 250 g mąki pszennej ok. 130 ml wrzątku pół łyżeczki soli Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Zeszklić (nie podsmażać(...)zeszkloną cebulę. Całość dobrze wymieszać i doprawić do smaku solą. Mąkę wymieszać z solą. Wyrabiać ciasto, stopniowo dolewając gorącą wodę. Uważać, by się nie poparzyć! Ciasto po wyrobieniu powinno być gładkie i elastyczne. Odstawić na kwadrans pod przykryciem wilgotną ściereczką, by ciasto odpoczęło. Ciasto podzielić na 4 części. Każdą rozwałkować na cienki (2 mm) placek na blacie oprószonym mąką
Weekendy w domu i ogrodzieMałe bułeczki orkiszowe, w sam raz na dziecięcą imprezę. Idealne zarówno dla małych jak i dużych. Pyszne, puszyste i co istotne błyskawiczne. Polecam bardzo
Smaczne Zdrowe