ciasto 3 bit - 6127 przepisów (strona:347/409)

MALINOWY MUS Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ 159

Dziś proponuję Wam prosty i aromatyczny deser z malinami, które uwielbiam.   Przygotowanie 30 min Chłodzenie 2 h   Dla 4-6 osób ● 400 g malin

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Kakaowy torcik z truskawkami i bitą śmietaną 292

Sezon truskawkowy w pełni! Trzeba cieszyć się dorodnymi i soczystmi truskawkami póki są. Bo te przetworzone lub zamrożone, to już nie to samo( Dlatego staramy

Mia Cucina Sofieta
Tort bezowy z owocami lata 145

T radycyjnie każdego roku w środku lata piekę bezę Pavlovę ze wszystkimi najlepszymi w tym okresie owocami. Maliny, jeżyny, porzeczki i borówki aż się proszą, żeby

Food Square
Pychotka na krakersach 912

Pychotka na krakersach jest jednym z tych ciast, które nie wymaga pieczenia i jest proste w wykonaniu. Połączenie słonych krakersów ze słodkim kajmakiem oraz galaretką pozwala

Blog kulinarny S9.PL
Tort tiramisu 143

To bardziej odświętna wersja klasycznego włoskiego deseru Tiramisu w formie tortu . Smakuje równie pysznie jak nie lepiej :) mój piekłam na urodziny Mamy :)  do masy idą

Wypieki Rene
Tort truskawkowy bez pieczenia 425

Uwielbiam truskawki i pyszne torty. Tort truskawkowy bez pieczenia jest niewątpliwie świetnym rozwiązaniem, by pogodzić te dwie miłości. Co prawda bardziej lubię takie prawdziwe torty, na

Anioszek w kuchni
Rozmarynowe placuszki z cukinii i Obraz 146

cukinię z soku. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki (ciasto ma być gęste, jeśli nie jest - dodaj trochę mąki; jeśli jest za gęste – dodaj odrobinę mleka). Rozgrzej olej, kładź 1 łyżkę ciasta na 1 placuszek, smaż po 3 minuty z każdej strony. Najlepiej smakują na ciepło. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style(...)Squeeze out the extra juice from the zucchini with your hands. Gently stir all ingredients (the zucchini mixture has to be thick, if it isn’t – add a bit more flour; if it’s too thick – add a bit more milk). Heat oil, use 1 tbs mixture for 1 fritter, fry on both sides, 3 minutes per side

Qlinarnie i Qlinarnie
Biała Truskawka - Tort księżniczka Zosia 737

Stopniowo dodajemy do masy, wolno miksując. Gotowe ciasto przekładamy do formy o średnicy 24, wyłożonej papierem do pieczenia, tylko spód, i pieczemy w 160 stopniach przez 30 minut do tzw. suchego patyczka.   Wystudzić. Gdy biszkopt będzie zimny, delikatnie nożem zdejmujemy skórkę która powstała na górze biszkoptu.   Biszkopt przekrajamy na 3 części. Krem z białej czekolady: 400 g białej(...)pozostała część frużeliny. Przykrywamy 3 warstwą biszkoptu. Wierzch tortu możemy ozdobić ubitą śmietaną 30% z cukrem pudrem i udekorować truskawkami. Lub jeżeli ma to być tort na urodziny dla dziewczynki przygotować dekorację z masy cukrowej. Przygotowanie tortu pod dekorację z masy cukrowej. Przełożony kremem i frużeliną tort należy posmarować masą maślaną, boki i wierzch. Bita śmietana i owoce mogą rozpuścić

kulinarnyswiatdomi
Tarta kokosowa z bitą śmietaną 177

Dziś coś dla miłosników kokosa. Pyszny kokosowy krem budyniowy, bita śmietana i aromatyczne paseczki ze swieżego orzecha kokosowego sprawiły, że przez chwilę poczułam się jak w raju) zapraszam ) Tarta kokosowa z bitą śmietaną Składniki na kruchy spód: 150 g mąki pszennej 100 g mąki krupczatki 60 g cukru pudru 150 g zimnej margaryny/masła 1 żółtko 30 ml lodowatej wody(...)wyrobić, zawinąć w folię, schłodzić w lodówce przez 1h. Ciastem wyłożyc tortownicę (24cm).   Na ciasto wyłożyć papier do pieczenia, a na papier wysypać suchą fasol. Piekarnik nagrzać do temp. 200ºC, wstawić ciasto i podpiec przez 20 minut. Następnie usunąć papier z fasolą i piec jeszcze około 15 minut. Ciasto wyjąć z piekarnika i wystudzić. Kokosowy krem budyniowy: 5 żółtek

Mia Cucina Sofieta
Tarta z malinami 136

połowy limonki, co którego dodałem 3 duże jaja, 2 torebki (po 16 gram) cukru wanilinowego, 50 gram cukru trzcinowego i szczyptę cynamonu. Całość za pomocą widelca rozmieszałem na gładką masę, rozpuszczając cukier. Następnie dodałem do masy jajecznej 200 gram gęstej śmietany 36% i całość dokładnie wymieszałem. Całą masę wylałem na lekko przestudzone ciasto, a następnie ułożyłem w niej równomiernie maliny(...)czekolada zaczęła się rozpuszczać, a jednak nie rozpuściła się całkowicie wyjąłem tartę z piekarnika i pozostawiłem do lekkiego przestygnięcia. Tartę można podawać na ciepło, świetnym dodatkiem do niej jest bita śmietana, lub lody waniliowe. Doskonale smakuje również na zimno

Wyprawy kulinarne
Tort czekoladowy z frużeliną truskawkową - Emmet z Lego Przygoda 158

wolno miksując. Na koniec dodajemy kakao. Gotowe ciasto przekładamy do formy o średnicy 24, wyłożonej papierem do pieczenia, tylko spód, i pieczemy w 160 stopniach przez 30 minut do tzw. suchego patyczka.  Wystudzić. Gdy biszkopt będzie zimny, delikatnie nożem zdejmujemy skórkę która powstała na górze biszkoptu.  Biszkopt przekrajamy na 3 części. Krem z białej czekolady: 400 g mlecznej(...)Przykrywamy 3 warstwą biszkoptu. Wierzch tortu możemy ozdobić ubitą śmietaną 30% z cukrem pudrem i udekorować truskawkami. Tort upiekłam na urodziny dla 6 letniego chłopca. Przygotowałam dekorację z masy cukrowej przedstawiającą postać Emmeta z Lego Przygoda.   Przygotowanie tortu pod dekorację z masy cukrowej.   Przełożony kremem i frużeliną tort należy posmarować masą maślaną, boki i wierzch. Bita śmietana

kulinarnyswiatdomi
Wuzetka 490

Nie ulega wątpliwości, że najlepszą wuzetkę robiła moja babcia. Albo Twoja ;) Jasna sprawa! Wuzetka mojej babci była przełożona kremem, który składał się głównie z zsiadłego mleka

Ciastkozercy
Ciasto z kisielową pianką, brzoskwiniami i galaretką 257

Ciasto, które powstało po tym jak przygotowałam ciasto „Biedronka”. W zasadzie zamieniłam jedynie smaki kisieli, dodałam owoce, które w całości zalałam galaretką i tyle

Smaki Na Talerzu
Jabłecznik z bitą śmietaną 315

Jabłecznik z bitą śmietaną to delikatne w smaku i w swojej strukturze ciasto przyrządzone na bazie biszkoptu, masy jabłkowej i słodkiej śmietanki. Przygotowałam je w formie

Smakołyki Bereniki
Zimowy tort pomarańczowy 156

Robienie tortów sprawia mi wielką przyjemność.Staram się, aby nie tylko ładnie wyglądał, ale również smakował. Biszkopt zrobiony w tortownicy o średnicy 21 cm Składniki na

tojestpyszne.blogspot.com