ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:719/1234)

Murzynek bez jajek. 121

Zosi :) Zrobione na maślance, bez jajek. Jest pyszne. Delikatne i wilgotne. Powiem nawet, że trochę przypomina brownie. Co jeszcze ważne, jest szybkie i proste w przygotowaniu. Można posypać cukrem pudrem, lub polać polewą czekoladową. Ja zrobiłam polewę. Najlepiej kroić, po całkowitym wystudzeniu, ponieważ jest bardzo delikatne i może się rozpadać. Bardzo polecam to ciasto. Spróbujcie, a na pewno będziecie(...)Składniki sypkie wsypać do miski. Wymieszać. Dodać składniki mokre. Zmiksować, żeby wszystko się połączyło. Gotowe ciasto, przełożyć do tortownicy, wyłożonej papierem do pieczenia. Boki tortownicy, wysmarować masłem lub margaryną i posypać bułką tartą. Piec w temperaturze 180 stopni, 1 godzinę i 10 minut. Do suchego patyczka. Przygotować polewę. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, razem ze śmietanką. Cały czas mieszając

Agusiowe smakołyki
Ciasto ptasie mleczko na mleku skondensowanym z galaretką-ciasto pianka 165

zrobić też na okrągłych biszkoptach, wtedy jest to ciasto bez pieczenia. Gorąco polecam i zapraszam  SKŁADNIKI  *przepis na dużą blaszkę ok 25x35cm BISZKOPT (można pominąć i wykorzystać okrągłe biszkopty) -3 jajka -1 szkl mąki pszennej tortowej -6 łyżek oleju -6 łyżek wody -płaska łyżeczka proszku do pieczenia -0,5 szkl cukru WARSTWA I -1 galaretka(...)ponieważ ma być cienki. Jajka ucieramy z cukrem na jasną masę, dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz olej i wodę. Wszystko miksujemy. Powstałe ciasto dajemy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 10-15 minut w temp 180 stopni. Biszkopt studzimy. Następnie do miski dajemy 400ml wrzątku, łyżkę żelatyny i galaretkę

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Babeczki z mango i kokosową nutą 243

kolorowe papilotki Stella Przygotowanie: Masło rozpuszczamy i studzimy. Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). W misce mieszamy dokładnie 2 jajka i cukier (ja używam ręcznej trzepaczki). Następnie wlewamy przestudzone masło, mieszamy. Kolejno wsypujemy powoli mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy do połączenia składników. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Do każdej nakładamy(...)masę na babeczki (do  niespełna 3/4 wysokości), następnie po 3 łyżeczki pulpy z mango i na to około 0,5 łyżki masy. Babeczki pieczemy na środkowym poziomie piekarnika do tzw. suchego patyczka (około 20 minut). Po przestudzeniu oprószamy delikatnie cukrem pudrem. Smacznego Szykując się do świątecznych i codziennych wypieków nie zapomnijcie się zaopatrzyć w dobre produkty do pieczenia

Słodkie okruszki
Sernik pod pierzynką w kratkę 138

Bez żadnych „udziwniających „ go dodatków. Sernika staromodnego, pieczonego według dawnej receptury… Jako sernikomaniak pragnę nadmienić, że wracam pokornie z takim oto przepisem 😊 Spontanicznie, weekendowo , przy okazji wykonywania kilku innych ciach powstał on. Sernik pod pierzynką w kratkę 😊 Smacznego! Składniki na ciasto kruche: 3 szklanki mąki pszennej 3 żółtka cukier waniliowy 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy z resztą składników. Dodatkowo: cukier puder do posypania WYKONANIE:   1 CZĘŚĆ CIASTA KRUCHEGO MASA SEROWA   KRATKA Z CIASTA KRUCHEGO   PIECZEMY:   65 (piekarnik z termoobiegiem)   -80 MINUT (tradycyjna „witryna” ) W TEMP 180 STOPNI ZOSTAWIAMY DO CAŁKOWITEGO OSTYFNIECIA W PIEKARNIKU! POSYPUJEMY CUKREM PUDREM Smacznego! Normal 0 21 false false

Domowe ciasta
Muffiny cukiniowo-bananowe 153

napoju kakaowego w proszku 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 50 g rodzynek Przygotowanie:   1. Cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach. 2. Obie mąki połączyć ze słodkim kakao , proszkiem do pieczenia i sodą. 3. Jajka roztrzepać, dolać ole, jogurt i pogniecione banany. Następnie dodać(...)startą cukinię oraz rodzynki. Wsypać składniki suche. Masę dobrze wymieszać - do połączenia składników. 4. Blachę do muffinek wyłożyć papilotkami. Do każdej papilotki nakładać ciasto, do wysokości 3/4. Piec w temperaturze 170 stopni C przez około 20 minut. Upieczone  wyjąć z blachy i pozostawić do zupełnego ostygnięcia

kolorowotorcikowo
Przepis #161 FIT Fale Dunaju 178

tego ciasta. Moje FIT Fale Dunaju są bezglutenowe i bez dodatku białego cukru. Jeśli lubicie ciasta z owocami to ta wersja zapewne Wam posmakuje:) Wartości odżywcze (cała blacha): 1913 kcal w tym: B: 81, 5g; W: 119 g; T: 114 g.   Składniki (blacha o wymiarach 24x24 cm) Ciasto - 6 jajek - 60 g mąki kokosowej - szczypta sody oczyszczonej(...)Wykonanie Ciasto Białka oddzielmy od żółtek. Ubijamy białka na sztywną pianę. Pod koniec dodajemy słodzidło oraz po jednym żółtku (po każdym dokładnie miksujemy). Na koniec wsypujemy mąkę wymieszaną z sodą. Całość łączmy ze sobą. 3/4 ciasta przekładamy na formę a pozostałą część mieszamy z kakao. Masę z kakao układamy na jasnej części ciasta. Na wierzch wykładamy wiśnie.  Pieczemy

Health-Fit-Life
Tarta z cukinią i wędzonym łososiem 289

tylko natknęłam się na ten przepis, wiedziałam, że zrobię go bez żadnych poprawek czy zmian. Wszystko wydawało mi się w tej tarcie idealne i takie faktycznie było. Do tej pory jadłam kilka tart wytrawnych, ale ta to mój zdecydowany nr 1 jak na chwilę obecną. Pyszna:) Spód: 200 g mąki 115 g masła 4 łyżki zimnej wody szczypta soli(...)zagniatamy. Na koniec dodajemy 4 łyżki bardzo zimnej wody, wyrabiamy raz jeszcze. Przygotowanym ciastem wylepiamy dno i boki formy na tartę (śr. 23cm) i nakłuwamy widelcem w kilku miejscach. Ciasto przykrywamy papierem do pieczenia, przesypujemy fasolę lub groch i tak obciążoną tartę podpiekamy około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Po tym czasie papier z fasolą zdejmujemy

Smaki Na Talerzu
Korzenne ciasto bananowe z jabłkami 172

czasu, spróbuję jakiegoś nowego przepisu. Ciasteczka nadal w proszku i tym razem przeszkodziła mi awaria wody. Bez komentarza Wolałam nie pozostać z górą brudnych garów w zlewie, więc wszystko się zaczyna nawarstwiać na te ostatnie przedświąteczne dni. Obym dała radę Korzenne ciasto bananowe z jabłkami foremka 25 x 30 cm 3/4 szklanki mąki orkiszowej pełnoziarnistej 1/2 szklanki mąki gryczanej(...)banany, krótko zmiksować. Mąkę wymieszać z pozostałymi suchymi składnikami. Połączyć z masą jajeczną. Na końcu dodać ekstrakt waniliowy i pokrojone jabłka, wymieszać. Wylać ciasto na foremkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec około 35-40 minut do suchego patyczka. Po przestudzeniu udekorować lub posypać zmielonym na puder ksylitolem. Artykuł Korzenne ciasto bananowe z jabłkami pochodzi z serwisu Fitkot

Fitkot
Makowiec domowy 158

branżowych, w tym m.in. licznymi Złotymi Laurami Konsumenta, medalem Pani Domu, wyróżnieniami w konkursach Perła Rynku FMCG, czy Złoty Paragon. Zaufanie i rekomendacje Klientów zdobyły dzięki zastosowaniu tradycyjnej receptury, bez użycia konserwantów. Wyjątkowość zawdzięczają także połączeniu najwyższej jakości składników, dzięki czemu do masy nie trzeba dodawać już rodzynek, skórki pomarańczowej i miodu. Składniki : 550 g mąki(...)końcu dodajemy olej i dobrze wyrabiamy tak około 6 minut. Miskę przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na godzinę. Następnie ciasto dzielimy na pół i rozwałkowujemy na około 1 cm, nakładamy smarujemy roztrzepanym białkiem i rozsmarowujemy połowę masy,makowiec ciasno zwijamy jak roladę, przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia łączeniem do dołu, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na około

Sama słodycz i szczypta chili
Tort lodowy cheesecake z czekoladowo orzechową praliną 160

torty . Przyrządzam je często i sezonowo zamiast tradycyjnego ciasta jak tort jeżynowy . Pomysł na mrożony cheesecake wpadł mi całkiem przypadkiem do głowy. Ostatnio piekłam czekoladowo orzechową pralinę i tak sobie pomyślalam, że część wykorzystam do mrożonego sernika. Do praliny użyłam pekanowców ale oczywiście można wybrać dowolne orzechy. Lubię desery bez pieczenia. Gotową pralinę wykorzystałam na spód sernika(...)masła Składniki na pralinę grubo pokrój. Rozpuść masło z golden syropem i wymieszaj z orzechami i czekoladą. Wyłóż blaszkę papierem do pieczenia i rozprowadź równomiernie pralinę. Wstaw do piekarnika nastawionego na 100ºC i piecz pralinę przez 30 minut. Wyjmij z piekarnika, ostudź i przemieszaj. Przechowuj pralinę w metalowym pudełku. Spód do sernika 150 g pralin z przepisu powyżej

codojedzenia
Sernik dietetyczny z granatem 207

wyłożyć papierem do pieczenia. Zapiąć obręcz formy tak, aby krawędzie papieru były wypuszczone na zewnątrz.  Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Twaróg, jajka, żółtka, ksylitol i esencję waniliową oraz sok z cytryny zmiksować dokładnie, ale niezbyt długo. Dzięki temu masa nie napowietrzy się i sernik będzie kremowy, a jego wierzch podczas pieczenia pozostanie płaski. Wylać masę serową(...)Głęboką blachę piekarnika umieścić na dolnym poziomie i wypełnić gorącą wodą do wysokości 2/3. Tortownicę z masą serową położyć na kratce na średnim poziomie piekarnika. Piec ciasto w temperaturze 170 stopni przez 50 minut. Po tym czasie uchylić piekarnik na 10 minut, a następnie wyjąć ciasto na blat i wystudzić. Schłodzić w lodówce, najlepiej przez całą noc.  Podawać

Kulinarne Inspiracje
Empanadas z bananami i czekoladą (White sugar free) 176

więcej niż 25 minut. Zachęceni, to mam jeszcze jedną dobrą informację dla zwolenników słodkości bez białego cukru. Do przepisu nie użyłam ani grama, a nadzienie zyskało słodycz płynącą z bananów. Doskonała przystawka na każdego rodzaju kinder party. Zapraszam.  Składniki :  1 płat ciasta francuskiego ok 330 g  150 g orzechów laskowych szczypta soli 50 g gorzkiej czekolady(...)wykładamy łyżkę masy orzechowo-czekoladowej i na niej układamy plasterek banana. Składamy każdy kwadrat po przekątnej tak by powstał trójkąt. Smarujemy rozkłóconym jajkiem i wstawiamy do piekarnika na 15 minut. Pieczemy w temperaturze

vaniliowoczekoladowa
Mini tarty czekoladowe z solonym karmelem 243

Ciasto: 1. Do miski przesiać mąkę z kakao, dodać pozostałe składniki na ciasto i wymieszać mikserem, aż powstaną wilgotne okruchy. 2. Blat podsypać mąką i wysypać wilgotne okruchy, szybko rękoma zagnieść ciasto. 3. Ciasto dosyć cienko rozwałkować, podsypując mąką i wyłożyć nim foremki do mini tart ( patrz FILM , użyłam 3 foremek wielkości 6x11cm i 2 foremki o średnicy 10cm). Ciasto(...)gęsto ponakłuwać widelcem i włożyć do zamrażalnika na około 35 minut lub do lodówki na około 60 minut. 4. Dobrze schłodzone ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w 190C na funkcji góra-dół przez około 12-15 minut. Piekłam na środkowej półce piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Karmel: 5. Do rondelka wsypać cukier, dodać wodę

Mała Cukierenka
Wytrawny chlebek z cukinii 147

przygotowaniu i bez drożdży, zatem nie wymaga wyrastania i długiego wyrabiania. Przepis od mojej sąsiadki, która dostarcza mi codziennie kilogramy cukinii prosto ze swojej uprawy - Ona wie co dobre! Będziesz potrzebować keksówka 20 cm cukinia - 500 g jajka - 2 szt olej/oliwa - 50 ml mąka pszenna - u mnie mąka pszenna chlebowa typ 750 - 350 g proszek do pieczenia(...)mąkę, proszek do pieczenia, sól, pieprz oraz pestki dyni, słonecznika Etap III - Łączymy składniki Do soku z cukinii dodaj jajko oraz olej, dokładnie wymieszaj. następnie dodaj startą cukinie oraz suche składniki. Na koniec  połącz wszystkie składniki. Etap IV - Pieczenie Przygotuj keksówkę i wyłóż ciasto. Wstaw do nagrzanego piekarnika 170 stopni piecz 50 minut. Gotowy do krojenia

Wylizany Rondel