ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:809/1234)

Keks z suszonymi owocami 118

opadają na dno. Jednak według mnie bez mąki są zdecydowanie smaczniejsze Używam też niewielu owoców, bo właśnie takie podstawowe połączenie uwielbia moja rodzinka. Ciasto idealne do kawki albo herbatki Keks z suszonymi owocami Składniki: 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 250 g margaryny 5 jajek pół łyżeczki proszku do pieczenia około 70 g suszonych moreli(...)połowę cukru i ucieramy aż piana będzie gęsta i szklista. Pianę wraz z owocami dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy. Całość przelewamy do wyłożonej papierem od pieczenia keksówki. Pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku w 160°C (z termoobiegiem) przez około 60 minut do tzw. suchego patyczka. Gotowy studzimy i ewentualnie obsypujemy cukrem pudrem. Smacznego Artykuł Keks z suszonymi owocami

PatiGotuje
Czekoladowo - bananowe muffinki owsiane z truskawkami 123

Robi się bardzo szybko, są pyszne, a jeśli dodamy jeszcze jedno jajko, ciasto będzie bardziej puszyste. Bardzo polecam :) Składniki (około 10 muffinek): 2 bardzo dojrzałe banany 1 szklanka zmielonych na mąkę płatków owianych lub mąki owsianej 1 jajko 2 kopiate łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki roztopionego oleju kokosowego kilka sztuk truskawek Wykonanie: Piekarnik nagrzać(...)drobinki). Banany rozgnieść, połączyć z jajkiem i roztopionym olejem. Wsypać mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Całość dokładnie wymieszać. Nakładać do foremek na muffinki, mniej więcej do 2/3 wysokości. W środek każdej muffinki wcisnąć niewielką truskawkę (szerszą częścią do góry). Piec przez 25 minut

Healthy food explorer
Malinowa delicja bez pieczenia 218

Mocno malinowy deser bez pieczenia na biszkoptowych języczkach z dużą dawką witamin z mrożonych malin , deser jest prosty w przygotowaniu, uwielbiany przez dzieci, zrobiony

Wanilia i Kardamon
Tarta szpinakowo jaglana 161

następnie dłońmi. Szybko i krótko, by ciasto zbytnio się nie nagrzało. Owijamy w woreczek i przekładamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie wałkujemy na kształt formy i przekładamy do lekko posmarowanej tłuszczem. Boki układamy na jakiejś małej blaszce, je również będziemy piec. Ciasto dziurkujemy widelcem, a następnie przykładamy arkusz papieru do pieczenia i wysypujemy np. fasolą lub kulkami(...)ceramicznymi środek- tak by w trakcie pieczenia nie wyrósł do góry. Wstawiamy do nagrzanego do 190⁰C piekarnika na 15 minut, po czym ściągamy papier z obciążeniem i pieczemy kolejne 15 minut. Zdecydowanie krócej pieczemy pozostałe skrawki- wystarczy w sumie jakieś 15-20 minut, w zależności od ich wielkości. Gotowe skrawki kruszymy. Krem jaglany: W rondelku z nieprzywierającym dnem

Kuchnia w czekoladzie
Domowa granola 142

ciągu dnia kiedy mam na coś ochotę i nie wiem dokładnie na co a że zdrowe i super smaczne to wybieram bez wyrzutów sumienia tę opcję, do pochrupania bez wyrzutów sumienia Miłego i smacznego dnia! Składniki: 1 szklanka płatków owsianych 2 łyżki ziaren słonecznika 2 łyżki płatków migdałów 2 łyżki orzechów laskowych 2 łyżki posiekanych suszonych moreli(...)składnikami (oprócz miechunki i morwy białej) wysyp na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, przypraw, dodaj miód, syrop z agawy lub klonowy, dokładnie wymieszaj i równomiernie rozłóż. Wstaw do rozgrzanego piekarnika na 25 minut, kilka razy wymieszaj całość, tak aby wszystkie składniki równomiernie się podpiekły. 5 minut przed końcem dorzuć miechunkę i morwę białą, wymieszaj, podpiecz. Gotowe! smacznego Do domowej

Zasmakuj Kuchni
CIASTO LETNIE MARZENIE 151

termoobieg lub 170-180 st.C ustawienie góra dół ok. 15-20 minut (do suchego patyczka) Po upieczeniu i ostygnięciu wyciągamy z blachy i usuwamy papier do pieczenia. Przekładamy znów do blachy (możemy całą blachę ,aż po brzegi wyłożyć folią spożywczą, będzie nam łatwiej wyjąc ciasto) GALARETKI: WIŚNIOWA: Dwie wiśniowe galaretki rozpuszczamy w połowie szklanki wody. Ja gotuję wodę(...)Tężącą galaretkę z owocami wylewamy na ciasto. Chłodzimy. Wylewamy pozostałe galaretki i chowamy najlepiej na całą noc do lodówki. Smacznego :) MAŁA RADA: Zamiast cytrynowej i agrestowej galaretki możemy użyć truskawkowej. Ja wykorzystałam takie jakie miałam.  Jeśli mamy świeże owoce, galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 1,5 szklanki wody. Polecam również pyszne ciasto bez pieczenia z truskawkami i ciepłymi

Pani na deser
Ciasto Styropian na jogurtach z borówkami 143

ciasto kruche. Z masła, cukru, żółtek, mąki i proszku do pieczenia zagnieść jednolite ciasto. Ciasto podzielić na pół, zawinąć w folię spożywczą i wstawić do zamrażalnika na 10 min. Połowę wykleić w formie prostokątnej (o wymiarach ok. 35x 24cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 15min. w temperaturze 180°C, aż ciasto(...)ciasto. (Ciasto musi być chłodne). Na górze masy powtykać borówki. Wyciągnąć ciasto z zamrażalnika i zetrzeć je na wierzch ciasta na tarce o grubych oczkach. Ciasto piec ok. 60 min. w temperaturze 170°C.  Pozostawić na blacie do wystudzenia. 3 łyżki mleka wlać do rondelka lekko podgrzać wsypać pokrojone drobniutko kawałki czekolady. Pozostawić pod przykryciem na  kilka minut

Kubki smaku
Ciasto z borówkami i orzechami włoskimi w karmelu (bez miksera) 192

orzechów włoskich w karmelu DeliDeli * cukier puder do oprószenia ciasta *+do dekoracji – jak na zdjęciach. Ciasto można również polać lukrem i obsypać rozdrobnionymi orzechami włoskimi w karmelu. Przygotowanie: Margarynę topimy w rondelku na małym ogniu. Odstawiamy do przestudzenia. Do miski wsypujemy obie mąki, budyń (czubatą łyżeczkę) i proszek do pieczenia, mieszamy łyżką. Dodajemy cukier, znów mieszamy. Następnie wbijamy(...)masy. Ciasto wylewamy do natłuszczonej i obsypanej kaszą manną keksówki. Na wierzch wykładamy borówki (jeśli nie chcecie, aby owoce były na dnie ciasta można je delikatnie obtoczyć w odrobinie mąki) i pokruszone w dłoniach (lub posiekane nożem) orzechy włoskie w karmelu. Ciasto wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy do tzw. suchego patyczka około 45 minut (czas jest

Słodkie okruszki
Krucha szarlotka z budyniem 306

pieczenia i odstawić. Przygotować kruche ciasto. Na stolnicy wymieszać mąkę z cukrem, solą i proszkiem do pieczenia. Dodać zimne masło i posiekać nożem. Następnie dodać jajka i zagnieść ciasto. Gotowe ciasto podzielić na dwie części. Jedną część schować do zamrażarki a drugą część ciasta zetrzeć na tarce o grubych oczkach na dno przygotowanej blaszki. Ciasto lekko docisnąć(...)pokroić w niedużą kostkę. Z lodówki wystawić foremkę z ciastem. Na cieście ułożyć pokrojone jabłka. Na jabłka wyłożyć ciepły budyń i ładnie wyrównać. Na wierzch zetrzeć drugą część ciasta z zamrażarki. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piecciasto się ładnie przyrumieni, ok 40 minut, funkcja góra-dół. Przed krojeniem dobrze wystudzić, można posypać cukrem pudrem

Monia miesza i gotuje
Kawowo śmietankowy tort z ptasim mleczkiem 148

dnia bez tego napoju ale w środku ukryłam słodziutkie ptasie mleczko .... Koniecznie pokuście się na tę kompozycję. Uważam, ze całość komponowała się idealnie pod każdym względem.  Kawowo śmietankowy tort z ptasim mleczkiem Składniki :  Biszkopt: 6 jajek 3-4 szklanki cukru  1 szklanka maki pszennej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia szczypta(...)dodajemy porcjami cukier stale miksując,następnie żółtka. Mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy do masy jajecznej i mieszamy.  Wylewamy ciasto biszkoptowe do blachy wyłożonej papierem do pieczenia, pieczemy w temperaturze 170-180 stopni wkładając biszkopt do zimnego piekarnika - pieczemy około 25 - 30 minut do suchego patyczka (koniecznie pilnujmy). Biszkopt wyciągamy, rzucamy dwukrotnie z wysokości

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Torcik ryżowo-jabłkowy, bez mąki i masła (Torta di riso e mele, senza farina e burro) 142

Chciałam podzielić si ę  z Wami przepisem na szarlotkę  bez m ą ki i masła, za to z dodatkiem ryżu i ricotty. Torcik jest bardzo lekki, delikatny w smaku i aromatyczny, cudnie pachnie cynamonem i wanili ą.  Smacznego! **** Oggi Vi voglio proporre una deliziosa torta con mele e riso, senza farina e burro. La torta(...)minut, po czym odstawiamy do wystygnięcia. Miksujemy żółtka z cukrem do uzyskania puszystej masy. Dodajemy ricottę, 1 łyżeczkę cynamonu, ziarenka z laski wanilii oraz ugotowany ryż. Całość dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy ubitą na sztywno pianę z białek. Ciasto delikatnie mieszamy. Okrągłą formę do pieczenia o średnicy 24 cm smarujemy

La grande e la piccola cuoca
Sernik wiedeński 160

sernik. Taki, jaki lubię najbardziej - czyli bez ciasta. Sernik wiedeński - klasyka, która nigdy się nie znudzi, do której lubię powracać. Sernik najlepiej smakuje po 2 dniach, wtedy wydobywa cały swój smak, swoją "sernikowość", ma idealną konsystencję. Jeśli więc planujecie pieczenie sernika, lepiej upiec go nieco wcześniej (np. na niedzielny obiad najlepiej piec w piątek wieczorem). Składniki(...)rozgrzać piekarnik do 180stC. Dno tortownicy (23cm) wyłożyć papierem, wlać masę serową. Tortownicę umieścić na środkowej półce piekarnika, a na dno piekarnika postawić naczynie z wrzącą wodą. Sernik piec 15 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 150stC i piec jeszcze 45 minut. Po upieczeniu środek sernika powinien być ścięty, ale nie twardy (inaczej sernik będzie zbyt suchy). Wyłączyć piekarnik, sernik studzić

Obiad gotowy
Zawijane drożdżówki z kruszonką i lukrem 112

ciepłe miejsce bez przeciągów na 30 minut do „ ruszenia drożdży". Dokładny opis przygotowania rozczynu możesz przeczytać  tutaj . Po tym czasie do wyrośniętych drożdży dodać pozostałą mąkę, cukier, żółtka, sól oraz wlać resztę mleka. Ciasto wyrabiać rękami lub przy pomocy miksera z końcówkami do ciasta drożdżowego. Wyrabiać ok. 10 minut, pod koniec dodając(...)cukier przełożyć na stolicę. Palcami rozcierać masło z mąką i cukrem, aż powstanie sypka kruszonka.   Wyrośnięte ciasto przełożyć na stolicę, krótko zagnieść rękami, a następnie rozwałkować na duży prostokąt (stolnicę można podsypywać mąką lub wysmarować olejem, by ciasto się nie kleiło). Ciasto wysmarować lekko stopionym i przestudzonym masełkiem (pozostawiając odrobinę na wierzch drożdżówek) i równomiernie posypać kruszonką (1/4 odstawić

Nastoletnie Wypiekanie
CEBULARZE (BEZGLUTENOWE, WEGAŃSKIE, BEZ DROŻDŻY) 160

Pyszne, łatwiutkie w wykonaniu, idealne jak przekąska do pracy, szkoły - takie są właśnie moje cebularze. Jeśli dodać, że przygotowane na bazie skiełkowanej gryki, bez drożdży, glutenu, produktów pochodzenia zwierzęcego, to zachwycą nawet największego maniaka zdrowej żywności, alergika (mając na względzie brak alergenów i szkodliwych produktów), czy kulinarnego lenia (ze względu na szybkość i prostotę wykonania). Polecam! Składniki(...)wyrabiamy ciasto. Formujemy okrągłe placki, które wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.  Cebulę kroimy w pióra lub kostkę. Mieszamy z 1 łyżką oleju i makiem. Wykładamy na nasze placuszki. Odstawiamy w bardzo ciepłe miejsce, np. na kaloryfer, do wyrośnięcia (sfermentowana, skiełkowana gryka powoduje, że ciasto przygotowane na jej bazie wyrasta, naprawdę!). Pieczemy 30 minut w temperaturze

Jeść, by żyć w zdrowiu