Uwielbiam słodkości, ale w ostatnim czasie to jednak zdecydowanie z nimi przesadzam :D Waga zamiast w dół, leci w górę, ale co zrobić, kiedy ręka sama
Kuchnia w czekoladzieGdy tak zapytać mnie o ulubione śniadania – bez zastanowienia odpowiedziałabym PŁATKI. Od wielu wielu lat nie wyobrażam sobie innego śniadania niż micha wypełniona nimi po
Ostra na Słodkomojej kuchni, bo samo ich przygotowanie jest dziecinnie proste, a zabawa z ich dekorowaniem najfajniejsza :) Niewielkie, bo jak ich nazwa wskazuje, to babeczki wielkości filiżanki (cup – filiżanka, cake – ciastko). Dla mnie to małe miękkie przyozdobione muffiny. Idealne na popołudniowy deser dla dziecka, które może przygotować go samodzielnie. Ja osobiście pozwalam całość przygotować mojemu 5-latkowi - jedynie to odmierzam mu odpowiednio
Z notatnikaWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kakaowe wafelki kojarzą mi się ze smakiem dzieciństwa, kiedy to moja mama przygotowywała je dla nas na deser. My
Marta GotujeZapraszam na smakowite wykorzystanie serka wiejskiego! :-) Nie wiem, jak u Was, ale u mnie zawsze w lodówce obecny jest serek wiejski - najczęściej mąż kupuje go do
WielopokoleniowoRogaliki z nadzieniem, a nawet dwoma, bo połowę z białym serem, a drugą połowę z orzechami włoskimi upiekłam, gdy wybieraliśmy się na obiad do teściów
Simply FoodJesień to czas kiedy długie wieczory są dłuższe, a wizja wyjścia na zewnątrz lekko mrozi ;) Co zrobić, aby kreatywnie spędzić czas z pociechami? Wystarczą jedynie
ChilliJemyCiasto, które ma same plusy ;) Jest pyszne, efektowne, podzielne i tanie. Kakaowy biszkopt, świetna masa grysikowa i polewa czekoladowa. Brzmi pysznie a smakuje jeszcze lepiej. To
Domowa cukiernia EwySkładniki: 30 dag ciasta francuskiego (gotowego) 3 jabłka sok z połowy cytryny skórka starta z połowy cytryny 2,5 łyżki cukru pół łyżeczki cynamonu 1 łyżka
Qchnia po prostuTesco co jest ich dodatkowym plusem. Będąc w Rossmannie moją uwagę przyciągnął ten baton. Już po pierwszym gryzie wyjątkowo przypadł mi do gustu. Pewnie dlatego, że smakuję jak ciastko z kawałkami czekolady :) W tym miesiącu moim warzywnym ulubieńcem był zdecydowanie kalafior. Jadłam go naprawdę bardzo dużo, szczególnie w postaci kotletów kalafiorowych. Bardzo łatwo się je przygotowuję i są przepyszne
wegujemyPostanowiłam zrobić ciasteczka bez jajek i się udało, wyszły jakby lekko biszkoptowe,bez problemu dało się je przełożyć galaretką pomarańczową.Jesteście ciekawi cóż dziś Joanna
Różowa kuchniaPyszne aromatyczne ciasteczka, rozgrzewające od środka. Jedne z moich ulubionych jesienno - zimowych, pięknie pachną podczas pieczenia i podczas jedzenia :-) składniki: 1 1/2 szklanki mąki 1/2
babka w formieWłoskie, chrupiące CANTUCCINI Z MIGDAŁAMI to świetny deser do czarnej,... Artykuł Cantuccini z migdałami pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEDawno temu zjadłam je i zakochałam się w ich smaku. Orzeszki, bo to o nich mowa podbiły moje serce i podniebienie. Długo szukałam miejsca gdzie można
Panda i jej światŁom to deser z zatopionymi w zastygniętej masie kakaowej pokruszonymi przysmakami. Są w nim herbatniki, wafle, migdały, orzechy. Nie wymaga pieczenia, jedynie czasu na stwardnienie masy
Przepisy Kulinarne