ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:335/1234)

Super łatwy domowy chleb bez zagniatania 181

bez zagniatania. Generalnie nie wymaga on żadnych specjalnie umiejętności. Jest tylko jeden tricky moment –ciasto po wielogodzinnym rośnięciu trzeba wyłożyć na papier do pieczenia, żeby podrosło z godzinę, w czasie, kiedy nagrzewa się piekarnik. Otóż ciasto jest bardzo wilgotne i kleiste. Jeśli masz jakieś doświadczenie z ciastem, to po wyłożeniu ciasta na podsypany mąką papier, przełóż ciasto kilka(...)Połóż na kuchennym blacie arkusz papieru do pieczenia, oprósz środek mąką. Przełóż podrośnięte ciasto z misy na oproszone mąką miejsce. Najlepiej zrobić to przy pomocy szpatułki cukierniczej – ma elastyczną, zrobioną z silikonu końcówkę, dzięki której można wyciągnąć z misy całe ciasto. Krok 3 Posyp delikatnie ciasto w wierzchu mąką. Ciasto będzie bardzo wilgotne i klejące. Spróbuj przy pomocy

Niedzielny kucharz
Ciasto Piña Colada 132

krótko mikserem na najniższych obrotach), po czym stopniowo przesiewać do ciasta mąkę, delikatnie mieszając. Ciasto przelać do blaszki (23 x 33cm) wyścielonej papierem do pieczenia (fot.1) i piec w 180°C (grzanie góra dół) przez 20-25 minut. Wyjąć z piekarnika i zostawić w formie na ok. 10 minut  (fot.2) , po czym wyłożyć na stolnicę odwracając do góry(...)się rozpuści. Dodać mąkę ziemniaczaną oraz wiórki kokosowe, wymieszać. Wyłożyć do blaszki wyścielonej papierem do pieczenia (można użyć tego od biszkoptu)  (fot.3) , równo rozsmarować. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C (grzanie góra dół) i piec przez około 25 minut. Wystudzić  (fot.4) . Ananasa dobrze odcedzić z syropu (można nawet trochę odcisnąć) i pokroić w drobną kostkę. Syrop

Świat Ciasta
Tort Ombre Rose Cake i test produktów emako.pl 243

cukru,  czubata łyżeczka proszku do pieczenia. Białka ubić na sztywno, stopniowo dosypując cukier. Mąki przesiać wraz z proszkiem. Do ubitych białek dodawać po jednym żółtku, dokładnie miksując. Na koniec dodać przesiane mąki, delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą tortownicy o śr. 24cm. piec około 35-40 minut w temp. 175st. Ostudzić i przekroić(...)resztą cukru pudru, dodać nasiona wanilii oraz ubitą śmietankę, krótko zmiksować, tylko do połączenia się masy. Nasączony blat ciasta posmarować cienką warstwą dżemu oraz połową kremu. Przykryć drugim nasączonym blatem. Posmarować dżemem oraz pozostałym kremem. Przykryć trzecim nasączonym biszkoptem.Krem na bezie szwajcarskiej: 6 białek,  450g masła,  400g cukru,  szczypta soli,  fioletowy barwnik spożywczy Wilton.  Białka

Z miłości do słodkości
Brownie z fasoli (z lekko orzechową nutą) 284

brownie z fasoli jest obłędnie kakaowe. Ma ciężką, mokrą fakturę, ale nie zapycha. W smaku fasola jest w ogóle niewyczuwalna. Mój mąż gdy dowiedział się, że je ciasto z fasoli poszedł bez słowa do kuchni i… wrócił z dokładką Uznał, że skoro jest takie zdrowe to można sobie pozwolić na większą porcję. 1 puszka czerwonej fasoli 4 jajka(...)miski. Dodajemy zmielone migdały, kakao, cukier, olej oraz proszek do pieczenia. Na koniec wbijamy 4 jajka. Można je też zastąpić glutem z siemienia lnianego (4 łyżki zmielonego siemienia lnianego zalewamy ciepłą wodą i odstawiamy na 15 minut do lodówki). Całość blendujemy do uzyskania jednolitej masy. Ciasto przelewamy do kwadratowej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym

Dieta bez mleka
Murzynek z wiśniami 173

kubkiem herbaty w ręku.  A jutro polowanie na kasztany :) Wypadałoby wspomnieć co nieco o poniższym cieście:) Cóż, kolejny rodzinny przepis, który zawsze spotyka się z adoracją z mojej strony:) Murzynek :D Puszysty i wilgotny zarazem, bardzo czekoladowy :) Z dodatkami lub bez:) W sam raz na początek weekendu: :) P.S. Wiśnie są mało widoczne na zdjęciu jednak zapewniam, że się(...)kakao, pół szklanki wody i cały czas mieszając gotować 5 minut na wolnym ogniu. wystudzić. Mąkę z proszkiem do pieczenia wsypać do masy kakaowej i cały czas mieszając dodać 5 żółtek i wlać alkohol. Następnie delikatnie wmieszać białka ubite na sztywną pianę. Ciasto wlać do wysmarowanej tłuszczem formy. Na wierzchu poukładać wiśnie

My simple kitchen
Rogaliki z czekoladą 182

kierując się do jego wierzchołka (wierzchołek trójkąta powinien się znaleźć na spodzie dobrze przyklejony do ciasta). Zawinięte ciasto uformować w kształt rogalika i ułożyć w dużych odstępach na blaszce posypanej mąką ziemniaczaną. Rogaliki przykryć ręcznikiem kuchennym i zostawić na 20-30 minut do ponownego wyrastania. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 ° C. W miseczce rozbełtać jajko. Każdy rogalik posmarować pędzelkiem jajkiem(...)drzwiczki (np. spryskiwaczem do kwiatów). Rogaliki piec około 15 minut. Upieczone przełożyć na kratkę do ostudzenia. Uwagi: Pamiętajcie, że wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Aby czekolada nam nie "uciekła" z rogalików, powinny być one dobrze zlepione w każdym miejscu. Widoczną na zdjęciu wersję rogali przygotowywałam z 6 żółtek, bo zostały mi po bezie. Dzięki temu wyszły mocno żółciutkie

Passions hobbies life
RabArbar Pod Chmurką 218

pozostałym cukrem, dosypujemy łyżkę mąki ziemniaczanej ciasto wyklejamy na oprószoną mąką foremkę, może być np. do tarty ciasto wstawiamy na nagrzanego piekarnika na około 10-15 minut, po tym czasie na podpieczony spód wykładamy owoce, a na wierzch wykładamy pianę z białek wstawiamy do piekarnika na kolejne 15- 20 minut do chwili aż beza delikatnie się zarumieni Podajemy schłodzone, SMACZNEGO

Luźna Kuchnia
SERNIK CYTRYNOWY Z WÓDKĄ I MAKIEM 185

WYKONANIE Jajka i twaróg wyjmujemy wcześniej z lodówki i zostawiamy na blacie do ocieplenia. Spód formy o średnicy 21-22 cm wykładamy papierem do pieczenia i zapinamy obręcz. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni C, bez termoobiegu. Ciasteczka rozmiksowujemy w malakserze. Dodajemy rozpuszczone masło i mak. Dokładnie mieszamy, wykładamy na spód przygotowanej formy i dokładnie ugniatamy. Do kubeczka(...)skórkę z 2 cytryn (tylko zewnętrzną żółtą część) i miksujemy krótką chwilę, do połączenia składników w gładką, lekko płynną masę. Przelewamy do przygotowanej tortownicy i pieczemy 30 minut, aż ciasto nie będzie surowe. Ostrożnie wyjmujemy blaszkę z ciastem z piekarnika i łyżką wykładamy śmietanę z ksylitolem lub cukrem. Wyrównujemy wierzch i ponownie wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 10 minut.  Wyłączamy

cool and minty
Torcik Arbuzowy Bez Pieczenia na Serkach Homogenizowanych 197

500g pokrojonego arbuza bez pestek 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Wierzch: 150ml schłodzonej śmietanki kremówki 36% 2 łyżeczki cukru pudru 1 łyżeczka fixu do śmietany arbuz do ozdoby mini bezy do ozdoby 1. Żelatynę zalać wodą, wymieszać i odstawić na około 15 minut, aby napęczniała. Spód: 2. Tortownicę o średnicy 21cm lub 22cm wyłożyć papierem do pieczenia, tylko(...)przełożyć do tortownicy i wyrównać. Blaszkę wstawić do lodówki na koło 5 godzin. Wierzch: 6. Dobrze schłodzony torcik wyjąć ostrożnie z tortownicy (jeśli nie użyliśmy folii rantowej nożem oddzielić ciasto od brzegów blaszki) i położyć na paterze. Śmietankę ubić z cukrem pudrem i fixem. Śmietankę przełożyć do rękawa cukierniczego z szeroką tylką lub do szprycy i na wierzchu powyciskać duże

Mała Cukierenka
Włoskie, maślane ciasteczka waniliowo-kakaowe. 596

CIEMNE CIASTO: 230 g mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia mała szczypta soli 7-8 łyżeczek kakao 1 budyń czekoladowy bez cukru 115 g cukru pudru 115 g zimnego masła 3 białka 1-2 łyżki startej skórki pomarańczowej (ja użyłam  kandyzowanej skórki pomarańczowej )      Oba ciasta wykonujemy oddzielnie, w ten sam sposób, a mianowicie: wszystkie(...)zagniatamy gładkie ciasto, zawijamy w folię i chłodzimy w lodówce co najmniej 60 minut. Po tym czasie nagrzewamy piekarnik do 170 stopni C. Wyjmujemy ciasta z lodówki, z każdego odcinamy równą część, łączymy je razem, rolujemy na wałeczek  grubości najmniejszego palca, skręcamy, dzielimy na kawałki i formujemy kółeczka. Ciastka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, pieczemy

Rozpustne gotowanie
Prosta pizza z minimalnej ilości składników 241

grzanie góra-dół z termoobiegiem lub bez). Ciasto dzielimy na 3 części. Przygotowujemy 3 małe blaszki (u mnie 24 cm), każdą smarujemy oliwą lub olejem. Dłonią ugniatamy ciasto na kształt blaszki. Z podanego przepisu można też przygotować jedną dużą pizzę. Każdy spód lekko nakłuwamy widelcem i odstawiamy jeszcze na 2-3 minuty. Następnie smarujemy sosem pomidorowym. Posypujemy warstwą mozzarelli(...)startej na wiórki) i układamy plasterki szynki lub innej wędliny. Pizze wkładamy do nagrzanego piekarnika (ja piekę z termoobiegiem). Pieczemy około 8-10 minut. Czas zależy od piekarnika i wielkości pizzy. Pizze należy obserwować. Smacznego

Słodkie okruszki
Bezowe serduszko Pavlova z jagodami i grillowaną pomarańczą 148

pieczenia. Odrysować serce wielkości: 18-20 cm i wykładać masę szpatułką, podnosząc brzegi ku górze. Lub 2 małe około 13-14 cm. My wybraliśmy opcje 2 małych serduszek. Jeśli zrobimy serce o dużej średnicy nasza beza będzie niska, jeśli serce będzie mniejsze będzie wyższe i będzie się lepiej prezentować. Wszystko jednak zależy od Waszej wizji :) Piec: 30 minut(...)stopi i piec jeszcze 2 godziny, następnie wyłączyć piekarnik, nie otwierając go pozwolić bezie wystygnąć (należy uważać na temperaturę ponieważ każdy piekarnik jest inny a beza jest bardzo delikatna i bardzo łatwo ją przypalić, jeśli przez pierwsze 30 minut zauważysz ze beza brązowieje, natychmiast obniż temperaturę. Beza ma wyjść jasno różowa nie brązowa. Brązowienie to oznaka że beza się przypaliła

KreatywnePiny
Chrupiący bananowiec 194

Dziś chciałam Wam zaproponować szybkie ciasto bez pieczenia, eleganckie, pyszne i bez cukru. Delikatna masa bananowo serowa na chrupiącym czekoladowym spodzie z płatków to idealny dodatek do kawy. :) Spód: 100 g gorzkiej czekolady 120 g. płatków kukurydzianych 100 g. masła Masło rozpuszczamy w rondelku, dodajemy pokruszoną czekoladę i mieszamy aż się rozpuści. Ten czekoladowy "sos" mieszamy(...)mlekiem, a po ok 10 minutach gdy napęcznieje rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub mikrofali. Banany blendujemy i miksujemy z serkiem. Zimną śmietanę ubijamy, a następnie dodajemy po łyżce do serowo bananowej masy, na koniec wlewamy rozpuszczoną żelatynę, mieszamy i wykładamy na spód z płatków. Odstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny. Ja swoje ciasto udekorowałam odłożonymi płatkami w czekoladzie

Cynamonowe szczęście
Ciasto z prince polo 3615

chociaż trochę pracochłonne. Mnóstwo w nim bakali i pyszny krem. Ciasto możecie upiec bez okazji, na uroczystości a także będzie idealnym pomysłem na święta. Nawet po 3-4 dniach jeśli oczywiście zostanie ciasto jest tak samo smaczne a nawet nie wiem czy nie lepsze. Składniki:Beza 7 białek szczypta soli 150 g cukru 100 g mielonych orzechów włoskich(...)herbatniki Przygotowanie:Beza:W misce wymieszać orzechy, kokos i pokrojone wafelki. Białka ubić na sztywno z szczyptą soli dodawać stopniowo cukier i ubijać aż białka będą sztywne i lśniące. Wsypać mieszankę bakaliową i delikatnie wymieszać. Wyłożyć na blachę 25*36 cm wyłożoną na dnie papierem do pieczenia i piec w 180 stopniach 25 minut. Wyjąć i ostudzićBiszkopt:Białka ubić

Ala piecze i gotuje
Babka Makowa 246

zjeść, to właśnie jest takie ciasto - makowiec lub ciasto z białek typu piegusek, te ciasta pojawiły się już kiedyś na blogu, dlatego dziś w odsłonie idealnej na święta Wielkanocne - babka Makowa - zapraszam po przepis :) Babka wychodzi słodka - ale bez przesady, jest typowo wilgotna z cudownie chrupiącą skórką. "Składniki4 jajka100 g cukru (ok. 1/2 szklanki(...)proszkiem do pieczenia i makiem. Dodajemy do masy jajecznej i lekko mieszamy - jedynie do połączenia się składników.Masę przelewamy do formy na babkę z dziurką (można użyć dowolnej formy na babki) wysmarowanej masłem i posypanej dokładnie mąką pszenną.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180`C i pieczemy około 30 minut - do suchego patyczka.Ostudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem albo polewamy

Słodkie Przyjemności