Piankowanie Piankowanie czyli wytwarzanie piany jest techniką znaną w kuchni tradycyjnej od bardzo dawna. Najczęściej ubijamy piany z białek , śmietany bądź mleka . Również chleb jest formą
SmartBake.plPiana z bitej śmietany jest powszechnie używana w kuchni do przyrządzania przeróżnych musów, kremów, pianek . Smakuje wyśmienicie jako dodatek do deserów lub jako deser sama w
SmartBake.plDlaczego krem się warzy? Pisząc poniższy artykuł starałam się rozjaśnić fizyko-chemiczne przyczyny warzenia się kremów. Nie jest to łatwe, bo kremy warzą się z różnych
SmartBake.plPrzepyszne ciasto Makowa Panienka z Żurawiną to połączenie moich ulubionych smaków. Gorycz maku, kwaskowatość żurawiny , lekkość bitej śmietany i słodycz czekolady mlecznej. Jak dla mnie idealne
SmartBake.plCiasto Przyjemniaczek to bardzo smaczny i efektowny wypiek, w którym idealnie równoważą się smaki słodkiego kremu kajmakowego i kwaśnych owoców. Świetnie sprawdzi się na wszystkie większe
e-PrzepisyKulinarneŁatwy tort urodzinowy dla początkujących , którego nie miałam zamiaru wstawiać na blogu. Powstał już jakiś czas temu, ale ciągle dostaję mnóstwo wiadomości z pytaniem jak zrobić
Di gotujeDomowe lody czekoladowe bez jajek, ani bez użycia maszynki robi się błyskawicznie, a smakują obłędnie. Są lekkie, puszyste, kremowe, niezbyt słodkie, ale za to z dobrze
e-PrzepisyKulinarneCiasto Owocowy Obłoczek bez pieczenia to pyszny serniczek na zimno z owocami i galaretką, który idealnie sprawdzi się latem, podczas gorących dni, kiedy żar leje się
e-PrzepisyKulinarneCiasto bananowa krówka to przepyszna i łatwa do przygotowania słodka przekąska, która z pewnością zachwyci Twoich gości. Jest to szybkie i bardzo proste w przygotowaniu ciasto
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Bezglutenowe placuszki z truskawkami to idealny przepis dla osób z nietolerancją glutenu, które chcą cieszyć się smakiem pysznego i zdrowego deseru. Placki te są delikatne, puszyste
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!To ciasto uszczęśliwi wiele osób. Jest kompletnie bez cukru i bez mąki czyli wprost idealne dla tych, którzy ograniczają węglowodany. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Spód – składniki
Do Garów!Prosty tort z żelką truskawkową ozdobiony lizakami bezowymi to jeden z tortów urodzinowych mojej córki. Robiłam go ponad rok temu, ale po wstawieniu przepisu na lizaki
Di gotujeJedno z ulubionych ciast mojej rodziny. Ładnie się prezentuje i dobrze smakuje. Jest dość słodkie. Mocno czekoladowe. Najlepiej smakuje schłodzone. Biszkopt: 6 jajek 6 łyżek cukru
Smaki Na Talerzu